'עושות חשבון' התכנית שעשתה תחקיר על כושר. תגובתי:

חיין

מושעה
380
137
נק' מוניטין:
212
380
137
היתה תכנית מקווה שראיתם, ואם לא, לא הפסדתם כלום.
זו תגובתי, אנסה לקצר כמה שאפשר 😃

נתחיל באבסורדים ומשם נתקדם:
-כשאתם מביאים מנהל מחלקה לשיקום אורתופדי (ומומחה לפציעות ספורט) שנפצע עקב אימון לא נכון בפעילות ספורטיבית, אתם בעצם מביאים מולי איש ששוקל 200 ק"ג ומטיף לי על התזונה שלי.
לפחות תנסו להסתיר את זה או לחתוך את החלק שבו הוא אומר "אני דוגמה רעה כי אני נפצעתי באימון לא נכון..." בחרת להיות מקצוען או מדריך או מעביר ביקורת, אז פאקינג תיישם !
-הבאתם מישהי שהתחילה לרוץ בקבוצת ריצה ועל היום הראשון היו לה כאבים עזים והיא בכתה המון.. המון. תודה רבה על המידע.
גם כשאני התחלתי את היום הראשון בחדר הכושר היו לי כאבים עזים. בשביל זה יש פאקינג חימום, ועלייה בהדרגה.
לא רצתי על היום הראשון 10 קילומטר, מהסיבה הפשוטה, אני לא אידיוט 😃
אגב יש דבר שנקרא טכניקת ריצה. תבדקו.
- אני לא יודע מי יותר טיפש, זה שהרים בשכיבה משקל שיותר כבד ממנו - לבד. או זה שהחליט לשדר את זה בתקווה לגרום לי להבין שלא להרים משקולות. לא חיכית לספוטר, למה זה צריך להיות הבעיה שלי !?
הכושר הלקוי פה היה נטו של המרים. ולא של הספוטר. פעם הבאה תחכה, ואם לא עזרו לך בכוונה, תפנה להנהלה, מחר יפטרו את המאמן.
- לא נעים לי להגיד, אבל רוב המאמנים שראיינתם נראים מוזרקים באופן חריג.. אז על אותה כתבה להשתיל שהזרקות זה לא חוקי ורע לגוף.. מממ.. לא נראה כל כך אובייקטיבי. אלא אם כן חיפשתם רייטינג - אז כן.
- סתם כדרך אגב, מנוי לחדר כושר לא עולה מאות שקלים בחודש. אולי מאתיים. וגם זה יקר.
- איזה יופי. מצאתם מישהו עם מלא שרירים שמוכר ממריצים ללקוחות שלו. זה לא שונה מסוחר סמים. זה לעניות דעתי,
קשור כבר לתחקיר אחר. לא חדר כושר. זה כמו שתמצאו מישהו שמוכר סמים בגשר אלנבי, ותעשו תוכנית תחקיר על גשרים בארץ.
- שייק חלבון זה לא סמים. ופעם היו קונים רק מפתחי גוף, והיום - כולם. נכון. כי יש מודעות. וזה מוכח כלא מזיק.
(אלא אם כן יש אידיוט שייקח 5-6 מנות ליום, למשך כמה חודשים). שורה תחתונה - מינון נכון. סיגריות ואלכוהול בהרבה יותר מזיקים
ואף הורגים וזה מוכח, אבל קל להאשים חלבון טהור בצורה של אבקה, כי איש עם שרירים שותה את זה אחרי האימון וזה מחשיד.
- אם החלטתם להאשים נערים שמשתמשים בסטרואידים, או מבוגרים שנפצעים מפעילות ספורטיבית, אז למה הכתבה בוחרת
להתעלם מאלה שכן מתאמנים נכון ואלה שכן משתמשים נכון ולא קורה להם כלום? שוב, לא אובייקטיבי. עוד לא פגשתי מישהו "אנאבולי" שיש לו התקפים פסיכוטיים. ואני לא יודע איפה ה"מומחה לפציעות" מצא אחד כזה...
- לא. בוא נצלם מישהו מטושטש עם גוף גדול ויראה לנו איפה הוא מזריק ואיזה יד גדולה יש לו. וגם עדיף שילכלך על כל מי שרק אפשר: הרוקחים, הספקים, הדילרים, הרופאים שעזרו לו ואמרו לו איך לקחת נכון את הסטרואידים (עזרו לו - גם זה לא טוב??), האינטרנט, אלה שניסו, אבל האשם היחיד לא יהיה אשם, זה שהשתמש. כי ככה הכתבה שלנו בנויה. בעצם כפו עליו לקחת את זה. הוא לא בחר בזה באמת. הוא הזונה שעובדת בזה בשביל הכסף ולא באמת בגלל שהיא נהנת מהמקצוע. טפו עליכם! זה היה באמת בזיון.
- רבאק לינוי. את יושבת עם מומחה מטעם משרד הבריאות לפשיעה פארמצפטית, והוא מראה לך תרופות שהוא תפס מדילר,
ביניהן: סטרואידים, שורפי שומן, אנטי אסטרוגנים, SERM, AI, לחץ דם, דופק, אפילו כאלה שמונעות הפרשת חלב מהציצי !
תרופות שאין ולא היו ולא יהיו אי פעם בישראל. לא חוקיות. בלי מילה בעברית עליהן.
ואת בוחרת בתרופה הכי פשוטה שכל שני משתמש בה כרונית, תרופה משתנת (פוזיד), שיש שלוקחים ממנה גם 2 ו 3 ביום על בסיס יומי.
וממנה את עושה את הרעש הכי גדול. אז בחורה לקחה אותה והתייבשה. אפשר לעשות אותו עליהום על כל אחת מ-2000 התרופות האחרות שנמכרות בסל כמוה. בחרת להתמקד בטפל ולא בעיקר. בתרופה שהכי קל להשיג וכל בר מרשם יכול לקנות מחר...
במקום אלה המסוכנות שבאמת יכולות להזיק, ובגלל שמזמינים אותם בצורה לא חוקית מהאינטרנט, אי אפשר לבקר את מסלולה בארץ. במילים אחרות, גרמת לכל ילד כאפות שראה את הכתבה ללכת לסבתא שלו, לפתוח את המגירה ולנסות כמה כדורים כאלה..
- אם יש ילדים בני 14 שלוקחים סטרואידים ובאים עם ציצים למרפאה להתאשפז, בשביל זה יש להם אבא ואמא. שיתנו להם מכות ויגידו להם להפסיק. זה לא אומר שאף אחד לא יכול לקחת מעכשיו.
- "הרמת משקולות כבדות מיותרת לילדים" - מנהלת המרכז לרפואת ספורט בהדסה, כבודה במקומה מונח. אבל תכף תגידי גם
שזה יגרום לילד להפסיק לגבוה. ואז אני כבר לא אחזיק ממך יותר. פגיעה בעצם או בסחוס יכולה להיות גם למי שמתאמן ואינו ילד.
לכן יש דבר שנקרא תזונה נכונה, שינה, ומאמן. בינינו, אני חושב שאייפון מיותר לילדים, יותר מהרמת משקולות. נראה אותך מתווכחת על זה.
הכי אני אוהב זה האנשים שמעודם לא הרימו משקולת, אבל יודעים יפה להטיף למה לא כדאי לעשות את זה 😃
- החלק שבו מאשימים את המאמנים. נו. אתה רואה שאתה עומד להתפרק על האופניים, תגיד לו שאתה לא יכול ונסגור עניין.
שוב מנסים לזרוק את האשמה על כולם רק לא על עצמך. לא זכור לי שהיה מכוון אליך כלי נשק בעת האימון.
אתה פאקינג בן 60 שיושב רוב שעות היממה. רד מהאופניים וצא לטיול בפארק.
- "ועכשיו נעשה קצת פדיחות למירי רגב". אגב, הצלחתם. מירי בחיאת מירי, את שרת התרבות וה*ספורט* (!) מן הראוי שתדעי מה זה סטרואידים! ומספיק להגיד על כל דבר "לא ידעתי, לא שמעתי, לא יודעת.." תני תשובה הולמת לשרה. שלמי לאיזה יועץ נורמלי, שלפחות אדע שהכסף שאני משלם לכם לא הולך סתם...
- איזה מישהו (עליו השלום) שעשה ספינינג והתמוטט ומת. טראגי. אבל לפני כן הוא עשה ספינינג שלא בחדר כושר, ולא מת.
אז שוב רייטינג? כן. בנוסף זה גרם להורדת האחריות מהרופאים. ומאותו הרגע אנחנו אלה שחותמים על הצהרת בריאות לחד"כ ולא הם.

ועכשיו נעבור למשפטים הנכונים (כן, יש גם כאלה. בודדים. אבל יש):
-תוספי תזונה (ולא תוספי מזון), באמת מכניסים הון. ולרוב, בשימוש לא נכון הם סתם בזבוז. צריכים לבוא בתור 'תוסף'. ולא 'במקום'.
ומצד שני, אפשר לומר את זה על כל תוסף שקיים בשוק שהרופא רושם למטופל (ובינינו, לא תמיד צריך), החל מויטמין די ועד למגה גלופלקס. די להאשים את השוק המתאמן.
- כדורים להורדה במשקל זה לא שקר (מנהלת של הדסה) אבל זה בהחלט פשע. זה לא חוקי וזה בעיקר שם רע לכל מי שמתאמן.
- אם לוקחים מספיק חלבון במהלך היום, אין צורך לשתות שייק חלבון. זה נכון, זה מדויק, ואין צורך להוסיף כלום.
- מתחת לגיל 18 באמת אין מה לחפש באיזור התוספים או הזריקות. זאת תקופה מלאה בשינויים, והכל עוד פתוח.
הבן אדם בשיא ההורמונלי, חילוף חומרים מהיר, והכי הרבה כח שאי פעם יהיה לו... מכאן אפשר רק לרדת..
- ילד בן 7 שמתאמן כל כך יפה מעכשיו, בהחלט יראה את פניו ביום מן הימים באליפויות עולם. חבל שבחרו להראות את זה בתור
דבר חריג או פסול. והלוואי שהאוכלוסיה של הילדים במדינה שלנו היתה מתעסקת ככה בספורט במקום באופניים החשמליים והאורגיות שהם מצלמים עם האייפון בזמן הפנוי שלהם...
- מדריך חד"כ ומדריך אירובי באמת היחידים שיש להם תעודה. כל השאר פרוץ. וצריך לעשות הפרדה בין תזונאי לבין מדריך חד"כ.
או, פשוט להעביר אותם את הקורס הזה גם כן. כל אחד עם תעודה מרשה לעצמו לחצות גבולות על סמך זה שאחרים לא יודעים שאסור לו. אפשר להיסחף כמו באמריקה ולחדש את התעודה כל שנתיים, וזה רק יועיל. בטח לא יזיק.

שורה תחתונה,
אתם מסוגלים ליותר.
חבל שזה נערך בצורה כזאת רעה ולא אובייקטיבית.
לרוב לא היתה כאן מקצוענות אלא צביעות לשמה. רופא שאומר שהכל זה בשביל הכסף,
נו, ובשביל מה אתה עובד? התנדבות ושלום עולמי? 😃
מעניין מה תהיה הכתבה הבאה.. או שבעצם לא. לא מעניין 😃

קבצים מצורפים

• 5555.png
    5555.png
    KB 260.3 · צפיות: 238
"נו פיין נו גיין"
נונונונו! unless u pain den no expkt 4 gein
סליחה.. פשוט זה ממש מטומטם.

חאלס, חפרת. תלמד לא להיות משעמם ותתמצת או שאל תגיד כל מה שאתה רוצה.

יש כבר 2 אשכולות אחרים על הנושא מלבד הפוסט שלך גבר.

נערך לאחרונה:
@חיין
מודה שלא ראיתי את הכתבה אבל על סמך מה שאתה כתבת.
השורה התחתונה היא כנגד חוסר מקצועיות ובצע כסף של תעשיית הכושר.
זה לא מוריד מאחריות המתאמן, אבל האדם הממוצע רואה במאמן אוטוריטה מקצועית ואם הוא חסר ידע ובנוסף מונע משיקולים זרים כמו למכור, זאת בעיה.

לא צפיתם את זה מראש?
זה כמו שתתפלאו למה בחדשות יש רק אימרות שמאלניות ויוצאים רק על הימנים.
בדיוק אותו הדבר.

@חיין
זה לא מוריד מאחריות המתאמן, אבל האדם הממוצע רואה במאמן אוטוריטה מקצועית ואם הוא חסר ידע ובנוסף מונע משיקולים זרים כמו למכור, זאת בעיה.

האדם הממוצע רואה אוטוריטה בכל מקום שהוא מגיע אליו. גם אצל רופא, גם אצל תזונאי, גם אצל מאמן כושר וגם במוסך בו הוא מתקן את האוטו. בכל מקום בו אתה סומך על אוטוריטה בלי להשכיל בצורה בסיסית בתחום, אתה תקבל תוצאות לא אופטימליות. תעשיית הכושר לא מיוחדת ואין עם זה שום בעיה.

האדם הממוצע רואה אוטוריטה בכל מקום שהוא מגיע אליו. גם אצל רופא, גם אצל תזונאי, גם אצל מאמן כושר וגם במוסך בו הוא מתקן את האוטו. בכל מקום בו אתה סומך על אוטוריטה בלי להשכיל בצורה בסיסית בתחום, אתה תקבל תוצאות לא אופטימליות. תעשיית הכושר לא מיוחדת ואין עם זה שום בעיה.
זה נכון, אבל אם ננסה לפלח מקצועות לפי אובייקטיביות, רופא אמור להיות נטול אינטרסים לחלוטין (כמובן שזה לא המצב) וסוחר מכוניות משומשות שברור לגמרי שיש לו אינטרס למכור.
מדריך כושר אמור להיות קרוב יותר לרופא מאשר לסוחר מכוניות, אבל זה לא תמיד המצב וזאת הבעיה

זה נכון, אבל אם ננסה לפלח מקצועות לפי אובייקטיביות, רופא אמור להיות נטול אינטרסים לחלוטין (כמובן שזה לא המצב) וסוחר מכוניות משומשות שברור לגמרי שיש לו אינטרס למכור.
מדריך כושר אמור להיות קרוב יותר לרופא מאשר לסוחר מכוניות, אבל זה לא תמיד המצב וזאת הבעיה

מדריך כושר לא אמור להיות שום דבר. הוא רק שירות שחדר הכושר מציע לך כשאתה עושה מנוי. אין לו/לחדר הכושר שום מחויבות להביא אותך להישגים כלשהם.

מדריך כושר לא אמור להיות שום דבר. הוא רק שירות שחדר הכושר מציע לך כשאתה עושה מנוי. אין לו/לחדר הכושר שום מחויבות להביא אותך להישגים כלשהם.
למתאמן יש רצון להצליח ולמאמן יש רצון לעשות כסף, העניין שהמוצר עובד או לא זה רק יבטיח שהמאמן יעשה יותר כסף

• פותח/ת השרשור
חאלס, חפרת. תלמד לא להיות משעמם ותתמצת או שאל תגיד כל מה שאתה רוצה.
אתה רואה. אמרו שאסור לקחת סטרואידים אנאבוליים בגיל כזה צעיר. זה עושה אותך פסיכופט !
:D

(לא טוב לך, אל תקרא. ילד.)
יש כבר 2 אשכולות אחרים על הנושא מלבד הפוסט שלך גבר.
הם יצאו לפני הכתבה, זה יצא אחרי.
אני מתנצל אם פגעתי ברגשותיו של מישהו... באמת
@חיין
נכון מאד.
אבל הדודמאות מטופשות עד לא רלוונטיות.
בן אדם קורא לספוטר ומתחיל להרים בלעדיו (?!) לא לא.. בוא תיפול במדרגות בכניסה ותאשים את המאמן גם כן..
יש המון מקרים של מה שאתה אומר, רק שאין אף אחד מהם מוזכר שם. :\

אתה רואה. אמרו שאסור לקחת סטרואידים אנאבוליים בגיל כזה צעיר. זה עושה אותך פסיכופט !
:D

(לא טוב לך, אל תקרא. ילד.)

הם יצאו לפני הכתבה, זה יצא אחרי.
אני מתנצל אם פגעתי ברגשותיו של מישהו... באמת

נכון מאד.
אבל הדודמאות מטופשות עד לא רלוונטיות.
בן אדם קורא לספוטר ומתחיל להרים בלעדיו (?!) לא לא.. בוא תיפול במדרגות בכניסה ותאשים את המאמן גם כן..
יש המון מקרים של מה שאתה אומר, רק שאין אף אחד מהם מוזכר שם. :\
חחחח לא יודע למה יצאתי כזה תקיף, אבל מה לעשות מייאש לראות כל כך הרבה שורות.
Know your audience

• פותח/ת השרשור
לא צפיתם את זה מראש?
זה כמו שתתפלאו למה בחדשות יש רק אימרות שמאלניות ויוצאים רק על הימנים.
בדיוק אותו הדבר.
נכנסתי לעולם הזה לפני שנתיים. עד אז, לא ממש הייתי בעניינים. חובבן של פעם ב..
אחרי ששמעתי שיש כתבה, עניין אותי לדעת על מה מתמקדים בה.
מה לעזאזל עוד לא הספקתי לדעת מכאן וממקורות אחרים והם כן יחדשו לי.
אתה יודע.. כתבה.. אובייקטיביות.. מקורות... טלויזיה..
אז ציפיתי והתאכזבתי. ובדיעבד גיליתי שהיתה עוד כתבה דומה (נראה לי 2009) שהיה שם אותו הסיפור.

שורה תחתונה, את הכתבה הבאה - אני לא אראה.

נכנסתי לעולם הזה לפני שנתיים. עד אז, לא ממש הייתי בעניינים. חובבן של פעם ב..
אחרי ששמעתי שיש כתבה, עניין אותי לדעת על מה מתמקדים בה.
מה לעזאזל עוד לא הספקתי לדעת מכאן וממקורות אחרים והם כן יחדשו לי.
אתה יודע.. כתבה.. אובייקטיביות.. מקורות... טלויזיה..
אז ציפיתי והתאכזבתי. ובדיעבד גיליתי שהיתה עוד כתבה דומה (נראה לי 2009) שהיה שם אותו הסיפור.

שורה תחתונה, את הכתבה הבאה - אני לא אראה.
ראיתי את זה בא וניסיתי לחסוך את זה מכולם...
פעם הבאה זה כבר לא יעניין אותך לא משנה איך יראה הפרומו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית