הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עולם כמנהגו נוהג: שביתה בנמל

SmokingSnake

משתמש משקיע
4,129
2,234
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,301
4,129
2,234
כואב להם, הם לא שבתו על העלאת שכר 4 חודשים כי פתחו עליהם יותר מדי אורות וזרקורים בממשלה.
משרד אחד אשכרה עובד לפירוק מונופולים אבל היי יש כמה אלפי אנשים שחיים כמו אליטה פה(בטענה שהם "בעד שכל אחד ירוויח פי כמה משכר המינימום", כנראה ראשי הוועדים לא כ"כ מבינים בכלכלה?).

מה עושים? שובתים! למה לא לתקוע את כל ייבוא/ייצוא הסחורות ולעלות כמה מיליארדים, שיהיה:

http://news.walla.co.il/item/2858240

נערך לאחרונה:
אני מקווה שלא יוותרו להם, שיעלה כמה מיליארדים מצידי.

קבוצה של כמה פושעים לא יכולה להכתיב את כמה משכורת הם יכולים לשדוד מהמדינה.

נתניהו כבר הציע ואיים עליהם פעם שאם הם ימשיכו בחגיגת השביתות, הוא יביא את הצבא שיעבוד בנמל ויפטר את כל העובדים ומי שירצה לחזור יצטרך לחתום חוזים אישיים (ז"א הפרטה מלאה של הנמל + פירוק ההסתדרות לנגזרותיו). זה דורש הרבה ביצים שאין לו, כך שאני לא מאמין שזה יקרה איי פעם, אבל פעם זה נאמר....

נתניהו כבר הציע ואיים עליהם פעם שאם הם ימשיכו בחגיגת השביתות, הוא יביא את הצבא שיעבוד בנמל ויפטר את כל העובדים ומי שירצה לחזור יצטרך לחתום חוזים אישיים (ז"א הפרטה מלאה של הנמל + פירוק ההסתדרות לנגזרותיו). זה דורש הרבה ביצים שאין לו, כך שאני לא מאמין שזה יקרה איי פעם, אבל פעם זה נאמר....
נו אז מה אם הוא אמר? ממתי משהו שהוא אומר קורה?

בגלל שהוא קפטליסט חזיר אני מאמין שאם השביתה תמשך לזמן רב וזה באמת יתקע את הכלכלה הוא עלול לבצע את זה.

יחסית לפורמט "צבא העם" יש מחסור רציני בכוח אדם, זה נשמע מאד מופרך שהוא יעשה דבר כזה.

מה גם שכל עוד אין צבא מקצועי אני לא חושב שיזרמו איתו בשום קטע שהוא מעבר למה שצריך (שגם את זה עושים כבר בקושי).

יחסית לפורמט "צבא העם" יש מחסור רציני בכוח אדם, זה נשמע מאד מופרך שהוא יעשה דבר כזה.

מה גם שכל עוד אין צבא מקצועי אני לא חושב שיזרמו איתו בשום קטע שהוא מעבר למה שצריך (שגם את זה עושים כבר בקושי).
איזה מחסור יש בכח אדם?
יש לך כל כך הרבה אבטלה סמויה בצבא שזה עצוב.

כל כח עבודה שישב בנמל יתאגד (אולי באמת חוץ מהצבא,אבל המקרה הזה לא יקרה) מעל 90% מהסחורה המיובאת לישראל היא ע"י הנמלים העובדים שם מחזיקים כוח ששווה להרבה מאוד כסף-ולכל קבוצת עובדים שתגיע לשם יש את הכוח להתאגד למען רווחתם אז אני לא מאמין שיבוא משהו שלא רוצה יותר כסף או יותר ארוחות

בגלל שהוא קפטליסט חזיר אני מאמין שאם השביתה תמשך לזמן רב וזה באמת יתקע את הכלכלה הוא עלול לבצע את זה.
בינתיים לא רק ששר התחבורה (כץ) סגר השבוע עם מפעילי 2 הנמלים המתוכננים לעבוד בעוד 5 שנים בתנאים עדיפים על הנמלים הנוכחיים הוא אפילו לא מנהל משא ומתן עם ההסתדרות.

בינתיים לא רק ששר התחבורה (כץ) סגר השבוע עם מפעילי 2 הנמלים המתוכננים לעבוד בעוד 5 שנים בתנאים עדיפים על הנמלים הנוכחיים הוא אפילו לא מנהל משא ומתן עם ההסתדרות.

מפעילי הנמלים האלה יהיו פשוט עוד שתי מונפולי על שיחזיקו את ישראל בביצים-ולשאלתי מה עדיף?מספר מצומצם בעלי שליטה שירוויחו על חשבון המדינה הון עצום או אלפי משפחות שיחיו חיים נוחים ?

מפעילי הנמלים האלה יהיו פשוט עוד שתי מונפולי על שיחזיקו את ישראל בביצים-ולשאלתי מה עדיף?מספר מצומצם בעלי שליטה שירוויחו על חשבון המדינה הון עצום או אלפי משפחות שיחיו חיים נוחים ?
תחרות תמיד עדיפה...
מה שאתה טוען גם לא נכון ולא עומד במבחן המציאות. הרי עד כניסת מפעילי תקשורת חדשים בזק החזיקה את כולם בביצים כחברה עם 10k עובדים. כיום המחירים נמוכים בהרבה וישנם 25k+ עובדים בענף.

תמיד עדיף דואפול על מונופול. מה גם שהנמל החדש יהיה פרטי, עם חוזי עבודה פרטיים. לא יהיה איגוד של עובדים ככה ששביתות הן לא בר ביצוע.

אם הצבא מקבל פקודה מהממשלה הוא מחוייב לבצע אותה גם אם זה אומר לעבוד בנמל. חייל שמסרב פקודת ממשל עובר על החוק ועלול להכנס לכלא צבאי. הפיכה צבאית זה לא משהו שיתרחש בישראל בקרוב.

אחת הסיבות שהנמלים חוטפים כרגע זאת התנהגות העבר החזירית (הפסקת עבודה בגלל בר מצווה(?!)). שר התחבורה מזהה בפגיעה בהם דווקא רווח פוליטי. אפילו בית הדין לעבודה הכריז על השבתה כבלתי לגיטימית...

אם הצבא מקבל פקודה מהממשלה הוא מחוייב לבצע אותה גם אם זה אומר לעבוד בנמל. חייל שמסרב פקודת ממשל עובר על החוק ועלול להכנס לכלא צבאי. הפיכה צבאית זה לא משהו שיתרחש בישראל בקרוב.
מה הצבא יעשה בנמל?

יפרוק קונטיינרים מאוניות ו/או יעלו אותם על משאיות. כרגע יש 12 אוניות תקועות בנמל שמפסידות כסף, כך גם המשק הישראלי.
תיקח לוחמי חי"ר לפרוק קונטיינרים?... (אני מבקר לא מעט בקריה, אין שם פורקים יעילים...)

תיקח לוחמי חי"ר לפרוק קונטיינרים?... (אני מבקר לא מעט בקריה, אין שם פורקים יעילים...)
לא, יש מספיק ג׳ובניקים שיעשו את העבודה. הצבא מורכב מה-90% ג׳ובניקים עם כ-50% אבטחה סמויה. למה לקחת לוחמי חי״ר?

עשו את זה בעבר בארה״ב ומאז יש שקט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית