הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מלגות לתואר ראשון

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
אז יש לי כמה שאלות בנושא:
1. השכר האוניברסיטאי הוא 11 אלף שקל בערך נכון? אם אני מקבל מלגה גבוהה מזה אז ההפרש חוזר לבעל המלגה או שעובר אליי?

למשל מלגה על סך 20,000 ש"ח לשנה והשכר הוא רק 11 אלף.

2. אם מישהו מכיר מלגות טובות ללוחמים, משרתי מילואים, מצב סוציו אקונומי נמוך שכנראה לא נמנהות בין האלו המוכרות (שוליך..פיס..אייסף..אימפקט..
רוטשילד..עתידים..פרח) אני אשמח לשמוע.

3. מלגות קיום (משכורת חודשית) על מה ולמה? האם זה רלוונטי גם אם אקבל מלגה גדולה כמו אימפקט למשל? מכירים מלגות כאלו? (לא מצאתי משהו בנתיים)

4. מלגת עתידים לתעשייה: שכר לימוד מלא, 1500 שקל לחודש ומחשב נייד.
צריך להתנדב יום אחד בשבוע, 90 שעות בכל חופשת קיץ, למצוא חברה מרמצת עד השנה השנייה ולהתחייב ל3 שנים לחברה מאמצת.
החברה המאמצת תהיה תמיד רלוונטית למקצוע שאלמד? יש לי זכות בחירה? יכולים לשלוח אותי לעבוד רחוק מהבית? יכולים להביא לי שכר מינימום ב3 שנים שאני מחוייב אליהם?

מה דעתכם?

בנתיים אני בתהליכים ל"אימפקט", רוב המלגות נפתחות רק אחרי שאחזור מתאילנד...
אני בחרדות לעבוד וללמוד במקביל בתואר במשך 3 שנים מבחינה כלכלית (מפחד שבגלל שאצטרך לעבוד הרבה לא יהיה לי זמן ללמוד כמו שצריך, לכן אני מקווה להתבסס על מלגות)

לגבי 1.
אין קשר בין שכר הלימוד לבין המלגות שאתה מקבל.
בתקופתי היה מישהו מקריית שמונה שקיבל כ"כ הרבה מלגות, שהסתלבטנו עליו שלא יסיים את התואר לעולם.

• פותח/ת השרשור
לגבי 1.
אין קשר בין שכר הלימוד לבין המלגות שאתה מקבל.
בתקופתי היה מישהו מקריית שמונה שקיבל כ"כ הרבה מלגות, שהסתלבטנו עליו שלא יסיים את התואר לעולם.
אז אם אני מקבל מלגה על סך 20,000 שקל שמיועדת לשנה אני אקבל 20,000 שקל ישירות לחשבון בנק שלי?

1 יש מלגות שמעבירות את הכסף דרך המוסד ויש כאלה שמעבירות ישירות לתלמיד. אם זאת האופציה הראשונה אתה תקבל את ההפרש
2 יש כל כך הרבה גורמים (יש אפילו קרנות על סמך מוצא, עיר מגורים ועוד) שכדאי לך פשוט לפנות למדור הספציפי באוניברסיטה והם יפנו אותך.
3 יש מעט מאוד מלגות קיום ברמת הבוגר אבל יש קרנות כמו PEF שנותנות סכום חד פעמי גבוה שהוא שווה ערך ויותר.

שים לב שיש דבר כזה תקרת מלגות שמעבר לה אתה כבר לא תקבל יותר דרך המוסד. מלגות שקיבלת מחוץ לאוניברסיטה זה עניינך.

אז אם אני מקבל מלגה על סך 20,000 שקל שמיועדת לשנה אני אקבל 20,000 שקל ישירות לחשבון בנק שלי?

אני קיבלתי את כל המלגות כמזומן לחשבון.
אפילו מלגת הדיקן הגיעה ישירות לחשבון ולא למדור שכר לימוד.

אני חשבתי דווקא על מלגת פרח, כל השאר נשמע לי ממש מסובך ובירוקרטי, אימפקט ממש נדיר להשיג, לפחות ממה שאני שמעתי.
אני אעקוב אחרי הנושא פה, הוצאתי 6 אלף רק על הסמסטר הראשון ואז גיליתי שכמעט כולם עם מלגות חח...

• פותח/ת השרשור
אני חשבתי דווקא על מלגת פרח, כל השאר נשמע לי ממש מסובך ובירוקרטי, אימפקט ממש נדיר להשיג, לפחות ממה שאני שמעתי.
אני אעקוב אחרי הנושא פה, הוצאתי 6 אלף רק על הסמסטר הראשון ואז גיליתי שכמעט כולם עם מלגות חח...
יש לך מה להפסיד? שלח לכולם..
פרח זה רק אם לא קיבלת אף מלגה קודם לכן...

יש לך מה להפסיד? שלח לכולם..
פרח זה רק אם לא קיבלת אף מלגה קודם לכן...

גם אם קיבלת מלגה תעשה פר"ח.
גם חוויה וגם הכנסה סבבה.
וכדי למקסם את הרווח עשיתי בכוונה במנהלה של אוניברסיטת חיפה (למדתי בטכניון) והכרתי מלא בנות 😛

ברוב המקרים יש העברה בנקאית ישירות לחשבון..ולנושא אחר שתדע שאם אתה לא לומד תואר שהוא יותר מדי קשה (אתה לומד שלוש שנים אז התארים הקשים הם או מדע מדויק או מדמח בעקרון) הייתי ממליץ לך לשלב עבודה בשבילך כדי לצאת משגרה וגם זה נותן הרגששה טובה לחסוך כסף....אני לומד כלכלה בבן גוריון שנה א' ויש לי המון זמן פנוי לאימונים ואני כרגע לא משלב עבודה (עד שהגעתי למסקנה שזה כדאי כבר מתחילים מבחנים אוטוטו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית