הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עונש מוות

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
רק אני כבר הרבה זמן לא מבין למה אין פה עונש מוות לרוצחים ולאנשים שניסו לרצוח ( מכל סוג, טרור מוסלמי, טרור יהודי, רצח פלילי ולא אידאולוגי) ?

בשבוע האחרון זה עוד יותר מציק לי, באמת שאני לא מבין איך המדינה המפגרת הזאת עובדת. הכניסו לבית סוהר פסיכי שניסה לרצוח אנשים בגלל שהם פאקינג תמכו במשהו ואחרי 10 שנים שחררו אותו. מה לעזאזל חשבו ? שהוא ילך להתנדב בכנפיים של קרמבו ? שאנשים כמוהו משתנים ? וגם אם יש מקרים שהם אכן משתנים אני בטוח שזה חלק כל כך קטן שפשוט חבל על הנזק לחפים מפשע שהחלק השני יגרום.

מה יהיה עכשיו ? ישימו אותו שוב בכלא. לכמה זמן? 20 ? 25 ? 30 שנה ? תנו סיבה אחת שהפסיכופט הזה לא ירצח שוב ברגע שהוא ישתחרר מהכלא. ומי ישלם עליו אם לא האזרחים, ובינהם ליברלים, גייז, והמפשחה של הנרצחת ? כמה אבסורד זה יכול להיות ?

(ברור שיש עוד המון סיפורים כאלה, גם על אסירים בטחוניים אבל הסיפור הזה מציק לי בנקודת זמן הנוכחית)

קיצר יצאתי קצת ליברמן אבל מה שאני אומר שרוצחים המדינה צריכה להרוג ולא להאכיל.

מסכימים או לא?

עונש מוות ל"טרור מוסלמי" (הטרור ה"רגיל" כאן) זו טעות שרק תגרום ליותר אזרחים להגיע לקבר - על אף שמס' הפיגועים יפחת דרסטית, מס' פיגועי ההתאבדות יעלה. וזה בנוסף לכל הבעיות שכבר קיימות עם עונש המוות שכשלעצמו.

מה שכן, הרעת התנאים שלהם בבתי הסוהר יכולה להיות פתרון הרבה יותר הגיוני (ומשתלם).

• פותח/ת השרשור
עונש מוות ל"טרור מוסלמי" (הטרור ה"רגיל" כאן) זו טעות שרק תגרום ליותר אזרחים להגיע לקבר - על אף שמס' הפיגועים יפחת דרסטית, מס' פיגועי ההתאבדות יעלה. וזה בנוסף לכל הבעיות שכבר קיימות עם עונש המוות שכשלעצמו.

מה שכן, הרעת התנאים שלהם בבתי הסוהר יכולה להיות פתרון הרבה יותר הגיוני (ומשתלם).

איזה בעיות "כבר קיימות" עם עונש המוות כשלעצמו?

לגבי מה שסימנתי באדום, אתה לא יכול לדעת את זה. יכול להיות שמי שמוכן למות בשביל לבצע פיגוע יבצע פיגוע התאבדות בכל מצב (והוא יעדיף לבצע פיגוע כזה גם במצב הנוכחי), ואלה שלא מוכנים למות או לפחות לא מתכננים למות בשביל הפיגוע ( פיגועי הדקירה למינהם) פשוט יוותרו על הפיגוע.
רק אומר שזה יכול להיות, ולא אני ולא אתה יודעים איך המוח ה ""הגיוני"" שלהם עובד.
קבל רמז....

----------->
?

איזה בעיות "כבר קיימות" עם עונש המוות כשלעצמו?

לגבי מה שסימנתי באדום, אתה לא יכול לדעת את זה. יכול להיות שמי שמוכן למות בשביל לבצע פיגוע יבצע פיגוע התאבדות בכל מצב (והוא יעדיף לבצע פיגוע כזה גם במצב הנוכחי), ואלה שלא מוכנים למות או לפחות לא מתכננים למות בשביל הפיגוע ( פיגועי הדקירה למינהם) פשוט יוותרו על הפיגוע.
רק אומר שזה יכול להיות, ולא אני ולא אתה יודעים איך המוח ה ""הגיוני"" שלהם עובד.

?
למה לא מחמירים עם העונשים

כל מקרה לגופו.
ספציפית את ישי שליסל צריך להוציא להורג. נקודה.

כל מקרה לגופו.
ספציפית את ישי שליסל צריך להוציא להורג. נקודה.
ואיך זה יעבוד בדיוק כאשר הולכים על "כל מקרה לגופו"? מה הקריטריונים של שליחת מחבל לעונש מוות, למה מחבל אחד עומד בהם והשני לא?

אין לי מושג. שהליצנים בממשלה ישברו את הראש.
מצידי שיוציאו להורג כל מחבל שמנסה לעשות פיגוע דקירה. אף אחד לא יכול לדעת שמה שאמרת באמת יקרה מבחינת עליית פיגועים וכו'.
בכל מקרה את ישי שליסל צריך להרוג.

• פותח/ת השרשור
ואיך זה יעבוד בדיוק כאשר הולכים על "כל מקרה לגופו"? מה הקריטריונים של שליחת מחבל לעונש מוות, למה מחבל אחד עומד בהם והשני לא?
לדעתי צריך להוציא להורג מי שבוודאות רצח ( לדוגמא ישי שליסל)

זה כמו שבמצב הנוכחי לא כל מי שרצח X אנשים קיבל Y שנים בבית סוהר. יש לזה קריטריונים, שעליהם פוליטיקאים ומשפטנים יצטרכו לשבור את הראש.

לא צריך להוציא להורג על רצח, אבל על שמוקים שעושים פיגועים והורגים 40 איש באוטובוס צריך להרוג בעינויים. גם ככה יש להם 72 בתולות בשמיים

לא צריך להוציא להורג על רצח, אבל על שמוקים שעושים פיגועים והורגים 40 איש באוטובוס צריך להרוג בעינויים. גם ככה יש להם 72 בתולות בשמיים
ונהגי אוטובוסים שיוצאים להשתין?

הבעיה עם עונש מוות לרוצחים, היא שאתה לא באמת יכול לדעת מי ירצח שוב, אולי בחלק קטן מאוד מהמקרים זה ברור, אבל כל אחד יכול להשתנות, ועל סמך זאת אתה לא יכול לקבוע למי מגיע עונש מוות.
אני אישית מסכים עם עונש מוות, אבל קשה לדעת למי הוא מגיע ולמי לא.

1. החיסולים הממוקדים הם כבר עונש מוות
2. יש מעט מקרים שאפשר להוכיח ב 100% (ולא 99%) מי ביצע את העבירה
3. האפקטיביות של עונש מוות לא נחשבת מועילה במיוחד

1. החיסולים הממוקדים הם כבר עונש מוות
2. יש מעט מקרים שאפשר להוכיח ב 100% (ולא 99%) מי ביצע את העבירה
3. האפקטיביות של עונש מוות לא נחשבת מועילה במיוחד
אמת, ובנוסף - תחשבו כמה הוצאה מתוכננת להורג של מחבל תעלה את המוטיבציה והניסיונות לחטוף אזרחים (לפני שאתם עונים: תעלה = אפילו יותר מעכשיו), ותדמיינו מצב שבו מחר מתוכננת הוצאה להורג של מחבל והיום נחטפים כמה ילדים באיום שישחטו מול המצלמות דקה אחרי ההוצאה להורג.

אגב, חנן, אני לא בטוח לגבי הסעיף השלישי בהודעה שלך. עובדתית - מי שמוצא להורג לא חוזר לבצע פשעים 😛

אמת, ובנוסף - תחשבו כמה הוצאה מתוכננת להורג של מחבל תעלה את המוטיבציה והניסיונות לחטוף אזרחים (לפני שאתם עונים: תעלה = אפילו יותר מעכשיו), ותדמיינו מצב שבו מחר מתוכננת הוצאה להורג של מחבל והיום נחטפים כמה ילדים באיום שישחטו מול המצלמות דקה אחרי ההוצאה להורג.

אגב, חנן, אני לא בטוח לגבי הסעיף השלישי בהודעה שלך. עובדתית - מי שמוצא להורג לא חוזר לבצע פשעים 😛
הכוונה היא שאנשים לא יפסיקו לבצע פשעים בגלל החשש מהוצאה להורג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית