הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משקל,פגיעה ומתח

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני בן 13 ואני יודע שמשקולות לא פוגעות בגדילה,אבל גם אם אני מרים\לוחץ משקל יותר גדול מהמשקל גוף שלי זה יכול להזיק או לפגוע בגדילה?ועוד שאלה אם אני עושה פולי עליון אני אשתפר במתח?
?

מה זאת אומרת עד גבול מסויים? ואתה בטוח שגם אם אני שוקל 56 ועושה בלחיצת רגליים\כל מתקן או משקולות 80 קילו זה לא יכול להזיק?

אין שום קשר, אל דאגה.

בשביל להשתפר במתח צריך לעשות מתח.

בהנחה שאתה מצליח מתח פשוט לא הרבה, תמשיך עם המתח יש אפילו תוכניות באינטרנט שבמשך חודש אתה מגיע ל20+ אם אני לא טועה.
אם אתה לא מצליח אפילו אחד אז כן, להעזר בפולי ובעוד תרגילים שיחזקו את השרירים שאתה משתמש בהם במתח (גב יד קידמית שכמות וכו')

• פותח/ת השרשור
בהנחה שאתה מצליח מתח פשוט לא הרבה, תמשיך עם המתח יש אפילו תוכניות באינטרנט שבמשך חודש אתה מגיע ל20+ אם אני לא טועה.
אם אתה לא מצליח אפילו אחד אז כן, להעזר בפולי ובעוד תרגילים שיחזקו את השרירים שאתה משתמש בהם במתח (גב יד קידמית שכמות וכו')
יש תוכנית שאתה ממליץ עליה?

לדעתי 3 סטים של 6-7 חזרות ולהעלות בחזרה אחת כל אימון.
הגעתי לכשל אימון הבא אותה כמות חזרות, הצלחת אתה עולה.

הרמת משקל כבד לא פוגעת בשינוי בגובה שלך במשך השנים. היא אולי מסייעת, אבל זה בגדר אולי.
ואם אתה יכול לעשות 10 חזרות במתח, תעשה 3 סטים של 5 חזרות עם משקל - תתחיל במשקולת קטנה של 1.25 וכל אימון תוסיף עוד 1.25. אין שום סיבה להתאמן על חזרות, כמו שאתה יכול לשים לב - אתה סתם תתקע מוקדם וזה לא אופטימלי, כי אתה לא מתחזק. כדי להתחזק צריך להרים יותר משקל, ולכן ההמלצה לעבוד עם תוספת משקל.

• פותח/ת השרשור
הרמת משקל כבד לא פוגעת בשינוי בגובה שלך במשך השנים. היא אולי מסייעת, אבל זה בגדר אולי.
ואם אתה יכול לעשות 10 חזרות במתח, תעשה 3 סטים של 5 חזרות עם משקל - תתחיל במשקולת קטנה של 1.25 וכל אימון תוסיף עוד 1.25. אין שום סיבה להתאמן על חזרות, כמו שאתה יכול לשים לב - אתה סתם תתקע מוקדם וזה לא אופטימלי, כי אתה לא מתחזק. כדי להתחזק צריך להרים יותר משקל, ולכן ההמלצה לעבוד עם תוספת משקל.
תודה רבה,כמה מנוחה בין סט לסט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית