ייעוץ מתחיל אימונים וצריך עזרה גם עם אבקות

Omri590

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
שלום,
אני בן 21(בספטמבר 22) ועוד שבועיים וחצי משתחרר מהצבא
ואני מתחיל להתאמן, כרגע אני שוקל 59-60 קילו והגובה שלי הוא 1.68 בערך אפילו מתקרב ל 1.70
כן אני יודע אני נמוך ורזה לגיל שלי.
לפני חודש וחצי סתם בדקתי נתונים במכשיר ואלו הנתונים:
BMI 20.5
FAT % 13.9%
FAT MASS 8.0Kg

כמו שאמרתי עוד שבועיים וחצי אני מתחיל להתאמן בחדר כושר ויש לי כמה שאלות:
הרבה אנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי לקחת גיינר,
1.האם אני צריך?
2.איזה חברה כדי לקחת והכי מומלצת ובאיזה תדירות כדאי לקחת אותה?
3.אני יש לי בעיה מהצבא שאני לא יכול לגעת יותר בטונה ואני יודע שהוא מקור טוב לחלבון ואני גם בעייתי בארוחות בוקר קשה לי לאכול ישר שאני קם, יותר קל לי לשתות דברים מאשר לאכול דברים על הבוקר.

יש לי שאלות גם על תוכנית אימונים
1. אמרו לי שבגלל שאני רזה ואני צריך לקחת גיינר כדי לי לקחת גיינר ולעלות במשקל לכיוון ה 65-70 קילו בערך האם זה יהיה נכון? ואז להתחיל לעשות חיטוב?
2. איזה אימונים כדי לעשות תוך כדי שלוקחים גיינר ?
ועוד דברים כללים שיוכלו לעזור לי לתחילת האימונים תודה רבה.

אתה מתכוון כל החיים לקחת גיינר כי קשה לך לאכול בבוקר? אם כן, תשתה גיינר כדי להשלים קלוריות.
אם לא (והגיוני שזה מה שיקרה) אז תתחיל להרגיל את הקיבה שלך לאכול בבוקר, גם לי זה קשה..אבל אין ברירה, אף אחד פה לא יחיה כל החיים עם אבקת חלבון/גיינר.
אתה יכול לקנות שיהיה לך ממש למקרים שלא הספקת לאכול או שאתה לגמרי לא מסוגל.
זאת הדעה שלי בכל אופן..

לא משנה מתיי ואיך ארוכת בוקר הכי בריאה ומועליה! פשוט קנה איזה גיינר טוב או אבקת חלבון תשתה בבוקר עם חלב {עם ממש קשה לך לאכול בבוקר}ותוסיף שלוש ארוכות מסודרות במהלך היום נגיד ותתאמן ותישן טוב והתוצאות יגיעה אח שלי :D

ומה יקרה כשהוא יפסיק לקחת גיינר? עדיין יהיה קשה לו לאכול בבוקר, כי הוא לא הרגיל את עצמו.
אני אגיד לך מה יקרה- הוא ירד במשקל והצריכה הקלורית היומית שלו תרד משמעותית.
מסקנה: גיינר הוא למצבי חירום ולא לארוחת בוקר רגילה בתפריט רגיל (אם התפריט שלך בסביבות 5 אלף קלוריות אז אולי תשקול את זה, אני מאמינה שזה לא המצב כרגע)

כן אבל ברגע שהוא חודש חודשיים יתרגל להכניס משהו בבוקר אז רוב הסיכויים שלהמשך הוא יתחיל גם להכניס אוכל!

הוא אומר שאין לו בעיה לשתות, ככה שאין לו בעיה גם עם גיינר.
אז איפה פה ה״להתרגל״? אם הוא לא ירגיל את עצמו לאכול אוכל בבוקר, הוא לא יתרגל בחיים..הגיינר זה לא מה שיעזור לו להתרגל לאכול, זה מה שיעזור לו להתרגל לשתות-ועם זה אין לו בעיה.

כן גיינר עם חלב יותר כבד משתיה רגילה,אני יכול להביא דוגמא ממני שאני בבוקר אין לי הרבה זמן לאכול אז אני מכין לי בבלנדר {חלב ,חמאת בוטנים,חלבון,פרי אחד,שיבולת שועל}וזה נהיה ממש ארוכה טובה שאני בעצם שותה ,

מה זה משנה אם זה כבד יותר או לא? הוא מסביר שאין לו בעיה עם זה.
הבעיה שלו היא לאכול, אז מה ייתן לו להמשיך לשתות במקום לנסות לטפל בקושי שלו?
אם אין זמן זה משהו אחר, אם זה קשה זאת בעיה אחרת.
אני מניחה שיש לו זמן לאכול לפי מה שהוא הסביר.
מצטערת, לא מאמינה בלבזבז כסף כשאפשר לאכול, וללמוד להנות מהאוכל גם בבוקר.
ואם כבר הוא מחליט לשתות משהו בבוקר במקום לאכול, למשל אם ממש קשה לו וזה גורם לו להקיא..אם כבר, אז הייתי מציעה לו לעשות שייק מאוכל, כמו למשל שיבולת שועל, חלב, תמרים, וכל דבר אחר..הרבה יותר חסכוני ו-זה אוכל!

זה כמו שהצעתי,אבל גם זה לא הכי זול ספיר :Dחלבון +בוטנים+שיבולת+פרי+חלב שווה ערך כימעט! לגיינר וחלב.{וברור שעדיף את הראושנה אבל היא מצריכה גם קצת זמן שזה יכול להיות בעיה אחרת להעיה שלו}

אני לא חושבת ששייק עם חלב, שיבולת שועל ובננה/תמר מגיע למחיר של מנת גיינר/חצי מנת גיינר.
ושוב-זה אוכל.

אבקת חלבון=שווה ערך לגיינר מבחינם עלויות {חלבון איכותי 350+- ל2.3 קילו וגיינר איכותי 450 ל4קילו+-} ברור שחלבון נגמר יותר לעט ועדיף אותו כמו שאמרנו כי הוא בא עם שיבולת וכל החומרי גלם עסלים 😃

אני מדברת על שייק בלי אבקת חלבון.

הוא רוצה גיינר..ואם הוא רוצה באמת את שניהם סתם כי קשה לו לאכול אז חבל מאוד, כדאי להתחיל לחפש מה כן יהיה לך קל לאכול מאשר לפזר כסף.

אין שום סיבה שתקנה גיינר/אבקת חלבון.
לפני שאתה רץ לפתרון הקל והיקר, ניסית לבנות לעצמך תפריט? לראות ערכיים סופים ולשקול אם אתה באמת צריך גיינר?
אני כבר אומר לך שאתה לא צריך, תאכל כמו בן אדם נורמאלי.

Back
למעלה תחתית