הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה עם תפריט

נאור1994

משתמש מתחיל
40
2
נק' מוניטין:
2
40
2
אהלן אני השבוע רוצה להתחיל חיטוב דל פחמימה של בערך 50 גרם ,ישבתי עם מחשבון קלוריות על כל דבר שאני מכניס לפה ויצא לי שרק מהחלבונים(מוצרי חלב,בשר,ביצים) והשומנים(טחינה,אגוזי מלך ושקדים) ,יוצא לי כמעט 50 גרם פחמימה!
האם להתחשבבפחמימות האלה וכך בעצם לא להכניס שום פחמימה במהלך היום? או שבלי קשר אני לדוגמא יכול לאכול עד 7 פרכיות ביום וזה יהיה בתחום המותר?

אהלן אני השבוע רוצה להתחיל חיטוב דל פחמימה של בערך 50 גרם ,ישבתי עם מחשבון קלוריות על כל דבר שאני מכניס לפה ויצא לי שרק מהחלבונים(מוצרי חלב,בשר,ביצים) והשומנים(טחינה,אגוזי מלך ושקדים) ,יוצא לי כמעט 50 גרם פחמימה!
זאת כל הפואנטה בדל פחמימה. אתה לא מכניס שום פחמימה נוספת חוץ ממה שהמאכלים האחרים מכילים.
או שבלי קשר אני לדוגמא יכול לאכול עד 7 פרכיות ביום וזה יהיה בתחום המותר?
מותר? כן. השאלה עד כמה אתה רוצה שהקטוזיס היה טוב. פחות פחמימה קטוזיס יותר ארוך וטוב.

מותר? כן. השאלה עד כמה אתה רוצה שהקטוזיס היה טוב. פחות פחמימה קטוזיס יותר ארוך וטוב.
איך קטוזיס יכול להיות ארוך? ואיך קטוזיס יכול להיות יותר או פחות טוב? אתה מבין את המשמעות של המילה קטוזיס?

איך קטוזיס יכול להיות ארוך? ואיך קטוזיס יכול להיות יותר או פחות טוב? אתה מבין את המשמעות של המילה קטוזיס?
כשאתה בכמות גבולית של פחמימה אתה תעשה on/off של קטוזיס.
יכול להיות אני טועה קראת על זה מזמן.

כשאתה בכמות גבולית של פחמימה אתה תעשה on/off של קטוזיס.
יכול להיות אני טועה קראת על זה מזמן.
לפי מה שאני זוכר הגוף עובר משימוש בגלוקוז וחלבון לשימוש בFFA וקטונים בכמות נמוכה של פחמימה. באמת שאלה מעניינת מה קורה כשאתה נמצא ממש בגבול, לייל לא כתב על זה כלום (לפחות עד העמוד שהגעתי אליו) ולא יצא לי לקרוא על מצב הON OFF.

לפי מה שאני זוכר הגוף עובר משימוש בגלוקוז וחלבון לשימוש בFFA וקטונים בכמות נמוכה של פחמימה. באמת שאלה מעניינת מה קורה כשאתה נמצא ממש בגבול, לייל לא כתב על זה כלום (לפחות עד העמוד שהגעתי אליו) ולא יצא לי לקרוא על מצב הON OFF.
הוא צריך להיות בכמות נמוכה של פחמימה לא משנה מה באמת הסיבה לכך. זה קשה מאוד להגיע לכמות פחמימה נמוכה וגם לצרוך בנוסף לאכול הרגיל גם פחמימות. אישית-לא הצלחתי. לכן לא הייתי ממליץ על אכילת פרכיות אם הוא רוצה להגיע לקטוזיס.

הוא צריך להיות בכמות נמוכה של פחמימה לא משנה מה באמת הסיבה לכך. זה קשה מאוד להגיע לכמות פחמימה נמוכה וגם לצרוך בנוסף לאכול הרגיל גם פחמימות. אישית-לא הצלחתי. לכן לא הייתי ממליץ על אכילת פרכיות אם הוא רוצה להגיע לקטוזיס.
אני הצלחתי להגיע ל25 גרם פחמימה ביום כולל צריכת פרוסת לחם אחת. זה אפשרי 😃

שורה תחתונה, אם אתה רוצה עד 50 גרם פחמימה, זה כולל את כל הפחמימה מכל דבר שאתה אוכל, ולא 50 גרם רק מהמקורות פחמימה ועוד כמה שיוצא מהגבינות/טחינה וכו

• פותח/ת השרשור
שורה תחתונה, אם אתה רוצה עד 50 גרם פחמימה, זה כולל את כל הפחמימה מכל דבר שאתה אוכל, ולא 50 גרם רק מהמקורות פחמימה ועוד כמה שיוצא מהגבינות/טחינה וכו
סבבה תודה רבה תותח!
ולגבי השומן והחלבון יש המלצות מיוחדות?כי קראתי הרבה מאוד בנושא ולא ראיתי משהו חד משמעי,אני צורך עדיין מקורות חלבון דלי שומן,לצורך העניין אני שוקל 83 ומקפיד על טיפה יותר מ170 גרם חלבון ובערך 70 גרם שומן
כמה גרם שומן להוסיף לתפריט (בכל זאת אני מתאמן abcd עם 5-6 אירובי בשבוע וחייב משהו שיחזיק אותי,יש לציין שעד עכשיו שמי על המשקלי עבודה ואימונים עצימים?)

ולגבי השומן והחלבון יש המלצות מיוחדות?כי קראתי הרבה מאוד בנושא ולא ראיתי משהו חד משמעי,אני צורך עדיין מקורות חלבון דלי שומן,לצורך העניין אני שוקל 83 ומקפיד על טיפה יותר מ170 גרם חלבון ובערך 70 גרם שומן
170 חלבון 70 שומן ו 50 פחמימה זה 1500 קלוריות, זה נראה לי מעט מאוד למישהו במשקל 83. כמה להוסיף קשה לי להגיד, תחשב RMR קודם כל, וצריך גם להוסיף את מה שאתה שורף באימונים, ומזה להוריד. אם אתה רק מתחיל חיטוב לא הייתי מוריד יותר מ 500.
(בכל זאת אני מתאמן abcd עם 5-6 אירובי בשבוע וחייב משהו שיחזיק אותי,יש לציין שעד עכשיו שמי על המשקלי עבודה ואימונים עצימים?)
אני בטוח 100% ש ABCD זה ממש מיותר בשבילך. 5-6 אירובי בשבוע עם כמות אפסית כזאת של קלוריות אולי יתנו לך תוצאות בשבועות הראשונים אבל אחרי זמן קצר אתה עלול להיתקע כי הגוף שלך יאיט את החילוף חומרים כי הוא יחשוב שאתה הולך למות בקצב הזה (שזה לא רחוק מהאמת).
תקרא את המדריך לחיטוב, תקרא אותו טוב שתדע פחות או יותר איך להתחיל חיטוב, כי ממה שזה נראה עכשיו אתה רוצה להתחיל באופן קיצוני ממש שעלול לעשות יותר נזק מתועלת.

• פותח/ת השרשור
הגוף שלך יאיט את החילוף חומרים כי הוא יחשוב שאתה הולך למות בקצב הזה (שזה לא רחוק מהאמת).
אני התחלתי תפריט תזונה על 250 גרם פחמימה בערך במרץ,כרגע בחודש האחרון ירדתי מ200 ,ל150,ל100(זה בפועל יצא יותר כי לא חישבתי ירקות ופחמימות מסביב כמו מהחלב וכדומה)
ואני מעוניין עכשיו בשבוע הקרוב לרדת מתחת ל100 לכיוון ה50
שום דבר קיצוני הכל לפי התחושה שלי אני לא מתכוון לפגוע בעצמי בשביל זה אין לי במה לעלות אליה זה בשביל עצמי

אני התחלתי תפריט תזונה על 250 גרם פחמימה בערך במרץ,כרגע בחודש האחרון ירדתי מ200 ,ל150,ל100(זה בפועל יצא יותר כי לא חישבתי ירקות ופחמימות מסביב כמו מהחלב וכדומה)
ואני מעוניין עכשיו בשבוע הקרוב לרדת מתחת ל100 לכיוון ה50
שום דבר קיצוני הכל לפי התחושה שלי אני לא מתכוון לפגוע בעצמי בשביל זה אין לי במה לעלות אליה זה בשביל עצמי
אה קודם כל לא הבנתי אותך נכון, חשבתי אתה רק מתחיל חיטוב, ואתה כבר כמה זמן בחיטוב ועכשיו מתחיל דל פחמימה.
בכל מקרה אני מציע לך לעלות קצת קלוריות כי 1500 קלוריות עם 5-6 אימוני אירובי בשבוע+אימוני כוח זה נראה לי מוגזם.

• פותח/ת השרשור
לפי חישוב שעשיתי היום,זה יוצא בערך 2000 קלוריות ואני מאמין שבפועל זה יוצא יותר
אני 1.86 התחלתי את התפריט עם 92 קילו עם 16 אחוז שומן בערך,
שהתחלתי להיכנס למאזן השלילי שקלתי 86 בערך וזה תמיד היה המשקל מינימום שלי בשנים האחרונות
חחחח וקצת הלחצת אחי פעם הבאה אנא שקול מילים חחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית