הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ AB לביקורת

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
רקע:בן 33,אחרי דיאטה בה ירדתי מ94->84ק"ג. סיימתי את החיטוב עם ליניארית במשקלים ל-5:בנץ' 125, סקוואט 167, דד 185.
השנה עבדתי עם ליניארית,לאחר מכן טקסס,שבועיים GVT וכאמור עכשיו ליניארית.
לצערי צברתי כמה פציעות טורדניות על הדרך כאשר אחת מהן החמירה ממש לאחרונה ומונעת ממני להמשיך ולעבוד סקוואט ודדליט כבדים-גם לאחר שהורדתי כ20%מהמשקל ולכן החלטתי לעבור לאחר החיטוב למאסה ו לתוכניות עם יותר נפח -פחות עצימות.
*בנוסף התחלתי טיפול ע"י מסז' עם רולר/כדור,סקוואט -פרוטוקול פציעות והחל ממחר-דיקור,שעזר בפעם הקודמת.

הכיוון הוא AB בסיגנון של לייל עם כמה שינויים,אשמח לשמוע דיעות:
UPPER1: בנץ' וחתירה 3-4ס' X ח' 6-8,מתחיל ב80% מהRM8 שלי.כל השאר,לפי התוכנית.
LOWER1:לג פרס וסטיף לג דדליפט כנ"ל.

UPPER2:בנץ' 5X10((כמו ב5-3-1 B.B.B עם 50%מה -RM1).
LOWER2:סקוואט 5X10 כנ"ל.
*שאר התרגילים והסטים כמו בתוכנית,יש מצב שאוריד נפח בימי ה-A2/B2 נראה בהתאם.
*כאמור,המטרה היא יותר נפח,בהחלט להתקדם עם הזמן במשקלים אבל להתחיל מנמוך כדי להתגבר על פציעות טורדניות.

א - משקלים יפים מאד.
ב - מה הפציעה? אולי כדאי לטפל בה לפני שנכנסים לתוכנית חדשה, אתה כבר יודע ששום תוכנית היא לא 'קלה' ואם הוספת נפח על חשבון עצימות עדיין תגיע בסוף הסט להתשה והטכניקה עלולה להתקלקל קצת, מה שלא כדאי במיוחד בזמן פציעה.
ג - תפרט מה בדיוק אתה מתכוון לעשות בתוכנית, בקצרה אבל הכל (לא רק השינויים).

• פותח/ת השרשור
א - משקלים יפים מאד.
ב - מה הפציעה? אולי כדאי לטפל בה לפני שנכנסים לתוכנית חדשה, אתה כבר יודע ששום תוכנית היא לא 'קלה' ואם הוספת נפח על חשבון עצימות עדיין תגיע בסוף הסט להתשה והטכניקה עלולה להתקלקל קצת, מה שלא כדאי במיוחד בזמן פציעה.
ג - תפרט מה בדיוק אתה מתכוון לעשות בתוכנית, בקצרה אבל הכל (לא רק השינויים).

ככל הנראה הפציעה היא ב'פריפורמיס'..לטפל בה דורש מנוחה מוחלטת ככל הנראה +מסז,מתיחות וכו'.עלול לקחת זמן.
התוכנית AB הנ"ל לצערי תבוא על חשבון העצימות,כאמור מתכוון להעלות במשקלים אך זה יקרה בהמשך ובעתיד אחזור לאימוני כוח אם הגוף יאפשר.
ימים A1/B1 הם כמו בתוכנית המקורית (UPPEר/LOWER)רק במקום סקוואט אבצע לג-פרס.
ימים A2/B2 רוצה לעבוד במתכונת הדומה לB.B.B ולבצע 5X10,להתחיל ב50% מהRM1 גם ללחיצת חזה וגם לסקוואט,טכניקה תהיה מספקת,תהיה הרבה הזרמת דם ומשקלים יחסית נמוכים ושאר התרגילים רגיל,אשקול הורדת נפח.
ביקורת?

אם היא דורשת מנוחה מוחלטת, למה אתה לא נח? זה ברור לך שההחלמה תתעכב, נכון?

לגבי התוכנית: אני באופן כללי לא אוהב את תוכניות הנפח הגבוה האלה, אבל נשים את זה בצד.
למה לג פרס? פחות כואב לך מסקוואט?
שאר התיקונים בסדר, למרות שזה מגיע כבר לכמות סטים רצינית (אני מניח שה-BBB זה במקום התרגיל הראשי).
אבל עם המשקלים שלך אתה לא מתאמן מתחיל, יש לך וותק ואתה תרגיש אם אתה מגזים בנפח.

שוב אני אומר, אני אישית הייתי מעדיף AB יותר עדין, 3 פעמים בשבוע - בטח כשאתה מנסה להחלים מפציעה.

• פותח/ת השרשור
אם היא דורשת מנוחה מוחלטת, למה אתה לא נח? זה ברור לך שההחלמה תתעכב, נכון?

לגבי התוכנית: אני באופן כללי לא אוהב את תוכניות הנפח הגבוה האלה, אבל נשים את זה בצד.
למה לג פרס? פחות כואב לך מסקוואט?
שאר התיקונים בסדר, למרות שזה מגיע כבר לכמות סטים רצינית (אני מניח שה-BBB זה במקום התרגיל הראשי).
אבל עם המשקלים שלך אתה לא מתאמן מתחיל, יש לך וותק ואתה תרגיש אם אתה מגזים בנפח.

שוב אני אומר, אני אישית הייתי מעדיף AB יותר עדין, 3 פעמים בשבוע - בטח כשאתה מנסה להחלים מפציעה.

מאמין שכל עוד הסקוואט והדדליפט קלים אז תתרחש החלמה,במקביל לטיפול שעושה.
הנפח הוא יחסית גבוה אך מתחיל במשקלים קלים והתוכנית תימשך עד חודשיים.
לג פרס פחות כואב מסקוואט.
BBB הוא התרגיל הראשי,לאחרי בטח לא אצטרך עבודה נוספת באותו האימון.
חוצמזה,חושב שAB זה גמיש ותוך כדי אוכל לעשות שינויים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית