הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כבוד השופטת, התפטרתי ואני חוזר לדנמרק

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
כבוד השופטת, התפטרתי ואני חוזר לדנמרק

אני הרופא שתרצי לפגוש במיון נשים. אני מיילד 6-8 ניתוחים קיסריים בלילה, אבל התפטרתי ואני רוצה לחזור למולדתי דנמרק. אז אל תאמרי את שמי ואת המילה ביזיון באותו המשפט

יגאל האס
פורסם: 18.11.11, 15:29

כבוד השופטת נילי ארד (נשיאת בית הדין הארצי לעבודה).

את לא מכירה אותי, נציגי המדינה לא מכירים אותי, פרקליטות המדינה לא מכירה אותי ולמרות זאת יש לכם את החוצפה ואת היומרנות לדון בשאלה האם אני "מבזה" את בית המשפט. כאשר קיבלתי את המייל מההסתדרות הרפואית על הדיון בפקודת ביזיון בית המשפט, שהוגשה נגדי, לא יכולתי עוד לשבת בשקט והחלטתי להשיב.

בעתירה לבית משפט מצורפים שמות האנשים שלא הגיעו לעבודה ב-14 בחודש וגם שמי מופיע. אני גאה להיות ברשימה זו, אך עדיין יש לדייק גם בפרטים הקטנים. אני עבדתי ב-14 בחודש ואפילו עבדתי 28 שעות רצוף ביממה הזו - עד 15 בחודש - ואת יודעת למה? כי מנהל המחלקה פנה אלי אישית וביקש שאשאר לתורנות נוספת כדי שיוכל להתארגן עם תורנים בכירים מחליפים. כמובן שאני וחבריי המתמחים הסכמנו - לא כי בית המשפט ציווה, אלא כי זה היה נכון למטופלים שלנו. לא רציתי להשאיר חדר לידה ללא מתמחה בכיר. זה נשמע לך ביזיון?

באותו הלילה יילדתי זוג תאומים. אחד מהם היה במצוקה ונאלצתי לסיים את הלידה ביילוד מכשירני. אני ורופאי הילדים (שגם הם התפטרו) נלחמנו עליו כל הלילה והצלחנו להציל את היילוד במשקל 1,980 גרם. ממש ביזיון, נכון? בשעה שבע בבוקר, לאחר 24 שעות על הרגליים, נכנסתי לניתוח קיסרי בשל מצוקה עוברית והבאנו לאמא מאושרת ומודאגת יילוד בריא. ביזיון, נכון?

את יודעת מה באמת ביזיון, כבוד השופטת? שאת בפסיקות שלך נותנת למדינה להתחבא מאחורי בית המשפט במקום להתמודד עם הבעיה האמיתית. נערי האוצר וכבוד ראש הממשלה יודעים שיש על מי לסמוך (על בית המשפט כמובן) והם יודעים שאת תעשי את העבודה בשבילם. בחודשים האחרונים הם לא מנסים לפתור את הבעיה כי פיתרון הבעיה יעלה הרבה כסף למדינה והם יודעים שהרבה יותר קל להחזיר אותנו לעבודה בצו בית משפט מאשר אחרי הסכם. אז מי באמת מתנהג בביזיון, אני?

תנו לי ללכת הביתה
אני ממש רופא ביזיון, כזה שעשה 40 יום מילואים השנה כרופא גדודי קרבי בשטחים. זה גם ממש ביזיון שבארבע השנים וחצי האחרונות עשיתי בין 8-9 תורנויות בחדר לידה ויילדתי אלפי תינוקות. אני אבא לשלושה ילדים, ששואלים אותי בכל יום חמישי אם אהיה בבית בשישי ובשבת, כי הם יודעים שאחת לחודש אני מבלה את סוף השבוע בבית החולים. ממש ביזיון.

אני, ד"ר יגאל האס, הוא הרופא שתרצי לפגוש כאשר ביום מן הימים תבואי למיון נשים או שהילדים, הנכדים והנינים שלך ירצו לפגוש כשיבואו לחדר הלידה. אני מנתח כל הלילה 6-8 ניתוחים קיסריים מבלי לישון דקה ועושה זאת בגאווה רבה, לא כי בית המשפט מחייב אותי, אלא משום שאני אוהב את העבודה שלי. אז אנא ממך, אל תאמרי את שמי ואת המילה ביזיון באותו המשפט, כי זה מבזה אתכם ולא אותי.

התפטרתי כי אני באמת רוצה ללכת הביתה. אין לי שום עניין להמשיך לעבוד בבית חולים במסגרת ההסכם הנוכחי. אין מעוף, אין עתיד ועד שלא יהיה שינוי, אין לי רצון להישאר פה. אחזור לדנמרק ארץ מולדתי שם מכבדים רופאים, ושם משלמים להם כראוי.
אני לא מפקיר לא חולים ולא מחלקה כי יש רופאים בכירים שיעבדו במקומנו ויישארו בתורנויות לאחר לכתנו.

כבוד השופטת, אל תתני לנערי האוצר ולראש הממשלה להתחבא מאחורי הגלימה השחורה שלך, בפסיקה הנכונה שלך את יכולה אולי לגרום להם להתחיל להתמודד עם הבעיה האמיתית - עתיד הרפואה הציבורית בארץ.

בכבוד, בתסכול ובכעם רב
ד"ר יגאל האס, רופא מתמחה במחלקת נשים ויולדות, המרכז הרפואי שיבא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4149956,00.html

אני לא מבין למה אנשים שיש להם דרכון/בן זוג/בת זוג אמריקני(ת)/קנדי(ת)/אוסטרלי(ת)/ניו זילנדי(ת)/אירופאי(ת)/יפני(ת) מלכתחילה מנסים להישאר במדינה הזו...

רופא ישראלי יהיה מקובל בארה"ב ויתנו לו דרכון אמריקאי, אין להם מה להשאר.

אני לא מבין למה הם פתאום נזכרו לבכות. זה ככה כל השנים. בגלל שזה נהיה טרנדי וקולי למחות?
זאת העבודה והוא ידע את זה כשהוא נכנס לזה. אחד שהולך לעבוד בזבל, שלא יבכה שהוא מתלכלך.
נראה שהרופאים מנסים להאשים את כל העולם בבחירה המטופשת שלהם להיות עבד במדינה הזאת.

אני לא אומר שהמצב בסדר. ממש לא. הוא ככה כבר שנים והוא רקוב כמו כל המדינה המסריחה הזאת.
יש כאן אותו מספר רבנים כמו מספר רופאים והם מרוויחים פי 2 מהם.
אבל מי שחכם הבין כבר שלשנות זה בלתי אפשרי במדינתנו ומי שלא, עדיין מנסה (לשווא. ע"ע המאבק החברתי היפה של כולם שהוריד 3 מיליאד מתקציב הבטחון ובו בעת העלה לרבני הערבים את השכר ב50 אחוז) לשנות ובנתיים בא בטענות למצב שהוא הכניס את עצמו לתוכו מתוך בחירה.

מישהו צריך להחריב כאן את הכל. נמאס.

אני לא מבין למה הם פתאום נזכרו לבכות. זה ככה כל השנים. בגלל שזה נהיה טרנדי וקולי למחות?
זאת העבודה והוא ידע את זה כשהוא נכנס לזה. אחד שהולך לעבוד בזבל, שלא יבכה שהוא מתלכלך.
נראה שהרופאים מנסים להאשים את כל העולם בבחירה המטופשת שלהם להיות עבד במדינה הזאת.

אני לא אומר שהמצב בסדר. ממש לא. הוא ככה כבר שנים והוא רקוב כמו כל המדינה המסריחה הזאת.
אבל מי שחכם הבין כבר שלשנות זה בלתי אפשרי במדינתנו ומי שלא, עדיין מנסה (לשווא. ע"ע המאבק החברתי היפה של כולם שהוריד 3 מיליאד מתקציב הבטחון ובו בעת העלה לרבני הערבים את השכר ב50 אחוז) לשנות ובנתיים בא בטענות למצב שהוא הכניס את עצמו לתוכו מתוך בחירה.

מה לגבי ההסכם הישן שסוכם עם הרופאים לגבי תוספת תקנים ושכר הדרגתית, שהאוצר לא מימש?

אני מסכים איתך שטרנד המהפיכות החברתיות היה הזרז שהביא לכך, אך המצב באמת בכי רע.
אתה רוצה שרופא שבקושי עצם עין במשך קרוב ליממה ינתח אותך?
אחרי זה מתפלאים שאנשים נכנסים לניתוח אפנדציט ויוצאים מעוקרים:P.

אני לא רוצה ששום רופא ציבורי ישים עליי את ידיו 😃

הייתה בעבר. השגתי רופא דרך הביטוח מהיום למחר. זה לא כזה קשה.
אם אני אצטרך רופא מעכשיו לעכשיו, קרוב לוודאי שאני לא אהיה במצב להתנגד לרופא ציבורי 😃

התשובה פשוטה, הוא מזמין את הרצועות קסם האלה לשרירים, זה פותר הכל.

איך באמת קוראים לדבר הזה?

נכון אבל מתישהו זה נמאס וטוב מאוד שאנשים מתעוררים ומבינים שהם בסך הכל סוג של עבדים, בטח אם דנים באם להכריח אותם לחזור לעבודה שלהם שהם לא רוצים.
אני לא יודע מה הפיתרון, זה נראה לפעמים שהמערכת כל כך רקובה שכמו שכתבת בסוף הפיתרון הוא להרוס הכל ולהתחיל הכל מאפס.

🤡 ליצן, התכוונתי לכמו רצועות כאלו שאתה שם (נגיד על הצוואר) ואז זה משכך את הכאב משהו כזה.
נו פעם דיברת על זה שלא כל אחד יכול לשים אותם וצריך לקרוא את כל הספר ובלה בלה...
איך קוראים לדבר הזה?

קינזיו טייפ? מה זה קשור עכשיו? תפסיק כבר עם החגיגת 😃

אתה יודע, שקבוצה אחת פתאום מתעוררת כל שאר הקבוצות מתעוררות ובמקרה הזה גם מוחות בעצמן, אני לא מבין מה רע בזה, אנשים מבינים שהם לא לבד.

לא הייתי ממהר לקבוע שאי אפשר לשנות כלום במדינה, זו אולי הפעם הראשונה שהמערכת באמת הולכת להבין כמה היא רקובה מבפנים. למעשה עוד לא ראינו תוצאות אמיתיות, אבל כדאי לתת לזה זמן ולנסות לתמוך.

זה מה שאמרו לי ב94 כשעשו שלום עם ירדן. נשבע לך שכולם חשבו שאני לא אהיה בצבא כשאהיה גדול. אבל הפלא בפלא, התגייסתי ועוד שירתתי במלחמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית