הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז יש ממשלה...

מגזר ציבורי (נמלים וכו')
זה בטיפול, עוד שנתיים יהיה לך 2 נמלים פרטיים. קח בחשבון שהמדינה שלך במובנים של וותק היא תינוק לכל דבר. ארה"ב כ-70 שנה מההקמה שלה הייתה תוהו ובוהו לא פחות מישראל. אז כן יש לך מדינות כמו סינגפור שתוך 60 שנה עשו אחלה עבודה, לא תמצא עוד הרבה מדינות שכאלו בהיסטוריה וגם זה בעיקר בגלל המיקום הגאוגרפי שלהן (או לפחות לרוב בגלל זה).

נערך לאחרונה:
זה בטיפול, עוד שנתיים יהיה לך 2 נמלים פרטיים. קח בחשבון שהמדינה שלך במובנים של וותק היא תינוק לכל דבר. ארה"ב כ-70 שנה מההקמה שלה הייתה תוהו ובוהו לא פחות מישראל. אז כן יש לך מדינות כמו סינגפור שתוך 60 שנה עשו אחלה עבודה, לא תמצא עוד הרבה מדינות שכאלו בהיסטוריה וגם זה בעיקר בגלל המיקום הגאוגרפי שלהן (או לפחות לרוב בגלל זה).
לא שולל שמתישהו (10 שנים ומעלה) יהיה פה משתלם לעבוד ולגור, בינתיים אני מעדיף לגור במדינה זולה יותר עם מיסים נמוכים יותר

ואני בספק לגבי הנמלים הפרטיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה בטיפול, עוד שנתיים יהיה לך 2 נמלים פרטיים. קח בחשבון שהמדינה שלך במובנים של וותק היא תינוק לכל דבר. ארה"ב כ-70 שנה מההקמה שלה הייתה תוהו ובוהו לא פחות מישראל. אז כן יש לך מדינות כמו סינגפור שתוך 60 שנה עשו אחלה עבודה, לא תמצא עוד הרבה מדינות שכאלו בהיסטוריה וגם זה בעיקר בגלל המיקום הגאוגרפי שלהם (או לפחות לרוב בגלל זה).

כן, 2 נמלים פרטים ורגולציה שלא מאפשרת תחרות.

ואני בספק לגבי הנמלים הפרטיים.
ממה אתה בספק? היו מכרזים לנמל בחיפה ואשדוד ונחתמו חוזים עם המדינה. אם המדינה תחזור בה היא תשלם המון כסף, ככה שאין דרך חזרה. ב 2017-2018 יהיה לך 2 נמלים פרטיים בישראל על אף כל השביתות האטילקיות של העובדים שם כיום.
http://www.israports.org.il/PORTSDEVELOP/MASTERPLAN/Pages/StrategicMasterPlan.aspx

כן, 2 נמלים פרטים ורגולציה שלא מאפשרת תחרות.
הם כבר קמו ואתה יודע הכל. למה נראה לך ש-2 חברות סיניות ישלמו 4 מילארד שקל כדי להקים נמל שלא יהווה תחרות? כדי לתת 4 מילארד שקל למדינה סתם ככה?

אני דווקא אופטימי. דרעי הוא לא מפא"יניק, ואם הוא באמת מחובר לשכבות החלשות כמו שהוא טוען, הוא מבין שהדרך לעזור להם זה לפתוח את השוק לתחרות ולהמשיך במה שבנט עשה.
אם הוא יעשה את זה אני מבסוט.

אני דווקא אופטימי. דרעי הוא לא מפא"יניק, ואם הוא באמת מחובר לשכבות החלשות כמו שהוא טוען, הוא מבין שהדרך לעזור להם זה לפתוח את השוק לתחרות ולהמשיך במה שבנט עשה.
אם הוא יעשה את זה אני מבסוט.
הוא בדיוק ההפך הגמור מבנט. הוא סוציאליסט טהור שדורש דיור ציבורי מכל קרקע שהמדינה מוכרת, פיקוח על מילארד מוצרי מזון, העלאת קצבאות הילדים והרשימה עוד ארוכה. הוא רק בעד זכויות ללא חובות.

הם כבר קמו ואתה יודע הכל. למה נראה לך ש-2 חברות סיניות ישלמו 4 מילארד שקל כדי להקים נמל שלא יהווה תחרות? כדי לתת 4 מילארד שקל למדינה סתם ככה?

זה דווקא הרבה יותר הגיוני שהסינים יגידו לעצמם "בוא נקים נמל שהמדינה תכריח להעביר את המוצרים XYZ רק ממנו ולא משום מקום אחר" מאשר "בוא נקים נמל וננסה להתחרות בנמלים שקיימים יותר זמן מאיתנו, מקושרים יותר וכנראה יפעלו יותר טוב משלנו וכמעט אף אחד לא יעבור בשלנו"

"בוא נקים נמל שהמדינה תכריח להעביר את המוצרים XYZ רק ממנו ולא משום מקום אחר"
כיצד המדינה תכריח להעביר מוצרים מהנמל הזה? אני בתור חברת הובלה פרטית זכותי לבחור איזה נמל שאני רוצה לפרוק את הסחורה שלי - הכל עניין של כמה יעיל אתה תפרוק את הסחורה וכמה אני אשלם על זה. המדינה לא יכולה משפטית להכריח אף חברה פרטית לפרוק בנמל כזה או אחר. אני יכול באותו הזמן לפרוק בנמל במצרים ולהעביר את הסחורה עם משאיות לישראל, זה פשוט יהיה יקר יותר ולא משתלם (גם יקח הרבה יותר זמן).

מקושרים יותר
אם כבר בדיוק ההפך. לחברות הסיניות שנכנסו לשוק הישראלי יש הרבה יותר קשרים בין לאומיים מאשר למה שיש למדינה כרגע. זו אחת הדרכים המרכזיות שהן יוכלו להוריד מחירים.
וכנראה יפעלו יותר טוב משלנו
הנמלים של הסינים עם התפוקה מבין הגבוהות בעולם כיום, ככה שאני חושב שהם ישאירו לחברינו המאורגנים באשדוד אבק. גם אין שום סיבה שלא יפרוק בנמלים הפרטיים אם הם יורידו את המחיר משמעותית מהנמלים שפועלים כיום בחיפה ואשדוד, במיוחד אם הם יהיו יעילים ומהירים יותר - כל יום שהספינה עוגנת בנמל היא מפסידה כסף כי היא לא מעבירה סחורה למקום אחר. לספינות יש אינטרס מאוד גדול אפילו לשלם יותר רק להעיף את הסחורה מהן ולהמשיך ליעד הבא.

הוא בדיוק ההפך הגמור מבנט. הוא סוציאליסט טהור שדורש דיור ציבורי מכל קרקע שהמדינה מוכרת, פיקוח על מילארד מוצרי מזון, העלאת קצבאות הילדים והרשימה עוד ארוכה. הוא רק בעד זכויות ללא חובות.
לול אז הדיון הזה עקר..כי אין באמת הבדל בינו לבין..למשל..המחנה הציוני או כל מפלגת שמאל/מרכז אחרת במדינה.
אני באמת בתקווה שלמה שאנחנו נראה אותו פותח את השוק לתחרות. אני יודע שחברי כנסת מש"ס הם אנשים אינטליגנטים(ע"י אריאלא טיאס ורפורמת הסלולר). הזמן יגיד לנו מה יקרה. כן, הם יקבלו את הקצבאות שלהם..אבל אם זה המחיר שצריך לשלם כדי שהקומוניסטים מהמחנה הציוני לא יחרבו לנו את הכלכלה אז so be it

חחח אני חייב להבין מאיפה אתה מביא את הניתוחים ההזויים האלו

לול אז הדיון הזה עקר..כי אין באמת הבדל בינו לבין..למשל..המחנה הציוני או כל מפלגת שמאל/מרכז אחרת במדינה.
אני באמת בתקווה שלמה שאנחנו נראה אותו פותח את השוק לתחרות. אני יודע שחברי כנסת מש"ס הם אנשים אינטליגנטים(ע"י אריאלא טיאס ורפורמת הסלולר). הזמן יגיד לנו מה יקרה. כן, הם יקבלו את הקצבאות שלהם..אבל אם זה המחיר שצריך לשלם כדי שהקומוניסטים מהמחנה הציוני לא יחרבו לנו את הכלכלה אז so be it
השאלה הנשאלת היא כיצד עבריין מורשע שגנב מיליונים מהמדינה חזר בדיוק לאותו התפקיד לאחר עשור - זו השאלה שכל אזרח צריך לשאול את עצמו ולשאול גם למה אף אחד מהמחוקקים לא מרים את הכפפה ומעביר חוק בנושא - הא, בעצם זה דיי ברור למה: כי בלי ש"ס אין ממשלה, אז ביבי מוכן לשים עבריין בממשלה שלו העיקר לשמור על הכיסא.
בעיקר אני מאמין שביבי נשטף מוחית במשך עשורים מאבא שלו על הציונות ושמירת ביטחון ישראל. בעיקרון לביבי לא אכפת שום דבר העיקר שהוא שולט בביטחון המדינה ולכן הוא מדקלם את המנטרה של איראן כל הבוקר וכל הלילה, לא כי הוא רוצה להפחיד אנשים כמו שכולם חושבים אלא כי הוא באמת מאמין שזה הדבר הכי חשוב לישראל וכל שאר הדברים הם "תוך כדי" או "בסדר.... העיקר שלא ילכו שוב להפגין ברחובות". בגלל זה הוא גם סגר את כל הדילים שסגור עם החרדים, העיקר שיתנו לו חופש פעולה ביטחוני ללא הטפות בקבינט כמו שהיה מקבל מיאיר וציפי (וליברמן).

השאלה הנשאלת היא כיצד עבריין מורשע שגנב מיליונים מהמדינה חזר בדיוק לאותו התפקיד לאחר עשור - זו השאלה שכל אזרח צריך לשאול את עצמו ולשאול גם למה אף אחד מהמחוקקים לא מרים את הכפפה ומעביר חוק בנושא - הא, בעצם זה דיי ברור למה: כי בלי ש"ס אין ממשלה, אז ביבי מוכן לשים עבריין בממשלה שלו העיקר לשמור על הכיסא.
בעיקר אני מאמין שביבי נשטף מוחית במשך עשורים מאבא שלו על הציונות ושמירת ביטחון ישראל. בעיקרון לביבי לא אכפת שום דבר העיקר שהוא שולט בביטחון המדינה ולכן הוא מדקלם את המנטרה של איראן כל הבוקר וכל הלילה, לא כי הוא רוצה להפחיד אנשים כמו שכולם חושבים אלא כי הוא באמת מאמין שזה הדבר הכי חשוב לישראל וכל שאר הדברים הם "תוך כדי" או "בסדר.... העיקר שלא ילכו שוב להפגין ברחובות". בגלל זה הוא גם סגר את כל הדילים שסגור עם החרדים, העיקר שיתנו לו חופש פעולה ביטחוני ללא הטפות בקבינט כמו שהיה מקבל מיאיר וציפי (וליברמן).
זה החוק, תבוא בטענות לחוקים במדינת ישראל. הוא קיבל קלון של 7 שנים, ריצה את הקלון ומבחינת החוק הישראלי זה בסדר גמור שהוא חזר לפוליטיקה. יותר מזה, זה מה שהציבור הישראלי רצה-8 מנדטים.
אם המחנ"צ היה מנצח, כדי להרכיב קואליציה הם היו צריכים או חרדים, או קומוניסטים/איסלמיסטים.
חחח אני חייב להבין מאיפה אתה מביא את הניתוחים ההזויים האלו
למה הזוי?אתה חושב שמחירים גבוהים יותר עוזרים לעניים שואתם הו אמייצג?

זה החוק, תבוא בטענות לחוקים במדינת ישראל. הוא קיבל קלון של 7 שנים, ריצה את הקלון ומבחינת החוק הישראלי זה בסדר גמור שהוא חזר לפוליטיקה. יותר מזה, זה מה שהציבור הישראלי רצה-8 מנדטים.
אם המחנ"צ היה מנצח, כדי להרכיב קואליציה הם היו צריכים או חרדים, או קומוניסטים/איסלמיסטים.

למה הזוי?אתה חושב שמחירים גבוהים יותר עוזרים לעניים שואתם הו אמייצג?
שאתה חושב שיש קשר אפילו הכי קטן בין אריה דרעי לבין תחרות ושוק חופשי. דרעי יותר מפא"יניק מבוג'י הרצוג בגדול, ותאמין לי שאני לא תומך בהרצוג.

למה מגדילים שוב את כמות השרים?!?! ומבטלים את חוק הגיוס לחרדים... אשכרה מנפצים את כל המעט דברים טובים שעשו בממשלה הקודמת...

כלומר "מ.ש.ל" ? לא הבנתי למה התכוונת
בחרת בכחלון - שנכנס לממשלה של ביבי - שמגדיל את מספר השרים.

למה ביבי עושה את זה? כי הוא רוצה. למה הוא יכול? יש לו קואליציה. איך יש לו קואליציה? כי יש לו 61 מנדטים - ביניהם משה כחלון. זה שבחרת בו. זה שנכנס לממשלה של ביבי. זה שמגדיל את מספר השרים. הבנת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית