הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע סירטון BBC נחמד

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
סרט דוקומנטרי נחמד על ניסוי שבו הכפילו לקבוצת אנשים רזים את ההכנסה הקלוריות למשך חודש ומדדו את התוצאות.
החלק הראשון פה:

ואפשר למצוא את השאר ב- related videos.

כמובן שזה לא ממש רלוונטי לנו כי הם נדרשו לא להתאמן (ולא ללכת יותר מ-5000 צעדים ביום).
אבל פעם הבאה שמישהו פה נשאר במשקל שחיף במשך שלושה חודשים וחושב שהוא אכל מספיק או שהוא לא יכול לאכול יותר שיראה את הסרט. 😃

קורן, תצפה ותדווח לי למה בחורה בגודל של מקל יכולה לאכול פי שתיים מה- BMR שלה במשך חודש ואתה לא מסוגל להגיע לשמונים קילו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא מאמין הסיני עלה 3ק"ג שריר בחודש בלי להתאמן 😵

חוץ מזה אחלה של סרט ממש מעניין מומלץ לראות.

עריכה: יש לי שאלה לך בנצטרום, שהם אמרו משקל שלגוף נוח איתו מה שהם בעצם התכוונו זה אחוז שומן שלגוף נוח איתו נכון? אני פשוט לא בטוח וזה מעניין אותי עם הם מדברים על רעיון "הסט פוינט" או על משהו אחר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן הם מתכוונים ל- setpoint. מבנה גוף (שומן ושריר) שהגוף שלך ישאף אליו אם לא תתאמץ במודע לשנות את זה.

בעיקר חדשות רעות לשמנים. אבל לא נאמר משהו חדש, רק גרם לי לרצות לאכול שוקולד 😃

איך שלא יהיה, אין ספק שהסרטים הדקומנטרים של ה- BBC פשוט טובים.

• פותח/ת השרשור
בעיקר חדשות רעות לשמנים. אבל לא נאמר משהו חדש, רק גרם לי לרצות לאכול שוקולד 😃

איך שלא יהיה, אין ספק שהסרטים הדקומנטרים של ה- BBC פשוט טובים.

מסכים ומסכים.
רק צריך לזכור שכנראה לאף אחד אין setpoint של 30% שומן. כנראה שאני לעולם לא אוכל להחזיק את עצמי ב-10% לאורך זמן. או להגיע לשם בלי להקדיש לזה את החיים שלי. לא נורא, אז אין קוביות. :🙁

בנימה זו אתם מתבקשים להוריד ולראות:
BBC 104 The Truth About Food 2007-02-01.DIETING
BBC HorizonCould Fish Make My Child Smart
BBC_Horizon_-_2004.01.22_-_The_Atkins_Diet

סתם כמה פרקים מעניינים...

מסכים ומסכים.
רק צריך לזכור שכנראה לאף אחד אין setpoint של 30% שומן. כנראה שאני לעולם לא אוכל להחזיק את עצמי ב-10% לאורך זמן. או להגיע לשם בלי להקדיש לזה את החיים שלי. לא נורא, אז אין קוביות. :🙁
למה לא? אני חושב שאם תחזיק את עצמך על 10% שומן בעזרת תזונה ואימונים מספיק זמן, הגוף שלך יתרגל למצב ולא ירצה לשנות אותו, יש מצב שאני טועה, עדיין לא יצא לי לקרוא את המאמר על הסט פוינט.

• פותח/ת השרשור
למה לא? אני חושב שאם תחזיק את עצמך על 10% שומן בעזרת תזונה ואימונים מספיק זמן, הגוף שלך יתרגל למצב ולא ירצה לשנות אותו, יש מצב שאני טועה, עדיין לא יצא לי לקרוא את המאמר על הסט פוינט.

יכול להיות. לא ניסיתי. הבעיה היא שחלק לא קטן מהפרמטרים כמו מספר תאי שומן וגנטיקה בסיסית, נקבעים בתחילת דרכך בחיים ופחות ניתנים לשינוי מאוחר יותר.
אני אדגיש את מה שכתבתי מקודם - כל אחד יכול להגיע ל-10%. השאלה כמה תצטרך לעבוד בדרך לשם וכמה תצטרך לעבוד בשביל להחזיק את עצמך שם.
ראית מה קרה עם הנבדקים בסרט? כולם חזרו צ'יק צ'ק למידות הקודמות שלהם בסוף הניסוי. זה מה שקורה לרוב אצל אנשים שעושים דיאטה. הם מצליחים להוריד חלק מהשומן ואז ברגע שהם משחררים את הרסן הם חוזרים לנקודת ההתחלה די מהר.

יכול להיות. לא ניסיתי. הבעיה היא שחלק לא קטן מהפרמטרים כמו מספר תאי שומן וגנטיקה בסיסית, נקבעים בתחילת דרכך בחיים ופחות ניתנים לשינוי מאוחר יותר.
אני אדגיש את מה שכתבתי מקודם - כל אחד יכול להגיע ל-10%. השאלה כמה תצטרך לעבוד בדרך לשם וכמה תצטרך לעבוד בשביל להחזיק את עצמך שם.
ראית מה קרה עם הנבדקים בסרט? כולם חזרו צ'יק צ'ק למידות הקודמות שלהם בסוף הניסוי. זה מה שקורה לרוב אצל אנשים שעושים דיאטה. הם מצליחים להוריד חלק מהשומן ואז ברגע שהם משחררים את הרסן הם חוזרים לנקודת ההתחלה די מהר.
אני לא יודע אם אני נושא טוב למחקר אבל אני רזיתי ב24 קילו שרובם היו שומן, הגעתי למשהו כמו 16-18 אחוז שומן בסוף הדיאטה, מאז עליתי חזרה כמעט ב20 קילו ואני נראה רק טיפה יותר שמן אבל הרבה יותר שרירי. רוב החברה השמנים פשוט לא יודעים לרסן את עצמם והידע שלהם בתזונה מסתכם ב"סלט בריא, שומן משמין" אחרי זה הם עושים איזו דיאטה מפגרת, יורדים 10 קילו ש5 מתוכם זה נוזלים ו2-3 קילו שריר, אומרים לכולם כמה הם רזו, והולכים למקדונלדס לחגוג את הירידה במשקל ואחרי כמה חודשים הם רק יותר שמנים.
מספר תאי השומן נקבע מראש אבל זה לא אומר שהם יכילו יותר שומן אם תביא את הגוף שלך למצב טוב לא?

יש biological set point ויש settling point.
ההבדל הוא ש bio אתה לא יכול לשנות אבל את setting אתה יכול לתחזק.
biological set point נקבע עם הגנטיקה שלך בעיקר בילודה ובגיל ההתבגרות (ישנם פרמטרים שאני מוציא מין הכלל כי הם לא נוגעים כמעט לאף אוכלוסיה שקוראת הודעה זו), לאחר מכן אתה תחייה עם אותו סט פוינט ביולוגי מרבית חייך. ה setting point הוא זה שמושפע מהסביבה (אימונים ותזונה בעיקר) אותו ניתן לתחזק אך עדיין הגוף לא ישנה את ה bio point שלו לעולם, ברגע שתיהיה לך "תקופת נפילה" ( = לא תתאמן או/ו לא תאכל נכון) אתה תחזור ל bio point אם תמשיך לתחזק זאת אתה תשאר על ה setting point.
בקיצור, מה שאני מנסה לומר כאן שמי שלא בנוי גנטית להיות על % שומן נמוכים ועדיין רוצה אותם מאוד מאוד רוב השנה, יצתטרך כנראה להתחתן עם התפריט הקלורי וחדר הכושר (ומי שבנה על חומרים אנאבולים או כאלה ואחרים, אז תדעו שהם גם לא יעזרו לכם בנושא הזה).

אממ אבל המאזן יהיה נטראלי בשביל לתחזק נכון? זה לא שאני אצטרך לאכול פחות ממא שאני מוציא כדי להישאר על אותו אחוז שומן נכון? אני מבין שפה האימונים גם משחקים תפקיד חשוב...

• פותח/ת השרשור
מאזן נטרלי/חיובי/שלילי זה אשליה של בודיבילדרים. אם אתה שולט באופן מדויק על ההכנסה שלך ועל האימונים שלך אתה יכול (אולי) להגיע למצב שאתה שולט במה שקורה. אני אומר אולי כי יש פרמטרים כמו הוצאה אנרגטית יומיומית שאתה לא שולט בהם (לא במודע לפחות). למרבית האנשים וגם לנו אם אתה לא מסתובב כל היום עם מחשבון קלורי וקופסאות פלסטיק עם חזה עוף (ראה את הסירטון של six foods that work), יהיה קשה מאוד לתחזק גוף שרחוק מאוד מה- setpoint שלך.
שוב, זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות את זה. זה רק דורש הרבה השקעה. אני מקווה בשבילך שיהיה לך דברים אחרים להשקיע בהם את הזמן חוץ ממרדף אחרי קוביות.

טוב מאוד שאתה משכנע אנשים לוותר מבלי לנסות להילחם ולהתמיד במשהו באמת, יפה מאוד
זה שאתה וויתרת על משהו לא צריך לגרום לאחרים גם, כל אחד והמלחמות שלו וזה לאוו דווקא מרדף אחרי קוביות אלא מאמץ לשמור על מראה חטוב ולא מפוצץ בנוזלים והרגשה של בלוק

אני יודע שאולי אתה חושב שקוביות יביאו לך בנות, אבל תאמין לי שהבנות שהקוביות יביאו לך זה לא הבנות שאתה רוצה.

אתה מתכוון אליי? תשמע מה שבטוח הוא שלהיראות כמו קבב בטוח לא יביא לך את הבנות שאתה רוצה, חוץ מזה אם מישהו עושה את זה בשביל בנות ולא בשביל עצמו וההרגשה שלו זה כבר בעייה אחרת עוד יותר קשה

טוב מאוד שאתה משכנע אנשים לוותר מבלי לנסות להילחם ולהתמיד במשהו באמת, יפה מאוד
זה שאתה וויתרת על משהו לא צריך לגרום לאחרים גם, כל אחד והמלחמות שלו וזה לאוו דווקא מרדף אחרי קוביות אלא מאמץ לשמור על מראה חטוב ולא מפוצץ בנוזלים והרגשה של בלוק
הכוונה כאן לא לוותר, הכוונה כאן היא לסבול לחינם ולהגזים.
לדוגמא בן אדם שהיה רוב חייו על 15-20% לא יצליח לעולם לשמור יותר ממספר שבועות על אחוז שומן חד סיפרתי, אלא אם יתחתן עם החד"כ והתפריט הקלורי.
בן אדם שכל חייו היה באחוז שומן חד סיפרתי או אפילו קרוב לכך (עד 12% הייתי אומר שעוד גבולי) יכול לחיות על % שומן נמוך ללא בעיה ממשית, לכן רואים המון אנשים שגם לעולם לא עולים ב % שומן בתקופת ה "מסה" שלהם ויש כאלו שרק יאכלו יותר מ200 גרם פחמימות במאזן קלורי חיובי והופ נראים כמו בלון מים (עקב ריבוי של תאי שומן בין היתר) וגם עולים ב % שומן בקצב מסחרר.
גנטיקה היא מפתח, אבל גנטיקה אפשר לבנות ולשפר (לא את כולה אבל אפשר לבקר עליה) בגיל ההתבגרות בעיקר, מי שאכל אותה שם אכל אותה סביר להניח רוב החיים.

חחח הרגת אותי ידעתי שבסוף מישהו ירד על השם שבחרתי. ואת האמת אני לא כל כך קבב במראה כמו שאני בהתנהגות 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית