הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האשכול הקטוגני

לוטם

משתמש משקיע
3,542
2,525
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,342
3,542
2,525
שלום לכל חברי הפורום, אני פותח את האשכול הזה כי השיטה הקטוגנית תופסת תאוצה בתקופה האחרונה, והרבה ממליצים עליה בעולם הההרמת משקולות והפיתוח גוף, מטרת האשכול היא בעיקר לשמוע דעות מאנשים שניסו אותה.

אני אשמח שזה ילך בצורה מסודרת בצורה הזאת:

- מתי ניסית את השיטה הקטוגנית?

- לאיזה מטרה? (מסה/חיטוב)

- באילו קשיים נתקלת במהלך הדיאטה?

- האם הגעת לתוצאות בעזרת השיטה?

- האם מבחינך הדיאטה הזו זמנית, או שמבחינך היא דרך חיים?

- מה עוד יש לך לספר על הדיאטה?

אשמח גם לשמוע אנשים שמתנגדים לדיאטה הקטוגנית, כמובן עם נימוק.

תודה לכל המשתפים 😃

התנסתי איתה בחיטוב כמובן עם העמסות
ממש כיף לאכול ביצים חמאה בשר וכל שאר הדברים הטעימים בלי לדפוק חשבון לקל' ולאבד שומן.
הרגשתי הרבה יותר מאוזן מבחינת רמת אנרגיות ומצב רוח.
דרך חיים? לא. פיצה זה טעים מדי

ניסיתי בהתחלה לפני ארבעה חודשים +- כשהתחלתי את החיטוב. (עם העמסות)
הקושי היחידי הוא שקשה להתרגל לתפיסה שאין משהו ליד הבשר, אין את הכוס אורז הזאת או את הפרוסת לחם שהיית רגיל אליה, וזה בהתחלה קצת מוזר להתרגל.
תוצאות- מ 22 אח״ש בערך לסביבות 16-18 אח״ש (כרגע על ניטרלי עם פחמימה אבל זה רק כי החיטוב נתקע).
הקטוגני עם הפחמימה שואפת לאפס זמני, הוא רק לחיטוב, אבל הגישה הפליאוליתית אולי תמשיך בעתיד.
זה כיף, זה טעים, אתה מרגיש מצויין ויותר טוב, אתה מתקדם יותר בקלות, ופשוט נהנה מכל רגע.

אני הייתי קטוגני בערך 3 חודשים,
"נתקעתי" בערך ב 14-15 אחוז שומן שלאחוז הזה ירדתי מסביבות ה 20 אחוז.
אני לא חושב שבגישת הלאכול בלי חשבון שומן אפשר לרדת יותר מזה (אני לפחות).
מאז העלתי מעט פחמימה (עד 100 ליום) הורדתי שומן והגבלתי אותו לסביבות המשקל גוף+- לגרם,
וירדתי לבערך 10-11 אחוז.
סך הכל אחלה דבר,
אם אעשה שוב- קשה להגיד..
פשוט האישה התלוננה על הריח של השומן כבש על המחבת ✋🛑✋

- לאיזה מטרה? חיטוב

- באילו קשיים נתקלת במהלך הדיאטה? חולשה, עייפות בכל זאת חיטוב...

- האם הגעת לתוצאות בעזרת השיטה? חיטוב

- האם מבחינך הדיאטה הזו זמנית, או שמבחינך היא דרך חיים? זמנית

תראה בתכלס תזונה קטוגנית ופאוורליפטינג זה משהו שלא כל כך עובד ביחד (אני בכל מקרה לא מכיר אתלטים קטוגנים מתחום הכוח עם הישגים ראויים.
בעקרון תקופת ההסתגלות לתזונה קטוגנית יכול להגיע גם לשנה ולפי דעתי רוב החברה פה ניסו את התזונה לכמה חודשיים ולא יותר.
אני בכל אופן לא מוכן לתת שנה לניסוי אלא אני אחכה שמישהו אחר כבר יעשה את זה ומשם נחליט.
נ.ב אין ספק שזה התזונה האולטימטיבית מבחינה בריאותית.

נמצא בתזונה קטגונית כעת
- לאיזה מטרה? (מסה/חיטוב)
חיטוב
- באילו קשיים נתקלת במהלך הדיאטה?
בחילות לעיתים, חשק עז לפחמימה לעיתים רחוקות
- האם הגעת לתוצאות בעזרת השיטה?
בינתיים החיטוב מתקדם מצויין.
- האם מבחינך הדיאטה הזו זמנית, או שמבחינך היא דרך חיים?
זמנית.
אוהב יותר מידיי אורז ושוקולד.
אבל לתקופות מסויימות ועבור מטרות מסויימות, שווה להקריב.
הרעב כמעט ולא שם וזה מצויין לחיטוב, ישנם מאכלים טעימים שמשלבים שמן קוקוס,חמאה ובשר שמן וזה תמיד טוב..
מלבד זה, אני חושב שכל אחד צריך להתנסות לפחות פעם אחת בסוג דיאטה שכזו. אולי יופתע לטובה.

אני חייב לומר שאני לא קולט את הטרנד הזה. מה זאת המלחמה שפתחתם נגד פחמימות, ולאיזה צורך בנאדם שלא נמצא באחוז שומן 12 ומטה צריך לעשות לעצמו את זה. אנשים מספרים שהם יורדים דרסטית בלי שום בקרה קלורית, אבל אנשים במסה עולים יופי עם הדיאטה הזאת, אז כנראה שזה בכל זאת קשור לכמות הקלוריות ובכל זאת יש בקרה גם אם סמויה. אחרים מספרים על ירידה של 4-5 אחוזי שומן בחודשיים שלושה - מה הבעיה לעשות את זה עם 100-150 גרם פחמימה ליום, רק בלי הסבל?

התיאוריה שזאת הדיאטה האולטימטיבית מבחינה בריאותית גם לא ברורה לי. ברור שמאות גרמים של פחמימה ביום זה לא להיט, אבל למה כמות מדודה של 150 גרם היא דבר כזה רע? אין לי את זה בשלוף, אבל נדמה לי שדי ביססו את הצורך של הגוף שלנו בכמות של כ-70 גרם ליום. אם התזונה שלכם מבוססת על חלבון ושומן (ואגב, ירקות - מישהו פה שמע על המושג? חשובים לא פחות, בלשון המעטה) - למה החלטתם שפחמימות בכמות סבירה גורמות לכאלה נזקים?

השורה התחתונה היא שאף אחד לא מעיד על עצמו שיישאר לאורך זמן עם דיאטה כזאת. כנראה שרמות האנרגיה המטורפות והמצב הרוח הנהדר הם לא כאלה מי יודע כמה.

אני כרגע משתמש בקארב נייט כדי לחטב, אין לי מושג על מה אנשים מדברים כשהם מרגישים מעולה בתפריט דל פחמימה.
רק התחלת, לא?
חכה קצת.. לי אישית לא היה קל בהתחלה לרדת לדל פחמימה.. אבל לבסוף תתרגל.
אתה עושה לפי הפרוטוקול של 10 ימים ראשונים ללא העמסה, נכון?

השורה התחתונה היא שאף אחד לא מעיד על עצמו שיישאר לאורך זמן עם דיאטה כזאת. כנראה שרמות האנרגיה המטורפות והמצב הרוח הנהדר הם לא כאלה מי יודע כמה.
מסכים 😃
לגביי בכל אופן..

רק התחלת, לא?
חכה קצת.. לי אישית לא היה קל בהתחלה לרדת לדל פחמימה.. אבל לבסוף תתרגל.
אתה עושה לפי הפרוטוקול של 10 ימים ראשונים ללא העמסה, נכון?
התחלתי את החיטוב ולאחר 11 ימים עשיתי את ההעמסה הראשונה.
אני לא חושב שזה עניין של הרגל, אני חושב שחלק מהאנשים פשוט מרגישים טוב יותר עם פחמימות בתפריט.

הנה שאלה מעניית: איך מסתגלים לקיטוזיס אם פעם בשבוע יש הרבה פחמימות?
האמת, זה לא אמור להיות ככה תכלס אבל בסופו של דבר אתה נכנס לקיטוזיס, בגלל זה גם ההעמסה הראשונה מתצבעת לאחר 10 ימים ולא אחרי שבוע כי השבוע וחצי כעקרון זה הכי קריטי ובו אתה נכנס לקיטוזיס, אבל להיות ממש בקיטוזיס זה תהליך שיכול להיות גם חצי

• פותח/ת השרשור
אני חייב לומר שאני לא קולט את הטרנד הזה. מה זאת המלחמה שפתחתם נגד פחמימות, ולאיזה צורך בנאדם שלא נמצא באחוז שומן 12 ומטה צריך לעשות לעצמו את זה. אנשים מספרים שהם יורדים דרסטית בלי שום בקרה קלורית, אבל אנשים במסה עולים יופי עם הדיאטה הזאת, אז כנראה שזה בכל זאת קשור לכמות הקלוריות ובכל זאת יש בקרה גם אם סמויה. אחרים מספרים על ירידה של 4-5 אחוזי שומן בחודשיים שלושה - מה הבעיה לעשות את זה עם 100-150 גרם פחמימה ליום, רק בלי הסבל?

התיאוריה שזאת הדיאטה האולטימטיבית מבחינה בריאותית גם לא ברורה לי. ברור שמאות גרמים של פחמימה ביום זה לא להיט, אבל למה כמות מדודה של 150 גרם היא דבר כזה רע? אין לי את זה בשלוף, אבל נדמה לי שדי ביססו את הצורך של הגוף שלנו בכמות של כ-70 גרם ליום. אם התזונה שלכם מבוססת על חלבון ושומן (ואגב, ירקות - מישהו פה שמע על המושג? חשובים לא פחות, בלשון המעטה) - למה החלטתם שפחמימות בכמות סבירה גורמות לכאלה נזקים?

חיכיתי לתגובה כזאת, אחת הסיבות שפתחתי את האשכול הזה, היא שהמתאמן שלי החליט שהוא רוצה לנסות את הדיאטה הזו במסה, ללא העמסות פעם בשבועיים אלא לבצע דיאטה קטוגנית אמיתית, ואני כאחד שמתנגד לדיאטה הזו ולא כל אוהב את הרעיון, כי לאינסולין תפקידים חשובים בגוף, אמרתי לו שצריך שאני מעדיף דיאטות מאוזנות, אם הקצבה של פחמימות, אבל בכל זאת החלטתי לשמוע מאנשים דעות, ואני חייב לציין שאין פה אפילו תגובה אחת של מישהו שניסה את הדיאטה במסה, שעשה אותה ללא העמסות, הרי עם היא כל כך טובה, למה לעזאזל צריך העמסות? הרעיון הוא שהגוף מצליח לאגור פחמימות על ידי מעגל קורי בכבד, המרה של גליצרול לגלוקוז מתאי השומן, והמרה של חומצות אמינו לגלוקוז, ניצול גדול יותר של חומצות שומן כמקור אנרגיה, איפה כל העקרונות האלו של הדיאטה עם מבצעים העמסות?
ואני לא רואה שמישהו ציין שהדיאטה הזו היא דרך חיים ככה שדיאטה זמנית מבחינתי מראה שהיא לא איכותית.

פחמימה היא השטן.
סתם, אבל האמת, אני נהנה מכל רגע, יש לי הרבה יותר כוח ואני בקושי רעב, אני יותר שמח ובכללי, מרגיש מעולה.
הבעיה שלי כשאני על פחמימה היא שכל 2-3 דעות אני חייב לאכול, אני פדוט מרגיש את הרעב ואפילו שהוא עובר אחרי ארוחה קטנה, עדיין זה מגיע, וה מעצבן ולא נוח לי כי אני מעדיף פחות להתעסק באוכל ופשוט לאכול פעמיים-שלוש ביום.
אנשים אומרים שהם אוכלים כמה שהם רוצים אבל הם לא מבינים שבפועל הם בקושי אוכלים, כשאתה על שומן כמקור אנרגיה אתה אוכל הרבה פחות ושבע יותר מהר מכמויות קטנות יותר.
אגב, אני עוד שוקל סגנון יותר פליאו למסה הבאה אבל קטוגני לא הייתי עושה כל הזמן כי קטוגני דורש פחמימה נמוכה מאוד, ואני מעדיף כן להכניס קצת ירקות ופירות.

חיכיתי לתגובה כזאת, אחת הסיבות שפתחתי את האשכול הזה, היא שהמתאמן שלי החליט שהוא רוצה לנסות את הדיאטה הזו במסה, ללא העמסות פעם בשבועיים אלא לבצע דיאטה קטוגנית אמיתית, ואני כאחד שמתנגד לדיאטה הזו ולא כל אוהב את הרעיון, כי לאינסולין תפקידים חשובים בגוף, אמרתי לו שצריך שאני מעדיף דיאטות מאוזנות, אם הקצבה של פחמימות, אבל בכל זאת החלטתי לשמוע מאנשים דעות, ואני חייב לציין שאין פה אפילו תגובה אחת של מישהו שניסה את הדיאטה במסה, שעשה אותה ללא העמסות, הרי עם היא כל כך טובה, למה לעזאזל צריך העמסות? הרעיון הוא שהגוף מצליח לאגור פחמימות על ידי מעגל קורי בכבד, המרה של גליצרול לגלוקוז מתאי השומן, והמרה של חומצות אמינו לגלוקוז, ניצול גדול יותר של חומצות שומן כמקור אנרגיה, איפה כל העקרונות האלו של הדיאטה עם מבצעים העמסות?
ואני לא רואה שמישהו ציין שהדיאטה הזו היא דרך חיים ככה שדיאטה זמנית מבחינתי מראה שהיא לא איכותית.
אני בתור מאמן לא הייתי פוסל את זה, מבחינה בריאותית (כל עוד הוא יודע מה הוא עושה ואוכל כמו שצריך) אני רואה בעיקר יתרונות אז למה לא?
נכון, יהיה יותר קשה להתחזק ולעלות במסת שריר ללא פחמימות אבל זה אפשרי בעבודה קשה והעלייה תהיה מאוד נקייה.
בכללי תזונה קטוגנית זה לא 10 ימים של הסתגלות, מדובר פה בהרבה יותר זמן שבו מתרחשים שינויים פיזיולוגים בגוף ככה שכל מי שלא ניסה שנה+ לא יכול לתת חוות דעת רלוונטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית