הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סינגלים

amirsource

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
איך סינגלים עוזרים בתרגילים מרכזיים, הכוונה לחזרה בודדת בתרגיל (בנצ פרס,סקוואט,דד ליפט).
אם אני מתאמן כרגע במסה והאימון שלי בהתחלה הוא 5X5 בפרמידה עולה, אם אני אוסיף עוד סט של סינגל במה זה יעזור?

סינגלים לא עוזרים להתקדמות שלך. הם עוזרים בתור מדד לכמה התקדמת בסייקל מסוים. אין טעם לעשות סינגלים יותר מפעם בכמה חודשים כדי לראות מה השינוי בRM1 שלך בעקבות סייקל בתוכנית מסוימת.

לא מדויק, כדי להיות טוב בסינגלים צריך לדעת לעשות סינגלים - שזה אומר גם להתמודד איתם פסיכולוגית, וגם לדעת לעשות גריינדינג. הבעיה היא שכדי להתחזק צריך לצבור מספיק נפח עבודה, וסינגלים לא מאפשרים את זה.

לא מדויק, כדי להיות טוב בסינגלים צריך לדעת לעשות סינגלים - שזה אומר גם להתמודד איתם פסיכולוגית, וגם לדעת לעשות גריינדינג. הבעיה היא שכדי להתחזק צריך לצבור מספיק נפח עבודה, וסינגלים לא מאפשרים את זה.
אתה מכיר תוכניות אימונים שנועדו לשיפור סינגלים לפני תחרויות? ההבדל אצלי בין סינגל לRM5 ממש קטן במיוחד בפלג גוף עליון.

בטקסס גם אחרי כמה שבועות/חודשים בתוכנית אפשר לשחק עם היום עצימות בין חמישיות לשלשות לסינגלים

אני לא רואה סיבה לעשות סינגלים אלא אם זה למטרה מסויימת כגון התכוננות לתחרות או אם זה משולב בתוכנית ספציפית כמו שציינו מעליי.
עבודה עם סינגלים צריכה להיעשות בזהירות ובטכניקה טובה ככל האפשר, מכיוון שנורא קל להיפצע.

באיזו תוכנית אתה נמצא בכלל?

• פותח/ת השרשור
אין לזה שם ספציפי אבל בכל תרגילים המרכזיים סקוואט דד ליפט בנצ וכו אני עובד בפירמידה עולה 5X5, ולאחר מכן עובד 6-10 חזרות X4 סטים בכל מיני תרגילי עזר.
וכמובן בטן יד אחורית קדמית ושאר הירקות

אני לא רואה סיבה לעשות סינגלים אלא אם זה למטרה מסויימת כגון התכוננות לתחרות או אם זה משולב בתוכנית ספציפית כמו שציינו מעליי.
עבודה עם סינגלים צריכה להיעשות בזהירות ובטכניקה טובה ככל האפשר, מכיוון שנורא קל להיפצע.

באיזו תוכנית אתה נמצא בכלל?

איך יותר קל להפצע בסינגל מאשר למשל בחזרה האחרונה של חמישייה כבדה?

איך יותר קל להפצע בסינגל מאשר למשל בחזרה האחרונה של חמישייה כבדה?
גם בגריינד של חזרה חמישית כבדה וקשה קל להיפצע במידה והטכניקה אינה טובה מספיק או איבוד ריכוז\כיווץ.
פותח הפוסט שאל על סינגלים ולכן התייחסתי בתשובה רק לסינגלים.
זה לא שולל אפשרות לפציעה בחזרות אחרונות של סטים כבדים.

בהנחה שהטכניקה דומה ברמת הכיעור שלה, בגלל המשקל הגבוה יחסית.

יש יותר סיכוי ש"רמת הכיעור" בחזרה החמישית תהיה יותר גבוהה מבסינגל בגלל עייפות וקושי בריכוז. בעצם, אין שום סיבה שסינגל יהיה מכוער במידה כלשהי, כל עוד לא מדובר ב-100% אמיתי. אז לא קונה.
גם בגריינד של חזרה חמישית כבדה וקשה קל להיפצע במידה והטכניקה אינה טובה מספיק או איבוד ריכוז\כיווץ.
פותח הפוסט שאל על סינגלים ולכן התייחסתי בתשובה רק לסינגלים.
זה לא שולל אפשרות לפציעה בחזרות אחרונות של סטים כבדים.

אמרת שקל נורא להפצע. איפה כל הפצועים?

אמרת שקל נורא להפצע. איפה כל הפצועים?
אתה מחפש תשובה רטורית ועוקצנית לשאלה הרטורית והעוקצנית שלך?
אם יש לך משהו לומר בנושא, או מאידך לשלול את מה שאמרתי אז בכיף.
אבל תחסוך ממני את הסרקזם שלך.
תודה

אתה מחפש תשובה רטורית ועוקצנית לשאלה הרטורית והעוקצנית שלך?
אם יש לך משהו לומר בנושא, או מאידך לשלול את מה שאמרתי אז בכיף.
אבל תחסוך ממני את הסרקזם שלך.
תודה

אני לא צריך לשלול דברים ששלפת מהדימיון שלך. אם אין לך שום דרך להסביר או להביא נתונים למה "נורא קל" להפצע בסינגלים, אל תדבר על זה. במיוחד כשיש המון אנשים שעובדים ככה, ואתה פשוט חסר ניסיון.

אני לא צריך לשלול דברים ששלפת מהדימיון שלך. אם אין לך שום דרך להסביר או להביא נתונים למה "נורא קל" להפצע בסינגלים, אל תדבר על זה. במיוחד כשיש המון אנשים שעובדים ככה, ואתה פשוט חסר ניסיון.
גם אם אתה חושב שאני הוזה,חסר ניסיון או כל מה שעולה לך בראש.. אשמח לקבל כל ביקורת.
אבל תחסוך ממני את הציניות והזלזול, כפי שבאה לידי ביטוי בתגובה הקודמת.

גם אם אתה חושב שאני הוזה,חסר ניסיון או כל מה שעולה לך בראש.. אשמח לקבל כל ביקורת.
אבל תחסוך ממני את הציניות והזלזול, כפי שבאה לידי ביטוי בתגובה הקודמת.

אז לבקש ממך לכמת את הטענה שנורא קל להפצע זו ציניות? מגניב.

אז לבקש ממך לכמת את הטענה שנורא קל להפצע זו ציניות? מגניב.
אמרת באחת התגובות הקודמות שלך שיש אנשים שמשלבים סינגלים באימונים. אפשר לדעת מה לדעתך היתרון בזה ולמה הם עושים את זה?

אמרת באחת התגובות הקודמות שלך שיש אנשים שמשלבים סינגלים באימונים. אפשר לדעת מה לדעתך היתרון בזה ולמה הם עושים את זה?

@StarDust כבר אמר הכל. עבודה למקסימום משפרת הכי טוב את המקסימום. לרוב לא עובדים ככה כי כדי לצבור מספיק נפח צריך להתאמן בתדירות גבוהה מאוד, אבל מי שיכול להרשות לעצמו זו לדעתי דרך מצוינת להתחזק.

אשמח לקבל כל ביקורת.
אם אני לא טועה (אבל זה אם גדול) ריפטו כתב באיזה מקום שאין ב-1RM סיכון גדול יותר מאשר ב-5RM. דווקא בעניין הזה אני נוטה לסמוך עליו כי כאן לנסיון שלו עם המון מתאמנים יש משקל גדול (תרתי משמע).

(התפלץ המשקר יכול אולי לאשר או להפריך את מה שאני כאילו זוכר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית