עונש מוות

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך
אני לא מבין את הקטע הזה.. ראיתם ערביות? מי רוצה לזיין ערבייה? אז מי בכלל רוצה לזיין 72?

אני לא מבין את הקטע הזה.. ראיתם ערביות? מי רוצה לזיין ערבייה? אז מי בכלל רוצה לזיין 72?
ראית מחבלים פלסטינים? אלה לא בדיוק ה-top 10 במצעד הגברים המושכים של People Magazine.

• פותח/ת השרשור
אמת, ובנוסף - תחשבו כמה הוצאה מתוכננת להורג של מחבל תעלה את המוטיבציה והניסיונות לחטוף אזרחים (לפני שאתם עונים: תעלה = אפילו יותר מעכשיו), ותדמיינו מצב שבו מחר מתוכננת הוצאה להורג של מחבל והיום נחטפים כמה ילדים באיום שישחטו מול המצלמות דקה אחרי ההוצאה להורג.

אגב, חנן, אני לא בטוח לגבי הסעיף השלישי בהודעה שלך. עובדתית - מי שמוצא להורג לא חוזר לבצע פשעים 😛
לדעתי אתה ממש טועה. להפך, כשאין עונש מוות אתה מעודד חטיפות כי זו הדרך היחידה ( או הכמעט יחידה) לשחרר מחבל שיושב בכלא.

לדעתי אתה ממש טועה. להפך, כשאין עונש מוות אתה מעודד חטיפות כי זו הדרך היחידה ( או הכמעט יחידה) לשחרר מחבל שיושב בכלא.
זה לא נכון. עונש מוות קוצב שעון מעל הראש של המחבלים, שרוצים לשחרר את המניאק, ושל המדינה, שהאזרחים שלה נחטפו.
כשהמחבלים יושבים בכלא, יש זמן. לא ממהרים לחטוף, וגם אם כן, החטוף שלך, עד כמה שהמצב שלו עגום, יכול להחזיק שנים בשבי, וראינו את זה כבר קורה.
תחשוב על הסצנריו שתיארתי, ותענה לי מה היה קורה אם הכל אמור להתרחש מחר.

לא צריך להוציא להורג על רצח, אבל על שמוקים שעושים פיגועים והורגים 40 איש באוטובוס צריך להרוג בעינויים. גם ככה יש להם 72 בתולות בשמיים
כל מקרה לגופו.
כשיהיה לך עונש מוות בארץ אז אזרחים יחשבו פעמיים אם לרצוח או לא (או מאסרי עולם אמיתיים).
יכולה להיווצר בעיה למשל במקרה כמו של רומן זדורוב שהרשיעו אותו ברצח של נערה אבל לדעת הרוב הוא בכלל חף מפשע, אז תאר לך שהיו מוציאים אותו להורג, התיק נסגר ואין דרך חזרה.

יש פה כמה אנשים שלא יזיק להם כסא חשמלי - אני אומר שנכניס את זה לחובות בראק.

כל מחבל שעשה פיגוע ונשאר בחיים הוא בזבוז של כל כך הרבה משאבים שאין שום הצדקה שלא יהיה פה עונש מוות.

כל מחבל שעשה פיגוע ונשאר בחיים הוא בזבוז של כל כך הרבה משאבים שאין שום הצדקה שלא יהיה פה עונש מוות.
בהנחה שנותנים לו זכויות ערעור וכדומה - בארה"ב זה בדיוק אחד הטיעונים נגד עונש מוות: הוא עולה למדינה הרבה יותר כסף מכליאה רגילה.

ומי בדיוק יקבע מה זה מקרים ברורים? מה תכתוב בחוק?
דובי 'כפתלי, קראת את "חף מפשע" של ג'ון גרישם?
הוא מספר שם על אנשים שנידונו למוות וניצלו בעור שיניהם מגזר דין הכי לא צודק שאפשר, במערכת שעשתה הכל כדי להרשיע אותם כנגד כל ראיה אפשרית רק כדי להראות למשפחות הקורבנות שמישהו נענש. כל זה בארה"ב של שנות ה-80 של המאה ה-20. סיפורים אמיתיים כמובן.

דובי 'כפתלי, קראת את "חף מפשע" של ג'ון גרישם?
הוא מספר שם על אנשים שנידונו למוות וניצלו בעור שיניהם מגזר דין הכי לא צודק שאפשר, במערכת שעשתה הכל כדי להרשיע אותם כנגד כל ראיה אפשרית רק כדי להראות למשפחות הקורבנות שמישהו נענש. כל זה בארה"ב של שנות ה-80 של המאה ה-20. סיפורים אמיתיים כמובן.

לא קראתי, אבל נשמע כמו תרחיש הגיוני, גם בימינו.
חלילה, מי יעבוד בשדות הכותנה ומכרות הפחם?

מה זאת אומרת? חסרים אנשים לא לבנים בארץ?

יש לי רעיון יותר טוב - אולי במקום עונש מוות נחזיר את הגולאגים. כך לא יהרגו בטעות חפים מפשע, והמאסר לא יהיה על חשבון משלם המיסים. Win-Win.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית