הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האשכול הקטוגני

לוטם

משתמש משקיע
3,542
2,525
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,342
3,542
2,525
שלום לכל חברי הפורום, אני פותח את האשכול הזה כי השיטה הקטוגנית תופסת תאוצה בתקופה האחרונה, והרבה ממליצים עליה בעולם הההרמת משקולות והפיתוח גוף, מטרת האשכול היא בעיקר לשמוע דעות מאנשים שניסו אותה.

אני אשמח שזה ילך בצורה מסודרת בצורה הזאת:

- מתי ניסית את השיטה הקטוגנית?

- לאיזה מטרה? (מסה/חיטוב)

- באילו קשיים נתקלת במהלך הדיאטה?

- האם הגעת לתוצאות בעזרת השיטה?

- האם מבחינך הדיאטה הזו זמנית, או שמבחינך היא דרך חיים?

- מה עוד יש לך לספר על הדיאטה?

אשמח גם לשמוע אנשים שמתנגדים לדיאטה הקטוגנית, כמובן עם נימוק.

תודה לכל המשתפים 😃

• פותח/ת השרשור
[QUO
כל עוד הוא יודע מה הוא עושה ואוכל כמו שצריך
הוא עושה מה שאני והדיאטנית שלו נאמר לו, הוא מתכונן למר ישראל בשנה הבאה והוא צריך להיות סופר מדוייק, אין מקום לניסויים אלא אם כן זה יכול באמת להיות טוב ולהביא לשיפור.
לא ביצעתי העמסות, שלושה חודשים קטוגני.
ואיך הרגשת במהלך הדיאטה? מבחינת ביצועים באימונים? הצלחת להוסיף/לשמר משקלי עבודה? לפי התגובה שלך נראה שעשית את הדיאטה כתהליך חיטוב

הוא עושה מה שאני והדיאטנית שלו נאמר לו, הוא מתכונן למר ישראל בשנה הבאה והוא צריך להיות סופר מדוייק, אין מקום לניסויים אלא אם כן זה יכול באמת להיות טוב ולהביא לשיפור.
במקרה הזה אין טעם, אולי רק לתהליך החיטוב.

• פותח/ת השרשור
במקרה הזה אין טעם, אולי רק לתהליך החיטוב.
הקטוגנים שלוקחים את השיטה כדרך חיים יחלקו עליך ויגידו שהשיטה הזאת העלתה אותם בהרבה מסת גוף רזה, אני לעומת זאת איתך בדעה למרות שאני מוכן להקשיב לדעות שונות לקבל אותן

הקטוגנים שלוקחים את השיטה כדרך חיים יחלקו עליך ויגידו שהשיטה הזאת העלתה אותם בהרבה מסת גוף רזה, אני לעומת זאת איתך בדעה למרות שאני מוכן להקשיב לדעות שונות לקבל אותן
ממה שראיתי עד היום ה"בודיבילדרים" המעטים שהם קטוגנים נראים כמו ילדי קוביות וחסר להם הרבה מאסה. בכל מקרה עד שלא יוכיחו אחרת לא הייתי מנסה להתחזק\להעלות במסה על קטוגני בטח ובטח שיש הגבלה של זמן.

[QUO

ואיך הרגשת במהלך הדיאטה? מבחינת ביצועים באימונים? הצלחת להוסיף/לשמר משקלי עבודה? לפי התגובה שלך נראה שעשית את הדיאטה כתהליך חיטוב

התחלתי את התהליך כתהליך חיטוב,
התכנון היה לבצע כחודש, בסופו של תהליך בוצע כ 3 חודשים, קצת יותר.
חלק ממשקלי העבודה עליתי וחלק ירדתי.
בנץ' ירדתי קצת דד ליפט עליתי, לא יכול לומר ממה נובע או אם קשור לתהליך או לא.
אפשר לחיות כך כדרך חיים אך לא על אחוז שומן נמוך מאוד, בנוסף מאוד קשה להגביל את התזונה לפחות מ 30ג' פחמימה ליום.
לא מההיבט הפיזיולוגי שמתרגלים מאוד מהר אלא מההיבט של כל היום להיות סביב העובדה שאסור להכניס שום פחמימה,
זה אומר שכמעט ואין אפשרות לאכול בחוץ, גם אסור להכניס כמות מטורפת של בשר במכה כי אז הגוף יוצא ממצב קיטוגני.
קיצור, לא לכל אחד.

קראתי את התגובות וזה די מעניין מקווה שהנושא הזה יתפתח עוד ויהיו פה תובנות מעניינות אבל אני חייב לדעת איך לא הוזכר פה המחיר הכספי? בישראל בעיקר זה פאקינג הוצאה כספית מטורפת זה תזונה מאוד יקרה... לא חושבים?

• פותח/ת השרשור
קראתי את התגובות וזה די מעניין מקווה שהנושא הזה יתפתח עוד ויהיו פה תובנות מעניינות אבל אני חייב לדעת איך לא הוזכר פה המחיר הכספי? בישראל בעיקר זה פאקינג הוצאה כספית מטורפת זה תזונה מאוד יקרה... לא חושבים?
ללא ספק, מזונות מהחי הם לא זולים, נשווה בשר עוף ביצים וגבינות, לדגנים מלאים וקטניות שמכילים לא מעט חלבון כשמחשבים את הסך היומי, ונראה שהדיאטה הקטוגנית היא אכן לא זולה, לכן מחיר כספי זה עוד אלמנט שאפשר לקחת בחשבון

אולי זה יעניין מישהו, אני כרגע עמוק יותר בחיטוב עם מקסימום 20 גרם פחמימה שמגיעים ממקורות החלבון שלי ועדיין לא מבין על מה מדברים.
רוב השבוע אני לא מרגיש מעולה כמו שמי שעושה דיאטת דלת פחמימות טוען, לא רק שלא מרגיש מעולה אלא מרגיש כמו ח*א.
אז הגעתי למסקנה שזו דרך מעולה לרדת בשומן אבל דיאטה קיטוגנית לא מתאימה לי חוץ מהמטרה הזו.

אולי זה יעניין מישהו, אני כרגע עמוק יותר בחיטוב עם מקסימום 20 גרם פחמימה שמגיעים ממקורות החלבון שלי ועדיין לא מבין על מה מדברים.
רוב השבוע אני לא מרגיש מעולה כמו שמי שעושה דיאטת דלת פחמימות טוען, לא רק שלא מרגיש מעולה אלא מרגיש כמו ח*א.
אז הגעתי למסקנה שזו דרך מעולה לרדת בשומן אבל דיאטה קיטוגנית לא מתאימה לי חוץ מהמטרה הזו.
ממה ששמעתי על אנשים שחיים בלי פחמימות ומרגישים מצויין, הם לא עושים העמסות ורגילים לחיות בקיטוזיס.
דל פחמימה עם העמסות ממה שהבנתי זה משפיע שונה על אנשים, אני למשל סך הכל מרגיש בסדר (הדבר היחיד שאני נהיה יותר ויותר סמרטוט באימונים אבל אני לא יודע אם זה חוסר בפחמימה או חוסר בקלוריות), ו @berdan למשל עליו זה משפיע יותר גרוע

שלום לכל חברי הפורום, אני פותח את האשכול הזה כי השיטה הקטוגנית תופסת תאוצה בתקופה האחרונה, והרבה ממליצים עליה בעולם הההרמת משקולות והפיתוח גוף, מטרת האשכול היא בעיקר לשמוע דעות מאנשים שניסו אותה.

אני אשמח שזה ילך בצורה מסודרת בצורה הזאת:

אשמח גם לשמוע אנשים שמתנגדים לדיאטה הקטוגנית, כמובן עם נימוק.

תודה לכל המשתפים 😃
1. עכשיו
2. חיטוב
3. עייפות בעיקר. הרבה מאוד עייפות... וקצת חולשה
4. בינתיים מבסוט!
5. בשבילי זאת כנראה דרך חיים בגלל התגובה של הגוף שלי להקפצת אינסולין
6. הדבר הכי חכם שעשיתי מאז שהתחלתי להתעסק בתחום

1. עכשיו
2. חיטוב
3. עייפות בעיקר. הרבה מאוד עייפות... וקצת חולשה
4. בינתיים מבסוט!
5. בשבילי זאת כנראה דרך חיים בגלל התגובה של הגוף שלי להקפצת אינסולין
6. הדבר הכי חכם שעשיתי מאז שהתחלתי להתעסק בתחום

חכה עוד כמה זמן לפני שתצא בהצהרות כאלה. אני לא אומר שזה יהיה יותר גרוע (מקווה בשבילך שלא תכלס) פשוט אם עוד כמה שבועות תמשיך להרגיש ככה אז סבבה

חכה עוד כמה זמן לפני שתצא בהצהרות כאלה. אני לא אומר שזה יהיה יותר גרוע (מקווה בשבילך שלא תכלס) פשוט אם עוד כמה שבועות תמשיך להרגיש ככה אז סבבה
נראה, בינתיים אני מרגיש שאני יכול להמשיך ככה לתמיד, כמובן לא ברמה הזאת אבל גם אם אני אעבור למסה אני חושב שאני אגביל את עצמי ב100 גרם פחמימה.

מתי ניסית את השיטה הקטוגנית?
לא מזמן

לאיזה מטרה? (מסה/חיטוב)
חיטוב

באילו קשיים נתקלת במהלך הדיאטה?
חולשה נוראית, דחף/רעב מוזר לפחמימה.

האם הגעת לתוצאות בעזרת השיטה?
מממ כן אבל עם קלן.. אני סבור שאם הייתי מחטב ללא קלן לא הייתי נמצא על -50 פחמימה

האם מבחינך הדיאטה הזו זמנית, או שמבחינך היא דרך חיים?
אישית? זמנית, לגמרי.

מה עוד יש לך לספר על הדיאטה?
הגעתי למצבים שלא יכולתי לאכול שום דבר על סף הלהקיא חוץ מפחמימה
באותם מצבים ההעדפה אם לחם יבש או אנטריקוט ממסעדה, לא היה פה שאלה.. ברור שהלחם

אני מרגיש שפחמימה היא ממש הדלק של החיים שלי, מקור האנרגיה העיקרי.
שומן יותר אחראי על בריאות כללית כמו בניית הורמונים, בניית קרום התא
ושמירה על משקל
כלומר אם לא היה שומן ורק פחמימה וחלבון על פלוס קלורי, היה המון פחמימה מה שהיה גורם לעלייה מאוד מלוכלכת במשקל

לפני כשלוש שנים לערך..

חיטוב

כמעט ולא נתקלתי בקשיים מלבד עייפות בתחילת הדיאטה, אחרי זה הגוף הסתגל לצריכת מזון והכל היה בסדר.
לעיתים רחוקות היה רעב וחשק לפחמימות, אבל לא משהו בלתי נשלט.

25 ק"ג ב4 חודשים.

הייתה זמנית למטרת ירידה מאסיבית במשקל, היום אני אעדיף דיאטה מאוזנת אך כמובן ללא צריכת פחמימות מוגזמת, תמיד אני אשאף לדל פחמימות, אבל מי שרוצה לרדת הרבה זו יכולה להיות אופציה בשבילו.

זו הדיאטה שעבדה עבורי הכי טוב, גיליתי שהגוף שלי מסוגל לרדת מהר יותר בעזרת הדיאטה הזו וגם זה נחמד להשתמש ביתרון השומן ולגוון במאכלים מדי פעם.

אני חייב לחדד פה נקודה, כל מי שעשה קראב נייט, CBL, אנבוליק דיאט וכו' וכו' זה לא בדיוק דיאטה קטוגנית אלא יותר בכיוון של סייקלינג של פחמימה.
אף אחד פה לא יודע אם הוא באמת היה בקטוזיס במהלך החיטוב שלו וממה שראיתי, אף אחד פה לא ביצע תזונה קטוגנית ועבר את תקופת ההסתגלות. בתזונה קטוגנית יש הרבה כללים שצריך לשמור עליהם כדי לא לצאת מקטוזיס (כמו להגביל כמות חלבון לארוחה). ככה שלא נירא לי שחווות הדעת פה שוות משהו ואי אפשר לקחת אותן ברצינות.
.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית