דיוויד גילה התפטר

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, התפטר לפני קצר בעקבות ניסיונותיו של נתניהו למנוע תחרות בשוק הגז. תחרות שהייתה אמורה להיות בסמכותו העצמאית של גילה. כך בעצם הוסר המחסום האחרון בתוכניתו של נתניהו ליצור מונופול בתחום הגז.

ניצחונו של נתניהו הוא הפסד של מיליארדים לציבור, אבל לכל הציבור. דקות אחרי ההודעה ב-12 בצהריים כל מניות הגז זינקו. קבוצת דלק עולה עכשיו ב3%, בשקלים זה בערך 200 מיליון שקל ליצחק תשובה, כך גם כל השאר החברות שבשליטתו. מאז היבחרו של נתניהו ב17.3 מניית קבוצתו (של תשובה) עלתה בכ-20%, או 1.3 מיליארד שקל. (ג'ון בראון)

http://www.themarker.com/news/1.2643938

"מניות הגז זינקו" כולה 3% וגם ככה יש ימיים שהם צונחות\עולות גם ב5% בלי שום קשר לכלום.

והוא התפטר לפני יומיים...

הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, התפטר לפני קצר בעקבות ניסיונותיו של נתניהו למנוע תחרות בשוק הגז. תחרות שהייתה אמורה להיות בסמכותו העצמאית של גילה. כך בעצם הוסר המחסום האחרון בתוכניתו של נתניהו ליצור מונופול בתחום הגז.

ניצחונו של נתניהו הוא הפסד של מיליארדים לציבור, אבל לכל הציבור. דקות אחרי ההודעה ב-12 בצהריים כל מניות הגז זינקו. קבוצת דלק עולה עכשיו ב3%, בשקלים זה בערך 200 מיליון שקל ליצחק תשובה, כך גם כל השאר החברות שבשליטתו. מאז היבחרו של נתניהו ב17.3 מניית קבוצתו (של תשובה) עלתה בכ-20%, או 1.3 מיליארד שקל. (ג'ון בראון)

http://www.themarker.com/news/1.2643938
זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה מתאר את זה. מדיניות חכמה היתה למנוע מראש את האפשרות למונופול באמצעות חקיקה עוד לפני מציאת הגז. כרגע גם הקונספט של גילה לא מתאים משום שהוא מעכב את אספקת הגז. המחיר של העיכוב בעייתי ונדרש פיתרון יצירתי יותר.
בנוסף, צריך להיות מאוד נאיבי בכדי לחשוב שארה"ב תחליק פגיעה של מדינה בחברה אמריקאית בגלל שהמדינה מטומטמת.

אין לי הרבה ידע בנושא הגז, ולכן אני לא ממהר לקבוע עמדה בנושא. כל התנהלות המדינה בנושא הגז הייתה בעייתית, בעיקר השינוי הרטרואקטיבית בחוזה.
אבל כמו שלי אין הרבה ידע בנושא הגז, כך גם לרוב הציבור. למיטב ידיעתי הרבה כלכלנים ברשות להגבלים עסקיים, כמו גם פקידים לא מעטים במשרד האוצר, הכלכלה והאנרגיה לא הסכימו איתו.
כמו כן, צריך לזכור שזה לא רק רווח של תשובה. חלק מהפנסיה של המוני ישראלים מושקעת בגז.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית