ייעוץ קריאטנין גבוהה

Daniel1

משתמש קבוע
1,390
903
נק' מוניטין:
2,143
1,390
903
קיבלתי תוצאות של בדיקת דם והקריאטנין והקריאטין היו גבוהים. אני מבין שהם תלויים אחד בשני ונגרמים כנראה מצריכה שלקריאטין.
לפני שהרופא מתנפלת עלי אשמח לךשמוע את דעתם של המבינים בפורום בנושא.
צריך לציין שחוץ מקריאטין וחלבון אני לא לוקח כלום.

קבצים מצורפים

• Снимок.PNG
    Снимок.PNG
    KB 13.7 · צפיות: 1,537
זה מאוד אופייני שהקראטנין יהיה מוגבה למתמנים. זהו תוצר לוואי של פירוק שריר.
האמת היא שזה אפילו סימן טוב כי זה מורה על כך שהכליות מתמודדות עם העומס ומפנות החוצה.
אם המצב היה הפוך והערך היה נמוך - אז היה לך מה לדאוג (בעיקר לגבי הכליות)

* ואגב אין שום קשר לתוסף המזון קריאטין

• פותח/ת השרשור
לידיעתך את טועה בשניהם. אם כבר קריאטנין גבוהה מסוכן לכליות . וקריאטנין הוא תוצר של פירוק קריאטין

קיבלתי תוצאות של בדיקת דם והקריאטנין והקריאטין היו גבוהים. אני מבין שהם תלויים אחד בשני ונגרמים כנראה מצריכה שלקריאטין.

לצערי הבדיקה לא תקינה, גם לספורטאי (אלא אם כן אתה שוקל 120-130 ק"ג, וגם אז זה חריג).
קראטינין (אין שום קשר לקראטין, או לצריכה שלו-לא לפול בפח הזה) תקין באדם שאינו מתאמן הוא עד 1.1. אצל ספורטאים הממוצע הוא 1.3. בילדרים ענקיים יכולים אולי לגרד את ה-1.5.
ככה שלצערי 1.6 זה גבוה בכל קנה מידה, וסביר שמדובר לצערי בנזק כלייתי שיגרום לך להוריד צריכת חלבון ל1 גרם לק"ג גוף במקרה הטוב.

הייתי מבקש לבצע קריאטינין חוזר, עם איסוף שתן של 24 שעות. ככה רואים כמה קריאטינין יש בדם, וכמה יוצא בשתן.
אם הקריאטינין שיוצא בשתן יהיה מאוד גבוה, אז סימן שאין שום בעיה כליתית, וסתם מדובר בערך חריג מהנורמה.
יחשבו לך את קצב הסינון הכלייתי ע"י הצלבה של איסוף השתן ובדיקת הדם, ואם יש לך מעל 100 מ"ל לדקה אתה יכול להמשיך בצריכת חלבון ולוותר על המשך בירור נפרולוג.
אם יצא פחות מ-100, ולצערי ככה מסתמן, תצטרך בירור נפרולוגי מלא, שכולל אולטרה-סאונד כליות כשלב א', אח"כ מחליטים אם יש צורך בביופסיה או בדיקות הדמיה רדיו-אקטיביות (מיפוי כליות).

כמובן שמאוד היה מענין לראות איך נראית בדיקת השתן הרגילה שלך (שתן לסטיק), כי בגילך לרוב נזק לכליות מתבטא גם בהופעת חלבון ודם בשתן.

ולצורך הדיון, קריאטינין הוא לא רעיל. אלא רק חומר שנוצר במטבוליזם בשרירים, שמהווה מדד מדוייק (כשעושים איתו איסוף שתן) לקצב סינון הכליות.

החומר הרעיל שלרוב מצטבר במחלת כליות זה האוריאה, והתסמינים הראשונים של מחלת כליות קשה (לא המקרה שלך, אני מדבר על קריאטינין 4-8), מתבטאת באורמיה - גרד בכל הגוף, איבוד סידן, צבירת זרחן, התכווצויות שרירים ועד ריח של שתן שמורגש בפה במקרי קיצון.
כמובן שאורימיה ללא דיאליזה או השתלה, תביא למוות לרוב ע"י הפרעה בקצב הלב, בשל השינויים בחומציות של הדם והמלחים שלו.

במקרה שלך, גם אם מדובר באי ספיקת כליות, 1.6 זה דרגה ראשונה, כלומר הכי קלה.
בכ-80% מהמקרים גילוי מוקדם שכזה, יכול לתת לך טיפול רפואי שימנע הדרדרות המחלה, ותחייה עם הקריאטינין הזה עד 120, רק תאלץ להפרד מהעמסת חלבון לכל חייך, ולהקפיד יתרה על שמירה על לחץ דם וסוכר תקינים, ושתייה מרובה כדי לא להגיע ולו פעם אחת להתייבשות.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה, העניין הוא שאני לא צורך כל כך חלבון. לא יותר מ2 גרם לגילו במקרה הטוב. זה יכול לקרות בגלל שאני לא שותה מספיק?
בכל מקרה, אני אראה רופא בראשון

תודה על העזרה, העניין הוא שאני לא צורך כל כך חלבון. לא יותר מ2 גרם לגילו במקרה הטוב. זה יכול לקרות בגלל שאני לא שותה מספיק?
בכל מקרה, אני אראה רופא בראשון

קראטינין 1.6 זה לא ערך בגלל חוסר שתיה, אלא אם כן התייבשת ונוצר נזק כלייתי מההתיבשות, ככה שבכל מקרה יש נזק, ולא סביר שעברת התיבשות ולא שמת לב...

ענין החלבון הוא ההפך, שברגע שיש נזק ולו קטן ביותר לכליות, כבר לא ניתן לצרוך כמות חלבון גבוהה, כי אחרת תהיה הדרדרות במצב הכלייתי, לא משנה מה גרם לנזק שיתכן שיש לך.
ויתכן לפי הקצב סינון כלייתי שימצאו לך (בדיקת איסוף שתן+דם ביחד) יתכן ואף תאלץ לא לעבור מכסה של 1 גרם ביום...

סתם שאלה שעולה לי בראש, במידה ובאמת יש סוג של כשל כלייתי ובאמת הבחור לא יוכל לקחת יותר מ1 גרם חלבון פר משקל גוף, זה לא סוג של גזר דין מוות על פיתוח הגוף שלו? האם הוא יוכל להתקדם בצורה נורמלית בצבירת מסת שריר או לכאורה לעמוד בחיטוב של כמה חודשים?
בכל מקרה אני מאחל לבחור רפואה שלמה.

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה שעולה לי בראש, במידה ובאמת יש סוג של כשל כלייתי ובאמת הבחור לא יוכל לקחת יותר מ1 גרם חלבון פר משקל גוף, זה לא סוג של גזר דין מוות על פיתוח הגוף שלו? האם הוא יוכל להתקדם בצורה נורמלית בצבירת מסת שריר או לכאורה לעמוד בחיטוב של כמה חודשים?
תודה על התמיכה, אני יותר בתחום הכוח ו אני גם ככה לא עושה תקופות מסה וחיטוב אבל אני מבין על מה אתה מדבר..

אני עמדתי בגזר דין הזה.
אני מושתל כליה.
אובחנתי בצבא וזרקו אותי מ-97 ל-21 רפואי על קריאטינין 1.35.
זה כבר העיד על 60% נזק לכליות, המחלה שגרמה לכך מעולם לא אובחנה עד היום, הועלו השערות שמדובר במחלת ילדות שחלפה בלי שהרגשתי.

המצב הדרדר לאט-לאט, ובגיל 30 כבר נאלצתי לעבור השתלה.

עד גיל20-21 עוד הרשיתי לעצמי להעמיס קצת חלבון, אך כשראיתי שהמצב הכלייתי מדרדר, הפסקתי.
בגיל 28 כבר הוכנסתי לדיאטת חלבון, של לאל יותר מחצי גרם ליום.

אחרי ההשתלה הועמסתי בסטרואידים (קורטיקוסטרואידים ממשפחת הפרדניזון), ועליתי 20 ק"ג ,פיתחתי סכרת שניונית, לחץ דם גבוה ושומנים בדם.

ואז הוכנסתי לקבל TRT רפואי כדי לאזן נזקים, צנחתי 15 ק"ג במשקל, הסכרת נעלמה, לחץ הדם חזר לנורמה והשומנים בדם חזרו לנורמה.

עד היום ולמשך כל חיי אני על קורטיקו-סטרואידים, ,לכן אני מסייקל לסירוגין אחת לחצי שנה בערך, ועושה בקרת נזקים חוזרת.
אוי לא..
אגב, ממה נזק כזה היה יכול להיווצר?
@יניב ריז

יש התמחות שלמה כדי לקבוע את זה...

הכי שכיחים בגיל צעיר, זה (לפי סדר שכיחות):

IGA נפרותיה (מחלת ברגר)
MINIMAL CHANGE
REFLUX נפרותיה
סכרת נעורים
ראבדומיוליזיס/התייבשות
ארתריטיס ראומטית שניונית לזיהום בסטרפ A (דלקת גרון)

יש עוד 20 ומשהו אבחנות אחרות, אך הן נדירות יותר.

הנושא הזה של הקראטינין גבוה מעניין אותי אישית אם תיכול תענה לי על מספר שאלות ותעדכן בהמשך תודה 😉
מה הנתונים שלך משקל גובה אחוז שומן כמה שנים מתאמן כמה ליטרים מיים ביום אתה שותה בממוצע ?
כמה ימים לפני הבדיקה נחתה מאימונים ? האית בצום 12 שעות שעשית תבדיקה ?
ואם עשית כבר בדיקת שתן 24 שעות או שעדין לא ואם תעשה בהמשך תעדכן מה יצא שם!

• פותח/ת השרשור
הנושא הזה של הקראטינין גבוה מעניין אותי אישית אם תיכול תענה לי על מספר שאלות ותעדכן בהמשך תודה 😉
מה הנתונים שלך משקל גובה אחוז שומן כמה שנים מתאמן כמה ליטרים מיים ביום אתה שותה בממוצע ?
כמה ימים לפני הבדיקה נחתה מאימונים ? האית בצום 12 שעות שעשית תבדיקה ?
ואם עשית כבר בדיקת שתן 24 שעות או שעדין לא ואם תעשה בהמשך תעדכן מה יצא שם!

אני 178 שוקל 90 קילו משהו כמו 15 אחוזי שומן (בערך)
מתאמן קצת יותר משנה. לפני הבדיקה לא הייתי שותה מסםיק מים- אולי 2 ליטר כולל שתיה מתוקה (עכשיו התחלתי לשתות הרבה)
עשיתי אימון ערב לפני הבדיקה (הבדיקה הייתה בבוקר) והייתי בצום של לילה לפני הבדיקה.
את הבדיקה עצמה אני מתחיל מחר (את האיסוף שתן) ויום רביעי בדיקת דם.

אני 178 שוקל 90 קילו משהו כמו 15 אחוזי שומן (בערך)
מתאמן קצת יותר משנה. לפני הבדיקה לא הייתי שותה מסםיק מים- אולי 2 ליטר כולל שתיה מתוקה (עכשיו התחלתי לשתות הרבה)
עשיתי אימון ערב לפני הבדיקה (הבדיקה הייתה בבוקר) והייתי בצום של לילה לפני הבדיקה.
את הבדיקה עצמה אני מתחיל מחר (את האיסוף שתן) ויום רביעי בדיקת דם.
שיהיה בהצלחה מחקה לעידכונים. תנוח מהיום מאימונים לגמרה.
אני מאמין ומקווה שיום חמישי תעדכן אותנו אם קראטינין נמוך בהרבה.

• פותח/ת השרשור
שיהיה בהצלחה מחקה לעידכונים. תנוח מהיום מאימונים לגמרה.
אני מאמין ומקווה שיום חמישי תעדכן אותנו אם קראטינין נמוך בהרבה.
קודם כל תודה על התעניינות,
אינ אעדכן ברגע שיהיו תשובות. בכל מקרה, הקריאטנין עצמו יהיה נממוך בהרבה כי אני כבר שבוע לא לוקח קראטין והתוצאה הקודמת הייתה ממש גבוהה. אבל מה שיותר מעניין אותי זה התפקוד כליות ופחות הקראטנין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית