הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי מעצמה כלכלית גדולה יותר - סין או ארה"ב?

Kartalajan

משתמש משקיע
2,998
2,102
נק' מוניטין:
4,829
2,998
2,102
הכלכלה הסינית בשנים האחרונות בצמיחה מאד גדולה. לפי ויקיפדיה התמ"ג של סין גדול משל ארצות הברית, ואילו תמ"ג לנפש של ארצות הברית גדול פי 4 מזה של סין.
מה דעתכם?
@Moshe, הייתי שמח לשמוע את דעתך.

אנחנו רק יכולים לקוות שסין יפלו פתאום ולא ימשיכו לצמוח.

לא חוכמה לעבור את ארה"ב בתמ"ג הכללי... הם מילארד ומשהו איש, אבל תמ"ג לנפש בארה"ב זה נראה לי יותר נחשב

עריכה: תל"ג או תמ"ג?

ארהב כנראה, אני חושב שהיא היחידה שיכולה להטיל סנקציות כלכליות, אני אומר את בערבון מוגבל.
בנוסף ההשקעה שלהם ברוב הדברים היא יותר גדולה.

ארהב כנראה, אני חושב שהיא היחידה שיכולה להטיל סנקציות כלכליות, אני אומר את בערבון מוגבל.
הסנקציות הכלכליות לא יצליחו לארה"ב בלי אירופה וזה תלוי במדינה ובמיקומה הגאוגרפי. רוסיה נגיד לא שמה על ארה"ב בהקשר של סנקציות כלכליות, אבל כן תשים על אירופה כי המסחר שלה עם אירופה הוא דיי עשיר. מצד שני, רוסיה יכולה כנראה לחיות כמה עשורים טובים כמו איראן, אם כי נזק כלכלי יהיה לה בוודאות אך בגלל משאבי טבע רבים היא תשרוד (ישראל נגיד תמות תוך שבוע).

הסינים יעברו עוד עשור לערך את ה GDP (לא מבין במושגים בעברית) של ארה"ב, אבל בסוף per capita זה מה שחשוב. כרגע אין ספק שארה"ב תשלוט בעולם הכלכלה (אלא אם משהו מאוד מפתיע יתרחש) בעשרות שנים הבאות (לפי "מומחים" כאלו ואחרים, מדובר על 50 שנה ואולי אף יותר). אני חושב אבל שיהיה משבר כלכלי חמור בכל העולם שילווה כנראה במלחמת עולם וכולם יודעים שלאחר כל מלחמת עולם ו/או משבר כלכלי חריף יש שינויים מאוד דרסטים בכל מיני תחומים. נחייה ונראה.

הסנקציות הכלכליות לא יצליחו לארה"ב בלי אירופה וזה תלוי במדינה ובמיקומה הגאוגרפי. רוסיה נגיד לא שמה על ארה"ב בהקשר של סנקציות כלכליות, אבל כן תשים על אירופה כי המסחר שלה עם אירופה הוא דיי עשיר. מצד שני, רוסיה יכולה כנראה לחיות כמה עשורים טובים כמו איראן, אם כי נזק כלכלי יהיה לה בוודאות אך בגלל משאבי טבע רבים היא תשרוד (ישראל נגיד תמות תוך שבוע).

הסינים יעברו עוד עשור לערך את ה GDP (לא מבין במושגים בעברית) של ארה"ב, אבל בסוף per capita זה מה שחשוב. כרגע אין ספק שארה"ב תשלוט בעולם הכלכלה (אלא אם משהו מאוד מפתיע יתרחש) בעשרות שנים הבאות (לפי "מומחים" כאלו ואחרים, מדובר על 50 שנה ואולי אף יותר). אני חושב אבל שיהיה משבר כלכלי חמור בכל העולם שילווה כנראה במלחמת עולם וכולם יודעים שלאחר כל מלחמת עולם ו/או משבר כלכלי חריף יש שינויים מאוד דרסטים בכל מיני תחומים. נחייה ונראה.
מסכים איתך 100 אחוז.
בנוסף,יש לציין 2 דברים, המרכזי בינהם הוא שהשאלטר של האינטרנט העולמי נמצא אצלם,אך במקרה של אבדון הרשת האינטרנט העולמית, יש 7 אנשים בכל העולם, שלכל אחד מהם ישנו המפתח להפעלת/שחזור האינטרנט וחובה 7 מפתחות כדי להפעיל קוד שישחזר.
הדבר השני הוא שהתוצר הגולמי של ארהב הוא כל כך גבוה, שהם יכולים לחיות שנים ללא מסחר חוץ.
אגב, קראתי באתר כלשהוא שסין מגבה כסף בזהב, אך הדבר איננו משנה כשאנחנו משווים בין סין לארהב, שיש להם את הפורט נוקס.

סין היא אולי ענק כלכלי אבל היא גם גמד אידאולוגי וסובלת מפשיטת רגל רעיונית. סין אמורה להיות קומוניסטית אלא שלמעשה היא כבר לא כזאת זמן רב. לא ימצא כיום מישהו שידע לומר מה האידאולוגיה של סין מלבד לעשות כסף...
אני דווקא מאמין שלפני שתיפתח מלחמת עולם או ברית ורשה חדשה תעבור סין התפוררות פנימית דומה לזו שעברו כוחות אחרים בחלקים שונים בעולם במהלך מאתיים השנה האחרונות ושאף אחד לא זוכר את קיומם משום שהם פשוט לא שינו שום דבר בעולם.

נשמע כמו סינית חחחחח

אבל זה מעניין אם תתחיל מלחמת עולם בגלל הכלכלה דווקא

אנקדוטה בעיניין הזה

מזה כמה שנים שארה"ב מפתחת את ה f35 שלה.

סין לאחר ריגול טוב כנראה העתיקה את המטוס תוך זמן קצר יחסית ויצרה מטוס טוב יותר.

ארה"ב בתגובה שינתה את המטוס שלה שיהיה כמו ההעתק הסיני

אנקדוטה בעיניין הזה

מזה כמה שנים שארה"ב מפתחת את ה f35 שלה.

סין לאחר ריגול טוב כנראה העתיקה את המטוס תוך זמן קצר יחסית ויצרה מטוס טוב יותר.

ארה"ב בתגובה שינתה את המטוס שלה שיהיה כמו ההעתק הסיני

אתה מדבר על ה J-31?

סין ממש לא הולכת לעקוף את ארה"ב, אחת הסיבות המרכזיות שסין "צמחה" ב8-10% בשנה מאז המשבר ב2009 היא שהם בנו כבישים לכל חור, מסילות רכבת לכל כפר, שדות תעופה ליד כל עיר וכמובן, אין סוף בתים. יש ערי רפאים שלמות בסין. אנשים קנו שם בתים ודירות ופשוט מחכים שהערך שלהן יעלה, אף אחד לא גר שם, ויותר מזה, אין מספיק אנשים כדי לאכלס את כל הדירות ובתים שהם בנו.
איזה אנליסט חישב כמה זמן יקח לשוק לספוג את עודף ההיצע המטורף הזה, ויצא לו שאם היום מפסיקים לבנות יקח עוד עשור לפחות כדי להחזיר את מס הדירות הריקות לנורמה.
הדרך הקלה ביותר לנפח צמיחה היא בניית תשתיות, גם כשלא צריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית