הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ LB סקוואט ודדליפט לביקורת

• פותח/ת השרשור AmitS85
  • פורסם בתאריך

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז ככה: זו פעם ראשונה שאני מנסה לעשות LB סקוואט במשקל "כבד". בזמן האחרון הייתי מנסה לעשות עם מוט ריק, ולא הסתדר לי הטכניקה.
עד עכשיו תמיד הייתי עושה HB סקוואט, אבל היום החלטתי שאני מנסה LB בכל הכוח.

לגבי דדליפט, הכוונה הייתה לעשות 5 חזרות, אבל היה כשל בחזרה האחרונה.

אז הנה הסרטונים, אשמח לביקורת:

LB סקוואט:

דדליפט:

שמתי לב לשני דברים:
1. בסקוואט אני חושב שיש לי BUTT WINK, תגידו לי בבקשה איך לפתור את זה.
2. בדדליפט הגב שלי מתעגל בחלק מהחזרות. אשים דגש על להוציא את החזה יותר החוצה באימון דדליפט הבא.

תודה מראש 😃

סקוואט זה נראה כאילו אתה עושה HB.
דדליפט אתה לא מבצע את התנועה נכון. 2 דברים.
האחד זה נראה כאילו אתה מרים את זה עם הידים קצת.(יכול להיות שזה נדמה לי.)
השני הוא שהסטאפ שלך לא נכון. אתה צריך לקרב את הרגליים למוט ואז להוריד את הגב קדימה כלפיי המוט ואז למשוך.
קשה להסביר את זה מילולית לכן אמליץ לך לעשות עוד סיבוב על הסרטון של ריפטו בנושא דדליפט.

• פותח/ת השרשור
סקוואט זה נראה כאילו אתה עושה HB.
זה אמור להיות טוב או רע? אמורה להיות תנועה מיוחדת ב-LB?
האחד זה נראה כאילו אתה מרים את זה עם הידים קצת.(יכול להיות שזה נדמה לי.)
יכול להיות שטיפה הזזתי את המרפקים ס"מ אחורה בזמן העלייה כדי לייצב את המוט. נראה לי דווקא לגיטימי.
השני הוא שהסטאפ שלך לא נכון. אתה צריך לקרב את הרגליים למוט ואז להוריד את הגב קדימה כלפיי המוט ואז למשוך.
למה? זה בדיוק מה שעשיתי.

סקוואט -
הבעיה בסקוואט היא שהגב זקוף מדי והמוט לא נמצא מעל מרכז המסה.
הגב שלך נראה ככה
badback.png

וצריך להראות כמו התמונה השמאלית פה
Squats.png

שים לב שבתחתית המוט שלך לא נמצא מעל מרכז כף הרגל, כאשר מנח הירידה של המוט אמור להיות ישר במהלך כל התנועה. בתמונה שבה צילמתי אותך נראה כאילו המוט נמצא מעל העקב, מה שהורס לך את שיווי המשקל וגורם לך להשתמש בשרירי הגף לייצוב הגוף וזה לא כל כך טוב.
אם תרים את התחת יותר גבוה, תקשט את הגב ותוריד אותו בזווית שבה המוט יהיה מעל מרכז המסה הסקוואט שלך יראה טוב יותר.

דד ליפט -
אל תתחיל את העליה עם אגן נמוך, כשאתה מתחיל להרים בצורה של כוח מתפרץ כמו שאתה עושה אתה מוריד מהמתיחה של ההאמסטרינג ומרים את המוט על חשבון הגב.
אתה אמור להתחיל להרים מהמצב הזה
latest

אז אל תוריד את האגן למטה.
דבר שני, תתקן את המבט, המבט שלך לא אמור להיות קדימה כי ככה אתה הורס את המנח הנייטראלי של עמוד השדרה. המבט שלך אמור לפנות למטה וקדימה, כמו המבט בסקוואט, וככה אתה שומר על מנח נייטראלי של עמוד השדרה.

דרך אגב, בזמן שאתה עושה את הפעולה של ההתפרצות לפני כל חזרה אתה מאבד כיווץ בגב ומתחיל להרים עם גב עגול.

בסטפ בדדליפט אתה מוריד את האגן בזמן כיפוף הברכיים,אתה אמור לתפוס את המוט ללא כיפוף ברכיים תוך כדי שמירה על האגן גבוה\לא להוריד אותו.
לאחר מכן תכופף את ברכיים עד שהשוק נוגעת במוט ושוב תנסה להשאיר את האגן גבוה.
\ייעוץ - טכניקת דדליפט חמשת שלבי המשיכה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סקוואט -
הבעיה בסקוואט היא שהגב זקוף מדי והמוט לא נמצא מעל מרכז המסה.
הגב שלך נראה ככה
צפה בקובץ המצורף 29374
וצריך להראות כמו התמונה השמאלית פה
Squats.png

שים לב שבתחתית המוט שלך לא נמצא מעל מרכז כף הרגל, כאשר מנח הירידה של המוט אמור להיות ישר במהלך כל התנועה. בתמונה שבה צילמתי אותך נראה כאילו המוט נמצא מעל העקב, מה שהורס לך את שיווי המשקל וגורם לך להשתמש בשרירי הגף לייצוב הגוף וזה לא כל כך טוב.
אם תרים את התחת יותר גבוה, תקשט את הגב ותוריד אותו בזווית שבה המוט יהיה מעל מרכז המסה הסקוואט שלך יראה טוב יותר.

דד ליפט -
אל תתחיל את העליה עם אגן נמוך, כשאתה מתחיל להרים בצורה של כוח מתפרץ כמו שאתה עושה אתה מוריד מהמתיחה של ההאמסטרינג ומרים את המוט על חשבון הגב.
אתה אמור להתחיל להרים מהמצב הזה
latest

אז אל תוריד את האגן למטה.
דבר שני, תתקן את המבט, המבט שלך לא אמור להיות קדימה כי ככה אתה הורס את המנח הנייטראלי של עמוד השדרה. המבט שלך אמור לפנות למטה וקדימה, כמו המבט בסקוואט, וככה אתה שומר על מנח נייטראלי של עמוד השדרה.

דרך אגב, בזמן שאתה עושה את הפעולה של ההתפרצות לפני כל חזרה אתה מאבד כיווץ בגב ומתחיל להרים עם גב עגול.
תודה רבה על התשובה המפורטת והמובנת, עזרה לי מאוד! קבל מוניטין 😃
אשתדל ליישם את הדברים באימון הבא בכל אחד מהתרגילים (יום ראשון סקוואט ויום שלישי הבא דדליפט), ואעלה פה שוב לביקורת.
ובנוסף לסקוואט ביום ראשון, סביר להניח שאצלם גם טכניקה של פנדליי רואו לביקורת.
לאחר מכן תכוףף את ברכיים עד שהשוק נוגעת במוט ושוב תנסה להשאיר את האגן גבוה.
לא הבנתי, איך אני אמור למשוך אם המוט נוגע בשוקיים?

תודה רבה על התשובה המפורטת והמובנת, עזרה לי מאוד! קבל מוניטין 😃
אשתדל ליישם את הדברים באימון הבא בכל אחד מהתרגילים (יום ראשון סקוואט ויום שלישי הבא דדליפט), ואעלה פה שוב לביקורת.
ובנוסף לסקוואט ביום ראשון, סביר להניח שאצלם גם טכניקה של פנדליי רואו לביקורת.

לא הבנתי, איך אני אמור למשוך אם המוט נוגע בשוקיים?
אני לא בטוח מבין את הבעיה,המוט אומר להיות בנגיעה עם השוקיים גם במהלך המשיכה.

• פותח/ת השרשור
אני לא בטוח מבין את הבעיה,המוט אומר להיות בנגיעה עם השוקיים גם במהלך המשיכה.
לא נראה לי שזה מרגיש נוח ככה, עצם זה שהמוט משפשף את השוקיים והירכיים בזמן המשיכה לא נשמע הגיוני.

לא נראה לי שזה מרגיש נוח ככה, עצם זה שהמוט משפשף את השוקיים והירכיים בזמן המשיכה לא נשמע הגיוני.
זה בשביל שהמסלול יהיה כמה שיותר "ישר" ובכך הכי יעיל.
מה לעשות זה אחת הבעיות בלהתאמן.וזה לא אמור לגעת בירכיים.
אני קצת חדש בנושא אז כנראה קשה לי להסביר אולי אחד התותחים פה יעזור.(לא שחייב להיות תותח בשביל זה)
מה שכן אפשר לראות בציור שטנק שלח שהמוט אכן נוגע בשוקיים-קרוב מאוד לשוקיים. אני מאמין שבמשקלים כבדים יהיה קשה יותר להרחיק את זה מהשוקיים

זה לא מרגיש נוח ככה, בגלל זה קונים גרביים ארוכות לדדליפט, או מתמודדים עם פצעים על הרגליים, אבל ו הדרך להרים. משקל מספיק כבד או שלא יעלה בצורה אחרת או שבלי שתתכוון הוא יתגלגל וייצמד לשוקיים וככה יעלה.

משהו שעזר לי מאוד כתחליף לגרבי דד ליפט זה שרוולי ברכיים. בסקוואט אני שם אותם למעלה כדי לשמור על הברך מחוממת ובדד ליפט אני מוריד את השרוולים למטה והם מגנים עליי מהשפשוף של המוט בחלק התחתון של הרגל. זה הגיוני לגמרי שהמוט אמור להשתפשף ברגל במהלך כל התנועה אם תרצה אני יכול להסביר לך גם למה מבחינת פירוק כוחות פיזיקליים ושימוש נכון במנופי תנועה

1+

משהו שעזר לי מאוד כתחליף לגרבי דד ליפט זה שרוולי ברכיים
וואלה? לא חשבתי על זה אף פעם.
הבאת לי רעיון 😃

וואלה? לא חשבתי על זה אף פעם.
הבאת לי רעיון 😃
כמו שאומרים, כל המצאה בעולם הומצאה על ידי בנאדם עצלן שהחליט לשפר את איכות החיים שלו, ובדיוק כך, העצלנות שלי להוריד לגמרי את השרוולים גילתה לי את הקסם שבהם למשיכות 😃
מוזמן לספר לי איך היה אחרי שתנסה!

כמו שאומרים, כל המצאה בעולם הומצאה על ידי בנאדם עצלן שהחליט לשפר את איכות החיים שלו, ובדיוק כך, העצלנות שלי להוריד לגמרי את השרוולים גילתה לי את הקסם שבהם למשיכות 😃
מוזמן לספר לי איך היה אחרי שתנסה!
לפחות תן קרדיט.. אני די בטוח שהעצלנות לזה הועתקה מ @yujinius , כאחד שהעתיק ממנו את זה גם 🤣

לא יודע מה איתכם, לי קצת חבל לשפשף את המוט על השרוולים. אם גרבי דדליפט ייקרעו אז מילא אבל שרוולים של 300 שקל, חבל.
לימים ששוכחים את הגרביים למשל, אלטרנטיבה עדיפה מאשר כל הדם והפצעים שאחכ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית