הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופיל ירד ל64. יש הצעות?

רק התחלתי את הקורס
הקצאות אנחנו מקבלים בשבוע האחרון של הקורס
את הקורס אני מסיים ב14.7 אז אני מאמין שלקראת ה10 יגידו לנו איזה בסיסים נפתחים
בעיקרון אני רוצה חצרים או נבטים כי זה קרוב לבית אם לא אז תל-נוף או פלמחים כי שמעתי שהם בסיסים טובים

אם אני לא טועה נש"מ זה רק במטוסי קרב/מסק"ר
אז עם כל הצער , שכח מפלמחים אחי

אם אני לא טועה נש"מ זה רק במטוסי קרב/מסק"ר
אז עם כל הצער , שכח מפלמחים אחי

לא יודע עדיין לא התחלנו ללמוד אבל גם נש"מ זה בהגנ"א אם אני זוכר כמו טילי חץ, כיפת ברזל ושרביט קסמים
ככה שיכול להיות שאני אהיה בפלמחים
זה הכל תלוי במה יפתח מבחינת בסיסים

• פותח/ת השרשור
אמרתי דרג א' זה לא כיף לא שזה חרא יש אנשים שאוהבים את זה סה"כ
אבל אין על קורס נש"מ הקורס הכי 100מם שיש באחזקה
אבשי אם אתה הולך לטכני רק נש"מ

איך אתה הגעת לזה?
פרופיל 64 ומנילה?

איך אתה הגעת לזה?
פרופיל 64 ומנילה?

כל פרופיל מאשר לך להיות בטכני תאכלס
אתה פשוט צריך מנילה עורפית
אני מאמין שעכשיו בגלל שירד לך הפרופיל אתה תקבל מנילה כזו
ו99% שיהיה לך שם המערך הטכני חיל האוויר
בטכני בתוכו יש לך עוד שבוע מיונים שבו אומרים לך איזה קורסים נפתחו באותו מחזור ואומרים לך לבחור
להגיע לקורס זה קודם להגיע למערך

אני אתן פה כיוון קצת אחר.

לי בצבא הורידו לי פרופיל אחרי טירונות קרבית.
לא באתי בגישה של "תביאו משהו טוב או כלא וזדיינו", דיברתי עם הקצין מיון (ח"א) כמו בן אדם והסברתי לו שאני רוצה משהו רציני ולא לגרבצ, קיבלתי אחלה הצעות אחרי התעקשות שלקחה חודש~ (יומיות לקצין מיון, חלק משמעותי בזה הוא שהם ממש לא יעילים).
בסוף חזרתי להיות קרבי אחרי בערך אלף תפקידים, אבל לא משנה 🤣

אתה כנראה תעבור דרך קצין מיון בבקו"ם, תהיה בוגר ותדבר לעניין, תקווה שתיפול על אחד סבבה ואם גם שם לא ילך תתחיל לשקול את כל השטויות שהציעו לך פה (כלא וכו').

לא יודע עדיין לא התחלנו ללמוד אבל גם נש"מ זה בהגנ"א אם אני זוכר כמו טילי חץ, כיפת ברזל ושרביט קסמים
ככה שיכול להיות שאני אהיה בפלמחים
זה הכל תלוי במה יפתח מבחינת בסיסים
רק חלק מהדברים שציינת הם בפלמחים ולחלק מהם נדיר לקבל הקצאות אחרי קורס.
ככלל, תעשה כמה שיותר כדי להמנע מלהיות טכנאי בנ"מ, אתה עלול ליפול בכיפת ברזל או פטריוט, אתה לא רוצה להיות טכנאי שם.

לא באתי בגישה של "תביאו משהו טוב או כלא וזדיינו", דיברתי עם הקצין מיון (ח"א) כמו בן אדם והסברתי לו שאני רוצה משהו רציני ולא לגרבצ, קיבלתי אחלה הצעות אחרי התעקשות שלקחה חודש~ (יומיות לקצין מיון, חלק משמעותי בזה הוא שהם ממש לא יעילים).

אתה כנראה תעבור דרך קצין מיון בבקו"ם, תהיה בוגר ותדבר לעניין, תקווה שתיפול על אחד סבבה ואם גם שם לא ילך תתחיל לשקול את כל השטויות שהציעו לך פה (כלא וכו').

רק חלק מהדברים שציינת הם בפלמחים ולחלק מהם נדיר לקבל הקצאות אחרי קורס.
ככלל, תעשה כמה שיותר כדי להמנע מלהיות טכנאי בנ"מ, אתה עלול ליפול בכיפת ברזל או פטריוט, אתה לא רוצה להיות טכנאי שם.

אז תדאג אני לא מכוון להיות בכלל בנ"מ חס וחלילה
אני מכוון קודם כל ליד הבית
חצרים\נבטים
אם לא אז משם נראה לאן נלך

אני מכוון קודם כל ליד הבית

כשאתה עושה 11-3 זה לא משנה אם תהיה רחוק או קרוב לבית , זה לא יומיות חחחח , אתה צריך להרגיל את עצמך ללא לראות בית , תאמין לי שזה לא כיף להיות "קרוב לבית לא רואה בית"

לגבי מה שנאמר על הקצין מיון בבקו"ם , הכי חשוב אבל הכי חשוב זה לא להקשיב לו , הם תמיד ינסו לסבן אותך , אני רציתי לסרב בבקום ואז הקצין מיון אמר לי שאני צריך לעשות את זה בטירונות ולהגיש טופס 55 וכו' , פשוט אל תקשיב לו , הוא רק ירצה שתרד ממנו כי תחשוב כמה כמוך יהיו בגיוס שלא ירצו להיות איפה ששובצו
אם אתה נעול על משהו , או על זה שאתה לא רוצה את התפקיד שקיבלת , תסרב בבקום ואל תתן לקצין מיון להשלות אותך

לא משנה מה, אל תתפשר. אל תחתום על שטויות ואל תעלה לאוטובוס בבקום ובקיצר שלא יחרטטו אותך (הם יחרטטו אותך, אבל אל תאמין. תצא מנקודת הנחה שכולם שקרנים, בדיוק כמו אנשי מכירות)
תזכור שכלא / מעצר זה לא מילה גסה (אם אני לא טועה בחצי שנה הראשונה זה לא נחשב דפוק)

כשאתה עושה 11-3 זה לא משנה אם תהיה רחוק או קרוב לבית , זה לא יומיות חחחח , אתה צריך להרגיל את עצמך ללא לראות בית , תאמין לי שזה לא כיף להיות "קרוב לבית לא רואה בית"

לגבי מה שנאמר על הקצין מיון בבקו"ם , הכי חשוב אבל הכי חשוב זה לא להקשיב לו , הם תמיד ינסו לסבן אותך , אני רציתי לסרב בבקום ואז הקצין מיון אמר לי שאני צריך לעשות את זה בטירונות ולהגיש טופס 55 וכו' , פשוט אל תקשיב לו , הוא רק ירצה שתרד ממנו כי תחשוב כמה כמוך יהיו בגיוס שלא ירצו להיות איפה ששובצו
אם אתה נעול על משהו , או על זה שאתה לא רוצה את התפקיד שקיבלת , תסרב בבקום ואל תתן לקצין מיון להשלות אותך

אבל קבענו כבר פעם שנבטים חצרים ופלמחים הבסיסים הכי טובים לא?

פלמחים הכי טוב . לא לנש"מ בהגנ"א , תתרחק מהגנ"א כל עוד נפשך בך

ידוע ידוע אתה לא מספר לי דברים חדשים
אבל דיברתי בכללי מכל בסיסי חיל האוויר שאפשר לצאת אליהם מהטכני
אלה השלושה המועדפים מבחינת של איכות לא מבחינה של קירבה או משהו כזה

מצאתי את מה שרשמת לי
79c3ce101ae081248bbc4680ba5393d8.png

יש עוד בסיס של ח״א שהוא יותר איכותי מאלה (לא יודע לגבי פלמחים)..
קצת בעייתי להגיע אליו אבל תנסו להבין את הרמז ;)

• פותח/ת השרשור
לא משנה מה, אל תתפשר. אל תחתום על שטויות ואל תעלה לאוטובוס בבקום ובקיצר שלא יחרטטו אותך (הם יחרטטו אותך, אבל אל תאמין. תצא מנקודת הנחה שכולם שקרנים, בדיוק כמו אנשי מכירות)
תזכור שכלא / מעצר זה לא מילה גסה (אם אני לא טועה בחצי שנה הראשונה זה לא נחשב דפוק)

אני אזכור את זה.... בתקווה שלא יקרה. תודה. 😛

ברור שאם יצא לי לדבר עם קצין מיון אני אדבר כמו שצריך וינסה להוציא מזה את המיטב... 😉
אני לא ישר אבוא ואתקוף או זה או כלא וכל מיני כאלה זה בטוח ישר גורם לעוינות.
באלף תפקידים שהיית בהם... יש משהו שאתה ממליץ?
יש לי אפשרות להשאיר את הפרופיל קרבי איכשהו, די בטוח, פשוט לא כל כך רואה את עצמי בקרבי.
זה נשמע הרבה יותר כיף - חברה טובים, גאוות יחידה וחוויות שיש רק שם.
אבל מצד שני אני לא רואה את עצמי עושה ריצה ומתחיל לצעוק "מחלקה 3 נותנים בראש".
ומחברים שלי שכבר בצבא הבנתי שמי שרוצה קרבי יעבור את זה אבל מי שלא רוצה את זה באמת פשוט יסבול משלב מסוים.

אני אזכור את זה.... בתקווה שלא יקרה. תודה. 😛

ברור שאם יצא לי לדבר עם קצין מיון אני אדבר כמו שצריך וינסה להוציא מזה את המיטב... 😉
אני לא ישר אבוא ואתקוף או זה או כלא וכל מיני כאלה זה בטוח ישר גורם לעוינות.
באלף תפקידים שהיית בהם... יש משהו שאתה ממליץ?
יש לי אפשרות להשאיר את הפרופיל קרבי איכשהו, די בטוח, פשוט לא כל כך רואה את עצמי בקרבי.
זה נשמע הרבה יותר כיף - חברה טובים, גאוות יחידה וחוויות שיש רק שם.
אבל מצד שני אני לא רואה את עצמי עושה ריצה ומתחיל לצעוק "מחלקה 3 נותנים בראש".
ומחברים שלי שכבר בצבא הבנתי שמי שרוצה קרבי יעבור את זה אבל מי שלא רוצה את זה באמת פשוט יסבול משלב מסוים.

אבשי זה הכל תלוי בגישה של בן אדם אחי

יש גישה אחת שאומרת לתת 3 שנים למדינה , גם אם זה אומר לסגור 17-4 , לשמור כל היום , לקרוע תתחת באימונים , לא לישון בלילה , לאכול חרא מהמפקדים שלך , לנתק קשר מכל החברים כי אתה בקושי בבית , לנתק קשר עם בנות כי אין לך אופציה לראות אותן כמעט , להפסיק להתאמן , לאכול חרא אוכל והרבה פעמים להשאר רעב ... בגישה הזו כל הדברים האלו זה על הזין ואין מה לעשות , אתה תסבול אבל אתה מגן על המדינה שלך , מוכן להקריב את החיים שלך בשביל המדינה שלך והחברים שלך , ואני בכלל לא אתחיל לדבר על קרבי שזה רק מחשל אותך ומשיג לך חוויות וחברים לכל החיים , נכון גם אם תהיה ג'ובניק או תומכ"ל יהיה לך חוויות וחברים , אבל לא כמו בקרבי
זה לא בהכרח גישה של צהוב או מורעל , זו גישה שאתה עושה את שלך , לספק את עצמך בעיקר ולדעת שנתת הכל מעצמך כדי להגן על הארץ שלך , ובעקיפין על המשפחה שלך וחברים שלך ועל הבית שלך

מצד שני , יש את הגישה השנייה , שלהגיד זין אני הולך לסבול 3 שנים , תן לי לצאת חמשושים לראות עולם להכיר אנשים , שאתה לא מוכן לתת מעצמך את המקסימום בשביל המדינה כי אתה לא רואה צורך בזה או שזה פשוט לא מתאים לך
ויש המון כאלה , וזה בסדר גמור להגיד שאתה לא בנוי לקרבי , יש אחלה תפקידים שהם לא סתם ג'וב משרדי אלא מוכרים כתומך לחימה שזה מאוד משמעותי ומעניין ... הבעיה שזה לא קל להשיג תפקיד מעניין וטוב , כי תפקיד כזה הרבה אנשים ירצו , ומן הסתם שאם יש ביקוש אז הסיכוי שלך יורד לזה , אבל להתעקש תמיד אפשר , גם פרוטקציות מאוד יכולים לעזור

לדעתי , תשב עם עצמך יום יומיים , תקבל תשובה לגבי קרבי , אם כן אז לך על זה עד הסוף בלי לראות בעיניים , כי ברגע שתהיה חצי קלאצ' עם ההחלטה השירות יהפוך לך לחרא בקרבי ואתה תסבול עוד לפני שסיימת מסלול
במידה ותחליט לא ללכת לקרבי , תכוון את עצמך פחות או יותר מה אתה רוצה , עבודה משרדית או עבודה בשטח , לעבוד בידיים או יותר עם מוח , באיזה חייל אתה רוצה להיות , ואם יש תפקיד מסויים שתרצה אז עוד יותר טוב , תתחיל לחקור עליו איך מקבלים אותו והכל , גם אם זה מצריך דח"ש , זה שווה את זה , זה פאקינג 3 שנים , חבל שיתבזבזו בבאסה ובתפקיד שלא תהיה מרוצה ממנו

אבשי זה הכל תלוי בגישה של בן אדם אחי

יש גישה אחת שאומרת לתת 3 שנים למדינה , גם אם זה אומר לסגור 17-4 , לשמור כל היום , לקרוע תתחת באימונים , לא לישון בלילה , לאכול חרא מהמפקדים שלך , לנתק קשר מכל החברים כי אתה בקושי בבית , לנתק קשר עם בנות כי אין לך אופציה לראות אותן כמעט , להפסיק להתאמן , לאכול חרא אוכל והרבה פעמים להשאר רעב ... בגישה הזו כל הדברים האלו זה על הזין ואין מה לעשות , אתה תסבול אבל אתה מגן על המדינה שלך , מוכן להקריב את החיים שלך בשביל המדינה שלך והחברים שלך , ואני בכלל לא אתחיל לדבר על קרבי שזה רק מחשל אותך ומשיג לך חוויות וחברים לכל החיים , נכון גם אם תהיה ג'ובניק או תומכ"ל יהיה לך חוויות וחברים , אבל לא כמו בקרבי
זה לא בהכרח גישה של צהוב או מורעל , זו גישה שאתה עושה את שלך , לספק את עצמך בעיקר ולדעת שנתת הכל מעצמך כדי להגן על הארץ שלך , ובעקיפין על המשפחה שלך וחברים שלך ועל הבית שלך

מצד שני , יש את הגישה השנייה , שלהגיד זין אני הולך לסבול 3 שנים , תן לי לצאת חמשושים לראות עולם להכיר אנשים , שאתה לא מוכן לתת מעצמך את המקסימום בשביל המדינה כי אתה לא רואה צורך בזה או שזה פשוט לא מתאים לך
ויש המון כאלה , וזה בסדר גמור להגיד שאתה לא בנוי לקרבי , יש אחלה תפקידים שהם לא סתם ג'וב משרדי אלא מוכרים כתומך לחימה שזה מאוד משמעותי ומעניין ... הבעיה שזה לא קל להשיג תפקיד מעניין וטוב , כי תפקיד כזה הרבה אנשים ירצו , ומן הסתם שאם יש ביקוש אז הסיכוי שלך יורד לזה , אבל להתעקש תמיד אפשר , גם פרוטקציות מאוד יכולים לעזור

לדעתי , תשב עם עצמך יום יומיים , תקבל תשובה לגבי קרבי , אם כן אז לך על זה עד הסוף בלי לראות בעיניים , כי ברגע שתהיה חצי קלאצ' עם ההחלטה השירות יהפוך לך לחרא בקרבי ואתה תסבול עוד לפני שסיימת מסלול
במידה ותחליט לא ללכת לקרבי , תכוון את עצמך פחות או יותר מה אתה רוצה , עבודה משרדית או עבודה בשטח , לעבוד בידיים או יותר עם מוח , באיזה חייל אתה רוצה להיות , ואם יש תפקיד מסויים שתרצה אז עוד יותר טוב , תתחיל לחקור עליו איך מקבלים אותו והכל , גם אם זה מצריך דח"ש , זה שווה את זה , זה פאקינג 3 שנים , חבל שיתבזבזו בבאסה ובתפקיד שלא תהיה מרוצה ממנו

או אפשרות ג'
לצאת מהצבא לתרום למדינה דרך האקדמיה 🤣

ידוע ידוע אתה לא מספר לי דברים חדשים
אבל דיברתי בכללי מכל בסיסי חיל האוויר שאפשר לצאת אליהם מהטכני
אלה השלושה המועדפים מבחינת של איכות לא מבחינה של קירבה או משהו כזה

מצאתי את מה שרשמת לי
79c3ce101ae081248bbc4680ba5393d8.png
בתור אחד ששירת ברמת דוד (לא טכנאי אז קשה לי לתת דעה לגבי זה) והיה לפחות שבוע~שבועיים בכל אחד מבסיסי חיל האוויר כולל כמה כאלו של הגנ"א אני יכול להגיד לך בוודאות שאתה לא רוצה לשרת באף בסיס דרומי.
המלצה שלי:
  • רמת דוד
  • פלמחים
  • חצור

יש עוד בסיס של ח״א שהוא יותר איכותי מאלה (לא יודע לגבי פלמחים)..
קצת בעייתי להגיע אליו אבל תנסו להבין את הרמז ;)

גם אם הוא רוצה הוא לא יוכל להגיע לשם בתפקיד טכני (דורש הנדסאי ב99.9% מהמקרים).
הבסיס עצמו מצויין, אחלה ת"ש, ייעוד סופר מעניין וסופר חשוב ואווירה טובה - הבעיה היחידה זה נושא אבטחת המידע - כל עברה ולו הכי קטנה אתה נכנס ל28 מחבוש, מה שכן לגיטימי מאוד שאלו יהיו העונשים.

אם אתם מדברים על כנף 2 אז מבחינת תש ממש לא , הטכנאים טוחנים שמה
ואני מכיר כמה משמה שלא הנדסאים והם טכנאים

אם אתם מדברים על כנף 2 אז מבחינת תש ממש לא , הטכנאים טוחנים שמה
ואני מכיר כמה משמה שלא הנדסאים והם טכנאים
טנכאים של מה? טנכאי קשר שם למשל הם לא הנדסאים.
הדרג א' ודרג ב' שם הם 99% הנדסאים.
בלי קשר, תש זה לא רק יציאות ושעות עבודה.
לי בשירות היו יציאות סבירות ושעות עבודה פסיכיות והת"ש היה בין הגבוהים שהכרתי בצה"ל (בין אם זה מגורים וסביבת עבודה, צ'ופרים בדמות קורסים למיניהם, ואוצ'רים כאלה ואחרים, רשיון צבאי בשביל ת"ש וכו')

בתור אחד ששירת ברמת דוד (לא טכנאי אז קשה לי לתת דעה לגבי זה) והיה לפחות שבוע~שבועיים בכל אחד מבסיסי חיל האוויר כולל כמה כאלו של הגנ"א אני יכול להגיד לך בוודאות שאתה לא רוצה לשרת באף בסיס דרומי.
המלצה שלי:
  • רמת דוד
  • פלמחים
  • חצור

גם אם הוא רוצה הוא לא יוכל להגיע לשם בתפקיד טכני (דורש הנדסאי ב99.9% מהמקרים).
הבסיס עצמו מצויין, אחלה ת"ש, ייעוד סופר מעניין וסופר חשוב ואווירה טובה - הבעיה היחידה זה נושא אבטחת המידע - כל עברה ולו הכי קטנה אתה נכנס ל28 מחבוש, מה שכן לגיטימי מאוד שאלו יהיו העונשים.
אני שוחר ככה שאני מכיר, בקשר לאווירה לא היתי מסכים אבל אכן חבר שהשם שלו היה כתוב נכון* בפייסבוק קיבל 45.. ללא שום תמונה שלו, פסיכי.. הוא שינה כמה אותיות שזה לא יהיה מדויק וזה כבר סבבה חחח

תפקיד אייכותי בחיל האוויר יש לא מעט השאלה בנתונים שלך יש מגדל פיקוח,אבטחת מידע,תממ,ל.א ועוד לא מעט אבל אם תגיע למערך הטכני סביר להניח שלא תקבל אותם כבר תתעקש על שלך מההתחלה אל תתפשר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית