הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"המחבלות הקדושות"

האם יש לקיים את התערוכה "המחבלות הקדושות"?

• כן, זכותו של אדם לבטא את עצמו.

הצבעות: 2 8.3%
  • כן, אבל הנושא לא מעניין אותי בכלל.

הצבעות: 0 0.0%
  • לא, גם לחופש הביטוי יש גבולות.

הצבעות: 16 66.7%
  • לא, מדובר בבזבוז של זמן, חלל ועניין

הצבעות: 6 25.0%

• סה"כ מצביעים
    24
  • הסקר נסגר .

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
נכון להיום, 3/9/09, יש סיכוי שלא תוצג התערוכה "המחבלות הקדושות". תערוכה זו אמורה להציג תמונות של כל המחבלות המתאבדות, כשהן מופיעות כמריה הקדושה ובידה התינוק ישו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3771538,00.html צירפתי קישור לאחת הכתבות בנושא. העניין מוזכר באתרים אחרים.

מה דעתכם? האם יש להציג תערוכה כזו? נשמח לקרוא את דעתכם.

שימו לב, קריאות גנאי שייכתבו בשפה לא ראוייה, במיוחד הגזעניות שבהן, ייזכו את הכותב בהשעייה.

לא, אין מקום לדבר כזה במיוחד לא בתל אביב.
אם הם רוצים שיעשו בעזה.

יאללה בוא נעשה גם תערוכה של קצינים נאצים שהרגו יהודים חפים מפשע כשהם מוצגים בתור מלאכים עם כנפיים והילה מסביבם.

אתה רציני? צריך בכלל לעשות סקר על כזה דבר?

אני לא רואה פה סוגיה של חופש ביטוי. YNET סתם מציגים את זה ככה בשביל לעשות קצת רייטינג ולהראות למפרסמים שלהם שהם עדיין מסוגלים לייצר מיליון וחצי טוקבקים מכלום. אם האמניות הטהורות וחפות מכל אינטרס פרסומי היו בוחרות לעשות את התערוכה אצלן בבית או באולם שהן שכרו, מישהו היה בא לעצור אותן? היו שולחים אותן לכלא? סותמים להן את הפה? לא. לאף אחד לא היה אכפת מה הן עושות.

זה שמקום מסויים לא רוצה לשמש במה לדברים מסויימים לא אומר שום דבר על חופש ביטוי (בהנתן ויש אפיקים אחרים, כמו במקרה הזה) במדינה. אף אחד בבית סוקולוב לא חייב להן כלום, פרט אולי להכרת תודה על הפרסום והכותרת שיצרו ביחד.

ההחלטה צריכה להיות של האוצרים. אם הם רוצים להעלות את התערוכה אז אין לי שום בעיה עם זה. אני (או אף אחד אחר בפורום) לא צריך להחליט מה מותר/אסור להציג בגלריה פרטית. אני לא סגור בדיוק על הסטטוס של המקום ושל "אגודת העיתונאים". אם זה גוף ממשלתי אז הדברים שונים אבל לא בהרבה.

ההחלטה צריכה להיות של האוצרים. אם הם רוצים להעלות את התערוכה אז אין לי שום בעיה עם זה. אני (או אף אחד אחר בפורום) לא צריך להחליט מה מותר/אסור להציג בגלריה פרטית. אני לא סגור בדיוק על הסטטוס של המקום ושל "אגודת העיתונאים". אם זה גוף ממשלתי אז הדברים שונים אבל לא בהרבה.

שמע אנחנו לא יכולים להגיד מה יוצג בגלריה פרטית כל עוד היצירות שמוצגות שם הן חומר שלא גורם להסתה .
יש אנשים שאמורים להיות אחראים להחליט על הטיב של היצירות , לדעתי להציג אנשים שהרגו חפים מפשע כגיבורים זה פסול .

שמע אנחנו לא יכולים להגיד מה יוצג בגלריה פרטית כל עוד היצירות שמוצגות שם הן חומר שלא גורם להסתה .
יש אנשים שאמורים להיות אחראים להחליט על הטיב של היצירות , לדעתי להציג אנשים שהרגו חפים מפשע כגיבורים זה פסול .

זאת דעתך ואתה זכאי להחזיק בה.
אני חושב שלקרוא לזה חומר הסתה זה קצת stretch ואנחנו הרי נגד מתיחות בפורום, לא? 😃 הם לא בדיוק מנסים לשלהב המון זועם. הם מציגים 6 תמונות בגלריה.

חוץמזה, ממה שקראתי בכתבה שלונקקה זה לא בדיוק מציג אותם כגיבורים. כך לפחות לא היתה הכוונה של האומנים. זה שאנשים מפרשים מה שהם רוצים וקופצים לצעוק זה מתבקש, אבל זה לא אומר שצריך להסכים איתם.

• פותח/ת השרשור
יאללה בוא נעשה גם תערוכה של קצינים נאצים שהרגו יהודים חפים מפשע כשהם מוצגים בתור מלאכים עם כנפיים והילה מסביבם.

אתה רציני? צריך בכלל לעשות סקר על כזה דבר?

תתבגר, ותחשוב מעבר למספר פלטות המשקל שתרצה להרים אחרי שאתה אוכל פסטרמה...

תתפלא, אבל אפשר לקיים גם תערוכה של קצינים נאצים שהרגו יהודים כמלאכים. אני בטוח שכל משפחותיהם של הקצינים היו שמחות לכך. אין בכך לומר שיינתן אישור לקיים תערוכה כזו קבל עם ועדה.

יש נקודה אחת למחשבה, המשפיעה על כל מי שחי במדינה דמוקרטית: האם יש טעם לפגם בתערוכות מסוג זה?

האם יש בתערוכה עמדה/ות שכוונתן פגיעה בלבד בציבור? האם המסר על פני השטח הוא הדבר היחידי שאותה תערוכה נושאת? יש עוד שאלות רבות בנושא.

מישהו חשב לקרוא למה התכוונה "המשוררת"?

אני חולק עלייך, Seth Able, לדעתי יש כאן סוגייה של חופש הביטוי. ידוע שכל אחד יכול לבטא את דעתו בביתו, מול חוג מכרים מצומצם. הסוגייה מתחילה כשיש פנייה אל הקהל הרחב. אז מתחילות השאלות. הבעיה הגדולה נוגעת בקיומה של תערוכה (כפי שמתואר בכתבה. מה שאכתוב נכון לגבי כל ביטוי אישי, תוך שימוש בכל מדיום) בעלת מספר רבדים. כל אחד מחפש את מה שמתאים לו.

באשר לתמימות ולרווחים, הרי זה ברור שכל הנוגעים בדבר (האתר, יוצרי התערוכה, וכל הסובב אותם) מנסים להרוויח משהו מכל הבלגן.

לא יצא לי לאשש את דברי, נכון לרגע זה, אך ידוע לי שכל אגודה רשמית בארץ מקבל תמיכה מסויימת מהמדינה. אין בכך לומר שהמדינה תופסת את האגודה במקומות הרגישים בכל נושא שהוא.
מאחר ומדובר באגודה שעניינה עיתונאות, אני בטוח שכולם שם מודעים להשלכות החוקיות של חופש הביטוי (תהייה הגדרתו אשר תהייה). לדעתי ,זו אחת הסיבות בגינן רצו לפרסם את התערוכה בבית "אגודת העיתונאים" שבתל אביב.

חומר למחשבה.

זאת דעתך ואתה זכאי להחזיק בה.
אני חושב שלקרוא לזה חומר הסתה זה קצת stretch ואנחנו הרי נגד מתיחות בפורום, לא? 😃 הם לא בדיוק מנסים לשלהב המון זועם. הם מציגים 6 תמונות בגלריה.

חוץמזה, ממה שקראתי בכתבה שלונקקה זה לא בדיוק מציג אותם כגיבורים. כך לפחות לא היתה הכוונה של האומנים. זה שאנשים מפרשים מה שהם רוצים וקופצים לצעוק זה מתבקש, אבל זה לא אומר שצריך להסכים איתם.

בוא ניהיה כנים הסיבה שזה מפריע לנו זה כי ישראלים נהרגו .
לא הייתי רוצה גם שתתקיים תערוכה שמהללת חיילים של האוייב , לשמחתי (או לדאבוני) אני לא קובע מה ראוי .
בכל מקרה מי שיצטרך להחליט יהיה חייב להפריד בין הדיעות האישיות שלו לבין הנושא החוקי .

אני חולק עלייך, Seth Able, לדעתי יש כאן סוגייה של חופש הביטוי. ידוע שכל אחד יכול לבטא את דעתו בביתו, מול חוג מכרים מצומצם. הסוגייה מתחילה כשיש פנייה אל הקהל הרחב. אז מתחילות השאלות. הבעיה הגדולה נוגעת בקיומה של תערוכה (כפי שמתואר בכתבה. מה שאכתוב נכון לגבי כל ביטוי אישי, תוך שימוש בכל מדיום) בעלת מספר רבדים. כל אחד מחפש את מה שמתאים לו.

גם אם יוחלט לבסוף שלא להציג את התערוכה בבית סוקולוב (אני בספק, הרי כל הרעיון של הכתבה הוא לוודא שיגיעו הערב מספיק אנשים) אי אפשר להגיד שסותמים להן פיות או פוגעים בחופש הביטוי שלהן. הן יכולות לשכור אולם ולהציג לציבור הרחב מה שהן רוצות.

חופש הביטוי שלהן לא מחייב שאתר ספציפי ישמש להן במה. אם אני הייתי פונה אל אגודת העיתונאים ומבקש שיציגו בתערוכה את הפורטרטים של ריפטו שציירתי הם היו דוחים אותי בכל מיני טענות של חוסר עניין אמנותי (שלא לדבר על חוסר יכולת ציור וחוסר טעם 😉). גם אז היה מדובר בפגיעה בחופש הביטוי? ההחלטה צריכה להיות של בעלי התפקיד הרלבנטי במקום, על פי השיקולים שלהם, האם הם מעוניינים או לא מעוניינים בתערוכה כזאת.
אין בין ההחלטה שלהם לבין חופש הביטוי שום קשר, אף אחד לא מערער על חופש ההתבטאות של האמניות, פרט אולי לכמה טוקבקיסטים.

תגדיר "הסתה", ומה הבעיה ב"הסתה" שכזו?

יש נקודה אחת למחשבה, המשפיעה על כל מי שחי במדינה דמוקרטית: האם יש טעם לפגם בתערוכות מסוג זה?
כנראה אתה לא יודע מהי דמוקרטיה. דמוקרטיה היא שלטון הרוב. לכן, אם הרוב מחליט שאין מקום לתערוכה כזו, אז אין מקום לתערוכה כזו.

לא יצא לי לאשש את דברי, נכון לרגע זה, אך ידוע לי שכל אגודה רשמית בארץ מקבל תמיכה מסויימת מהמדינה. אין בכך לומר שהמדינה תופסת את האגודה במקומות הרגישים בכל נושא שהוא.
מאחר ומדובר באגודה שעניינה עיתונאות, אני בטוח שכולם שם מודעים להשלכות החוקיות של חופש הביטוי (תהייה הגדרתו אשר תהייה). לדעתי ,זו אחת הסיבות בגינן רצו לפרסם את התערוכה בבית "אגודת העיתונאים" שבתל אביב.

חומר למחשבה.
אין כאן שום סוגיה של חופש הביטוי. האיגוד הינו איגוד פרטי וזכותו לתת למי שהוא חפץ בכך להציג במסגרתו. להגיד שזו פגיעה בחופש הכיטוי זו לא יותר מבורות. זה כמו שתגיד שזו פגיעה בחופש הביטוי מצדך לא להכניס אותי לבית שלך, ולתת לי להרצות לך במשך 23 שעות על למה לא הולך לקורן עם בנות.
בעצם, למה אנחנו הולכים רחוק? זו פגיעה בחופש הביטוי כשאנשים לא מקשיבים לי. פעם מישהו ניתק לי בפנים את הטל', לדעתך יש לי קייס לתביעה?

בוא ניהיה כנים הסיבה שזה מפריע לנו זה כי ישראלים נהרגו .
לא הייתי רוצה גם שתתקיים תערוכה שמהללת חיילים של האוייב , לשמחתי (או לדאבוני) אני לא קובע מה ראוי .
בכל מקרה מי שיצטרך להחליט יהיה חייב להפריד בין הדיעות האישיות שלו לבין הנושא החוקי .

מפריע לי שישראלים נהרגו. התערוכה הזאת לא מפריעה לי בכלל. עם כל השאר אני מסכים.

• פותח/ת השרשור
גם אם יוחלט לבסוף שלא להציג את התערוכה בבית סוקולוב (אני בספק, הרי כל הרעיון של הכתבה הוא לוודא שיגיעו הערב מספיק אנשים) אי אפשר להגיד שסותמים להן פיות או פוגעים בחופש הביטוי שלהן. הן יכולות לשכור אולם ולהציג לציבור הרחב מה שהן רוצות.

חופש הביטוי שלהן לא מחייב שאתר ספציפי ישמש להן במה. אם אני הייתי פונה אל אגודת העיתונאים ומבקש שיציגו בתערוכה את הפורטרטים של ריפטו שציירתי הם היו דוחים אותי בכל מיני טענות של חוסר עניין אמנותי (שלא לדבר על חוסר יכולת ציור וחוסר טעם 😉). גם אז היה מדובר בפגיעה בחופש הביטוי? ההחלטה צריכה להיות של בעלי התפקיד הרלבנטי במקום, על פי השיקולים שלהם, האם הם מעוניינים או לא מעוניינים בתערוכה כזאת.
אין בין ההחלטה שלהם לבין חופש הביטוי שום קשר, אף אחד לא מערער על חופש ההתבטאות של האמניות, פרט אולי לכמה טוקבקיסטים.

אם התערוכה תוצג בבית סוקולוב, הערב (או בכלל), נדע היום.

לא חושב שיש טענה בנוגע לסתימת הפיות של היוצרות, אך כן יש דיון (ואותו אני מנסה לפתח כאן) באשר לקיומה של תערוכה כזו, והצגתה.

אני לא חושב שהמקום שנבחר הוא אקראי. לא רק בגלל שמדובר בתל אביב, אלא גם בגין המקום מקום משכנה של כלבת השמירה של הדמוקרטיה. צודק, חופש הבחירה לא מחייב שימוש במקום אחד, אך הוא כן מאפשר להן לבחור מקום כזה, ולהשתמש בו. והן בחרו במקום משכנו של אחד מהכלים הדמוקרטים החשובים בזמננו.

אני סבור שיש קשר רציני בין הבחירה לבין חופש הביטוי. אם אדם ירצה לפרסם רעיון במקום מסויים, ואחרים ישללו את זכותו, יש פגיעה בחופש. הסייג היחידי בעניין הוא סיבה רצינית ומעמיקה המצביעה על טעם לפגם באותו רעיון.

off topic, אבל אני חייב לציין שאני ממש אוהב את זה שאפשר לראות בתחתית כל שרשור כמה (ומי) צופים בו כרגע. כל פעם שיש שרשור חם, בד"כ ויכוח של קורן או אלכס, עכשיו השרשור הזה, זה נראה ממש כאילו מישהו צעק "חבר'ה יש מכות" וכולם באים לראות.

off topic, אבל אני חייב לציין שאני ממש אוהב את זה שאפשר לראות בתחתית כל שרשור כמה (ומי) צופים בו כרגע. כל פעם שיש שרשור חם, בד"כ ויכוח של קורן או אלכס, עכשיו השרשור הזה, זה נראה ממש כאילו מישהו צעק "חבר'ה יש מכות" וכולם באים לראות.
לא, פשוט אוהבים לקרוא את התגובות של הטרול. דרך אגב יש שם איזה השהייה של כמה דקות.

לא חושב שיש טענה בנוגע לסתימת הפיות של היוצרות, אך כן יש דיון (ואותו אני מנסה לפתח כאן) באשר לקיומה של תערוכה כזו, והצגתה.

אני לא חושב שהמקום שנבחר הוא אקראי. לא רק בגלל שמדובר בתל אביב, אלא גם בגין המקום מקום משכנה של כלבת השמירה של הדמוקרטיה. צודק, חופש הבחירה לא מחייב שימוש במקום אחד, אך הוא כן מאפשר להן לבחור מקום כזה, ולהשתמש בו. והן בחרו במקום משכנו של אחד מהכלים הדמוקרטים החשובים בזמננו.

אני סבור שיש קשר רציני בין הבחירה לבין חופש הביטוי. אם אדם ירצה לפרסם רעיון במקום מסויים, ואחרים ישללו את זכותו, יש פגיעה בחופש. הסייג היחידי בעניין הוא סיבה רצינית ומעמיקה המצביעה על טעם לפגם באותו רעיון.
תגדיר את המושג "חופש הביטוי".

• פותח/ת השרשור
תגדיר "הסתה", ומה הבעיה ב"הסתה" שכזו?

כנראה אתה לא יודע מהי דמוקרטיה. דמוקרטיה היא שלטון הרוב. לכן, אם הרוב מחליט שאין מקום לתערוכה כזו, אז אין מקום לתערוכה כזו.

אין כאן שום סוגיה של חופש הביטוי. האיגוד הינו איגוד פרטי וזכותו לתת למי שהוא חפץ בכך להציג במסגרתו. להגיד שזו פגיעה בחופש הכיטוי זו לא יותר מבורות. זה כמו שתגיד שזו פגיעה בחופש הביטוי מצדך לא להכניס אותי לבית שלך, ולתת לי להרצות לך במשך 23 שעות על למה לא הולך לקורן עם בנות.
בעצם, למה אנחנו הולכים רחוק? זו פגיעה בחופש הביטוי כשאנשים לא מקשיבים לי. פעם מישהו ניתק לי בפנים את הטל', לדעתך יש לי קייס לתביעה?

"רוב" הוא מונח יחסי, שערכו משתנה בכל מקום ובכל זמן. הכתבה הציגה רוב מסויים. מי אמר שכך חושב כל מי שקרא אותה?

אתה לא רואה סוגייה בעניין חופש הביטוי, מפני שכבר החלטת, ולדעתך לא צריך להיות דיון מעבר לכך. כך אני רואה את הדברים.

לא משנה אם מדובר בגוף פרטי או ציבורי, חופש הביטוי חל על כולם. נכון, זכותו של כל פרט (כולל המדינה) להרשות שדברים מסויימים לא יתקיימו בשטחו. הזכות הזו מצטמצמת מאוד כאשר אותו פרט מנסה להשפיע על דעת הקהל. על משקל דברים אלה, זו אכן יכולה להיות פגיעה מצידי בחופש הביטוי שלך אם לא ארשה לך להרצות בפני על אי-הצלחותיו של קורן.
מצד שני, המידע הזה יכול היה להשפייע על דעתי בעניין קורן ונשים, אם היה לי עניין בנושא 😉.

אני לא עו"ד, אך לדעתי יש לך קייס לתביעה. קח בחשבון שהבעייה כל כך שכיחה, יהיה זה סביר להניח שרק לנכדים תהייה אפשרות לשמוע את פסק הדין. 😉

חברים שימו לב: כל הדיון מנסה לדון בשאלה: האם יש להציג תערוכה כזו?

התערוכה בכתבה היא רק דוגמא.

חופש הביטוי הוא לתת לטרולים לנהל דיונים בפורום.

אין לי בעיה עם חופש הביטוי של הטרולוגיקה, אבל אפשר לבקש להחליף את התמונה בחתימה למשהו קצת יותר מאותגר אנכית. זה כואב לי באצבע הגוללת.

עפ"י החוק בישראל, אם מעוניינות להציג את התערוכה הזאת או לחילופין תערוכה של שערות הכוס שהתקבלו לאחר הגילוח זאת זכותן והן יכולות למצוא מקום לעשות זאת, אז איפה בדיוק הבעיה?

יופי שיש להן סיבות טובות לרצות להציג שם את התערוכה שלהן. מה הקשר בין זה ובין חופש הביטוי? אני ממש לא מסכים איתך לגבי זה ש"אם אדם ירצה לפרסם רעיון במקום מסויים, ואחרים ישללו את זכותו, יש פגיעה בחופש". לא מדובר כאן באיזו זכות. הן רוצות להציג תערוכה במבנה ששייך לאנשים אחרים, מין הסתם שיצטרכו את אישורם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית