הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלת השאלות - והתייעצות

• פותח/ת השרשור SH-1
  • פורסם בתאריך
לא. במקום 4 ביצים (4 חלבון + 1 חלמון), לאכול 4 ביצים מלאות.

הביצה היא סוג של מולטיויטמין מהטבע. למה לוותר עליה?
אם את סופרת ברמת דיוק של 1ג' שומן, תורידי את סך השומן ממקום אחר, אבל אל תוותרי על הביצה.

בנוגע לכולסטרול: זו אגדה אורבנית. הכולסטרול בדם שלנו אינו מגיע ישירות מהאוכל, אלא מיוצר על ידי הגוף.

ממש לא, חלק מהכולסטרול אנחנו מקבלים מהאוכל.
איזה קטע...למדתי את זה בדיוק לפני שבוע ;)

אז מה באמת עדיף למטרה זו? אימוני כוח ומעט אירובי על מנת לשמר את מה שהצלחתי להגיע אליו עד כה?
אני חוזרת אם כך לחצי השני של התגובה שלי
נקודת ההתחלה שלך תהיה תפריט עם גרעון מתון, 3 אימוני FBW (או 4 אם את מעדיפה AB), שני אימונים אירוביים של שעה (שאפשר לפצל ל3-4 אחרי אימוני הכוח).

ממש לא, חלק מהכולסטרול אנחנו מקבלים מהאוכל.
איזה קטע...למדתי את זה בדיוק לפני שבוע ;)
הכולסטרול שאנחנו מקבלים מהאוכל הוא לא הכולסטרול שכביכול גורם לסתימת עורקים ומחלות לב.

סרטון מאוד מעניין שמדבר על הנושא

בנוגע לכולסטרול: זו אגדה אורבנית. הכולסטרול בדם שלנו אינו מגיע ישירות מהאוכל, אלא מיוצר על ידי הגוף.
אולי כדאי לדייק טיפה יותר.

אצל רוב האנשים הכולסטרול הנצרך משפיע רק מעט, אם בכלל, על רמות הכולסטרול בדם. ככל הידוע לי המנגנון הוא שכאשר הצריכה גבוהה הגוף מפחית את הייצור העצמי (כלומר זה לא נכון ש"הכולסטרול בדם שלנו אינו מגיע ישירות מהאוכל" כפשוטו). למיטב ידיעתי לא נערכו מחקרים בשאלה מה קורה אם כמות הכולסטרול הנצרך גבוהה במידה כזאת שאפילו אם הייצור העצמי יפחת לאפס הכמות הנצרכת לבדה תהיה יותר מהערכים המומלצים לדם. האם הגוף יזדרז לפרק את העודפים כדי לחזור לנקודת שיווי המשקל שלו? ואם כן, כמה זמן לוקח הפירוק הזה? ארבע ביצים ביום הן כמעט גרם וחצי של כולסטרול, וזאת כמות מכובדת.

כאמור, אני לא מכיר מחקרים שבדקו את זה, ואשמח להתעדכן.

Back
למעלה תחתית