הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על קריאטינין

Kobra_Mendez

משתמש מתחיל
75
7
נק' מוניטין:
4
75
7
שלום לכולם,
לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ויצא לי קריאטינין גבוה (1.25, והציר הראה טווח של 0.6-1.2)
כן ביצעתי חיפוש בפורום, ומצאתי קצת מידע על קריאטינין אבל הוא לא נוגע אליי אז החלטתי לפתוח שרשור חדש בתקווה לשפוך קצת אור על הנושא.
שאלתי היא כזו -
האם הדבר מסוכן? קראתי על זה קצת ומתברר שאולי יש עומס על הכליות?
אני לא אוכל הרבה חלבון ביום - משהו כמו 100-150 גרם ביום.
אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על תוצאת הבדיקה.
נ.ב.
את הבדיקה ביצעתי בצום.

עוקב אחרייך גם לי כנ״ל היה 1.26 אבל ביצעתי את הבדיקה רק אחרי 8 שעות צום ולא שתיתי הרבה ועשיתי אירובי לפני עם קפאין אז ככה שכנראה זה יצא לי גם גבוהה מה שהבנתי מאנשים בתחום צריך לשתות הרבה לפני וכמובן לא לעשות שום ספורט כמה שעות לפני הבדיקה ואם אתה רוצה לבדוק הכי טוב תבצע גם איסוף שתן יתן לך תוצאות יותר מדוייקות מבדיקת דם אחי

שלום לכולם,
לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ויצא לי קריאטינין גבוה (1.25, והציר הראה טווח של 0.6-1.2)
כן ביצעתי חיפוש בפורום, ומצאתי קצת מידע על קריאטינין אבל הוא לא נוגע אליי אז החלטתי לפתוח שרשור חדש בתקווה לשפוך קצת אור על הנושא.
שאלתי היא כזו -
האם הדבר מסוכן? קראתי על זה קצת ומתברר שאולי יש עומס על הכליות?
אני לא אוכל הרבה חלבון ביום - משהו כמו 100-150 גרם ביום.
אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור על תוצאת הבדיקה.
נ.ב.
את הבדיקה ביצעתי בצום.

קריאטינין הוא למעשה פסולת כימית הנוצרת מחילוף חומרים בשרירים. קריאטינין מופק מקריאטין ,מולקולה בעלת חשיבות בלתי מבוטלת לייצור אנרגיה בשריר.
כ-2% מהקריאטין בגוף מומר לקריאטינין בכל יום . קריאטינין מועבר דרך מחזור הדם אל הכליות ואלה מסננות את מרביתו ונפתרות ממנו באמצעות השתן.
ככל שפעולת הכליות תקינה, ומאחר ואין שינויים מהותיים ברמה היומיומית במסת השריר רמת הקריאטינין נשארת פחות או יותר יציבה.
נמצא שעלייה ברמת הקריאטינין היא אינדיקטור טוב לפגיעה בפעילות הכליות בכלל ולמחלות הקשורות בהן בפרט. נהוג לבחון במקביל גם את מדד ה-urea הקשור בפינוי פסולת מצריכת חלבון ואת היחס בינו לבין הקראטינין.
הערך שהצגת חורג מהנורמה במעט ולכן כדאי להשלים או להציג שאר המדדים הקשורים.
אגב, אין קשר לצריכת חלבון מרובה בכל האמור לעיל.

אם אין קשר לצריכת חלבון וקריאטינין, אז איך אני מוריד את הרמה לרמה תקינה? נגיד באיזור 1?
במידה והכליות בתת תפקוד מסיבה כלשהי בוודאי שיש משמעות לצריכת החלבון. קריאטינין ספציפית אינו קשור לחלבון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית