הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב חביטונה

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
ממש פשוט, שום דבר מסובך.
2 ביצים וחבילת טונה (אני השתמשתי במים).
בקלילות משקשקים / מקשקשים, תקראו לסה איך שתרצו את הביצים בצלוחית עם מזלג, מוסיפים טיפה מלח, מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב עד שכל הבלילה תהיה אחידה.
אתם יכולים להוסיף לפה מה שבא לכם, זה ישפיע על הערכים הסופיים בסופו של דבר.
מדליקים את הגז על חום גבוה, מניחים את המחבת ומחכים 2 דקות שהיא תתחמם קצת, מרססים תרסיס שמן על המחבת (אפשר גם להשתמש בשמן זית כרגיל) ומחכים עד שהשמן יתחמם, תזהרו שלא יישרף.
כשהשמן חם אבל לא רותח, שמים את הבלילה על המחבת, משטחים עם מזלג ומורידים לחום נמוך.
מחכים בסבלנות, לא לנסות להרים כל שניה ולבדוק אם מוכן.
שיטה נחמדה לבדוק אם החביתה מוכנה להפיכה, תנערו את המחבת, ואם החביתה זזה בחופשיות במחבת סימן שהיא מוכנה להפיכה.
ברגע שהיא מוכנה להפיכה, חכו עוד דקה-שתיים כדי לוודא שהחביתה מוכנה לגמרי ולא שברירית.
אחרי ההפיכה, שוב אותו סיפור, לחכות עד שהחביתה נעה במחבת ואז להמתין עוד דקה-שתיים.
אתם יכולים לאכול את החביתה ככה, או להתפנק יותר, להפוך חזרה לצד הראשון, להעלות את האש לחום בינוני ולספור 20-30 שניות, להפוך לצד שני, לספור עוד פעם 20-30 שניות ולכבות את האש ולתת לחביתה להתקרר מעט.
הפינוק הוא בעצם ציפוי קראנצ׳י מבחוץ שנותן טעם טוב, לא חובה אבל בהחלט טעים ומפנק.

זהירות, זה יבש, אם זה לא יבש סימן שהביצה בפנים לא מוכנה מספיק ושבעצם היא נשארה חיה.

אני אכלתי את החביטונה עם רסק עגבניות (לוקח 2 דקות להכין) והיה טעים מאוד, ללא ספק מתכון מנצח שאני אשתמש בו עוד הרבה פעמים.

image.jpg
בתאבון! 😋🍴​

אתמול הכנתי 4 חלבונים, חלמון אחד, חצי קופסאת טונה (את החצי השני אכלתי בינתיים שהיא מתבשלת חחח), קצת סחוג, מלח, פלפל ושמן זית. יצא אש.
עוד טיפ, לא לייבש את החביתה כמו שאתה ממליץ, שתהיה רכה יחסית, אני אישית מעדיף בהרבה.

• פותח/ת השרשור
אתמול הכנתי 4 חלבונים, חלמון אחד, חצי קופסאת טונה (את החצי השני אכלתי בינתיים שהיא מתבשלת חחח), קצת סחוג, מלח, פלפל ושמן זית. יצא אש.
עוד טיפ, לא לייבש את החביתה כמו שאתה ממליץ, שתהיה רכה יחסית, אני אישית מעדיף בהרבה.
אני גם מעדיף שיהיה רך, אבל לא על חשבון סלמונלה.

אני גם מעדיף שיהיה רך, אבל לא על חשבון סלמונלה.
אז אתה לא אוכל ביצה רכה בשום מצב? ביצת עין? אני מקווה שאתה טועה וזה לא מסוכן כי אני כל החיים אוכל ביצים רכות :D

• פותח/ת השרשור
אז אתה לא אוכל ביצה רכה בשום מצב? ביצת עין? אני מקווה שאתה טועה וזה לא מסוכן כי אני כל החיים אוכל ביצים רכות :D
בעבר הייתי אוכל, היום לא.
גם בביצת עין, פשוט הופך את החביתה ומבשל את החלמון.
במקום שמן אפשר להשתמש בחמאה זה הופך את זה להרבה יותר טעים.
אנסה בערב ואעדכן.

מאיפה הבאת את הרעיון הגאוני הזה? חייב לנסות!!

הרגע לימדת אותי איך להכין חביתה? לול
אשכרה פירטת על הכל.. במקום להגיד שעושים חביתה עם ביצה וטונה 😕

• פותח/ת השרשור
image.jpg
הפעם עם תירס...​

אני אוהב לטגן לפני בצל ועגבניות ואז להוסיף את הטונה והחזה עוף ורק אז להוסיף את הבלילה של הביצים עם צ'ילי וסויה

אה והתחרות ב9-10~ בבוקר בערך
חחח חשבתי שזה יהיה מאוחר יותר

Back
למעלה תחתית