אין שם שום דבר יעיל..תיקח לוחמי חי"ר לפרוק קונטיינרים?... (אני מבקר לא מעט בקריה, אין שם פורקים יעילים...)
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין שם שום דבר יעיל..תיקח לוחמי חי"ר לפרוק קונטיינרים?... (אני מבקר לא מעט בקריה, אין שם פורקים יעילים...)
בעיקרון אתה צודק... לכל חייל חי"ר יש את החופש ללכת לכלא.ואתה באמת חושב שאתה תשים את חיילי גולני/גבעתי/נחל/כפיר/כל יחידת חי"ר אחרת לפרוק חבילות מאיביי בנמל אשדוד במקום פעילות/אימון מבצעי והם פשוט יסתמו את הפה ויבצעו "כי זה נגד החוק להתנגד לפקודות"?
לא, יש מספיק ג׳ובניקים שיעשו את העבודה. הצבא מורכב מה-90% ג׳ובניקים עם כ-50% אבטחה סמויה. למה לקחת לוחמי חי״ר?
עשו את זה בעבר בארה״ב ומאז יש שקט.
לא, יש מספיק ג׳ובניקים שיעשו את העבודה. הצבא מורכב מה-90% ג׳ובניקים עם כ-50% אבטחה סמויה. למה לקחת לוחמי חי״ר?
עשו את זה בעבר בארה״ב ומאז יש שקט.
תמיד עדיף דואפול על מונופול. מה גם שהנמל החדש יהיה פרטי, עם חוזי עבודה פרטיים. לא יהיה איגוד של עובדים ככה ששביתות הן לא בר ביצוע.
וזה בנוסף לאבטלה הגלויה.איזה מחסור יש בכח אדם?
יש לך כל כך הרבה אבטלה סמויה בצבא שזה עצוב.
הצבא לא מורכב רק מלוחמי גולני/גבעתי/נחל/כפיר או כל יחידת חי"ר אחרת.ואתה באמת חושב שאתה תשים את חיילי גולני/גבעתי/נחל/כפיר/כל יחידת חי"ר אחרת לפרוק חבילות מאיביי בנמל אשדוד במקום פעילות/אימון מבצעי והם פשוט יסתמו את הפה ויבצעו "כי זה נגד החוק להתנגד לפקודות"?
הנמל החדש יהיה פרטי, אבל מה מונע מהעובדים שם להתאגד דרך ההסתדרות?הרי מספיק ששליש מהעובדים מאוגדים. חוקי העבודה בישראל מאוד נוקשים.תמיד עדיף דואפול על מונופול. מה גם שהנמל החדש יהיה פרטי, עם חוזי עבודה פרטיים. לא יהיה איגוד של עובדים ככה ששביתות הן לא בר ביצוע.
מה מונע מהעובדים בנמלים החדשים להתאגד?תחרות תמיד עדיפה...
מה שאתה טוען גם לא נכון ולא עומד במבחן המציאות. הרי עד כניסת מפעילי תקשורת חדשים בזק החזיקה את כולם בביצים כחברה עם 10k עובדים. כיום המחירים נמוכים בהרבה וישנם 25k+ עובדים בענף.
עוד לא הבנת שלא יקחו לוחמים לעשות את זה?ואתה באמת חושב שאתה תשים את חיילי גולני/גבעתי/נחל/כפיר/כל יחידת חי"ר אחרת לפרוק חבילות מאיביי בנמל אשדוד במקום פעילות/אימון מבצעי והם פשוט יסתמו את הפה ויבצעו "כי זה נגד החוק להתנגד לפקודות"?
בשביל להביא עובדים פשוטים כמו סוורים אפשר לעשות להם קורס מהיר של חודש ימים והם יכולים להתחיל לעבוד בנמל אבל בשביל להביא אנשים שיכולים לעבוד שם אם המנוף זה קורס ולימוד של חצי שנה מינימום.. (חצי שנה נמל אשדוד וחיפה מושבתים ?) לא הגיוני דבר כזה...נתניהו כבר הציע ואיים עליהם פעם שאם הם ימשיכו בחגיגת השביתות, הוא יביא את הצבא שיעבוד בנמל ויפטר את כל העובדים ומי שירצה לחזור יצטרך לחתום חוזים אישיים (ז"א הפרטה מלאה של הנמל + פירוק ההסתדרות לנגזרותיו). זה דורש הרבה ביצים שאין לו, כך שאני לא מאמין שזה יקרה איי פעם, אבל פעם זה נאמר....
אני לא מאמין שאין א-ף אדם בצבא שאינו יודע לעבוד עם מנוף, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאין. מה הבעיה למדינה לעשות outsourcing ולהביא אנשים שיודעים לעבוד עם מנופים מאירופה, אסיה או ארה"ב ולשלם להם פשוט על בסיס חוזה אישי?בשביל להביא עובדים פשוטים כמו סוורים אפשר לעשות להם קורס מהיר של חודש ימים והם יכולים להתחיל לעבוד בנמל אבל בשביל להביא אנשים שיכולים לעבוד שם אם המנוף זה קורס ולימוד של חצי שנה מינימום.. (חצי שנה נמל אשדוד וחיפה מושבתים ?) לא הגיוני דבר כזה...
חוזה אישי שמוזכר בו שאם הוא מתאגד החברה רשאית:מה מונע מהעובדים בנמלים החדשים להתאגד?
אין בעיה, השאר ילכו לכלא על סירוב פקודה. תזכיר לי מתי היה מרד כזה מסיבי מצד הצבא? אפילו בפינוי תושבים יהודים מהשטחים בזמן ההתנתקות לא היה מרד כזה של סירוב פקודה, אז עבודה בנמל שתעשה את החיים את החיים של כלל תושבי המדינה קלים יותר, כולל הם עצמם?90% ג'ובניקים שרק 10% מהם מוכנים לעשות עבודה כזו
אנשים שמגיעים מחו'ל לעבוד בישראל מקבלים משכורות גבוהות הם יידרשו הרבה כסף. יותר ממה שמשלמים עכשיו לעובדי נמל. + צריחים לדאוג לבתי מלון.. זה הוצאות גבוהות מידי. לא משתלם.אני לא מאמין שאין א-ף אדם בצבא שאינו יודע לעבוד עם מנוף, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאין. מה הבעיה למדינה לעשות outsourcing ולהביא אנשים שיודעים לעבוד עם מנופים מאירופה, אסיה או ארה"ב ולשלם להם פשוט על בסיס חוזה אישי?
אין בעיה, השאר ילכו לכלא על סירוב פקודה. תזכיר לי מתי היה מרד כזה מסיבי מצד הצבא? אפילו בפינוי תושבים יהודים מהשטחים בזמן ההתנתקות לא היה מרד כזה של סירוב פקודה, אז עבודה בנמל שתעשה את החיים את החיים של כלל תושבי המדינה קלים יותר, כולל הם עצמם?
חוזה כזה חוקי בישראל? למיטב ידיעתי לא חוקי לנסות למנוע התאגדות.אני לא מאמין שאין א-ף אדם בצבא שאינו יודע לעבוד עם מנוף, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאין. מה הבעיה למדינה לעשות outsourcing ולהביא אנשים שיודעים לעבוד עם מנופים מאירופה, אסיה או ארה"ב ולשלם להם פשוט על בסיס חוזה אישי?
חוזה אישי שמוזכר בו שאם הוא מתאגד החברה רשאית:
א. לפטר אותו לאלתר (כך שגם אם יתאגד או ינסה להתאגד, אינו יוכל לחזור לחברה)
ב. לתבוע אותו על הפרת חוזה אישי שנחתם כל X שנים מראש עם תנאי שכר מוגדרים.
אין בעיה, השאר ילכו לכלא על סירוב פקודה. תזכיר לי מתי היה מרד כזה מסיבי מצד הצבא? אפילו בפינוי תושבים יהודים מהשטחים בזמן ההתנתקות לא היה מרד כזה של סירוב פקודה, אז עבודה בנמל שתעשה את החיים את החיים של כלל תושבי המדינה קלים יותר, כולל הם עצמם?