הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ג'יל טסטוסטרון

מצב
השרשור נעול

nameless

משתמש מתחיל
4
2
נק' מוניטין:
2
4
2
שלום חבר'ה, אני כותב מתוך משתמש חדש כי קצת מביך מקווה שתוכלו לסייע.

אז ככה אני בן 26, מתאמן מתחיל, מעולם לא לקחתי תוספים לא חוקיים, לאחרונה הפריע לי מאוד ג'ינו קטן שהתפתח אצלי.

פניתי לרופא משפחה והוא מצידו הפנה אותי לבדיקת פרולקטין ואחרי שביקשתי גם לטסטוסטרון, הפרולקטין יצא 134 mIU/l, הטסטוסטרון יצא 8.4 nmol/l, שזה דיי נמוך.

אותו רופא רשם לי Testomax 25mg, שזה מעין ג'יל שאני צריך למרוח על הגוף באופן יומיומי למשך חודש.

השאלות שלי כאלה מישהו מכיר?
מה בעצם ההבדל בין הג'יל לזריקה? כששאלתי את הרופא הוא פשוט עשה פרצוף ממש מצחיק ואמר שזריקה זה חזק! (במבטא רוסי זה אפילו מצחיק קצת)
האם צפוי לי שיפור כלשהו באימונים, מסה, חיטוב?
לגבי שאר תופעות הלוואי אני מניח שזה אותו דבר...
ומה לגבי הג'ינו?

נ.ב. זוכרים שהייתם ילדים והרופא היה נותן לכם סוכריה אחרי זריקה או בדיקה לא נעימה, אז ככה הרגשתי איתו, הרופא הזה פשוט נתן לי מרשם לויאגרה בלי קשר לכלום, כששאלתי אם זה דבר נפוץ שבני 26 לוקחים ויאגרה, הוא פשוט צחק ואמר לי "בטח!"

תודה מראש!!🆘

אני מנסה להבין, אתה פנית לרופא עם בעיה של ג'ינו והוא המליץ לך על טסט חיצוני?
אני חושב שזה לא בדיוק הגיוני (תקנו אותי אם אני טועה) - טסט גבוה = יותר טסט מומר לאסטרוגן = ג'ינו.
טסט נמוך = אין ג'ינו? (אולי כתוצאה מפרולקטין גבוה?).

הוא נתן לך ויאגרה כי אולי הוא חשב שאתה סובל מבעיות בתפקוד עקב הטסט הנמוך...

אני לא חושב שאתה צריך לקחת את זה אישית!!

אז ככה אני בן 26, מתאמן מתחיל, מעולם לא לקחתי תוספים לא חוקיים, לאחרונה הפריע לי מאוד ג'ינו קטן שהתפתח אצלי.

פניתי לרופא משפחה והוא מצידו הפנה אותי לבדיקת פרולקטין ואחרי שביקשתי גם לטסטוסטרון, הפרולקטין יצא 134 mIU/l, הטסטוסטרון יצא 8.4 nmol/l, שזה דיי נמוך.

אותו רופא רשם לי Testomax 25mg, שזה מעין ג'יל שאני צריך למרוח על הגוף באופן יומיומי למשך חודש.

מה בעצם ההבדל בין הג'יל לזריקה? כששאלתי את הרופא הוא פשוט עשה פרצוף ממש מצחיק ואמר שזריקה זה חזק! (במבטא רוסי זה אפילו מצחיק קצת)
ומה לגבי הג'ינו?

נ.ב. זוכרים שהייתם ילדים והרופא היה נותן לכם סוכריה אחרי זריקה או בדיקה לא נעימה, אז ככה הרגשתי איתו, הרופא הזה פשוט נתן לי מרשם לויאגרה בלי קשר לכלום, כששאלתי אם זה דבר נפוץ שבני 26 לוקחים ויאגרה, הוא פשוט צחק ואמר לי "בטח!"

תודה מראש!!🆘
אחלה רופא יש לך אם היית מתאמץ היית מקבל טסט באמפולה , אני לקחתי ג׳ל טסטוסטרון וזה סתם בולשיט , אולי קצת נותן חשק מיני אבל לא כזה מורגש , יש מצב שלך זה ישפיע אחרת ..

• פותח/ת השרשור
אני מנסה להבין, אתה פנית לרופא עם בעיה של ג'ינו והוא המליץ לך על טסט חיצוני?
אני חושב שזה לא בדיוק הגיוני (תקנו אותי אם אני טועה) - טסט גבוה = יותר טסט מומר לאסטרוגן = ג'ינו.
טסט נמוך = אין ג'ינו? (אולי כתוצאה מפרולקטין גבוה?).

ממה שקראתי רמת הפרולקטין שלי נחשבת סבירה, יש משהו במה שאתה אומר, ואני מקווה שלא תהיה החרפה.

הוא נתן לך ויאגרה כי אולי הוא חשב שאתה סובל מבעיות בתפקוד עקב הטסט הנמוך...

אני לא חושב שאתה צריך לקחת את זה אישית!!

לא ממש תכננתי, למרות ששמעתי על סיפורים מאוד משכנעים, בכל מקרה ככל שידוע לי זה לא ממש מסוכן ואפילו בריא ללב למעט מקרים מסויימים, שימוש בתרופות מרחיבות כלי דם מסוג מאוד מסוים.

המינון של הטסט נשמע מאוד נמוך, עד כמה זה באמת אפקטיבי? הרי 25 מ"ג לחודש זה 750 מ"ג לחודש שזה לא רע ויש אפשרות למינון גבוה יותר עד 100 מ"ג ליום שזה כבר 3 גר' לחודש, השאלה היא איך האפקטיביות של זה באמת.

אחלה רופא יש לך אם היית מתאמץ היית מקבל טסט באמפולה , אני לקחתי ג׳ל טסטוסטרון וזה סתם בולשיט , אולי קצת נותן חשק מיני אבל לא כזה מורגש , יש מצב שלך זה ישפיע אחרת ..

הוא באמת רופא טוב, חוויה מתקנת אחרי מסכת עינויים שעשו לי בקופה הקודמת, מהמעט שאני יודע על ההבדל המשמעותי בין זריקה לספיגה טרנס-דרמית הוא ברמות החומר הפעיל בדם לאורך זמן, בזריקה אתה מקבל את כל החומר במכה אחת ובספיגה תת עורית הוא 'מטפטף' כמו טפטפת לגוף ואז נמנעים מפּיקים שיוצרים עומס על הכבד, כליות ומערכת העיכול, תלוי באיזו תרופה מדובר.
ובכלל אפשר לראות שתחום המדבקות והג'לים מאוד מתקדם בגלל היתרון המשמעותי הזה, מה גם שבד"כ צריך פחות חומר פעיל לעומת צריכה דרך הפה, כי מערכת העיכול מפרקת לא מעט מהחומר הפעיל ובספיגה עורית הוא נספג כמעט במלואו ישירות לדם.

ד"א חוץ מתוספת חשק מיני שאף פעם לא מזיק היו לך עוד שינויים?

ושוב תודה לכל העונים, אתם עוזרים לי מאוד.

ומה לגבי הג'ינו?

תודה מראש!!🆘
רמות הטסט שלך מתחת לנורמה ולכן הרופא רשם טיפול בטסט ממקור חיצוני. המטרה בטיפול מוצלח שכזה הוא לייצב את רמות הטסט לרמות סבירות בתחום הנורמה כך שלא תסבול מתופעות לוואי הקשורות ברמות טסט נמוכות. לג'ל יתרון בייצוב הרמות על-פני זריקות עקב השימוש התדיר. החיסרון הוא בירידה ברגישות הרצפטורים אליו כך שתידרש כמות גבוהה יותר בהמשך הטיפול עד שלא יתאים עוד ויהיה צורך במעבר להזרקה.
חשוב להבין שטיפול חלופי בטסט הוא לכל החיים מבחינה מתודולוגית כך שככל שהטיפול יתקדם ההיפוגונדיזם השניוני (כתוצאה מפגיעה בפעילות הציר הגונדאלי) יהפוך קבוע וידרוש מעקב תדיר. לכן רצוי לשלול ברמה בסיסית לפחות שרמות הטסט הנמוכות אינן תוצר של תזונה לקויה, ספיגה של ויטמין d, חוסר באבץ וכו...

• פותח/ת השרשור
רמות הטסט שלך מתחת לנורמה ולכן הרופא רשם טיפול בטסט ממקור חיצוני. המטרה בטיפול מוצלח שכזה הוא לייצב את רמות הטסט לרמות סבירות בתחום הנורמה כך שלא תסבול מתופעות לוואי הקשורות ברמות טסט נמוכות. לג'ל יתרון בייצוב הרמות על-פני זריקות עקב השימוש התדיר. החיסרון הוא בירידה ברגישות הרצפטורים אליו כך שתידרש כמות גבוהה יותר בהמשך הטיפול עד שלא יתאים עוד ויהיה צורך במעבר להזרקה.
חשוב להבין שטיפול חלופי בטסט הוא לכל החיים מבחינה מתודולוגית כך שככל שהטיפול יתקדם ההיפוגונדיזם השניוני (כתוצאה מפגיעה בפעילות הציר הגונדאלי) יהפוך קבוע וידרוש מעקב תדיר. לכן רצוי לשלול ברמה בסיסית לפחות שרמות הטסט הנמוכות אינן תוצר של תזונה לקויה, ספיגה של ויטמין d, חוסר באבץ וכו...

אוי וי זמיר:🤦‍♂️:
את הקשר של אבץ לטסט אני עוד איכשהו מכיר, אבל מה הקשר לויטמין D?
תוסף אבץ אני לוקח לעיתים קרובות וויטמין D לקחתי בטיפות עד לפני חודשיים.

ותודה רבה על התשובה העשירה שלך, גורם לי לשקול את המשך הטיפול, יש איזושהי דרך לגרום לאשכים לייצר יותר טסט? אני מניח שזו שאלת מיליון הדולר....

אוי וי זמיר:🤦‍♂️:
את הקשר של אבץ לטסט אני עוד איכשהו מכיר, אבל מה הקשר לויטמין D?
תוסף אבץ אני לוקח לעיתים קרובות וויטמין D לקחתי בטיפות עד לפני חודשיים.

ותודה רבה על התשובה העשירה שלך, גורם לי לשקול את המשך הטיפול, יש איזושהי דרך לגרום לאשכים לייצר יותר טסט? אני מניח שזו שאלת מיליון הדולר....
במידה והחוסר בטסט קשור בפגיעה כלשהי באשך (היפוגונדיזם ראשי) או מרמה נמוכה בייצורם של גונדוטרופינים (LH כעיקר) או בהורמון המגרה ייצורם (GNRH) למשל (תפקוד לקוי שמקורו בהיפותלמוס או בהיפופיזה) אזי טיפול חלופי בטסטוסטרון הוא היחידי שיסייע.
דרכים אחרות המשמשות להעלאת רמות הטסט קשורות בתרופות (ככלומיפן) המגרות ייצורם של גונדוטרופינים (LH) שבתורו יביא להגברת ייצור הטסט באשכים הן בעיקרן פיתרון זמני אם בכלל ויתאימו (שוב, אם בכלל) אך ורק למקרה בו מדובר בהיפוגונדיזם משני (שמקורו אינו בפגיעה באשכים).

• פותח/ת השרשור
במידה והחוסר בטסט קשור בפגיעה כלשהי באשך (היפוגונדיזם ראשי) או מרמה נמוכה בייצורם של גונדוטרופינים (LH כעיקר) או בהורמון המגרה ייצורם למשל (תפקוד לקוי שמקורו בהיפותלמוס או בהיפופיזה) אזי טיפול חלופי בטסטוסטרון הוא היחידי שיסייע.
דרכים אחרות המשמשות להעלאת רמות הטסט קשורות בתרופות המגרות ייצורם של גונדוטרופינים (LH) שבתורו יביא להגברת ייצור הטסט באשכים הן בעיקרן פיתרון זמני אם בכלל ויתאימו (שוב, אם בכלל) אך ורק למקרה בו מדובר בהיפוגונדיזם משני (שמקורו אינו בפגיעה באשכים).

האמת שלא חשבתי על זה או יותר מדויק העדפתי לא לחשוב על זה אבל האשכים שלי לא גדולים במיוחד ולדעתי אפילו קטנים ומאוד רגישים, אפילו מגע קל יכול להכאיב לי.
יהיה לי מאוד קשה להגיד דבר כזה למישהו בפנים אפילו אם הוא רופא, את הטיפול, ההשלכות והסיבוכים אני עוד מוכן לסבול, זאת ההתמודדות עם המערכת שמרתיעה אותי, לעיתים קרובות מדי רופאים פשוט מנסים לשכנע אותי שאני בריא עוד לפני שאני בכלל אומר מה מציק לי, וזה פשוט בולט שזה נעשה מבצע כסף, הרי למה לקופה להוציא כסף על בדיקות, טיפולים, שעות רופא וכו' שאפשר פשוט לשכנע שאתה נורמלי.

ד"א הרופא טען שהטסט בגבול הנורמה, נמוך אבל נורמלי, וששאלתי אותו האם זה הג'יל שהוא רשם לי יכול לגרום לפגיעה בייצור עצמי של טסט הוא אמר שזה לא משפיע, ואני מתחיל להאמין שהוא לא דיבר אמת.

טוב קצת חפרתי, אבל זה המקום היחיד שאני יכול לקבל עוד מידע מעבר לרופא, עד כמה זה נורמלי שכרגע אני סומך יותר על אנשים זרים בפורום מאשר על הרופא שלי?!

וטום ממש תודה, תציע למתכנתים שלכם להוסיף כפתור "BUY ME A BEER" כמו באתרים בחו"ל...🍻

• אהבתי
Reactions: Tom
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית