הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הליכונים בחדר כושר

oriperetz17

משתמש מתחיל
80
2
נק' מוניטין:
5
80
2
היי 😃
מעניין אותי מאוד לדעת עד כמה אפשרי לסמוך על המד קלוריות של ההליכונים בחדר כושר?
אתמול באירובי שאלתי בחור שהיה ליידי הוא אמר לי תוריד 50 קלוריות ממה שזה מראה לך בערך -+.
רציתי לדעת מה אתם אומרים ?
ושאני עושה הליכה מהירה בשיפוע ומחזיק בהליכון זה משפיע על השריפת קלוריות? , מאשר לא לגעת בכלום?

ושאני עושה הליכה מהירה בשיפוע ומחזיק בהליכון זה משפיע על השריפת קלוריות? , מאשר לא לגעת בכלום?
זה תלוי. אם רמת העצימות של האימון יורדת בגלל שאתה מחזיק בהליכון אז כן- תשרוף פחות קלוריות.
וזה בהנחה שאנחנו משווים בין שני מצבים כאשר מדובר על אותה מהירות ואותו משך אימון.
רמת המאמץ באימון האירובי היא ליניארית לדופק של אותו מתאמן- וכלל שהדופק יותר גבוה כך תשרוף יותר קלוריות באימון.

היי 😃
מעניין אותי מאוד לדעת עד כמה אפשרי לסמוך על המד קלוריות של ההליכונים בחדר כושר?
אתמול באירובי שאלתי בחור שהיה ליידי הוא אמר לי תוריד 50 קלוריות ממה שזה מראה לך בערך -+.
זה ברור שיש סטייה אך אני לא יודעת להעריך כמה. זה אינדיבידואלי ותלוי במאמץ, במשקל והגיל...
בנוסף, אם המהירות היא למשל 8 קמ"ש ואתה עושה את זה במצב 1 בריצה ובמצב 2 בהליכה - היעילות המכנית משתנה וזה משפיע על שריפת הקלוריות.
ויש גורם נוסף שמשפיע- והוא- שריפת הקלוריות במנוחה שלאחר האימון- אימון בעצימות גבוהה ישרוף יותר קלוריות בזמן הזה.
בקיצור, יש הרבה גורמים שמשפיעים ולא תדע כמה קלוריות בדיוק אתה שורף.
לפי מה שאני יודעת דופק יכול להיות מדד אמין יותר אבל עדיין לא מדויק- רק מדידה של צריכת חמצן היא מדויקת (אבל היא לא באמת זמינה לנו..)

אם נשים את הסטייה בצד אז אפשר להעריך שריפת קלוריות על הליכון לפי משקל גוף כפול קילומטרים שעברת

• פותח/ת השרשור
אז נגיד ואני שוקל 56 ואני עושה הליכה בשיפוע 3 קילומטר , נאחז בהליכון בעדינות (נעזר אולי 10-20 אחוז )
אז שרפתי +- 160 קלוריות?
דרך אגב יש חשיבות לטמפרטורת גוף ? כי המזגנים אצלנו ממש חזקים אז אני תמיד שם ג'קט באירובי

אז נגיד ואני שוקל 56 ואני עושה הליכה בשיפוע 3 קילומטר , נאחז בהליכון בעדינות (נעזר אולי 10-20 אחוז )
אז שרפתי +- 160 קלוריות?
בגלל שמדובר בשיפוע כנראה שתשרוף יותר מ160. זה תלוי בכמה אחוז של שיפוע מדובר 😃
נגיד ומדובר ב3% שיפוע ל3 קילומטר אז ההוצאה תהיה בסביבות 200 קלוריות.
וגם את זה כדאי לקחת בערבון מוגבל...

אז שרפתי +- 160 קלוריות?
דרך אגב יש חשיבות לטמפרטורת גוף ? כי המזגנים אצלנו ממש חזקים אז אני תמיד שם ג'קט באירובי
אם אתה שוקל 56 אני לא מבין לאין אתה רוצה לרדת.

אבל זה שהוא סופר קלוריות ועושה אירובי זה לא מחייב שהוא נמצא בחיטוב
יש כאלה שרוצים לדעת כמה הם שורפים כדי שידעו כמה קלוריות לפצות על כך בתזונה...
יש חשיבות מסוימת. לא יודעת עד כמה היא משמעותית.
כאשר הגוף נמצא במצבי קיצון - קור או חום- ההוצאה האנרגטית גדלה בגלל הפעולה שהגוף מבצע כדי לחמם/לקרר את הגוף על מנת להגיע לטמפרטורת גוף קבועה... טמפרטורת הגוף צריכה להיות הטמפ' האופטימלית לטמפרטורת פעולת האנזימים באותו גוף.

ברוב ההליכונים החישוב הקלורי דומה, משקל כפול מרחק,
יש ברירת מחדל למשקל בהליכונים בערך 70 קילו, כדי להיות מדוייק יותר תזין את המשקל שלך לפני הריצה

• פותח/ת השרשור
אני גובה 1.63 ונשאר לי הרבה שומן באיזוא הבטן וקצת בחזה משטם מה כבר ירדתי 21 קילו ועדין יש לי בטן .. הרבה פחות מהתחלה אבל עדין יש .. אני מאמין שעוד חודש אסיים עם החיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית