הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם

• פותח/ת השרשור Spidi
  • פורסם בתאריך

Spidi

משתמש מתחיל
74
4
נק' מוניטין:
1
74
4
אהלן,

האם תוצאות בדיחקות הדם האלו תקינות לאחד שמעמיס חלבונים ?
אני מתאמן בחד כושר, שוקל 84, גובה 176.

מתאמן 6 שנים, אוכל בריא.
ללא עבר של מחלות כלשהן.
אין רגישות לשום תרופה או מאכל.

קבצים מצורפים

• 111apture.JPG
    111apture.JPG
    KB 26.6 · צפיות: 230
אהלן,

האם תוצאות בדיחקות הדם האלו תקינות לאחד שמעמיס חלבונים ?
אני מתאמן בחד כושר, שוקל 84, גובה 176.

מתאמן 6 שנים, אוכל בריא.
ללא עבר של מחלות כלשהן.
אין רגישות לשום תרופה או מאכל.
ערך מדד אנזימי הכבד חורג במעט, אני רק יכול להניח מה הסיבה, אך סביר שאין לכך משמעות יתרה.
ערך הקראטינין גם הוא חורג מעט מהנורמה. קריאטינין הוא למעשה פסולת כימית הנוצרת מחילוף חומרים בשרירים. קריאטינין מופק מקריאטין ,מולקולה בעלת חשיבות בלתי מבוטלת לייצור אנרגיה בשריר.
כ-2% מהקריאטין בגוף מומר לקריאטינין בכל יום . קריאטינין מועבר דרך מחזור הדם אל הכליות ואלה מסננות את מרביתו ונפתרות ממנו באמצעות השתן.
ככל שפעולת הכליות תקינה, ומאחר ואין שינויים מהותיים ברמה היומיומית במסת השריר רמת הקריאטינין נשארת פחות או יותר יציבה.
נמצא שעלייה ברמת הקריאטינין היא אינדיקטור טוב לפגיעה בפעילות הכליות בכלל ולמחלות הקשורות בהן בפרט. נהוג לבחון במקביל גם את מדד ה-urea הקשור בפינוי פסולת מצריכת חלבון ואת היחס בינו לבין הקראטינין.
הערך שהצגת חורג מהנורמה במעט ולכן כדאי להשלים או להציג שאר המדדים הקשורים.
אגב, אין קשר לצריכת חלבון מרובה בכל האמור לעיל.

• פותח/ת השרשור
תודה TOM.
אני אמשיך בדיקות מעקב.

כמדומני, נאמר פה בפורום יותר מפעם אחת שעליה בשני הערכים קשורה לפעילות ספורטיבית מסיבית?
אני עושה 4 אימוני חדר כושר, ועוד 2 אימוני אמנויות לחימה.
האם יכול להיות קשור?
אני מעוניין בלכסות את הפינות האלה על מנת לעת להתמודד עם הרופא שלי(במידה ויהיה צורך)
עוד משהו שברח לי לרשום,
לפני חודש ו4 וימים סיימתי סייקל ווינסטרול אוראלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית