הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית אימונים AB שבניתי אשמח לייעוץ

yanivoz4

משתמש מתחיל
61
7
נק' מוניטין:
7
61
7
טוב קצת עליי אני בן 16 172 גובה שוקל 67.5 במסה מתאמן כ8-9 חודש בחדר כושר התחלתי כמה חודשים ב FBW ואז עד עכשיו AB הרבה יותר עמוס ממה שבניתי עכשיו כ 17 סטים לשריר קטן בשבוע וכ28 לשריר גדול. אני בונה תוכנית חדשה כי אני נתקע במשקלים
ובזמן האחרון נהיה לי קשה לסיים אימון מרגיש מת כבר באמצע אבל זה אולי כי לא הרגשתי 100% בתקופה האחרונה אבל בכל זאת עמוס מדי . וחשוב לציין ששתי התוכניות היו עם מדריך ועכשיו אני מתכוון לעשות לבד ועזרה שלכם וקצת חושש ;)
אימון A :
רגליים : סקוואט 3X6 , מכרע על רגל אחת 2X8
,2X8 כפכית ברכיים 2X10 תאומים.
חזה : בנץ פרס 3X6 , חזה עליון משקולות 3X8 , פרפר 3X8
יד אחורית : מקבילים 4Xmax (שיצליח כ-10 חזרות ל 3 סטים ככה אעבור ל 4X6 עם משקל).
B :
גב : דדליפט 1X5 (פעם בשבוע) , מתח 3X8-6 עם משקל , חתירה t-bar 3X7 ,פולי אחיזה צרה 3X10
כתפיים : מיליטרי פרס 3X6 , איזה עוד תרגילים אתם ממליצים לי שאני אעבוד על כל הכתפיים וכרגע אני עושה לחיצת כתפיים גם ומרגיש טוב את התרגיל הזה אז אם אפשר לשלב אותו גם זה יהיה מעולה.
ועוד תרגיל טוב לכתף אחורית ,כי כרגע אני עושה בשכיבה הרחקת כתפיים אופקית 3X12 אבל אני בתרגיל הזה משקל נמוך 5-6 קילו כל יד וקשה לעלות משקל אולי יש תרגיל יותר טוב?
אז בעיקרון לגבי כתפיים חשבתי על מיליטרי 3X6 , תרגיל לכתף אחורית 3 סטים , ולחיצת כתפיים 3X8-10 , (לגבי כתפיים אני פתוח להצעות לתרגילים טובים כי אין לי הרבה ניסיון ברגילי כתפיים)
יד קדמית : 4X8 כפיפת מרפקים עם מוט W נשמע לי הכי טוב אבל בתקופה האחרונה אני לא מסתדר עם התרגיל הזה כי אני תקוע במשקל הרבה מאוד זמן וחושב שאני לא עושה את התרגיל בטווח תנועה מלא שאני עושה משקל גבוה בשבילי.
אבל מה מספיק 4 סטים ליד קדמית ? מה עם לעבוד גם על האחיזת פטישים? כי יש הבדל בשריר שעושים את שתי התנועות של היד קדמית.
ובטן פעמיים בשבוע ואשלב גם אירובי .
אז בסך הכל זה התוכנית שבניתי לעצמי אשמח לייעוץ ממכם , לשנות משהו, להוריד ,להוסיף והכי חשוב גם להסביר למה 😃.
ומה לעשות באימון B שאין דד ליפט עוד תרגיל לגב? או אולי חשבתי לעשות באימון דדליפט ת 4 סטים של היד קדמית בישיבה עם הכסא ובלי דדליפט בעמידה .
ויש לי כמה שאלות :
1. דדליפיט סט אחד של 5 חזרות זה באמת אפקטיבי לחיזוק הגוף וגדילה במסת שריר אני יודע שדדליפט תרגיל מצויין אבל רק 5 חזרות בשבוע?
2. לגבי חתירה בתרגיל של ה t-bar זה כמו חתירה רגילה שיושבים בכסא ומושכים אלי מבחינת השרירים? ולאן בדיוק צריך למשוך בחתירה רגילה?
שבת שלום חברים .

נערך לאחרונה:
אולי נסה לנסח את התכנית בצורה קצת יותר תמציתית. חשוב שניגשת עכשיו להתאמן ונעזרת במה שכתבת. היית מגיע להתאמן? 😃
נראה כאילו אתה נותן סנגוריה על התכנית יותר מאשר מתייעץ.

• פותח/ת השרשור
אולי נסה לנסח את התכנית בצורה קצת יותר תמציתית. חשוב שניגשת עכשיו להתאמן ונעזרת במה שכתבת. היית מגיע להתאמן? 😃
נראה כאילו אתה נותן סנגוריה על התכנית יותר מאשר מתייעץ.
טוב אני לא יכול לערוך כבר אז אני אעשה את זה בהודעה חדשה 😃

לאחר שהבנתי שהאימון שלי בעל נפח גבוה מדי והמשקלים דיי נתקעים החלטתי שאני בונה תוכנית חדשה שבה אני מעוניין לעלות במשקלי עבודה בצורה יעילה.

אימון A :
רגליים : סקוואט 3X6 , מכרע על רגל אחת 2X8
,2X8 כפיפת ברכיים 2X10 תאומים.
חזה : בנץ פרס 3X6 , חזה עליון משקולות(יעבור למוט) 3X8 , פרפר בישיבה 3X8
יד אחורית : מקבילים 4Xmax (שיצליח כ-10 חזרות ל 3 סטים ככה אעבור ל 4X6 עם משקל).

אימון B :
גב: דדליפט 1X5(פעם בשבוע כנראה) , מתח 3X6-8 עם משקל , חתירה 7X3 בtbar , פולי 3X10 (מחליף בין צר לרחב כל שבוע)
כתפיים : מיליטרי פרס 3X6 , הייתי עושה פרפר הפוך 3X12 אבל קשה לעלות במשקלים בתרגיל הזה והמשקל דיי נמוך יש עוד תרגיל טוב לכתף אחורית או להשאיר ? ואני חושב אני יוריד ל10 חזרות , ולחיצת כתפיים 3X10.
יד קדמית : כפיפת מרפקים 4X8.

זה בעיקרון התוכנית שבניתי לעצמי אני אשמח לקבל חוות דעת ובמיוחד לכתפיים שעדיין לא הסתדרתי ..

לאחר מכן יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות :
1. אני לא מצליח לעלות במיליטרי פרס הרבה זמן מה אוכל לעשות שלפחות תהיה עלייה של 2.5 קילו בשבוע .
2. ביום גב של הדדליפט בסוף האימון יש לי כפיפת מרפקים באותו יום עדיף לי לעשות אותם בישיבה או לעמוד ?
3. לגבי היד קדמית מספיק הכפיפת מרפקים ? כי אין את הרוטציה של הפטישים ולפני זה הייתי עושה AB אם 2 תרגילים ליד קדמית\אחורית.
ולדוגמא : ביד קדמית הייתי עושה גם כפיפה , וגם פטישים יד יד ..
4. במכרעיים על רגל אחת המשקל שלי כבר נהייה גבוה ואני עושה את זה עם משקולות יד וזה כבר יוצר לי עומס על היידים ואני חושב
שזה מקשה לי להגיע למקסימום שלי בתרגיל איך אפשר לעשות את זה עם מוט או משהו?

זהו תודה ענקית לעוזרים אני רוצה להיות סגור בתוכנית ולהתחיל לעבוד חזק (להמשיך ☝️)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית