הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדר כושר החליט לאסור לעשות דדליפט ולעשות סקוואט כבד

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
בקיצור:
אסרו היום בחדר כושר שאני מתאמן בו (משגב אם יש כאן חברה שמתאמנים בו) לעשות דדליפט, ובנוסף לכך אסרו לעשות סקוואט כבד (20 קילו מעל משקל גוף שווה לכבד בשבילם).
כל המאמנים שם ליצנים לגמרי חוץ משניים, שאחד מהם עושה סקוואט כבד ודדליפט, והשני שיודע שסקוואט ודדליפט עם טכניקה טובה לא יעשו שום נזק.

אני רוצה לנסות לשנות את המצב, מה אתם ממליצים לי לעשות? אם יש מישהו שמתאמן באותו החדר כושר ויכול לעזור שיצור איתי קשר בבקשה 😃

סיפור ארוך

אני מתאמן בחדר כושר קטן בצפון (משגב אם יש כאן אנשים שיכולים לעזור לי בנושא) עם מאמנים חסרי כל ידע, יש מאמן אחד רציני שעושה דדליפט וסקוואט.
(ציטוט של משפט מפגר אחרון: "אני מאמין שבן אדם לא צריך להרים יותר מהמשקל גוף שלו" אחרי שהסברתי לו שהמטרה הנוכחית שלי זה Powerlifting מספר פעמים כמה)

בימים האחרונים ביקשו מההנהלה לאסור דדליפט בכלל, וגם סקוואט כבד, גיליתי את זה היום שהמאמן הודיע לי את זה.

הקדמה:
טוב, אז אני בחודשים האחרונים התחלתי ללמוד את הטכניקה של תרגילים מורכבים במטרה להתחיל SS, שברתי את הראש בחודשים האלה + הלכתי לאימונים אישיים רק בשביל שתהיה לי טכניקה שתשאוף למושלמת, אני נורא לא רוצה להיפצע אז בסך הכל זה היה שווה את זה.
אני ועוד 2 ילדים בגיל שלי בחדר כושר עושים תרגילים מורכבים ושלושתינו בSS/תוכנית דומה למתחילים, חלקנו הגענו למשקלים שנראו למאמנים כבדים לילדים בתיכון (2 פלטות סקוואט ודדליפט), חוץ ממנו יש אולי עוד 2 מתאמנים גם מאותו התיכון, מבוגרים יותר עם משקלים יותר כבדים שמתאמנים כבר הרבה זמן (אחד עם 4 פלטות דדליפט).
המאמנים (הלא רציניים) באו אלי בטענה ש:
1. יהרוס לי את הגב ואת כל השטויות האלה : אמרתי להם שזה מיתוסים ושאני יכול לסתור כל מחקר ישן שטוען על כך ושאין שום מקור מידע אמין שטוען את זה יותר.
2. המאמן אמר שאם יקרה לי משהו באמצע דדליפט, אז הוא לא רוצה לקחת אחריות על כך, ככה שבהתחלה הוא ביקש ממני להביא אישור מההורים, אימון ישר אחרי זה הודיעו לי שאסור בכלל.

בוא לאקט
אני זוכר שרצית לבוא לקבוע אימון אישי עם יוסי או משהו

• פותח/ת השרשור
בוא לאקט
אני זוכר שרצית לבוא לקבוע אימון אישי עם יוסי או משהו
הייתי איתו באימון כבר פעמיים, היה מעולה ואני מצטער על זה שלא באתי אליו קודם. (אפילו שהתאמנתי כבר באקט לפני זה עם מאמן אחר)
אם הייתי יכול הייתי עובר, לוקח שעה וחצי עם אוטובוסים להגיע לשם..
לצערי האופציה היחידה זה להישאר בחדר כושר הנוכחי, אין לי שום אפשרות להגיע לשום חדר כושר אחר באיזור.

מה שכן, סיפרו לי היום שיש איזה ליפטר ערבי עם משקלים מטורפים שהיה שם 20 דקות אחרי שהלכתי, אם אני אוכל להשיג אותו איכשהו אולי הוא יוכל לעזור לי לדבר עם ההנהלה.. (או שאני אצליח להשיג אחד מהשניים האחרים מהבית ספר שגם יש להם קצת ניסיון)

לא מבין מה אכפת למדריכים שאנשים יעשו דדליפט.
אני לא הבייביסיטר של אף אחד והאחריות שלי מוטלת על המתאמנים שאני מאמן, מי שלא מקשיב לי אני לא אמא שלו.

חוץ מזה, במכון שלי הולכים לארגם תחרויות סקוואט בנץ ודדליפט חובבניים לקהל הרגיל אז זדיינו.

• פותח/ת השרשור
לא מבין מה אכפת למדריכים שאנשים יעשו דדליפט.
אני לא הבייביסיטר של אף אחד והאחריות שלי מוטלת על המתאמנים שאני מאמן, מי שלא מקשיב לי אני לא אמא שלו.

חוץ מזה, במכון שלי הולכים לארגם תחרויות סקוואט בנץ ודדליפט חובבניים לקהל הרגיל אז זדיינו.
אני איתך בראש, אבל המדרכים טוענים שהם לא רוצים שאני אפצע על אחריותם.

שוב, אם יש כאן מישהו מאותו החדר כושר ושיכול לעזור, שיכתוב לי בבקשה 😃

תקשיב יש ויש.
אפשר להתעצבן על זה שהם מונעים ממך לעשות דדליפט שגם אותי זה מעצבן ברמות והייתי עף משם בשניה.
במצד שני, אתה יכול להבין שהמאמנים לא יכולים לשמור לכולם על התחת ואם אי פעם ראיתי סתם אנשים רדומליים עושים דדליפט היה לך כואב לב על הגב שלהם אז הם מעדיפים לא להיכנס לכאבי גב שהיה להם.

במקומות קטנים מה שעובד בדרך כלל הוא להתחיל לערב הורים. אם ההורים בעדכם, תתארגנו, תכתבו דבר ראשון מכתבים להנהלה ו/או למועצה, תקבעו שיחה אתם, ההורים וההנהלה ותנסו להגיע להחלטה יחד.

במקומות קטנים מה שעובד בדרך כלל הוא להתחיל לערב הורים. אם ההורים בעדכם, תתארגנו, תכתבו דבר ראשון מכתבים להנהלה ו/או למועצה, תקבעו שיחה אתם, ההורים וההנהלה ותנסו להגיע להחלטה יחד.

עוד לא יצא לי לשמוע על הורים שיהיו לצד ילדיהם במקום לצד מאמנים ואנשי מקצוע. אפשר להגיד בדיוק את אותו דבר לגבי הוויכוח על אבקות חלבון - ילד אומר כן, רופא או תזונאי או כל איש מקצוע שקר אחר יגיד לא.

עוד לא יצא לי לשמוע על הורים שיהיו לצד ילדיהם במקום לצד מאמנים ואנשי מקצוע. אפשר להגיד בדיוק את אותו דבר לגבי הוויכוח על אבקות חלבון - ילד אומר כן, רופא או תזונאי או כל איש מקצוע שקר אחר יגיד לא.
עצוב אבל נכון.

טופס ויתור עם חתימת הורים אולי יעבוד,
אולי כדאי שתשקול ותחפש נוסחים

טופס ויתור עם חתימת הורים אולי יעבוד,
אולי כדאי שתשקול ותחפש נוסחים

אף הורה לא יסכים לסכן את הבן שלו אם איש מקצוע אוסר עשיית תרגילים מסוימים.

גם אם נניח והוא יעזוב את חדר הכושר הנוכחי בידיעת ההורים על מנת לעשות מורכבים בחדר כושר אחר - אני באמת לא יודע כמה ההורים יתנו לו את ברכת הדרך לזה....

אף הורה לא יסכים לסכן את הבן שלו אם איש מקצוע אוסר עשיית תרגילים מסוימים.

גם אם נניח והוא יעזוב את חדר הכושר הנוכחי בידיעת ההורים על מנת לעשות מורכבים בחדר כושר אחר - אני באמת לא יודע כמה ההורים יתנו לו את ברכת הדרך לזה....
תלוי בהורה, יש הרבה מאוד שמסכימים

שים זין. מקסימום יעיפו אותך ואז תעבור. או שתעבור מלכתחילה
חוץ מזה בחלק מהתשלום של המכון אתה משלם על ביטוח אז שיזד*ינו. לא סובל מדריכים כאלו

אתה יכול לנסות את הפתרון הבא - הייתי אוסף קטעי וידאו מיוטיוב של אנשים מבוגרים שעושים תרגילים מורכבים בדגש על דדליפט כבד ומראה להורים.

אם מבוגר עושה דדליפט של 100KG+ ולא קורה לו כלום(בטח שלא כאבי גב ושאר השטויות שאומרים על התרגיל הזה...) - אין שום סיבה שילד בריא ללא בעיות פיזיות או בריאותיות יוכל לעשות.

מסיפור שאני מכירה אולי תתפלא, אבל מכירה כמה הורים שהוציאו קצת את הראש מהתחת והשכילו להבין שמדובר בשטויות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית