הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוהבי האופי הטוב, זה נושא שתאהבו.

לא דיברתי אליך,דיברתי לסאנשיין,וציטטתי אותך כדי שתבין על מה אני מדבר
לא אכפת לי מה הולך פה רק אמרתי מה שאני חושב ,זה נגרר לויכוח מיותר ולא חשוב
ולא אכפת לי מה קורה פה

אפשר רפרנס לדבר?

יש מחקר שהתחיל בשנות ה70 בנושא של האם אלימות במשפחה מובילה לאלימות מוחצנת בבגרות,כן הייתה השפעה אבל לא חד משמעית(מוזמן לחפש בגוגל),העניין הוא שזה לא מוסרי לבצע מחקר שכזה על ילדים במציב אותם בסכנה נפשית,אז אני לא מאמין שיבוצע מחקר כזה אי פעם.
הרפרנס שלי זה מהנסיון חיים שלי,ומהאנשים שפגשתי שהשפיעו עלי,לכולם ללא יוצא מן הכלל הייתה ילדות קשה,שניים מהם גדלו בלי אבא.

אתה זורק קביעות בסוגיות שהן כ"כ לא מיושבות מבחינה פילוסופית. שאלת השפעת החברה לעומת המטען הגנטי היא אחת מאלה.
ממליץ לך לקרא את "הלוח החלק" של סטיבן פינקר (אזהרה: גם מהקריאה לא מתקבלת קביעה ברורה).

אתה צודק,אי אפשר ליישב את הסוגיה,וכנראה שגם לעולם לא נצליח,אבל אתה יכול לקחת כדוגמא את הגטו בארה"ב עם כל האפרו אמריקאים שיש מלחמות שלטון בכל יום,כי כל אחד גדל במחשבה שהוא זה שצריך להיות האלפא.
או בגידות במאפיה,זה תמיד מאנשים שרוצים להגיע לשליטה בעצמם.

אבל אז התברר שלא הבנת אותו.. ושהוא בעצמו לא היה ברור..
גם אני בהתחלה חשבתי שהוא קובע עבור אחרים מה מושך ומה לא. אחר כך הוא העיר שמדובר על טעם אישי פרטני של כל אחד.
אני הבנתי שהוא התייחס לגברים שאין להם סטנדרטים במובן הזה שהם ייצאו עם כל בחורה , אפילו כזו שהם לא נמשכים אליה בכלל..

כן,רק אחרי שקראתי את התגובות הבאות שלו הבנתי שצדקתי.

רומז לך שהרבה נשים (יפות?) מעדיפות גבר שיודע להביע את עצמו גם ללא "מפגר ברמות"... 🙄
אוקי אין לי בעיה עם זה ,איך שאני מתבטא פה זה לא אומר שאני מתבטא מול אנשים אחרים במציאות
פשוט הרגשתי רמת יאוש מסוימת

אתה צודק,אי אפשר ליישב את הסוגיה,וכנראה שגם לעולם לא נצליח,אבל אתה יכול לקחת כדוגמא את הגטו בארה"ב עם כל האפרו אמריקאים שיש מלחמות שלטון בכל יום,כי כל אחד גדל במחשבה שהוא זה שצריך להיות האלפא.
אבל זה לא יקרה תחת הקניית נורמה חברתית מתאימה... או שכן... בעצם קשה לקבוע... 😃

יש מחקר שהתחיל בשנות ה70 בנושא של האם אלימות במשפחה מובילה לאלימות מוחצנת בבגרות,כן הייתה השפעה אבל לא חד משמעית(מוזמן לחפש בגוגל),העניין הוא שזה לא מוסרי לבצע מחקר שכזה על ילדים במציב אותם בסכנה נפשית,אז אני לא מאמין שיבוצע מחקר כזה אי פעם.
הרפרנס שלי זה מהנסיון חיים שלי,ומהאנשים שפגשתי שהשפיעו עלי,לכולם ללא יוצא מן הכלל הייתה ילדות קשה,שניים מהם גדלו בלי אבא
הכל טוב ויפה אבל לאנשים יש נטייה מידי פעם לבצע את ההפך מהמצופה.
לדוגמה אנשים שהוכו בילדותם יכולים לצאת גם אנשים אלימים אבל באותו מידה יכולים לצאת מאוד נגד אלימות לדוגמה טבעונות.

כן,רק אחרי שקראתי את התגובות הבאות שלו הבנתי שצדקתי.
לי נראה שהכל יצא מפרופורציות.

הוא התייחס למשפט "מי שממיין לא מזיין" ואמר שזה משפט מגעיל שמראה על כך שבחור מוכן לזיין כל מקום שיש בו חור ודופק.
והוסיף אחר כך שלכל אחד יש את הטעם שלו לגבי מראה חיצוני של בחורות..

אני חושבת שרבים יסכימו איתו על כך שכדי לצאת עם מישהי צריך רמה מסויימת של משיכה וחיבור.. ולכן אני לא מבינה על מה המהומה.

לי נראה שהכל יצא מפרופורציות.

הוא התייחס למשפט "מי שממיין לא מזיין" ואמר שזה משפט מגעיל שמראה על כך שבחור מוכן לזיין כל מקום שיש בו חור ודופק.
והוסיף אחר כך שלכל אחד יש את הטעם שלו לגבי מראה חיצוני של בחורות..

אני חושבת שרבים יסכימו איתו על כך שכדי לצאת עם מישהי צריך רמה מסויימת של משיכה וחיבור.. ולכן אני לא מבינה על מה המהומה.
שהוא כתב את זה בצורה דוחה.

אבל זה לא יקרה תחת הקניית נורמה חברתית מתאימה... או שכן... בעצם קשה לקבוע... 😃

מלקולם X ניסה לקבוע נורמה חברתית בקרב השחורים,למרות שזאת לא הייתה נורמה חיובית.

MalcolmX was effectively orphaned early in life. His father was killed when he was six and his mother was placed in a mental hospital when he was thirteen, after which he lived in a series of foster homes. In 1946, at age 20, he went to prison for larceny and breaking and entering. While in prison, MalcolmX became a member of the Nation of Islam, and after his parole in 1952, quickly rose to become one of the organization's most influential leaders, serving as the public face of the controversial group for a dozen years.

הכל טוב ויפה אבל לאנשים יש נטייה מידי פעם לבצע את ההפך מהמצופה.
לדוגמה אנשים שהוכו בילדותם יכולים לצאת גם אנשים אלימים אבל באותו מידה יכולים לצאת מאוד נגד אלימות לדוגמה טבעונות.

לא אמרתי שכל מי שחווה ילדות קשה יהפוך למנהיג,אמרתי שרוב המנהיגים חוו ילדות קשה.

[QUOTE="vithano, post: 979843, member: 181"
לא אמרתי שכל מי שחווה ילדות קשה יהפוך למנהיג,אמרתי שרוב המנהיגים חוו ילדות קשה.[/QUOTE]

אהבתי. ממש

סתם שתהיה בעניין שאני כבר מזמן הבנתי איך העולם הזה עובד.
ולא סתם החלטתי לרדת במשקל כי הרגשתי את זה על הבשר שלי ואת הכאפה שלי מהמין השני כבר חטפתי.
אבל מהניסיון שלי יש גברים שהם לא לוזרין ושהם ייצאו עם שמנות.
ולי קרה אפילו מקרה שבאחד המשקלים המפגרים שהייתי בהם, שהבן אדם היה נראה ממש טוב שכבר הרגשתי לא נעים וזו הסיבה שנפרדנו.
אני לא מנסה להצטדק או לייפות דברים.
אבל אני מדברת ממקור ראשון ויכולה להבטיח לך שיש גם גברים מוצלחים שהמראה החיצוני לא פקטור בשבילם.
ומצטערת שאני חופרת, פשוט כאב לי לקרוא את זה כי אני יודעת שהגברים שאני הייתי איתם באותה תקופה הם אנשים מדהימים, אז זה קצת הפריע לי לקרוא את זה.
תשמעי.. תקשיבי.. הגברים האלו מתפשרים, כי לא הולך להם והם ויתרו כי קשה להם, ואם היתה להם אופציה לצאת עם מישהי ממש כוסית במקום אז הם היו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.. לא מאמין למי שטוען אחרת אלא אם זה שלדון מהמפץ הגדול.

תשמעי.. תקשיבי.. הגברים האלו מתפשרים, כי לא הולך להם והם ויתרו כי קשה להם, ואם היתה להם אופציה לצאת עם מישהי ממש כוסית במקום אז הם היו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.. לא מאמין למי שטוען אחרת אלא אם זה שלדון מהמפץ הגדול.
זה ממש לא נכון
אבל אני כל כך לא בראש של לנסות לשכנע.
חשבתי שתקבל את מה שאני אומרת בתור אחת עם נסיון.
ואם זה בדרך לעוד דיון כבד (תרתי משמע .. סטגדיש)
אז אני ממש לא בעניין כי לא מעניין אותי עם מי אחרים נכנסים למיטה.
כמובן שיש זוגות שאני תןפסת את הראש וממלמלת לעצמי " איך אני זו שישנה לבד בלילה", אבל בסופו של דבר זו זכותם.

בוא נלחץ יד ונסיים את זה ככה ;)

זה ממש לא נכון
אבל אני כל כך לא בראש של לנסות לשכנע.
חשבתי שתקבל את מה שאני אומרת בתור אחת עם נסיון.
ואם זה בדרך לעוד דיון כבד (תרתי משמע .. סטגדיש)
אז אני ממש לא בעניין כי לא מעניין אותי עם מי אחרים נכנסים למיטה.
כמובן שיש זוגות שאני תןפסת את הראש וממלמלת לעצמי " איך אני זו שישנה לבד בלילה", אבל בסופו של דבר זו זכותם.

בוא נלחץ יד ונסיים את זה ככה ;)
לא ביקשתי לשכנע
גם אצלנו יש לתפוס את הראש ולנסות להבין מה כוסית מפחידה עושה םע מישהו שנראה כמו פרוייקט שיקום מאיכילוב חדרי ניתוח חירום, לבריאות:)

תופס ממך אחשלו... אל תוותר

איך ג'נה גיימסון באח הגדול בבריטניה ? מה בדיוק פה הקשר ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית