הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת חשמל או תוכנה

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
מתחיל כנראה ללמוד אחד מהם במכללה עוד חודש.
השאלה שלי היא לאלה שנמצאים בתחום - הבנתי שהביקוש למהנדסי תוכנה הוא בשמיים ולחשמל הוא בקרשים ככה שעדיף תוכנה גם עם חשמל מעניין אותי יותר.
עוד משהו שחשוב לי לציין הוא שבחשמל מה שמעניין אותי הוא בעיקר תחום האלקטרוניקה והבנתי ששם באמת אין עבודה.

אשמח לשמוע דעות משלל מהנדסי הפורום 🤩

בשניהם יש כסף ולשניהם יש תמיד ביקוש. זה נכון שלתוכנה יותר. הבעיה בתוכנה שהתואר לא יתן לך יתרון על מישהו שיודע לתכנת יותר טוב ולא עשה תואר ויש הרבה כאלה.

בכללי עדיף ללמוד מה שעושה לך טוב

בתוכנה אתה תגיע מהר יותר למשכורת גבוהה, בחשמל לוקח זמן ומאוד קשה (בעיקכ ממכללות) אבל אפשרי מאוד ואס המשכורות יכולות להיות מאוד גדולות.

בפועל אני תמיד מעדיף תוכנה כי זה קליל יותר ואפשא לעבוד מהבית, וזה תחום שתמיד מתחדש ותמיד יש דברים חדשים ללמוד.. מאוד כיף (אבח אני משוחד)

• פותח/ת השרשור
הרבה מהנדסי חשמל (אני מכוון יותר לאיזור של האלקטרוניקה) אמרו לי שעדיף ללכת ללמוד תוכנה כי תחום החומרה בארץ חלש ובסוף הרבה מהם עושים הסבה לתוכנה.

מה המשכורות ההתחלתיות בערך? ויש לך מושג מה המצב בשוק בשניהם בדרום?

הרבה מהנדסי חשמל (אני מכוון יותר לאיזור של האלקטרוניקה) אמרו לי שעדיף ללכת ללמוד תוכנה כי תחום החומרה בארץ חלש ובסוף הרבה מהם עושים הסבה לתוכנה.
זה נכון, בעיקר כי בחשמל יש "בעיה" המוצר שלך הוא פיזי, ובשביל מוצר פיזי גדול צריך מפעל. בשביל מוצר פיזי תוכנתי גדול צריך שרת שאפשר לקנות ברשת.
זה ההבדל העיקרי בין היכולות.

ולכן רוב מהנדסי החשמל מתכנתים גם.
לדעתי האופטימלי זה תואר ראשון בחשמל ושני במדעי המחשב.
אבל זה קשה מאוד ויקח הרבה זמן

• פותח/ת השרשור
אכן קשה מאוד וכרגע אני ממש לא מתכנן להמשיך לתואר שני.

מכיוון שאני בנקודת פתיחה בעייתית בגלל שאני אגיע ממכללה, חשבתי שלמרות האהבה לחומרה עדיף להתפשר על הנדסת תוכנה ולסגור עניין (לא שאני אסבול בתכנות).. מעדיף בטחון תעסוקתי מאשר להיות מובטל חודשיים שלוש כל פעם שאני מחליף עבודה.

לא חסרה עבודה בשני התחומים, אבל זה נכון שתחום התוכנה בפריחה. בעיקר בגלל שהרבה יותר קל וזול ליצור פרויקטים מבוססי תוכנה מאשר מבוססי חומרה, ובועת ה"סייבר-ענן-ביגדאטא-סלולר-עוד-מילים-מפוצצות".
עיקר ההבדל הוא שבקושי תמצא משרות של הנדסת חשמל בסטארטאפים וחברות קטנות, אלא בעיקר בחברות גדולות.

אני אישית למדתי תואר ראשון בהנדסת חשמל ופיזיקה ועושה עכשיו הסבה לתוכנה (תואר שני במדמ"ח + עבודה בצבא) - לא מתוך זה שלא מצאתי עבודה (זה גם פחות רלוונטי לגבי, אני עתודאי), אלא מתוך עניין נטו.
הרבה ממי שעשו איתי את התואר בהנדסת חשמל (סטודנטים רגילים) מוצאים את עצמם היום עושים ג'ובים של תוכנה, אבל לא בהכרח כי הם לא מצאו עבודה בחשמל, אלא מתוך עניין. וכי הם יכולים:

חשוב לזכור שכדי לדעת לתכנת לא צריך תואר - זה סה"כ כלי עבודה שיש הרבה דרכים ללמוד אותו.
הנדסת חשמל היא תחום מאוד רחב, שממנו אפשר לצאת להרבה תחומים אחרים, כמו למשל תוכנה. המעבר ההפוך (מתוכנה לחשמל) פחות פיזיבילי והרבה יותר קשה.

כדעה אישית - לדעתי התואר הכי חזק ושימושי שיש היום באקדמיה הוא הנדסת חשמל + מדעי המחשב. הוא נותן לך כלים להשתלב בכל תחום הייטק כמעט שיש היום. @ido777 אולי יכול להעיד.

זה נכון, בעיקר כי בחשמל יש "בעיה" המוצר שלך הוא פיזי, ובשביל מוצר פיזי גדול צריך מפעל. בשביל מוצר פיזי תוכנתי גדול צריך שרת שאפשר לקנות ברשת.
לא בהכרח צריך מוצר פיזי, יש לא מעט תחומים ועבודות של מהנדסי חשמל שהמוצר שלהן הוא גם "לא מוחשי" בסופו של יום.

תחום התוכנה יותר מבוקש כמובן אבל תלך עם מה שאתה רוצה באמת..!
אל תלמד משהו מהסיבות הלא נכונות(ביקוש,כסף..)

לא חסרה עבודה בשני התחומים, אבל זה נכון שתחום התוכנה בפריחה. בעיקר בגלל שהרבה יותר קל וזול ליצור פרויקטים מבוססי תוכנה מאשר מבוססי חומרה, ובועת ה"סייבר-ענן-ביגדאטא-סלולר-עוד-מילים-מפוצצות".
עיקר ההבדל הוא שבקושי תמצא משרות של הנדסת חשמל בסטארטאפים וחברות קטנות, אלא בעיקר בחברות גדולות.

אני אישית למדתי תואר ראשון בהנדסת חשמל ופיזיקה ועושה עכשיו הסבה לתוכנה (תואר שני במדמ"ח + עבודה בצבא) - לא מתוך זה שלא מצאתי עבודה (זה גם פחות רלוונטי לגבי, אני עתודאי), אלא מתוך עניין נטו.
הרבה ממי שעשו איתי את התואר בהנדסת חשמל (סטודנטים רגילים) מוצאים את עצמם היום עושים ג'ובים של תוכנה, אבל לא בהכרח כי הם לא מצאו עבודה בחשמל, אלא מתוך עניין. וכי הם יכולים:

חשוב לזכור שכדי לדעת לתכנת לא צריך תואר - זה סה"כ כלי עבודה שיש הרבה דרכים ללמוד אותו.
הנדסת חשמל היא תחום מאוד רחב, שממנו אפשר לצאת להרבה תחומים אחרים, כמו למשל תוכנה. המעבר ההפוך (מתוכנה לחשמל) פחות פיזיבילי והרבה יותר קשה.

כדעה אישית - לדעתי התואר הכי חזק ושימושי שיש היום באקדמיה הוא הנדסת חשמל + מדעי המחשב. הוא נותן לך כלים להשתלב בכל תחום הייטק כמעט שיש היום. @ido777 אולי יכול להעיד.

לא בהכרח צריך מוצר פיזי, יש לא מעט תחומים ועבודות של מהנדסי חשמל שהמוצר שלהן הוא גם "לא מוחשי" בסופו של יום.

כמו שנאמר, אני לומד חשמל+ מדעי המחשב וממה שיצא לי לראות יש יותר דרישה למדעי המחשב. בנוסף כנראה שברוב המשרות תצטרך לתכנת ועדיף לבוא מרקע של מדעי המחשב. קח בחשבון שאם אתה בא ממכללה אולי עדיף לקחת את השילוב שכן הדרישה לבוגרי מכללה היא קטנה יותר מבוגרי אוניברסיטה ושווה שיהיה לך כמה שיותר לזכותך שאתה שולח קורות חיים.

• פותח/ת השרשור
מה שאתם אומרים זה פחות או יותר מה שהבנתי מכל מיני אנשים בתחום.

הבעיה היא שבגלל שאני מגיע ממכללה אני כבר בנקודת פתיחה פחות טובה בהשוואה ליוצאי אונ' וטכניון ואין אצלנו תואר משולב מדמ"ח וחשמל, מה גם שנשמע שתואר כזה יהיה לי קצת כבד, אני לא מהאנשים שיכולים לשבת 10 שעות ביום כל יום (ועל כן מכללה).

החשש שלי הוא שמכיוון שגם ככה אין הרבה דרישה למהנדסי אלקטרוניקה, זה בשילוב העובדה שאני מגיע ממכללה לא ישאיר לי הרבה מקומות עבודה, בניגוד לתוכנה שם לא תהיה בעיה למצוא עובדה.
העניין שחשמל הוא תואר יותר רחב עוד יותר מושך אותי למקצוע הזה, אבל להיות מובטל חודשים שלמים בין עבודות לא נשמע כיף..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית