הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם קורות חיים - משרת סטודנט הייטק

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
שאל את עצמך מה יהיה בעוד חצי שנה או שנה- האם אז יש סיכוי שתתקבל למשרת פיתוח?
אם כן, תחשוב איך זה יראה אם תעזוב מקום עבודה כל כך מהר.
נכון שעושים את זה מלא, אבל לא בתור סטודנט.

כמה זמן אתה כבר מחפש? והאם היו הצעות עבודה שלא קיבלת? (גם לא בפיתוח).

• פותח/ת השרשור
שאל את עצמך מה יהיה בעוד חצי שנה או שנה- האם אז יש סיכוי שתתקבל למשרת פיתוח?
אם כן, תחשוב איך זה יראה אם תעזוב מקום עבודה כל כך מהר.
נכון שעושים את זה מלא, אבל לא בתור סטודנט.
זה עדיף על עבודה ב qa.. אני לא חושב שזה תפקיד גרוע. אני לא כ"כ יודע מה עושים בו בדיוק אבל גם מהבנתי וגם מהתגובה של @hanan נראה כאילו זה תפקיד ניהולי או לפחות מתקדם מבחינת האחריות בו.

זה אחלה ניסיון לא? גם אינטל וגם תפקיד מכובד

כמה זמן אתה כבר מחפש? והאם היו הצעות עבודה שלא קיבלת? (גם לא בפיתוח).
חודשיים מחפש, "מצאתי" דרך חברת השמה qa אבל לא חזרו אליי, כלומר כנראה החברה לא רוצה (אני מתכוון לחברת ההייטק ולא לחברת ההשמה).
חוץ מזה שלחתי קו"ח ולא קיבלתי שום דבר

לא הייתי אומר לא לתפקיד באינטל. זה מקום מצוין לעבוד בו גם מקצועית וגם מבחינת תנאים ובניגוד למקומות אחרים באינטל יש נכונות למעבר בין תפקידים כך שאין מניעה שבעתיד תעבור לפיתוח.

לגבי התפקיד עצמו רוב הסיכויים שמדובר על הגדרת דוחות. לדוגמא משתמש יבקש לקבל דוח מסוים והתפקיד שלך יהיה להגדיר איזה שדות נדרשים לשליפת הדוח, איזה שדות לתצוגה ואיזה חישובים לבצע.
ייתכן וגם תבצע הגדרה של משימות בעצמך כתלות במערכת שיש.
זה לא תפקיד ניהולי אבל כן יאפשר לך להכיר את בסיס הנתונים של הארגון.
החסרונות שאני רואה שזה לא תפקיד שדורש כתיבת קוד והוא לא קשור לפעילות הליבה של הארגון.
אבל עדיין היתרונות עולים על החסרונות

לא הייתי אומר לא לתפקיד באינטל. זה מקום מצוין לעבוד בו גם מקצועית וגם מבחינת תנאים ובניגוד למקומות אחרים באינטל יש נכונות למעבר בין תפקידים כך שאין מניעה שבעתיד תעבור לפיתוח.

לגבי התפקיד עצמו רוב הסיכויים שמדובר על הגדרת דוחות. לדוגמא משתמש יבקש לקבל דוח מסוים והתפקיד שלך יהיה להגדיר איזה שדות נדרשים לשליפת הדוח, איזה שדות לתצוגה ואיזה חישובים לבצע.
ייתכן וגם תבצע הגדרה של משימות בעצמך כתלות במערכת שיש.
זה לא תפקיד ניהולי אבל כן יאפשר לך להכיר את בסיס הנתונים של הארגון.
החסרונות שאני רואה שזה לא תפקיד שדורש כתיבת קוד והוא לא קשור לפעילות הליבה של הארגון.
אבל עדיין היתרונות עולים על החסרונות
אני חולק עליך בנושא- הוא סטודנט, העבודה יכולה לפגוע לו בלימודים. ירידה בממוצע יכול למנוע ממנו קבלה לפיתוח גם שהוא כבר בתוך אינטל, ואז הניסיון הזה לא יעזור לו.

אני חולק עליך בנושא- הוא סטודנט, העבודה יכולה לפגוע לו בלימודים. ירידה בממוצע יכול למנוע ממנו קבלה לפיתוח גם שהוא כבר בתוך אינטל, ואז הניסיון הזה לא יעזור לו.
ממוצע זה חרטא,ברגע שהוא ישיג קשרים באינטל יהיה לו הרבה יותר פשוט להתקבל לעבודות במקומות אחרים גם עם ממוצע נמוך.

ממוצע זה חרטא,ברגע שהוא ישיג קשרים באינטל יהיה לו הרבה יותר פשוט להתקבל לעבודות במקומות אחרים גם עם ממוצע נמוך.
שוב, תלוי בתפקיד. התפקיד הזה למרות השם המפוצץ ממה שחנן מתאר הוא לא יותר מנציג שירות. הוא לא נמצא בתואר של מדמ"ח או באוניברסיטה גדולה. אני לא רואה שום קשר בינו לבין פיתוח ואם הוא לא מצטיין אין שום סיבה שיקדמו נציג מכירות גם אם מתים עליו.
הממוצע לא משנה רק לאחר שעבדת בעבודה נחשבת בתחום. אם הוא יהיה מפתח גם במקום קטן עדיין יסתכלו על הממוצע. רק לאחר ניסיון במקום נחשב. אף אחד לא יייחס חשיבות לניסיון בחברה נידחת.

שוב, תלוי בתפקיד. התפקיד הזה למרות השם המפוצץ ממה שחנן מתאר הוא לא יותר מנציג שירות. הוא לא נמצא בתואר של מדמ"ח או באוניברסיטה גדולה. אני לא רואה שום קשר בינו לבין פיתוח ואם הוא לא מצטיין אין שום סיבה שיקדמו נציג מכירות גם אם מתים עליו.
מה שאתה אומר היה נכון אם היו מקבלים אנשים על בסיס ידע בלבד.
מה לעשות במציאות של היום, לקומבינות יש יותר כוח.
אם הוא ייתברג בתוך אינטל,ויכיר את האנשים הנכונים,אין שום סיבה שהוא לא ימצא עבודה שתואמת את המקצוע שלו אולי אפילו באינטל.
חברים שלי עבדו בדוקומנטציה בתעשייה אווירית,ועכשיו עברו לפיתוח,וזה בגלל שהם הוכיחו את עצמם כבעלי ידע והיו להן הכישורים החברתיים הנחוצים,למרות שכנראה היו בחוץ אנשים בעלי הרבה יותר ידע מהם.

מה שאתה אומר היה נכון אם היו מקבלים אנשים על בסיס ידע בלבד.
מה לעשות במציאות של היום, לקומבינות יש יותר כוח.
אם הוא ייתברג בתוך אינטל,ויכיר את האנשים הנכונים,אין שום סיבה שהוא לא ימצא עבודה שתואמת את המקצוע שלו אולי אפילו באינטל.
חברים שלי עבדו בדוקומנטציה בתעשייה אווירית,ועכשיו עברו לפיתוח,וזה בגלל שהם הוכיחו את עצמם כבעלי ידע והיו להן הכישורים החברתיים הנחוצים,למרות שכנראה היו בחוץ אנשים בעלי הרבה יותר ידע מהם.
אני מסכים איתך ב100 אחוז.
אבל, אם המחלקה שהוא יעבוד בה (שנשמעת כמו מחלקת מכירות בסופו של דבר) לא נחשבת על ידי מחלקות הפיתוח, לאף אחד מהחברים שהוא ירכוש לא יהיה say במקומות שהוא ירצה להגיע אליהם.
הייתי הולך לריאיון כי בינתיים אנחנו מדברים באוויר ומנחשים. תתקדם בשלבי גיוס ותראה מה המשרה ואז תחשוב אם זה לא מילים יפות לעבודה "מכוערת".

אני מסכים איתך ב100 אחוז.
אבל, אם המחלקה שהוא יעבוד בה (שנשמעת כמו מחלקת מכירות בסופו של דבר) לא נחשבת על ידי מחלקות הפיתוח, לאף אחד מהחברים שהוא ירכוש לא יהיה say במקומות שהוא ירצה להגיע אליהם.
הייתי הולך לריאיון כי בינתיים אנחנו מדברים באוויר ומנחשים. תתקדם בשלבי גיוס ותראה מה המשרה ואז תחשוב אם זה לא מילים יפות לעבודה "מכוערת".
Big data מה שנקרא לא מזמן "מחסן נתונים" הוא חלק אינטגרלי מה IT , יש במחלקה כזאת הרבה מאוד מפתחי תוכנה במקביל למנתחי מערכות (המשרה המדוברת).
דרך אגב לבוגר מערכות מידע זאת משרה הרבה יותר מתאימה בהשוואה לתפקידי פיתוח.

וכמו שכתבתי קודם אינטל בשונה מחברות אחרות מעודדת מעבר בין תפקידים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית