הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות בנוגע לחומרים+PCT

• פותח/ת השרשור unreal
  • פורסם בתאריך

unreal

משתמש מתחיל
41
0
נק' מוניטין:
-83
41
0
קודם כל שלום לכולם, ושבת שלום.
אני צופה בפורום כבר זמן מה אך לא כתבתי הודעות,
עכשיו לשאלתי:
אני מתחיל סייקל ביום שלישי אחרי כיפור ורציתי לשמוע חוות דעת שלכם+מה צריך להוסיף\להוריד.
הסייקל יהיה 500מ"ג טסט אנטט מחולק לשתי זריקות יום שלישי בבוקר +שישי ערב למשך 10 שבועות.
3 שבועות של דיאנבול 50 מ"ג ביום מחולק לכל 2-3שעות כדור(של 10 מ"ג) עם האוכל.
PST:
5000 יחידות(תקנו אותי אם אני טועה וזה 500)של HGC מחולק לשתי זריקות.
וארומזין=לנולבדקס למשך חודש כל יום חצי גדול(אם אני לא טועה כדור זה 40 מ"ג).
ויהיה גם LIVE 52.

אשמח לשמוע דעות ואם צריך לתקן אז מה,
בתודה מראש.

סייקל קלאסי פצצתי- מה שמפריע לי זה 50 מ"ג די בול יומית,לדעתי יספיק 30 בשביל התחלה בהתחשב שזה סיירוקס זה מספיק ודי..
מה המשקל שלך אבל

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובה המהירה

ולענייניו אני 1.68ס"מ וכרגע 62 קילו על 10% שומן (9% נימדד)אך בגלל הסטיה אני אומר 10%.
אחרי חיטוב ממאסה של שנה שעברה שהגתי ל68 קילו עם 14%שומן.

השאלה שלי היא בעיקר על הPST האם חסר משהו או שצריך להוסיף,
והאם צריך להוסיף נגיד ארומזין או נולבה לאורך כל הסייקל בגלל האסטרוגן.

קודם כל תודה על התגובה המהירה

ולענייניו אני 1.68ס"מ וכרגע 62 קילו על 10% שומן (9% נימדד)אך בגלל הסטיה אני אומר 10%.
אחרי חיטוב ממאסה של שנה שעברה שהגתי ל68 קילו עם 14%שומן.

השאלה שלי היא בעיקר על הPST האם חסר משהו או שצריך להוסיף,
והאם צריך להוסיף נגיד ארומזין או נולבה לאורך כל הסייקל בגלל האסטרוגן.

1.68 שוקל 62 ועושה סייקל? לך תעשה סייקל אוכל לך

סייקל גרוע מאוד ו PCT עוד יותר גרוע ומה שהכי גרוע זה שאתה מתחיל סייקל ולא יודע בכלל מה אתה הולך לעשות.

50מג דיבול לסייקל ראשון זה הרבה ובכלל אני הייתי מוריד את הדיבול לגמרי מ2 סיבות
1. מעבר לריעילות לכבד של דיבול יש לו השפעה לרעה על פרופיל הכולסטרול ושומנים בדם
2. אתה הולך לקחת ארומסין (עוד נגיע למה אתה לא צריך את זה) וגם הוא רעיל לכבד ובגלל ההשבתה החזקה שיש לו על האסטרוגן גם הוא יש לא השפעה לרעה על רמות הכולסטרול והשומנים בדם (לאסטרוגן תפקיד חשוב בוויסות רמות הכולסטרול וטריציגלירידים) אז גם האפקט של הדיבול וגם האפקט של הארומסין והכולסטרול הרע של בשמיים וכולסטרול הטוב בריצפה והלב שלך יהיה מבסוט עד השמיים

עכשיו בנוגע ל PCT שלך.
5000 יחידות מפוצלות ל 2 זריקות זה לא מספיק כדי לתת שוק לאשכים כדי לאושש את רמות ה LH
ארומסין ב PCT פחחח מי מכר לך את הלוקש הזה לארומסין אין כל תרומה להתאוששות של ה HPTA זה בסך הכל אנטי אסטרוגן מהדור החדש וכל מה שהוא עושה הוא מוריד את רמות האסטרוגן מה שאתה בכלל לא צריך בזמן ה PCT מפני שרמות האסטרוגן גם ככה נמוכות אני מציע לך בחום לקרוא את המאמר של ה PCT באתר קילוגרם זה יעשה לך סדר בראש.
ובכלל על הנתונים שלך מה לך ולסטרואידים תתחיל לאכול ולהתאמן כמו שצריך תעלה טבעי ואז תחשוב על סייקל

אבל אתה בחור עקשן ולא תקשיב לעצות של חכמים ממך אז אני ממליץ לך על הסייקל הבא:

1-10 500מג טסט אנטט מפוצלות ל2 זריקות

שבוע לאחר סייום הסייקל תתחיל PCT
1500 יחידות HCG כל 4 ימים למשך 16 יום 100מג כלומיד למשך 30 יום ו 20 מג נולבה למשך 45 יום
ואתה מאושש לגמרי

בואנה עדי!! הבנאדם שוקל 62 ק"ג מה אתם מעודדים אותו לעשות סייקל?! בטח נראה כמו מזרק והוא רוצה להזריק שילך לאכול

חס וחלילה אני בחיים לא אמליץ לשחיף כזה סייקל אבל כמו שכתבתי הוא בטח בחור עקשן ולא יקשיב למלומדים ממנו אז לפחות שיעשה את זה כמה שיותר בטוח

2. אתה הולך לקחת ארומסין (עוד נגיע למה אתה לא צריך את זה) וגם הוא רעיל לכבד ובגלל ההשבתה החזקה שיש לו על האסטרוגן גם הוא יש לא השפעה לרעה על רמות הכולסטרול והשומנים בדם (לאסטרוגן תפקיד חשוב בוויסות רמות הכולסטרול וטריציגלירידים) אז גם האפקט של הדיבול וגם האפקט של הארומסין והכולסטרול הרע של בשמיים וכולסטרול הטוב בריצפה והלב שלך יהיה מבסוט עד השמיים

ארומסין ב PCT פחחח מי מכר לך את הלוקש הזה לארומסין אין כל תרומה להתאוששות של ה HPTA זה בסך הכל אנטי אסטרוגן מהדור החדש וכל מה שהוא עושה הוא מוריד את רמות האסטרוגן מה שאתה בכלל לא צריך בזמן ה PCT

אתה טועה וחבל שאתה מטעה אחרים...:nono:

1. ארומסין לא משפיע לרעה על פרופיל השומנים בדם בהשוואה לארימידקס או לטרו

2. ארומסין בזמן PCT מעלה רמות של טסטוסטרון בדם עד 60% ומעלה רמות של IGF1 ככה
שיחד עם נולבדקס זו יכולה להיות אופציה מעולה בPCT.

Anthony Roberts:
I’ve always been in favor of using Nolvadex during PCT, along with an AI, because reducing estrogen levels has been positively correlated with an increase in testosterone (7) so in my mind, it’s be beneficial to increase testosterone by as many mechanisms as possible while trying to recover your endogenous testosterone levels after a cycle.

Interestingly (and almost paradoxically) exemestane not only increases testosterone and lowers estrogen, but it also increases levels of insulin-like growth Factor (IGF). (5) I find this to be interesting, because although the rise in testosterone is most likely responsible for the increase in IGF levels, IGF is known to be an aggravating factor in the growth of breast tumors, like the kind found in breast cancer. However, since estrogen is the primary culprit in breast cancer, the large reduction in estrogen levels, even when combined with a rise in IGF, is enough to make Aromasin a very effective breast cancer medication. /div> Aromasin isn’t too harsh on blood lipids (6) (cholesterol), unlike some of the other AIs’ like Letrozol

Aromasin, will raise your testosterone levels by about 60%, and also help out your free to bound testosterone ratio by lowering levels of Sex Hormone Binding Globulin (SHBG), by about 20% (12)…

References:
1. Clin Cancer Res. 2005 Apr 15;11(8):2809-21.
2. J Clin Endocrinol Metab. 1995 Sep;80(9):2658-60.
3. [Clinical aspects of estrogen and bone metabolism] Clin Calcium. 2002 Sep;12(9):1246-51. Japanese.
4. Science, Vol 283, Issue 5406, 1277-1278 ,26 February 1999
5. J Clin Endocrinol Metab 2000 Jul;85(7):2370-7, "Estrogen Suppression in Males"
6. Fertil Steril. 1978 Mar;29(3):320-7
7. J Clin Endocrinol Metab. 2004 Mar;89(3):1174-80
8. J Steroid Biochem Mol Biol. 2001 Dec;79(1-5):85-91.
9. The Oncologist, Vol. 9, No. 2, 126–136, April 2004
10. Zilembo N., Noberasco C., Bajetta E., Martinetti A., Mariani L., Orefici S. Endocrinological and clinical evaluation of exemestane, a new steroidal aromatase inhibitor. Br. J. Cancer, 72: 1007-1012, 1995
11. Clinical Cancer Research Vol. 10, 1943-1948, March 2004
12. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism Vol. 88, No. 12 5951-5956

אתה טועה ומטעה אחי אין כל סיבה להשתמש בארומסין ב PCT כי אין צורך להוריד את רמות האסטרוגן
כי גם ככה הם ברצפה (טסטוסטרון הוא הזרז העיקרי בגוף ליצור אסטרוגן) וברגע שרמות שלו נמוכות אין שום דאגה
לתופעות אסטרוגניות אם תקח ארומסין אתה רק תוריד את רמות האסטרוגן לחלוטין וזה ידידי היקר מה שמשפיע לרעה על פרופיל הכולסטרול ושומנים (לאסטרוגן השפעה חיובית על מאזן הכולסטרול ושומנים) לגבי הפוסט שהדבקת אמת ארומסין לא משפיע באותה רמה כמו לטרוזול אבל השפעה לרעה מגיע מכיוון אחר והיא ההורדה הדרסטית של אסטרוגן כמו שציינתי ולגבי העלה של טסטוסטרון חח זה ממש מצחיק ואני ממש לא מסכים עם ההצהרה שנעשתה כי איך תעלה את רמות הסטס עם הם גם ככה נמוכות הרי ברגע שאין לך אנדרוגנים בדם מאיפה תגיע העליה הזאת בדיוק? לגוף לוקח זמן להתאושש בעצמו ועם כל הכבוד ארומסין לא יכול להעלות יש מאין לגבי IGF1 אני נוטה להסכים אני מכיר המון אנשים שלוקחים IGF1 במהלך ה PCT אבל ארומסין לא יכול להשפיע באותם רמות
בקיצור ידידי היקר יש להסתכל על התמונה המלאה ולא רק על משהו ספציפי

כמובן שאין שחור ולבן בנושא הנ"ל או כמעט בכל נושא הקשור לPCT אך אני הבאתי לך רק דוגמא קטנה, יש עוד רבות אחרות, מפי בן אדם שמתעסק בתחום כבר למעלה מ25 שנה ועובד ומכין אתלטים ואשר משתמש בחומרים כבר שנים על גבי שנים...
אם יש לך מחקר או בדיקת/בדיקות דם המוכיחות את טענתך אשמח לראותן..

הוא טוען שמומלץ ורצוי להשתמש בארומסין בשביל PCT וישנם מחקרים המגבים את טענתו...

מעבר לכך איפה שלא קראתי בכל פורום בחו"ל, בכל ספר שקראתי בתחום מדברים על כך שארומסין לא פוגע בפרופיל השומנים בדם במידה ניכרת על אף שהוא יכול להביא להורדה של עד 85% ברמות האסטרוגן (בד"כ במינון של 25 מ"ג ליום!!!), נכון שידוע הקשר בין רמות אסטרוגן נמוכות לפגיעה בפרופיל השומנים, אם כך מדוע אין פגיעה בפרופיל זה בעצם הפרדוקס המדובר לגבי ארומסין...

קראתי שאי הפגיעה בפרופיל השומנים קשורה לכך שהתכונה של ארומסין קשורה יותר להקשרות שלו עם הרצפטורים של האסטרוגן בגוף והריסה שלהם ופחות מניעה של ייצור אסטרוגן מלחתחילה, לכן נוצר מצב שבעצם עדיין יש מספיק אסטרוגן במחזור הדם, פשוט אין לו לאן להקשר בשביל להביא לתופעות אסטרוגניות ושאר ירקות...

מעבר לכך בזמן סייקל ניתן ואף רצוי לדעתי להשתמש בארומסין או בארימידקס במינונים נמוכים בשביל להמנע מארומטיזציה גבוהה מידי. מה שעוזר לנו לבנות שריר זה טסטוסטרון ולא אסטרוגן ונראה שחלק מהאנשים פה ושם נוטים לשכוח את העובדה הזאת, כמובן שנרצה כמות מסויימת של אסטרוגן מהסיבות הידועות לכולנו אך אין לנו שום צורך ברמות מרקיעות שחקים !

מה שאתה אומר לגבי ארומסין הוא נכון אני לא טוען שלא מה שאני טוען שזה לא כל כך שחור ולבן הכוונה היא כאשר קוראים פרופיל של סם זה או אחר ושם מוסברים מה ההשפעות של אותו סם מדובר אך ורק על ההשפעות של אותו סם לא מדובר על איך הוא יכול להשתלב במצבים כאלו או אחרים לדוגמא העניין עם פרופיל השומנים זה אכן נכון שארומסין פחות משפיע בצורה ישירה על כולסטרול ושומנים בדם אבל עקב הירידה החדה ברמות האסטרוגן
שיורדות בצורה דרסטית תבוא גם השםעה שלילית על כולסטרול ושומנים אז נכון שלא ארומסין גורם לזה אבל עקב ההשפעה הישירה על רמות האסטרוגן תהייה השפעה לא ישירה על רמות הכולסטרול. לגבי דרכי הפעולה של AIs מהדור החדש שארומסין שייך להם הם נצמדים לרצפטור ארומטס ובעצם מונעים המרה של טסט לאסטרוגן וזאת הסיבה שהרמות של האסטרוגן יורדות כל כך חזק זה שונה לגמרי מאנטי אסטרוגנים כמו נולבה שהם רק חוסמות את הפעילות של אסטרוגן ברקמות מסויימות בגוף אך אסטרוגן עדיין נשאר פעיל בכבד
הסיבה שאני לא אוהב להשתמש בתרופות האלה היא שלהוריד את הסטרוגן לרצפה זה לא בריא וגם לא תורם לסייקל אלה רק יפגע בתוצאות כי לסטרוגן יש גם חשיבות בדברים אחרים כמו ניצול גלוקוז והגברת יכולת התא להשתמש בגלוקוז אני מעדיף לשלב נולבה במהלך הסייקל ככה גם אין דאגה לגיינו וגם אסטרוגן עדיין פעיל בכבד מה שלא מביא להשפעה על פרופיל השומנים בדם (במקרה של שימוש באורליים ההצהרה הזאת לא משנה הרבה) אני כן אמליץ להשתמש ב AI רק עם אותו בן אדם ממש ממש רגיש לגיינו וטיפה טסט הוא יש מתחיל לפתח גיינו מקווה שעזרתי לך.

עדי, אני רוצה להעיר משהו:
אין ספק שיש לך ידע רב וההודעות שלך בעלות ערך רב, אבל קשה מאוד לקרוא ולהבין אותן כי אתה ממעט מאוד להשתמש בסימני פיסוק.
אשמח אם תקפיד על זה, למעני ולמען שאר חברי הפורום; זה רק יוסיף לנו 😉

אני מאמין שהכל עניין של מינונים, אם תיכך כל יום במהלך הסייקל 25 מ"ג ארומסין אז ברור שרמות האסטרוגן שלך יהיו ברצפה והמצב הגופני והמנטלי שלך יהיה גרוע, אך אם תכך למשל 5 מ"ג ארומסין כל יום ההשפעה על רמות האסטרוגן תהיה מתונה יותר, כמובן שזה משתנה מאדם לאדם אך את הנקודה הבהרתי.

אם אין שיקול כספי ויש אפשרות להשתמש בארומסין בזמן סייקל אני חושב שזו האופציה מספר 1 שקיימת כיום מהסיבות הבאות:

א. אחרי שימוש בארומסין אין צורך להוריד בהדרגה במינון עד להפסקה מוחלטת של החומר מאחר ואין
"bouncing back" עם ארומסין.

ב. העלייה במסה תהיה "נקייה" יותר בלי נוזלים מיותרים ועלייה באחוזי שומן, ככה יש בקרה טובה יותר על עלייה במסת השריר ואפשרות לשמר אותה לאחר תום הסייקל.

לסיכום:

היום שלא כמו בעבר יש לנו את הכלים לבצע סייקל עם כמה שפחות תופעות לוואי לא רצויות הן בפן הויזואלי והן בפן הבריאותי ואני חושב שכל מתאמן רציני אשר שוקל לבצע סייקל חייב לקחת בחשבון את הכלים האלו או לפחות שיהיו בהישג יד לשעת הצורך.

אותו דבר כמו נולבה אחי אתה תקבל את אותה השפעה אין סיבה לקחת AI אם אינך ממש רגיש לגיינו

א.אין צורך להוריד מינונים בהדרגה לשום תרופה לא נולבה לא כלומיד ולא AI

ב. עליה במסה תהייה נקייה וללא נוזלים גם אם תקח 20מג נולבה במהלך הסייקל

לסיכום אם אינך ממש רגיש לגיינו לקיחת AI לא ממש תועיל לך ואתה תקבל את אותם תוצאות עם תקח 20מג כלומיד לאורך הסייקל

א.אין צורך להוריד מינונים בהדרגה לשום תרופה לא נולבה לא כלומיד ולא AI
ב. עליה במסה תהייה נקייה וללא נוזלים גם אם תקח 20מג נולבה במהלך הסייקל

לסיכום אם אינך ממש רגיש לגיינו לקיחת AI לא ממש תועיל לך ואתה תקבל את אותם תוצאות עם תקח 20מג כלומיד לאורך הסייקל

א. בוודאי שיש צורך להוריד מינון בהדרגה לחלק מהתרופות, לדוגמא לטרוזול שהוא A/I type ll בפעולתו הוא משבש את פעילותו של האנזים ארומטז אך הוא לא פוגע והורס את הרצפטורים אשר קולטים אסטרוגן ולכן עם הפסקתו יש סיכוי ש האנזים יפעל בצורה מוגברת ותהיה לנו קפיצה ברמות אסטרוגן, אלא אם נמתן בהדרגתיות את מינון החומר.

ארומסין לעומת זאת הורס את הרצפטורים (ומכן מגיע הביטוי steroidal suisidal type l) ככה שלאחר הפסקה של החומר לא יהיה לאסטרוגן לאן להקשר גם אם הוא "ירצה" בכך.

נולבה לא מונע ספיחת נוזלים בזמן הסייקל עד כמה שידוע לי מאחר והוא פועל על הרצפטורים שאליהם נקשר האסטרוגן אך הוא לא מוריד רמות אסטרוגן בדם מעבר לכך ישנה את הטענה שהוא עשוי לחבל בעלייה במסה מאחר והוא מוריד רמות IGF 1 ..

עם כלומיד יש בעיה בשימוש של מעל 30 יום, שהוא עשוי לגרום לתשתוש ראייה.

לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו ושוב אם אין שיקול כספי אני חושב שעדיף ארומסין מכיוון שהיתרונות שלו גוברים על כל חומר אחר הידוע למדע כיום ואני לא מדבר על ג'ינו כי נולבדקס לפי דעתי עדיף במקרה וידועה רגישות לג'ינו ואם בכלל אז עדיף לקחת גם ארומסין וגם נולבה כל הסייקל אם ישנה בעיה כזו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית