הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הייטק ושעות נוספות

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
היי. רציתי לשמוע את דעתכם.
זה מאוד נפוץ בארץ שלנו (לא יודע איך זה במקומות אחרים בעולם) שבהייטק לא משלמים על שעות נוספות.
אני די סולד מתרבות הוורקהוליק שיש לנו בארץ, ואני חושב שאין סיבה להיות זונה, וזה נורמלי לחלוטין לא לרצות לעבוד בחינם (חשוב לי לציין את זה כי אנשים מרימים גבות כשהם מבינים שיש לכם חיים מחוץ לעבודה ואתם לא רוצים לשבת במשרד 12 שעות כל יום כשלא משלמים לכם על זה).

קודם כל, מי שעובד כאן בתחום ההייטק (תכנותי, עיצובי, סטארטאפ או כל דבר אחר) אשמח לדעת אם אצלכם משלמים על שעות נוספות.

דבר שני, האם מותר לפטר עובד כי הוא לא נשאר שעות נוספות?

ודבר שלישי, אשמח לשמוע את דעתכם על הנושא... כל מה שיש לכם להגיד.

בד"כ - מסכמים בחוזים האישיים על תוספת גלובאלית עבור שעות נוספות, זה לא שלא משלמים.
כן, אם העבודה דורשת שעות נוספות ואתה לא מבצע את הנדרש ממך כעובד, אפשר לפטר אותך. זכותך לנהל מו"מ על היקף התשלום, על היקף השעות הנוספות בהתאם לאילוצי החיים וכו', וזכותו של המעסיק לקבל מישהו לעבודה שיוכל לעמוד בדרישות שלו.

זה מאוד נפוץ בארץ שלנו (לא יודע איך זה במקומות אחרים בעולם) שבהייטק לא משלמים על שעות נוספות.
אני די סולד מתרבות הוורקהוליק שיש לנו בארץ, ואני חושב שאין סיבה להיות זונה, וזה נורמלי לחלוטין לא לרצות לעבוד בחינם (חשוב לי לציין את זה כי אנשים מרימים גבות כשהם מבינים שיש לכם חיים מחוץ לעבודה ואתם לא רוצים לשבת במשרד 12 שעות כל יום כשלא משלמים לכם על זה).

קודם כל, מי שעובד כאן בתחום ההייטק (תכנותי, עיצובי, סטארטאפ או כל דבר אחר) אשמח לדעת אם אצלכם משלמים על שעות נוספות.

משלמים לך על הכל מראש. אף אחד לא נשאר שעות נוספות גם ככה רוב הזמן, לא יודע מאיפה האגדה הזאת הגיעה. אתה לא עובד בחינם כי לפי החוזה אתה נדרש לעבוד כמה שצריך והמשכורת היא בהתאם. אם לא מתאים לך, אל תחתום על החוזה, מספיק עם גישת ״אני קורבן״.

@StarDust צודק.
כאשר אתה מתקבל למקום עבודה, לגיטימי לשאול לגבי כמות השעות ולברר בעצמך גם מה בפועל קורה.
בגדול אם יהיו מרוצים מהתפוקות שלך פחות אכפת מכמות השעות, אבל בשלב מסוים תעלה השאלה למה הוא לא עובד יותר שעות ונותן יותר תפוקה ובכלל מעסיקים מעדיפים עובדים זמינים.

זה לא נקרא שעות נוספות אלא "לקחת את העבודה הביתה". יש לך בדרך כלל "דד-ליין" לפרוייקט מסויים ותסיים אותו איך שבא לך, אם אתה צריך לקחת את העבודה הביתה או שיש איזה שהוא טוויסט בעלילה והקדימו את הדדליין הזדיינת, ואתה לא תוכל להתלונן, אז תחשוב פעמיים לפני שאתה נכנס להיי-טק.

אני מתכנת לפי שעה, ולפעמים כשטוחנים אותי בלילה ואני מפספס אימונים, אני מקבל על זה 125-150% מהשכר השעתי. ואז אני עוצם את העיניים ומדמיין שאני נופל אחורה על ערימה של שטרות, ונרדם

עשיתי מו"פ לכל מיני חברות ואין חוקים קבועים, תלוי מה הוצאת במשא ומתן. לפעמים כן, לפעמים לא. תלוי כמה הם צריכים אותך.

כמו שציינו אתה מקבל מתלוש תוספת שכר לשעות נוספות, אצלי זה חלק גדול מהשכר (שגם נכנס לחישוב הפנסייה וכל הדברים האלו), פשוט לפי חוק אסור להשאיר אותך שעות נוספות אז מכניסים את זה לשכר, לפעמים זה ממש נכנס כתוספת לשעות נוספות וזה לא נכנס לפנסיה שזה לא בסדר מצידם.

בכל ראיון שהייתי לרוב כאשר אתה מגיעה לראיון האחרון או בהצעת שכר, אתה שואל כמה שעות מצופה שתעבוד, לרוב שואל גם אם אפשר לעבוד מהבית מידי פעם בגלל אילוצים, נגיד בערבי חג זה ממש נחמד לעבוד מהבית ולא לשרוף חצי יום חופש. או לנסוע לעבודה לחצי יום.
תמיד אמרו לי שנגיד מצופה ממני לעבוד כ X שעות ביום, חלק פשוט 9 וחלק אמרו שנגיד 11, כמו במקום שאני עובד.
ה X שעות הזה קריטי רק למספר השעות שאתה נשאר בעבודה לרוב, יאנו להדפיס כרטיס או שעון נוחכות, אבל אתה נמדד לא לפי מספר שעות עבודה אלה לפי תפוקה, כאשר עבדתי באינטל היה שם גבר רוסי מבוגר שהיה רוב הזמן משחק סנוקר והבנתי שהוא נותן תפקוה מאוד גבוהה, אז לאף אחד לא אכפת מה אתה עושה אכפת מה אתה נותן.

• פותח/ת השרשור
בתלוש שלי לא כתוב כלום על שעות נוספות. התוספת היחידה היא נסיעות.

מה הקשר לתלוש? תקרא את החוזה שחתמת עליו. הגיע הזמן.

שעבדתי בארץ בהייטק הם לא ייבקשו להישאר יותר אבל הם מצפים ממך שתעשה את זה , 9-10 שעות לפחות ביום .. ולא מקבלים שעות נוספות , הם מכניסים את זה לחוזה ..

עכשיו אני בהייטק באירופה , 8 שעות ובשעה חמש אף אחד לא נשאר במשרד.. נניח ויצא שמישהו עשה טיפה יותר, הוא יקבל על זה יום חופש ..חיים טובים

אתה עדיין נמצא בראש של הלאוו טק.
בהייטק יש משכורת גלובאלית קבועה שאינה תלויה במספר הימים בחודש ו/או במספר השעות.
אתה מקבל שכר קבוע עבור תפוקה, ולא עפ"י מספר השעות שנשארת בסוף היום כדי לצפות בפורנו באינטרנט.
במידה ואתה יעיל. לאף אחד לא אכפת מתי באת ומתי אתה הולך.
במידה ואתה לא יעיל יעיפו אותך ב FPR הראשון גם אם עשית 500 שעות נוספות בחודש כל השנה.

@-Ziv- אתה צודק לגבי ההתייחסות לתפוקה ולא כמות שעות, אבל ברוב המקומות אלא אם אתה באמת עילוי ירצו שתיתן x שעות ואם תעשה פחות שעות כבר ימצאו מה לתת לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית