הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הSS הטוב ביותר לדעתכם

mor perez

משתמש פעיל
334
181
נק' מוניטין:
226
334
181
אהלן חברה ,אז ככה .. אני מתחיל בקרוב SS ומסה עצבנית של בסביבות ה3 אולי ירחיב ל4 חודשים תלוי בהתקדמות ,והשאלה שלי היא כזאת .. איזה חלוקה בSS לדעתכם היא הטובה ביותר

פאוור קלין\מתח
אני ממליץ על חתירה, מכמה סיבות:
1. רוב המתאמנים המתחילים לא יכולים להרים את משקל גופם ל-5 חזרות בטכניקה ראויה
2. משקל הגוף זה דבר משתנה, כך שלא כל אימון מרימים בתרגיל את אותו המשקל.
3. תרגיל עם המון פיצויים וצ'יטים

בקיצור תרגיל שהוא לא לכל אחד, נראה לי שלהתרכז בחתירה זו אופציה טובה יותר.
או להתרכז בפווארקלין כמובן 😃

לעשות חתירה עלול להוביל לעומס יתר על הגב התחתון שגם ככה מתעייף מהסקוואט.
מי שלא יכול לעשות לפחות 5 חזרות מתח שיעשה שלילי \ ימצא דרך אחרת להשתפר

לעשות חתירה עלול להוביל לעומס יתר על הגב התחתון שגם ככה מתעייף מהסקוואט.
מי שלא יכול לעשות לפחות 5 חזרות מתח שיעשה שלילי \ ימצא דרך אחרת להשתפר
ולעשות פאוורקלין זה לא עומס על הזוקפים? או לעשות דדליפט אחרי הסקוואט זה לא עומס על הזוקפים?
זו התכנית - והיא עובדת

הבעייה בחתירה זה שאין לה הגדרה איפה היא מתחילה ואיפה זה מתחיל להיות דדליפט עם הטחת החזה במוט
בנוסף, פחות טווח תנועה מהמתח
וכנראה גם פחות משקל
לכן לפי דעתי חתירה זה רעיון טוב כדי להביא מישהו למצב שהוא יכול לעשות צ'ין אפס, ומאז להתקדם בצ'ין אפס.
אבל מי שיכול לעשות אפילו 3 חזרות, זה בסדר, תוך כמה אימונים בודדים הוא יגיע ל5.

הבעייה בחתירה זה שאין לה הגדרה איפה היא מתחילה ואיפה זה מתחיל להיות דדליפט עם הטחת החזה במוט
אי אפשר להשוות בין שני התרגילים באופן הביצוע, בדדליפט העבודה העיקרית קורה במפרק הירך, בחתירה התנועה מגיעה ממפרק הכתף, אני לא רואה איפה הבעיה
אבל מי שיכול לעשות אפילו 3 חזרות, זה בסדר, תוך כמה אימונים בודדים הוא יגיע ל5.
בוא נניח ויש מתאמן ששוקל 70 שזהו משקל סביר לאדם ממוצע, זה כמו להתקדם איתו ממשקל גופו משמע 70 קילו בנצ' למשל, ולהגיד אוקי אתה יכול לעשות 3 חזרות, תוך כמה אימונים בודדים תצליח 5 ונתקדם משם, פשוט שגוי לפי לדעתי, וזאת אחת הסיבות אגב למה מתח זה תרגיל שמעטים מאוד מתקדמים בו, לעומת תרגילים שמבוצעים כנגד משקל חופשי
בנוסף, פחות טווח תנועה מהמתח
וכנראה גם פחות משקל
כן אבל יש פה ערך מוסף לעומת מתח, הטרפזים והרומבואידים יתחזקו הרבה יותר בחתירה לעומת מתח בשל העומס המכני שמופעל עליהם מעצם כיוון הכוח

מהניסיון שלי בתוכנית, לא כדאי לעשות חתירה או פאוורקלין, שניהם מוסיפים עומס מיותר לגב שמקשה על ההתאוששות וגם כשמגיעים למשקלים כבדים בסקוואט במיוחד ממש אין כוח לעשות אותם.

ולעשות פאוורקלין זה לא עומס על הזוקפים? או לעשות דדליפט אחרי הסקוואט זה לא עומס על הזוקפים?
זו התכנית - והיא עובדת
זה כן, בגלל זה הרבה בוחרים לא לעשות פאוורקלין, וגם מי שעושה לא מתקדם בו הרבה בכלל.

זה כן, בגלל זה הרבה בוחרים לא לעשות פאוורקלין, וגם מי שעושה לא מתקדם בו הרבה בכלל.
לא מסכים איתך, אנשים מתקדמים בו יפה מאוד, והסיבה שאנשים מורידים את הפאוורקלין זה לא בגלל הזוקפים, אלא משתי סיבות עיקריות:
1. קשה למצוא מאמנים שיודעים איך לבצע פאוורקלין, והדרך היחידה ללמוד היא דרך סרטונים באינטרנט, וזה לא מספיק כדי ללמוד תרגיל שהוא יחסית מורכב מבחינת ביצוע
2. חלק מהאנשים מכוונים יותר לפיתוח גוף ורוצים לעבוד על הגב, לכן ההחלפה היא למתח או חתירה.

לא מסכים איתך, אנשים מתקדמים בו יפה מאוד, והסיבה שאנשים מורידים את הפאוורקלין זה לא בגלל הזוקפים, אלא משתי סיבות עיקריות:
1. קשה למצוא מאמנים שיודעים איך לבצע פאוורקלין, והדרך היחידה ללמוד היא דרך סרטונים באינטרנט, וזה לא מספיק כדי ללמוד תרגיל שהוא יחסית מורכב מבחינת ביצוע
2. חלק מהאנשים מכוונים יותר לפיתוח גוף ורוצים לעבוד על הגב, לכן ההחלפה היא למתח או חתירה.
מסכים

אי אפשר להשוות בין שני התרגילים באופן הביצוע, בדדליפט העבודה העיקרית קורה במפרק הירך, בחתירה התנועה מגיעה ממפרק הכתף, אני לא רואה איפה הבעיה
אני לא משווה. אני רק אומר שכשזה באמת כבד, הצ'יטינג שמתרחש הוא כפי שכתבתי. חפש סרטונים של אנשים מבצעים את התרגיל למקסימום.

בוא נניח ויש מתאמן ששוקל 70 שזהו משקל סביר לאדם ממוצע, זה כמו להתקדם איתו ממשקל גופו משמע 70 קילו בנצ' למשל, ולהגיד אוקי אתה יכול לעשות 3 חזרות, תוך כמה אימונים בודדים תצליח 5 ונתקדם משם, פשוט שגוי לפי לדעתי, וזאת אחת הסיבות אגב למה מתח זה תרגיל שמעטים מאוד מתקדמים בו, לעומת תרגילים שמבוצעים כנגד משקל חופשי
נכון, לא אידיאלי, מה לעשות. לכן הוא לא תרגיל מרכזי. אבל אני לא מסכים איתך בכלל שזה תרגיל שמתקדמים בו מעט, בכלל לא. אפשר להתקדם בו כמו בשאר תרגילי פלג הגוף העליון.

כן אבל יש פה ערך מוסף לעומת מתח, הטרפזים והרומבואידים יתחזקו הרבה יותר בחתירה לעומת מתח בשל העומס המכני שמופעל עליהם מעצם כיוון הכוח
זה לא שהשרירים האלה לא עובדים בשאר התוכנית, אתה יודע.
זה עדיין פחות טווח תנועה וכנראה גם משקל. ובכל מקרה זה הרבה פחות מדיד. לכן פחות אידיאלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית