הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון רצועות ברכיים- האם יש איזשהו חוק/תקן? איך זה באמת עובד?

Aftermath

משתמש קבוע
1,555
753
נק' מוניטין:
3,269
1,555
753
שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן- האם יש איזשהו חוק או תקן בנוגע לאיזה רצועות ברכיים מתקבלות בתחרויות PL?
אם כן, אשמח אם מישהו יוכל לפרט מהו.

תודה 🙃

g. Wraps

The fabric nature shall be elastic weave primarily of polyester, cotton or medical crepe singly or in combination. Wraps of rubber or rubberized substitutes are not permitted except as noted for the elbows.

Wraps may be used as follows:

• Wrists: Wraps not exceeding 1m in length and 8cm in width may be worn. Alternatively elasticized wristbands not exceeding 10cm in width may be worn. A combination of the two is not permitted. If wristbands are of the wrap-around style, they may have a thumb loop and Velcro patch for securing them. The thumb loop may or may not wrap around the thumb. A wrist wrap shall not exceed beyond 10cm above and 2cm below the center of the wrist joint, not exceeding a total of 12cm in both directions.
    • Knees: Wraps not exceeding 2.5m in length and 8cm in width may be worn. Alternatively, elasticized knee supports not exceeding 20cm in length may be worn. A combination of the two is not permitted. A knee wrap shall not extend beyond 15cm above and 15cm below the center of the knee joint, not exceeding a total of 30cm in both directions. Knee wraps shall not touch the socks or lifting suits.
    • Elbows: Wraps may be worn only during the squat and Dead lift competition and not during the bench press. They may cover the general elbow area and not extend to the wrist or shoulder. They may be supportive sleeves of rubberized material or elastic wrap, but must be of one single unit only, and be one meter or less in total length.
    • Wraps:Maybe joined together, but the fabric may not overlap i.e. they must be joined end to end only.
    Beginning with the GPA World Championships in 2014 a new division "without knee wraps" was added. In the "without knee wraps" division the lifter will not wear knee wraps or knee sleeves in the squat or deadlift.
http://www.globalpowerliftingalliance.com/gpa rules english.html

• פותח/ת השרשור
תודה @Majin Buu .

השאלה שלי הגיעה ממקום של תהייה בנוגע לסוג החומר ממנו עשויות הרצועות, כי זכרתי שקראתי הגבלה רק על האורך כמו ש @Tank ציין.
אני רואה שיש פה התייחסות לסוג החומר, אבל עכשיו עולה לי שאלה אחרת- האם באמת בודקים את זה בזמן תחרות (את האורך וגם את סוג החומר) לכל מתמודד ומתמודד?

תודה @Majin Buu .

השאלה שלי הגיעה ממקום של תהייה בנוגע לסוג החומר ממנו עשויות הרצועות, כי זכרתי שקראתי הגבלה רק על האורך כמו ש @Tank ציין.
אני רואה שיש פה התייחסות לסוג החומר, אבל עכשיו עולה לי שאלה אחרת- האם באמת בודקים את זה בזמן תחרות (את האורך וגם את סוג החומר) לכל מתמודד ומתמודד?
@DarY
@Alikk1998
@RussianHotGirl

בחלק מהאיגודים מרשים גם 3 מטר.
אני מניח שיש איסור על חומרים מהם מותר להכין רצועות כי יש רצועות שהן IPF APPROVED וכאלה שלא.

בהחלט ייתכן שיבדקו את הציוד שלך בזמן תחרות, אך מאחר והחברות מייצרות ליין זהה של דגמים לרצועות שלעיתים מקבלים רק שם אחר לא סביר שתתקל במוצר שעשוי מחומר אסור.
ההבדלים בין הדגמים הוא במידת "הגמישות" ובמידת "הסיביות" וכמובן באורך, לרוב הרצועות הקשיחות יותר הם אלה שעוזרות יותר אך גם דורשות יותר מאמץ לקשירה.
אולי זה מעורר תמיהה שהמצב הוא כזה, בהחלט ייתכן שדגם מסויים יוסיף לך יותר משקל (אם גם הקשירה שלך תהיה טובה).

• פותח/ת השרשור
אולי זה מעורר תמיהה שהמצב הוא כזה, בהחלט ייתכן שדגם מסויים יוסיף לך יותר משקל (אם גם הקשירה שלך תהיה טובה).

כלל לא מעורר תמיהה, להפך. מפה באה השאלה שלי.
רצועות העשויות מחומר בעל מודול אלסטיות (מה שאתה קורא לו "גמישות") גבוה יותר יהיו בעלות כושר אגירת אנרגיה גבוה יותר, ולכן יוסיפו לך יותר משקל. אם שיא עולם כלשהו חשוב מספיק למישהו, אין בעיה אמיתית לייצר רצועות משלך במקום שיודע מה הוא עושה, כאלה שיעזרו לך יותר בהרמה (בהנחה ותצליח לסבול את הקשירה הנדרשת), ובגלל זה שאלתי האם בודקים את זה ואיך.

רצועות העשויות מחומר בעל מודול אלסטיות (מה שאתה קורא לו "גמישות") גבוה יותר יהיו בעלות כושר אגירת אנרגיה גבוה יותר, ולכן יוסיפו לך יותר משקל. אם שיא עולם כלשהו חשוב מספיק למישהו, אין בעיה אמיתית לייצר רצועות משלך במקום שיודע מה הוא עושה, כאלה שיעזרו לך יותר בהרמה (בהנחה ותצליח לסבול את הקשירה הנדרשת), ובגלל זה שאלתי האם בודקים את זה ואיך.
סביר שמצאת כאן פריצה במערכת. מעשית אין להם דרך לדעת אם עברת על חוקי התחרות אם הרצועה מרגישה דומה לרצועות אחרות.
IPF/USPL פתרו את זה ע"י רשימת מוצרים מותרים לשימוש, אך זה שונה מאוד לשאר האיגודים "השכונות".
בכל מקרה, אני חושב שנקודת ההנחה שלהם היא שההברנדים הפופלריים מייצרים את המוצר האיכותי ביותר (וכדי למכור לשוק הרחב שיהיה בעל תקן IPF) ולכן זה פחות עולה על הדעת שאדם בודד יצליח להתעלות על האיכות של מוצרים אלו.

לדעתי עלולה להיות בעיה אם אתה שובר שיא כלשהו ואז רואים שהרצועות שלך הן לא של חברה ידועה אלא משהו בלי מותג, שייצרת בבית לצורך העניין. אין לי באמת ידע בנושא, זה רק השערה שלי שיכולים לעשות בעיות עם דבר כזה.
אם לא שברת שיא אז כנראה אף אחד גם לא יידע, כי אם השיא בקטגוריה שלך בסקוואט הוא לדוגמה 400 ועשית 200 אז תעשה גם עם מנוף את מי זה מעניין 😃

אין בעיה להתחרות עם רצועות שהכנת בבית, השאלה שמתבקשת- למה אתה חושב שאתה תוכל לייצר רצועות יותר טובות?

צריך למצוא איזון בין אלסטיות שתוכל לרדת עם משקל, לבין קשיחות שיפעילו הרבה כוח בדרך למעלה. יש כל כך הרבה מותגים וסוגים שאני באמת אתפלא אם מישהו מהפורום ימציא משהו יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
למה אתה חושב שאתה תוכל לייצר רצועות יותר טובות?

אני לא חושב שאני אוכל לייצר רצועות יותר טובות, בטח לא כשאין לי סיבה לעשות את זה. זה היה אמור להיות דיון תאורטי על היכולת של סוג הרצועות להשפיע על התוצאה ומקומן בספורט הזה.
מה שאני כן חושב הוא שהטכנולוגיה מתפתחת ועם כל הכבוד, רצועות ברכיים זה עדיין לא state of the art engineering, ואם למישהו זה יהיה מספיק חשוב הוא יוכל לייצר רצועות שיעזרו יותר מאלה שקיימות היום. יכול להיות שאני טועה.

אם למישהו זה יהיה מספיק חשוב הוא יוכל לייצר רצועות שיעזרו יותר מאלה שקיימות היום. יכול להיות שאני טועה.
מצד שני אם מישהו ייצר רצועות שעוזרות יותר מכל מה שיש היום הוא יוכל לייצר אותן בכמויות ולעשות מלא כסף במקום רק לשבור שיאי עולם בעצמו

• פותח/ת השרשור
מצד שני אם מישהו ייצר רצועות שעוזרות יותר מכל מה שיש היום הוא יוכל לייצר אותן בכמויות ולעשות מלא כסף במקום רק לשבור שיאי עולם בעצמו

ולדעתי הוא גם יעשה בשכל 😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית