הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5 טעויות שאתם עושים עם החלבון אחרי האימון.

אבל הרוב פה נכון לא?(חוץ מ4 נראה לי קצת שטותי )

500 שקל לפח חלבון
באיזה סרט הוא חי ? 225 אקסטרים אצל אמינושופ

כפי שזה נראה, כנראה שלא זמן הקרוב.
רק לשם ההבהרה כשרצינו (אני וניר פינק) לכתוב ל-YNET על תזונה ברמה המולקלורית, הם אמרו שאנחנו "לא מסומכים מספיק ועדיף שד"ר יכתוב על זה".
אמרתי יפה שלום ולהתראות. תוסיף על זה שערכו לי כותרות של מאמרים בלי קשר לתוכן המאמר, חוסר תיקון טעויות לאחר דיווח (לקח 4 ימים לתקן משהו שנשלח אימייל עליו) ועוד הרבה דברים מסביב, תקבל תוצאה של אתר עם רמה נמוכה. מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שיצרו איתי קשר לכתוב לאתר מלכתחילה כדי "להעלות את הרמה ולהפסיק עם המאמרים של 10 טיפים איך להיות ארנולד שוורצנגר". חוץ מזה הפרסום שם לא השתלם ביחס לזמן שהשוקע על כל מאמר כי אנחנו ממש חופרים ברפרנסים וקוראים מאמרים שלמים כדי להפיק משהו רציני ואיכותי בניגוד לרוב המאמרים שמתפרסמים שם שמישהו פשוט פותח קובץ WORD וזורק כל מה שיש לו בראש.

רק לשם ההבהרה כשרצינו (אני וניר פינק) לכתוב ל-YNET על תזונה ברמה המולקלורית, הם אמרו שאנחנו "לא מסומכים מספיק ועדיף שד"ר יכתוב על זה".
אמרתי יפה שלום ולהתראות. תוסיף על זה שערכו לי כותרות של מאמרים בלי קשר לתוכן המאמר, חוסר תיקון טעויות לאחר דיווח (לקח 4 ימים לתקן משהו שנשלח אימייל עליו) ועוד הרבה דברים מסביב, תקבל תוצאה של אתר עם רמה נמוכה. מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שיצרו איתי קשר לכתוב לאתר מלכתחילה כדי "להעלות את הרמה ולהפסיק עם המאמרים של 10 טיפים איך להיות ארנולד שוורצנגר". חוץ מזה הפרסום שם לא השתלם ביחס לזמן שהשוקע על כל מאמר כי אנחנו ממש חופרים ברפרנסים וקוראים מאמרים שלמים כדי להפיק משהו רציני ואיכותי בניגוד לרוב המאמרים שמתפרסמים שם שמישהו פשוט פותח קובץ WORD וזורק כל מה שיש לו בראש.
מה שאתה מתאר, מאפיין תופעה מאוד רחבה ושלילית, לא רק בתחום שאתה בור סוד בו, אלא גם בתחומים רבים המתקשים לקבל במה איכותית ביום-יום בפורטליים דוגמת YNET/WALLA ועוד.
אינטרסים פנימיים, רייטינג וקהל יעד של אתרי "זבל" מסוג זה, מובילים את ה"עדר" (הישראלי, אך לא רק) לנהור אחריהם, ומקשים לקדם את התחום ולפרוץ גבולות ומיתוסים.
נכון, מי שרוצה לקבל מידע מהימן יותר ועדכני, ידע איפה למצוא אותו ואיך. הבעיה היא שלמשתש הממוצע, אין את הכלים/ידע/זמן/רצון לנבור ברחבי האינטרנט, להצליב מידע (גם את זה צריך לדעת לעשות), לסנן במקורות, לנתח מאמרים ולהבין האם בכלל הם רלוונטיים, ועוד. זה שהפורום והפורטל מהווים פלטפורמת די פורצת דרך בתחום (מחינת רמה מקצועית, לא כמהות של פורום שלעצמו), זה כבר מקדם דבר אחד או שניים. גם אני תמיד לומד מפה בכל פעם מחדש.

לוקח די הרבה זמן להכניס למיינסטרים עובדות מוכחות, אבל השכל הישר (בעצם עקום), מתקשה לקבל.

אבל יש בזה משהו נכון. הם לא יכולים לקבל כל מאמר של כל אחד שטוען שהוא מבין. במיוחד כשאין להם את הידע לבדוק זאת בעצמם או בנושא שהדעות בו חלוקות.
אז הדרישה לדוקטורט לפחות נראית דיי רלוונטית. וגם זה עדיין לא מבטיח את איכותו של המאמר.

אבל יש בזה משהו נכון. הם לא יכולים לקבל כל מאמר של כל אחד שטוען שהוא מבין. במיוחד כשאין להם את הידע לבדוק זאת בעצמם או בנושא שהדעות בו חלוקות.
אז הדרישה לדוקטורט לפחות נראית דיי רלוונטית. וגם זה עדיין לא מבטיח את איכותו של המאמר.
עם כל הכבוד, רופא שזה אומנם תואר ד״ר, לא מוסמך כל כך לתת טיפים באימונים ותזונה.

תואר בתזונה ומדעי הרפואה (ניר פינק), ביולוגיה מולקולרית עם התמחות בנירוביולוגיה ותזונה עם התמחות בפיזיוליגיה ומטבוליזם (אני) זה לא מספיק?

תואר בתזונה ומדעי הרפואה (ניר פינק), ביולוגיה מולקולרית עם התמחות בנירוביולוגיה ותזונה עם התמחות בפיזיוליגיה ומטבוליזם (אני) זה לא מספיק?

יש לך תואר בתזונה וביולוגיה? (אם אני לא טועה בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה לומדים את כל מה שרשמת).

פשוט מדהים איך אוסף של מילים ומושגים בפזיולוגיה נשמעים יפה אך מלא בזבל

אין בעיה שתהיה דרישה להשכלה כלשהו, אבל ההשכלה צריכה להיות רלוונטית.

יש נטייה לחשוב שרופאים יודעים הכל בכל הקשר לגוף האדם, זה כמו לתת לעורך דין לכתוב מאמר על מצב פסיכולוגי של רוצחים.

יש לך תואר בתזונה וביולוגיה? (אם אני לא טועה בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה לומדים את כל מה שרשמת).
בהנדסת ביוטכנולוגיה לא לומדים אפילו בקירוב מה שאני כתבתי. הקרוסים החופפים היחידים הם קורסי הבסיס: ביולוגיה כללית, כימיה פיזקלית (הם אפילו לא עושים אורגנית אצלנו), פיזיקה וחדו"א. כל השאר שונה בתכלית. הם לא לוקחים קורסים בנוירוביולוגיה או מטבוליזם ברמה המולקלורית. הם מקבלים קצת מטבוליזם בביוכמיה, אבל לא קרוב בכלל לעומק שאנחנו יורדים אליו בקורסי המשך/הרחבה בשנתיים האחרונות. הם גם לא לומדים תזונה בכלל אלא אם הם לוקחים קורס מאוד בסיסי "בשביל הכיף". אין להם קורסים בביוכמיה תזונתית, לא עוברים על ויטמינים/מינרלים/ריאקציות בהקשר של תזונה, מחלות בהקשר של תזונה והרשימה עוד ארוכה. מנגד אני כן לקחתי כמה קורסים שלהם (יותר נכון בהנדסה ביו-רפואית) רק כדי לאשש שאני לא סובל את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית