הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורס מנהלי רשתות מישהו עשה אותו?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
אני שוקל לעשות תקורס הזה קורס מנהלי רשתות
הבנתי שהקורס עולה בין 14 ל-15אלף שקל והוא כמעט שנה של לימודים
10חודשים..

השאלות שלי :
האם תעודה מהקורס הזה היום בעולם המחשבים שווה משהו שזה שווה תהשקעה הכספית בקורס?.
האם צריך ידע רציני במחשבים לפני הקורס? מבחינת אנגלית הרמה שלי סבירה לגמרה אבל צריך משהו מעבר?
הקורס דורש חשיבה לוגית? מתמטית? או שלא...
אפשר גם לא לעבור תקורס ולהכשל ואז הלך כל הכסף של ההשקעה?..
ואחרי שאני מסיים תקורס נגיד בהצלחה ועובר אותו איפה אני יוכל לעבוד ומה יהיה השכר ההתחלתי עם מישהו יודע?..

עשיתי את הקורס הזה ב 2007-2008.
עלה בזמנו 19000..

צריך ידע בסיסי, אחרת יהיה קשה מידיי.
תעודה של הקורס של שווה כלום, התעודות של מיקרוסופט שמוציאים במבחני הסמכה שווים קצת יותר.. בעיקר על הקו"ח.
מה שכן משנה זה הידע שרוכשים שם וחשוב במיוחד בזמן הלימודים לחפש עבודה כתומך HELPDESK או טכנאי רשתות משהו שיוכל לשמש כקרש קפיצה בתחום. זה תחום שכשמתחילים בו קורעים לך ת'תחת עם משכורת שהיא קצת מעל המינימום.

צריך רמה טובה באנגלית שכן הלימודים הם באנגלית (המבחנים והחומר הכתוב) וכל העבודה עצמה רק באנגלית.
חשיבה מתמטית אין צורך..
כישלון\הצלחה של הקורס זה לא ממש משנה..אני לא סיימתי את כל ההסמכות וגם לא עשיתי עבודת גמר והיום אני בתחום כבר 7-8 שנים

• פותח/ת השרשור
מזה בדיוק ידע בסיסי? אפשר הסבר? ועם אין לי תידע הבסיסי הזה יהיה לי ממש קשה?..
אז אתה אומר שהתעודה של אחרי הקורס שאני מסיים ללמוד לא שווה כלום בעולם המחשבים ? אז איך מתקדמים אחרי שמוציאים תתעודה מהקורס הזה?..
אני פשוט ממש בשיקולים... עם להכנס לדבר הזה ועם זה שווה את זה בכלל.

ידע בסיסי: אתה יודע להתקין היום ווינדוס על המחשב שלך? להגדיר רשת אלחוטית בבית?

• פותח/ת השרשור
תאמת שלא...לא התעסקתי בזה אף פעם...
זה ממש חשוב לדעת את הידע הבסיסי הזה ובלעדיו לא שווה בכלל להתחיל תקורס
ושוב יש לי שאלה בנוגע להתקדמות בנאדם שמסיים תקורס באמת התעודה שלו לא נחשב למשו רציני
שאפשר להתקדם איתו בתחום המחשבים ברמה גבוה? ההוא רשם למעלה שממש קורעים תתחת בישביל משכורת מינימום בהתחלה אז מה צריך לעשות בישביל להתקדם בתחום הזה? ולהגיע למשכורת גבוה לעשות עוד קורסים או משהו אחר?..

תבין עובדה בסיסית, כל הקורסים שמכשירים מישהו מאפס בלי תנאי קבלה קשים מדי 'מציפים' את השוק בהרבה מחפשי עבודה.
עודף מחפשי העבודה מייצר כמובן ירידה בשכר שמשלמים ולכן השכר הנמוך.

לגביך, אני לא הייתי נכנס לתחום שיש לי בו אפס הבנה. תחפש תחום שמעניין אותך.

ידע בסיסי: אתה יודע להתקין היום ווינדוס על המחשב שלך? להגדיר רשת אלחוטית בבית?
האמתי שידע בסיסי עבור קורס ניהול רשתות של מיקרוסופט זה לדעת מה היא כתובת IP, מה זה FIREWALL, מה זה PING, להבין מושגים בסיסיים בתקשורת.
לפחות כשאני למדתי אנשים שלא ידעו וגם לא היה להם רצון ללמוד דברי בסיס נשרו מהקורס מחוסר עניין.
הקורס די משעמם.. בלשון עדינה.

שאפשר להתקדם איתו בתחום המחשבים ברמה גבוה? ההוא רשם למעלה שממש קורעים תתחת בישביל משכורת מינימום בהתחלה אז מה צריך לעשות בישביל להתקדם בתחום הזה? ולהגיע למשכורת גבוה לעשות עוד קורסים או משהו אחר?..
אתה מתקדם ככל שרמת הניסיון שלך גדלה ועימה הנגיעה שלך בתחומים נוספים כגון: וירטואליזציה, לינוקס, אבטחת מידע על כלל מוצריה וכו'
קורסים אפשר לעשות.. לא תמיד הם יעזרו אלא אם אתה מחפש נגיעה ספציפית בתקשורת.. אז הייתי ממליץ CCNA של CISCO.
וכן, עבדתי 10 שעות ביום כ HELPDESK עם ימי שישי וקיבלתי 4500 (לפני הרבה זמן..המינימום עלה) אבל בסוף זה משתלם, הידע שרוכשים שווה את זה.

אם זה מעניין אותך, אתה תצליח בזה.
פשוט מאוד.

הניסיון היחידי שהיה לי כשהגעתי לקורס הוא ידע כתומך טכני בנטויז'ן. זה הספיק.. אז עשה חושבים.
בגדול מה שחנן אמר נכון, אפילו אם תדע מה זה להתקין ווינדוס ולהבין מהי כתובת IP ואיך מחוברים לאינטרנט בגדול.
אם זה לא מעניין התחום אל תבזבז את הכסף.

• פותח/ת השרשור
אני כן רוצה להכנס לתחום הזה וכן רוצה להקתדם אבל הבעיה שאין לי בכלל תידע הבסיסי המינימלי הזה..
ואני לא יודע עם בכלל שווה לי להכנס למשהו שמראש אני מפחד להכשל ולא להצליח בו..

אני כן רוצה להכנס לתחום הזה וכן רוצה להקתדם אבל הבעיה שאין לי בכלל תידע הבסיסי המינימלי הזה..
ואני לא יודע עם בכלל שווה לי להכנס למשהו שמראש אני מפחד להכשל ולא להצליח בו..
כשאתה מגיע למכללה תבדוק אם יש החזר כספי במידה ובוחרים לצאת מהקורס לאחר X זמן מסויים.
לרוב ייתנו לך.. וגם אמורים לתת לך מבחן כלשהו שבודק את הרמה שלך והאם היא מתאימה.

ד"א,
יש גם קורסים יותר בסיסיים שמכינים לרמת טכנאי PC ורשתות שזה כביכול הבסיס.
אבל במקום לבזבז על זה כסף.. יש לך ספרים שלמים בסטימצקי על תחום ה PC והרשתות..קנה כמה, תתחיל לקרוא וללמוד לבד בבית.
תיעזר גם באינטרנט, יש לך אין סוף חומר..

לאחר חודש של התכוננות עצמית, אני מניח שאם אתה רציני תוכל להתחיל קורס בלי בעיה ולהבין את המושגים הבסיסיים.
אל תוותר בקלות אם אתה אוהב את זה או אם זה נראה לך מעניין.

• פותח/ת השרשור
אתה פשוט הלחצת אותי שרשמת קודם שהתועדה מהקורס הזה לא שווה כלום היום בעולם המחשבים ומתחילים משכר מינימום וקשה להתקדם..
ומזה המבחנים של MICRFOSEOT האלה עושים אותם בקורס?..
או שזה משהו בנפרד?
ושוב הבעיה שאין לי שום ידע בסיסי אני מתכוון כלום ולכן אני בלחץ להכנס למשו שאין לי שום ידע בו השאלה עם מסבירים הכל בקורס מ 0
או שמצפים מהאנשים שהולכים לקורס שיבינו תבסיס..

אתה פשוט הלחצת אותי שרשמת קודם שהתועדה מהקורס הזה לא שווה כלום היום בעולם המחשבים ומתחילים משכר מינימום וקשה להתקדם..
welcome to the real world.
גם תואר ראשון ברוב המקצועות לא שווה כלום מבחינתי, והייתי ממליץ למישהו ללמוד רק משהו פרקטי\מקצועי\הנדסה (אבל זו דעתי האישית כמובן ואין להתבסס עליה)

התעודה של המכללה לא שווה כלום, זו האמת.
אתה לומד את זה בשביל הידע בעיקר..
וכן, קשה להתקדם. אז מה? ביג פאקינג דיל. עם הזמן מי שטוב מתקדם.

ומזה המבחנים של MICRFOSEOT האלה עושים אותם בקורס?..
אתה משלם עליהם בנפרד ועושה אותם במכללה מורשית של מיקרוסופט.
לרוב מבחנים ממוחשבים ואם עברת תקבל ציון במקום.

ושוב הבעיה שאין לי שום ידע בסיסי אני מתכוון כלום ולכן אני בלחץ להכנס למשו שאין לי שום ידע בו השאלה עם מסבירים הכל בקורס מ 0
או שמצפים מהאנשים שהולכים לקורס שיבינו תבסיס..
מצפים שיבינו את הבסיס.
פעל לפי מה שאמרתי לך ויהיה בסדר.. אין ממנוס מלמידה עצמאית.
כל התחום הזה מבוסס (תחום ה IT) רבות על יכולות הלמידה העצמאית.

אז הייתי ממליץ CCNA של CISCO.
לא ממליץ היה לי CCNA וזה היה דיי חסר תועלת. עשינו את זה בזמנו דרך המגמה בתיכון, לאחר סיום הבגרות בתקשורת יכלת לגשת למבחן ואם עברת קיבלת את התעודה (לשנתיים ואז צריך לחדש שוב).

לא ממליץ היה לי CCNA וזה היה דיי חסר תועלת. עשינו את זה בזמנו דרך המגמה בתיכון, לאחר סיום הבגרות בתקשורת יכלת לגשת למבחן ואם עברת קיבלת את התעודה (לשנתיים ואז צריך לחדש שוב).

אכן CCNA בלי CCNP לפחות היום כבר לא שווה כלום(אם אין לך נסיון בתחום).

אתה צריך להיות די אמיתי עם עצמך ולשאול את עצמך האם זה משהו שלדעתך גם ימשיך ליצור סקרנות ורצון ללמוד לאחר הקורס? (וגם תוך כדי)
זה גם מאוד חשוב כי בעולם ההייטק, הדברים מתפתחים בקצב מאוד מהיר. אם אתה לא תמשיך ללמוד יש סיכוי שעוד שנה שנתיים, תיהיה לא כל כך רלוונטי בשוק העבודה.

• פותח/ת השרשור
אפשר לדעת מזה ה ccna הזה שמשה אמר שהוא לא ממליץ עליו? בכל מקרה אני חושב שאני כן רציני בעניין לכן אני רוצה ללמוד לפני שהקורס מתחיל תדברים הבסיסיים שצריך לדעת בישביל לבוא עם ידע בסיסי מה צריך ללמוד בדיוק ואיך אני עושה את זה לבד?

האמתי שידע בסיסי עבור קורס ניהול רשתות של מיקרוסופט זה לדעת מה היא כתובת IP, מה זה FIREWALL, מה זה PING, להבין מושגים בסיסיים בתקשורת.
לפחות כשאני למדתי אנשים שלא ידעו וגם לא היה להם רצון ללמוד דברי בסיס נשרו מהקורס מחוסר עניין.
הקורס די משעמם.. בלשון עדינה.

אתה מתקדם ככל שרמת הניסיון שלך גדלה ועימה הנגיעה שלך בתחומים נוספים כגון: וירטואליזציה, לינוקס, אבטחת מידע על כלל מוצריה וכו'
קורסים אפשר לעשות.. לא תמיד הם יעזרו אלא אם אתה מחפש נגיעה ספציפית בתקשורת.. אז הייתי ממליץ CCNA של CISCO.
וכן, עבדתי 10 שעות ביום כ HELPDESK עם ימי שישי וקיבלתי 4500 (לפני הרבה זמן..המינימום עלה) אבל בסוף זה משתלם, הידע שרוכשים שווה את זה.

איזה אפשרויות נפתחות עם CCNA?
אני כרגע בשלבי סיום של הCCNA אבל שורד בקורס נטו בשביל התעודה. יש לי בעיה עם השעות של הקורס, החומר עצמו מעניין לפעמים אבל המדריך חרא..

יש לי גם אפשרות להמשיך למנהל רשתות שנה הבאה ואבטחת מידע בעוד שנתיים, קורסים של סיסקו. שווה?

הרעיון היה להתמחות במשהו ספציפי שאני יודע שיש לו דרישה בשוק, כמובן שכמו ש VITHANO אמר לרוב ממשיכים גם ל CCNP אבל באותה מידה הייתי ממליץ על קורס של red hat server administrator או התמחות במערכות אחסון של נטאפ או EMC, היינו הך.

אכן.
לרוב אנשי סיסקו יהיו בעלי ניסיון צבאי או בעלי הסמכות מרובות (כבר שכחתי איך נקראת ההסמכה השלישית שצריך לטוס לחו"ל לעשות אותה)

אפשר לדעת מזה ה ccna הזה שמשה אמר שהוא לא ממליץ עליו?
תעודת הסמכה של חברת CISCO. מדובר בידע תקשורתי שקשור בעיקר לשכבה הפיזית שכולל עבודה עם מתגים,נתבים,הקמות רשתות והגדרתן והתעסקות מרובה בפרוטוקול IP בעיקר.

יש לי גם אפשרות להמשיך למנהל רשתות שנה הבאה ואבטחת מידע בעוד שנתיים, קורסים של סיסקו. שווה?
על מנהל רשתות הייתי מוותר, ואם אתה כבר חשוף לעולם הטכנולוגי אז פשוט לוקח קורסים ONLINE של כל המבחנים וניגש למבחנים של ה MCITP באופן עצמאי.
הרבה יותר זול ויעיל לדעתי 😃
אבטחת מידע זה מעולה.. איזה קורס? של צ'קפוינט? CEH ?

2 חברים עשו את CCNP בזמן הצבא, ככה זה גובניקים היה להם זמן ללמוד בבסיס.
בכל מקרה שניהם התחילו ממשכורת של אזור ה 15 ואחד מהם גם קיבל רכב צמוד, עכשיו אחד מהם עשה את ההסכמה ה 3 וכנראה המשכורת תעבור את ה 20. הוא כרגע במשא ומתן עם מקום העבודה.

דרך אגב הם למדו הכל לבד, יש את כל החומר באינטרנט. ללא שום קורס.

אכן.
לרוב אנשי סיסקו יהיו בעלי ניסיון צבאי או בעלי הסמכות מרובות (כבר שכחתי איך נקראת ההסמכה השלישית שצריך לטוס לחו"ל לעשות אותה)
אבטחת מידע זה מעולה.. איזה קורס? של צ'קפוינט? CEH ?

כן צריך לטוס לאמסטרדם בשביל לעשות את המבחן, זה גם עולה סכום כסף לא מבטול לעשות אותו, לרוב הבנתי שמקום העבודה ממן אותו ואז אתה חתום אצלהם לכמה שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית