הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה| שאלה קטנה

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
שבת שלום , אני מתאמן כבר כמה שנים ותמיד לא הלכתי לפי תפריטים , התחלתי ללמוד את זה לאחרונה אבל הגעתי לשאלה שלא מצאתי לה תשובה .

מה ההבדל בין זה שאני אוכל בלי הכרה לסוג המזון , אבל מגיע לכמויות שאני אמור לספק לעצמי תאורתית של הקלוריות חלבון פחמימה שומן וכו׳ ביום ,
לבין זה שאני אוכל רק חלבון כמו בשר או פחמימות מאורז לחם וכד׳ כמו שכולם אוכלים ואומרים לאכול .. כדי להגיע לכמויות שאני אמור ,
איך התוצאה משתנה בעצם אם אני מכניס בסופו של דבר את אותם הכמויות בעצם רק ממזונות שונים , ולא בקטע של לא בריא .. אלא מבחינת פיתוח גוף .. למה לא לאכול פיצות כל יום אם הכל נגיד מחושב או שייק פירות במקום שני ארוחות ביום , או גיינר במקום ארוחה ..

נחלק את מה שכתבת לשתיים:
קודם כל, תפריטים באו כדי לתת לאנשים הכוונה מה לאכול וכמה. זה לא אומר שרק מי שאוכל לפי תפריט מצליח, אלא זה כלי להצלחה.

לגבי החלק השני, חייב להגיד שזאת שאלה טובה. הרבה אומרים שזה לא משנה מה אתה אוכל כל עוד אתה מגיע לערכים שאתה צריך להגיע אליהם. לא מסכים איתך כל כך. חשובה איכות האוכל יותר מהכמות.
ניקח לדוגמא פיצה לעומת אורז עם טונה ועגבניות:
פיצה - קמח לבן (זבל), רוטב עגבניות(זבל מלא סוכר), גבינה צהובה(נתון לוויכוח)
אורז - פחמימה טבעית
עגבניות - ירק
טונה - דג

נניח וכל זה מגיע ל 1000 קלוריות שבהן יש לך 100 גרם פחמימה, 40 גרם חלבון ו 60 גרם שומן.
הגוף שלך לא עובד ע"פ פיזיקה (אנרגיה נכנסת אנרגיה יוצאת, למרות שכן יש לזה השפעה) אלא ע"פ ביוכימיה וביולוגיה. מה זה בעצם אומר? שההשפעות המטבוליות של פיצה לעומת אורז עם טונה שונות (אינדקס/עומס גליקמי לדוגמא)

(IIFYM (if it fits your macros זה מה שתיארת - לאכול מה שבא לך רק שיכנס בערכים.
מן הסתם שלהתבסס רק על ג'אנק ודברים כמו עוגיות וכו' בסופו של דבר לא יהיה "בריא", צריך למצוא את המאזן.
אני אישית מכניס דברים כאלה בחופשיות, התפריט שלי בנוי מדברים כמו אורז, חזה עוף, ואם באלי אז אני מכניס פשוט ביסלי או במבה, העיקר שזה נכנס לי בערכים.
צריך פשוט למצוא את המאזן ולא לחיות על שטויות.

חוץ מזה נשמע מעניין לראות מה אנשים אחרים יגידו, עוקב לראות את המשך הדיון.

העיקר להגיע לערכים הסופיים. אני לא חושב שאם תאכל אורז תעלה יותר נקי מאשר אם תאכל פיצה(בהנחה שאתה מכניס אותה כמות קלוריות). לפי דעתי הערך הגליקמי הוא חלק קטן ולא מאוד משמעותי בעניין הזה.

• פותח/ת השרשור
לגבי כמות יש דברים מומלצים? להגיע כל כמות מסוימת של זמן לכמות מסוימת של חלבון או פחמימות , או דברים כאלו מומלצים? או שאם תאורתית (ביום ללא אימון שלא משנה לי מה אני אוכל מתי ) , יש לי את האפשרות בשלושה ארוחות לספק את הכמויות בנתונים שלי אין עם זה בעיה

לגבי כמות יש דברים מומלצים? להגיע כל כמות מסוימת של זמן לכמות מסוימת של חלבון או פחמימות , או דברים כאלו מומלצים? או שאם תאורתית (ביום ללא אימון שלא משנה לי מה אני אוכל מתי ) , יש לי את האפשרות בשלושה ארוחות לספק את הכמויות בנתונים שלי אין עם זה בעיה
העיקר שבסוף היום תגיע לערכים שלך

אתה מפספס הרבה ויטמינים ומינרלים ועוד דברים חשובים שיש בואכל טבעי בריא לאומת גאנק שיש לאומות הרבה דברים לא בריאים סוכרים שומן טראנס חומרים משמרים שיכולים לגרום להרבה דברים לא בריאותים בהמשך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית