קצת דופינג לפתוח את השבוע

• פותח/ת השרשור Vosegus
  • פורסם בתאריך
מצד אחד זה מאוד מפתה בטיעון 'כולם ממילא עושים את זה'.
מצד שני זה יגרום לזליגה של סימום משמעותי גם בגילאים צעירים יותר על מנת להתקבל לנבחרות.
בעיניי המצב הנוכחי הוא רע הכרחי. מי שלוקח יודע שהוא 'פושע' ואנחנו כצופים יודעים שלא כולם נקיים.

• פותח/ת השרשור
מצד אחד זה מאוד מפתה בטיעון 'כולם ממילא עושים את זה'.
מצד שני זה יגרום לזליגה של סימום משמעותי גם בגילאים צעירים יותר על מנת להתקבל לנבחרות.
בעיניי המצב הנוכחי הוא רע הכרחי. מי שלוקח יודע שהוא 'פושע' ואנחנו כצופים יודעים שלא כולם נקיים.
שלום שלום, זה מתרחש כבר שנים.
אין ספורטאים נקיים ברמות האלה. אלה שכן, לא תחרותיים.
בדיקות הסמים עולות הון תועפות(אני חושב שהיה מדובר במיליארדים באולימפיאדה האחרונה), לא עדיף לחסוך את ההון הזה, או לכל הפחות להשקיע אותו במקום אחר?

ילדים רעבים באפריקה?

נה.. בוא נעשה בדיקות סמים לאנשים שאנחנו כבר יודעים שמשתמשים לראות אם הם הצליחו לעקוף את המערכת או לא

אני מאוד מתנצל לנפץ לכם את האשלייה שכל מי שגדול מכם, חזק מכם ומהיר מכם משתמש בחומרים אסורים. זה ממש לא נכון. אני לא אומר שאין סמים בספורט, אבל אתם בהחלט לא פגשתם וביליתם מספיק עם פריקים. יש ספורטאים world class נקיים, גם אם זה מבאס אתכם שאפשר להיות יותר טובים מכם בלי סמים.

והקטע הזה שכל כך קל לעבור בדיקת סמים? נו באמת. זה קל למי שכבר נמצא בטופ, עושה מיליונים ויש לו צוות רפואי משלו (וגם הם מדי פעם נתפסים, דרך אגב). לכל השאר - האופציות לשימוש שכמעט ואין סיכוי שייתפסו זה דברים במינון נמוך, בתקופות מאוד ספציפיות, ובדרך כלל חומרים חלשים יותר. בוודאי שיש גם כאלה שלוקחים את הסיכון שלא יבדקו אותם ומריצים חומרים חזקים במינונים גבוהים. אבל זה סיכון גדול (תלוי ברמה שלך). ובכל מקרה בשביל ללכת על בטוח - לא בזמן תחרות אלא ברוב המוחץ של המקרים בoff season.
ועדיין, יש ספורטאים שהגיעו לרמה בינלאומית גבוהה גם בלי חומרים (תלוי בענף כמובן - בוודאי שבסטרונגמן לסטרואידים יש השפעה גדולה יותר מבשח מט).

כל מה שאני אומר זה שהגבול האנושי (הטבעי) הוא הרבה יותר גבוה ממה שאתם חושבים, ושהוא לא מסתכם בליגה ב' בישראל ושכל מה שמעל זה ספורטאים שמריצים סייקלים 365 ימים בשנה.

אני לא חושב שכל מי שגדול וחזק ומוצלח הוא מסומם, אני פשוט חושב שברמות תחרותיות כאלו גם האלה שבטופ, אם תהיה להן את האפשרות להשתמש ולהגיע למקום ראשון, ולנצל את היכולות האתלטיות שלהם, אני חושב שזה קשה לומר לא.

אני לא חושב שכל מי שגדול וחזק ומוצלח הוא מסומם, אני פשוט חושב שברמות תחרותיות כאלו גם האלה שבטופ, אם תהיה להן את האפשרות להשתמש ולהגיע למקום ראשון, ולנצל את היכולות האתלטיות שלהם, אני חושב שזה קשה לומר לא.
זה בהחלט קשה לומר לא, אבל אתה שוכח שבכל מקרה מדובר בסיכון. אין 0% סיכון בדופינג. כמה זה מסוכן? זה כבר תלוי באלף ואחד פרמטרים - שכמעט כולם לא קשורים ישירות לספורטאי או לבחירות שלו. הרופא, האם/מתי יבדקו אותך, מזל (אם הכימאי של הנבחרת שלך פיתח סם שלא ניתן לגלות אבל שנתיים אחר כך מוצאים דרך לגלות אותו ואז לוקחים את הדגימה שלך שתקפה ל-7 שנים, זה מה שנקרא כל הזין. גגל ראשיד ראמזי), האם מי שיודע מהנבחרת ילשין עליך, גנטיקה - כמה היא מקשה/מקלה לגלות שהשתמשת בחומר מסויים? האם יש לך פגם גנטי שבכלל לא מאפשר לגלות שאתה משתמש בחומרים כלשהם? (קיים אצל רבע מהאסיאתים בנוגע לשימוש בטסטוסטרון)
וכו' וכו'

ככה שזה יותר מידי פרמטרים בשביל ההכללה שכל מי שממש טוב במשהו, הוא רמאי. יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא.

זה בהחלט קשה לומר לא, אבל אתה שוכח שבכל מקרה מדובר בסיכון. אין 0% סיכון בדופינג. כמה זה מסוכן? זה כבר תלוי באלף ואחד פרמטרים - שכמעט כולם לא קשורים ישירות לספורטאי או לבחירות שלו. הרופא, האם/מתי יבדקו אותך, מזל (אם הכימאי של הנבחרת שלך פיתח סם שלא ניתן לגלות אבל שנתיים אחר כך מוצאים דרך לגלות אותו ואז לוקחים את הדגימה שלך שתקפה ל-7 שנים, זה מה שנקרא כל הזין. גגל ראשיד ראמזי), האם מי שיודע מהנבחרת ילשין עליך, גנטיקה - כמה היא מקשה/מקלה לגלות שהשתמשת בחומר מסויים? האם יש לך פגם גנטי שבכלל לא מאפשר לגלות שאתה משתמש בחומרים כלשהם? (קיים אצל רבע מהאסיאתים בנוגע לשימוש בטסטוסטרון)
וכו' וכו'

ככה שזה יותר מידי פרמטרים בשביל ההכללה שכל מי שממש טוב במשהו, הוא רמאי. יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא.
אכן,
אבל רוב הציבור הפשוט חושב שדופינג לא קיים באולימפיאדה אלא בנקודות חריגות פה ושם,
כשאני חושב שבתחומים מסויימים יש שימוש מאד גדול, למשל הבנתי של HGH לא מתגלה, ועוד הרבה דברים.
קשה לי להאמין למשל שהאיראני המחזיק בשיא העולם בסנאץ' וקלין אנד ג'רק הוא נקי.
בגלל שהוא איראני בעיקר...

אכן,
אבל רוב הציבור הפשוט חושב שדופינג לא קיים באולימפיאדה אלא בנקודות חריגות פה ושם,
כשאני חושב שבתחומים מסויימים יש שימוש מאד גדול, למשל הבנתי של HGH לא מתגלה, ועוד הרבה דברים.
קשה לי להאמין למשל שהאיראני המחזיק בשיא העולם בסנאץ' וקלין אנד ג'רק הוא נקי.
בגלל שהוא איראני בעיקר...
גם המדינה ממנה אתה מגיע משחקת תפקיד משמעותי
יש הבדל בין להגיע מאיראן, סין ורוסייה מאשר להגיע למשל מארה"ב
GH זו בהחלט בעייה לWADA אבל עד כמה שידוע לי כבר יש בדיקה לגלות, פשוט היא תקפה רק איזה 24-48 שעות מרגע ההזרקה. אבל הצד השני הוא, שGH יקר מאוד. אז בוודאי שלאוסיין בולט יש תקציב, אבל ממש, ממש לא לכולם. הנה עוד אלמנט - כמה כסף יש לאבא שלך. שדווקא האלמנט הזה "מתקזז" כי במקומות לא מפותחים עם אכיפה מינימלית/לא קיימת של דופינג יש יותר עניים שגרים ברחוב, ובמקומות המפותחים עם אכיפה רצינית יותר של דופינג, יש יותר ילדי שמנת שנולדו בארגז של כסף.

אז האמריקאים הולכים לקנות GH והאפריקאים מזריקים טסט. FAIL PLAY 🤡

טוב לי זה לא גורם להעריך אותם פחות, אני באמת חושב שהמצב הזה כמו עכשיו הוא טוב, עושים בדיקות ומנסים לתפוס כמה שאפשר,
אבל לא נכנעים לזה.

בשונה ממדיניות הסמים בחוקי המדינה.
אבל זה לדיון אחר :}

אני מאוד מתנצל לנפץ לכם את האשלייה שכל מי שגדול מכם, חזק מכם ומהיר מכם משתמש בחומרים אסורים. זה ממש לא נכון. אני לא אומר שאין סמים בספורט, אבל אתם בהחלט לא פגשתם וביליתם מספיק עם פריקים. יש ספורטאים world class נקיים, גם אם זה מבאס אתכם שאפשר להיות יותר טובים מכם בלי סמים.

והקטע הזה שכל כך קל לעבור בדיקת סמים? נו באמת. זה קל למי שכבר נמצא בטופ, עושה מיליונים ויש לו צוות רפואי משלו (וגם הם מדי פעם נתפסים, דרך אגב). לכל השאר - האופציות לשימוש שכמעט ואין סיכוי שייתפסו זה דברים במינון נמוך, בתקופות מאוד ספציפיות, ובדרך כלל חומרים חלשים יותר. בוודאי שיש גם כאלה שלוקחים את הסיכון שלא יבדקו אותם ומריצים חומרים חזקים במינונים גבוהים. אבל זה סיכון גדול (תלוי ברמה שלך). ובכל מקרה בשביל ללכת על בטוח - לא בזמן תחרות אלא ברוב המוחץ של המקרים בoff season.
ועדיין, יש ספורטאים שהגיעו לרמה בינלאומית גבוהה גם בלי חומרים (תלוי בענף כמובן - בוודאי שבסטרונגמן לסטרואידים יש השפעה גדולה יותר מבשח מט).

כל מה שאני אומר זה שהגבול האנושי (הטבעי) הוא הרבה יותר גבוה ממה שאתם חושבים, ושהוא לא מסתכם בליגה ב' בישראל ושכל מה שמעל זה ספורטאים שמריצים סייקלים 365 ימים בשנה.
אמנם זה לא מדגם מייצג אבל רוב הספורטאים התחרותיים בארץ שדיברתי איתם על זה היו על סמים כאלה או אחרים.

ובאופן טבעי והגיוני, אם ספורטאי רוצה להגיע לרמה של הטופ כשבטופ יש פריקים גנטיים מסוממים, כנראה שגם הוא צריך להיות כזה.

גם המדינה ממנה אתה מגיע משחקת תפקיד משמעותי
יש הבדל בין להגיע מאיראן, סין ורוסייה מאשר להגיע למשל מארה"ב
GH זו בהחלט בעייה לWADA אבל עד כמה שידוע לי כבר יש בדיקה לגלות, פשוט היא תקפה רק איזה 24-48 שעות מרגע ההזרקה. אבל הצד השני הוא, שGH יקר מאוד. אז בוודאי שלאוסיין בולט יש תקציב, אבל ממש, ממש לא לכולם. הנה עוד אלמנט - כמה כסף יש לאבא שלך. שדווקא האלמנט הזה "מתקזז" כי במקומות לא מפותחים עם אכיפה מינימלית/לא קיימת של דופינג יש יותר עניים שגרים ברחוב, ובמקומות המפותחים עם אכיפה רצינית יותר של דופינג, יש יותר ילדי שמנת שנולדו בארגז של כסף.

אז האמריקאים הולכים לקנות GH והאפריקאים מזריקים טסט. FAIL PLAY 🤡

אתה באמת חושב שיש סיכוי סביר שכריסטיאנו רונאלדו/ לברון ג'יימס/ יוסיין בולט הם אינם משתמשים בחומרים כלל?

אתה באמת חושב שיש סיכוי סביר שכריסטיאנו רונאלדו/ לברון ג'יימס/ יוסיין בולט הם אינם משתמשים בחומרים כלל?
רונאלדו לא נראה לי, סתם תחושת בטן, הוא פשוט כזה MR מושלם באימונים שלו והמשמעת שלו, לא מתיישב לי הקו אופי שלו עם לקיחת סמים.
יכול להיות שאני טועה זאת פשוט תחושת בטן.

רונאלדו לא נראה לי, סתם תחושת בטן, הוא פשוט כזה MR מושלם באימונים שלו והמשמעת שלו, לא מתיישב לי הקו אופי שלו עם לקיחת סמים.
יכול להיות שאני טועה זאת פשוט תחושת בטן.

הבן אדם בן 30 והוא רק משתפר משנה לשנה, אני לא מכיר תופעה כזאת כמוהו.

הבן אדם בן 30 והוא רק משתפר משנה לשנה, אני לא מכיר תופעה כזאת כמוהו.
קראת פעם כמה הוא נאצי?
הבנאדם עושה אמבטיות קרח אחרי המשחקים!
כל כולו סובב סביב המשחק שלו והכושר.

אני לא הייתי עובר סיוט של אמבטיית קרח אם הייתי משתמש בחומרים חחחח

קראת פעם כמה הוא נאצי?

זה לא בדיוק אמבטיית קרח, יש לו חדר סאונה וחדר מקפיא, גם לפלויד המתאגרף יש כזה (לא פחות גרוע מאמבטיית קרח).
אני לא חושב שזה סותר.

בטופ העולמי של כל ענף ספורט באשר הוא מעורבים משפרי ביצועים, בין אם סטרואידים אנאבוליים ובין אם חומרים אחרים שכנראה לא שמענו עליהם מעולם.
החל מריצה וקפיצה לגובה ועד בוב סלדג' ומירוצי פורמולה 1.

דוגמאות לא טובות. אחד מג'מייקה והשניים האחרים בענפים הכי פחות נבדקים מבין הענפים הפופולאריים.
אבל, אם אני חייב להמר, הייתי מהמר על לברון.

קראת פעם כמה הוא נאצי?

זה רק אומר שהוא מוכן לעשות *הכל* כדי לנצח.

בטופ העולמי של כל ענף ספורט באשר הוא מעורבים משפרי ביצועים, בין אם סטרואידים אנאבוליים ובין אם חומרים אחרים שכנראה לא שמענו עליהם מעולם.
החל מריצה וקפיצה לגובה ועד בוב סלדג' ומירוצי פורמולה 1.
ואם אני מכיר אישית ספורטאים ששוללים את ה"טיעון" שלך?

אתה מכיר אישית ספורטאים בטופ העולמי?
אשמח לדעת מי
אני מכיר, ממש לא רלוונטי מי, והוא צודק.
השימוש בסטרואידים בענפים אולימפיים נמוך משמעותית מענפים אחרים לא אולימפיים.
אנשים בטופ העולמי פוחדים להיתפס מחשש של שלילת הישגים / בושה למדינה וכו'. (ראו ערך לאנס אמסטרונג) , אנשים שקצת מתחת לטופ העולמי אולי יכולים להרשות לעצמם קצת יותר אבל הם גם פחות מעניינים אותנו.

דרך אגב, להרבה ספונסרים של ספורטאים בטופ העולמי יש חוזים שמונעים מהם שימוש בסמים, ואם אכן יתפסו יקנסו בהרבה מאוד כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית