הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סינגלים

amirsource

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
איך סינגלים עוזרים בתרגילים מרכזיים, הכוונה לחזרה בודדת בתרגיל (בנצ פרס,סקוואט,דד ליפט).
אם אני מתאמן כרגע במסה והאימון שלי בהתחלה הוא 5X5 בפרמידה עולה, אם אני אוסיף עוד סט של סינגל במה זה יעזור?

אם אני לא טועה (אבל זה אם גדול) ריפטו כתב באיזה מקום שאין ב-1RM סיכון גדול יותר מאשר ב-5RM. דווקא בעניין הזה אני נוטה לסמוך עליו כי כאן לנסיון שלו עם המון מתאמנים יש משקל גדול (תרתי משמע).

(התפלץ המשקר יכול אולי לאשר או להפריך את מה שאני כאילו זוכר).
שווה בדיקה, אבדוק 😃
תודה על המידע.

שווה בדיקה
מצאתי.
ב-Practical Programming for Strength Training הוא כותב:

A 1RM test is no more dangerous than a Multi-RM for an open age-group competitor. A 1RM does not
actually fatigue the muscle; the muscle simply cannot generate enough force to move the weight through the complete range
of motion of the lift, and the spotters take it. In the absence of an active injury, and assuming correct form, 1RM is not inherently dangerous for an experienced lifter. Contrast this to a multi-RM test that uses repetition to muscle fatigue and
subsequent failure. Not only is an additional factor added to the test, but the trainee is exposed to a larger, longer testing
load. Neuromuscular fatigue and big loads together are more potentially dangerous than simple failure with one rep.

אבל צריך לשים לב שכל הקטע מתייחס לבדיקת ה RM שמתבצעת, מן הסתם, לעתים רחוקות למדי ולא כשיטת אימון סדירה, כך שניתן רק לשער שאותו הגיון תופס גם לאימונים רגילים. מצד שני הוא כותב:

Older athletes over 40, even at the intermediate level, need to be cautious when attempting 1RM , especially for
purposes of determining programming percentages.
(זאת כנראה הסיבה שזכרתי שהוא כתב משהו בנושא)

לפי עקרון הספציפיות, סינגל הוא הכי ספציפי לתחום.
מעבר לשאר הדברים שנאמרו ע"י אבקכוכבים ואשקרה, הראיות בתחום מראות שככל שהמתאמן מתקדם יותר כך הוא נדרש לעצימות גבוהה יותר ויכול להפיק ממנה יותר. אין שום סיבה שמתאמן מתחיל\בינוני יבצע סינגלים מלבד meet או 1RM test (וגם זה בזבוז זמן לדעתי ועדיף אם כבר לעשות את זה בדילואד).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית