דיון סוג סקוואט ומבנה גוף

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
הדיון לא על השאלה " מה יותר טוב HB או LB"

הדיון הוא על מה עדיף, LB או HB לבן אדם אם פרופורציות מסוימות.

הייתם ממליצים למישהו עם יחס טורסו\רגליים גדול לעשות LB ולהפך ? או שזה לא שיקול בכלל ?

@stitch @coldfire @MikeRozner @DarY

אוקיי. מפריע לך המינוח "מנח LB"? אז בוא ננסח את זה אחרת: אין שום בעיה לבצע סקוואט זקוף יותר, עם מוט שמונח על הדלתא האחורית.

לא התעלמתי, אני פשוט לא מבין איך זה פוסל סקוואט זקוף (HB) עם מוט על הדלתא (LB).
אתה נותן שם דוגמאות לפסילת HB על סמך אנטרופומטריות נדירות (לדוגמא - מישהו עם טורסו קצר ורגליים ארוכות יהיה במנח אופקי - זה נכון רק אם הפימור שלו ארוך במידה מאד גדולה לעומת הטיביה). אבל במצבים סבירים? אין שום בעיה עם HB, וגם לא עם המיקס שאני תיארתי. מספיק אנשים כבר הוכיחו את זה, כולל אנשים שהמילה שלהם לגבי הסקוואט שווה יותר משלי ושלך, כמו גלן פנדליי.
אגב - היה לנו כבר דיון על זה, טענתי כבר שם שהאנטרופומטריה מכתיבה את צורת הסקוואט ולמעשה גם את התוצאות (=משקלי עבודה) שמתאמן ישיג מהסקוואט.

תוכיח.
במפרק הירך הם מתארכים ובמפרק הברך הם מתקצרים? תוכיח.
ההאמסטרינג חלשים יותר מהזוקפים הלומברדיים? תוכיח.
ואחרי שתוכיח - תסביר לי איך זה קשור לנקודה. הנקודה שלי פשוטה: אם בתחתית אני לא מכווץ רצונית את ההאמסטרינגס, והם בכל זאת עובדים ומושכים את הטיביה לאחור, זה בגלל שהם מתארכים ונמתחים לכל אורכם - ומושכים את האגן לאחור.
אני לא מבין מה גורם לך לטעון שזווית הגב תלויה ביחס בין הפימור לטיביה. אני לא מבין מה צריך להוכיח לך בזה שההאמסטרינגס מתקצרים בברך (לא שמת לב שהיא נכפפת במהלך הירידה?) ומתארכים בירך. אבל מה שאני בטוח כן מבין, זה שאתה מסיבה כלשהי לא מבדיל בין כיווץ ובין התקצרות. רמז: אחד יכול להתקיים בלי השני. זה נקרא כיווץ איזומטרי. תתחיל משם.

עם הטענה שגלן הוכיח משהו בנוגע לLB או שהוא באופן כללי מישהו שאנחנו חייבים להקשיב לו... אני חייב שלא להסכים.

אבל מה שאני בטוח כן מבין, זה שאתה מסיבה כלשהי לא מבדיל בין כיווץ ובין התקצרות. רמז: אחד יכול להתקיים בלי השני. זה נקרא כיווץ איזומטרי. תתחיל משם.
זאת היתה התשובה הבאה שלי: שבו נפסיק לדבר על התארכות והתקצרות, כי זה לא מעניין אף אחד. כיווץ זה הנושא שלנו.
הקדמת אותי.
אבל אתה בטוח מבין שאני לא מבדיל ביניהם...
הרמז הראשון שלך לכך שאני מבדיל בין הדברים המאד בסיסיים האלה היה המשפט שלי: "ואחרי שתוכיח - תסביר לי איך זה קשור לנקודה."
עם הטענה שגלן הוכיח משהו בנוגע לLB או שהוא באופן כללי מישהו שאנחנו חייבים להקשיב לו... אני חייב שלא להסכים.
אתה מבין אחר כך למה אנשים מתעצבנים כשאתה מצטט את ריפ ומקשיב לו?
כי אני לא מבין אנשים שמזלזלים בריפ - וגם לא אותך עם האמירה הזו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית