הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ LB סקוואט ודדליפט לביקורת

• פותח/ת השרשור AmitS85
  • פורסם בתאריך

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז ככה: זו פעם ראשונה שאני מנסה לעשות LB סקוואט במשקל "כבד". בזמן האחרון הייתי מנסה לעשות עם מוט ריק, ולא הסתדר לי הטכניקה.
עד עכשיו תמיד הייתי עושה HB סקוואט, אבל היום החלטתי שאני מנסה LB בכל הכוח.

לגבי דדליפט, הכוונה הייתה לעשות 5 חזרות, אבל היה כשל בחזרה האחרונה.

אז הנה הסרטונים, אשמח לביקורת:

LB סקוואט:

דדליפט:

שמתי לב לשני דברים:
1. בסקוואט אני חושב שיש לי BUTT WINK, תגידו לי בבקשה איך לפתור את זה.
2. בדדליפט הגב שלי מתעגל בחלק מהחזרות. אשים דגש על להוציא את החזה יותר החוצה באימון דדליפט הבא.

תודה מראש 😃

• פותח/ת השרשור
זה לא מרגיש נוח ככה, בגלל זה קונים גרביים ארוכות לדדליפט, או מתמודדים עם פצעים על הרגליים, אבל ו הדרך להרים. משקל מספיק כבד או שלא יעלה בצורה אחרת או שבלי שתתכוון הוא יתגלגל וייצמד לשוקיים וככה יעלה.
משהו שעזר לי מאוד כתחליף לגרבי דד ליפט זה שרוולי ברכיים. בסקוואט אני שם אותם למעלה כדי לשמור על הברך מחוממת ובדד ליפט אני מוריד את השרוולים למטה והם מגנים עליי מהשפשוף של המוט בחלק התחתון של הרגל. זה הגיוני לגמרי שהמוט אמור להשתפשף ברגל במהלך כל התנועה אם תרצה אני יכול להסביר לך גם למה מבחינת פירוק כוחות פיזיקליים ושימוש נכון במנופי תנועה
תודה רבה לשניכם 😃
אז בנוסף לגרביים ארוכות ושרוולי ברכיים, מכנסיים ארוכים הם גם אופציה?

אז בנוסף לגרביים ארוכות ושרוולי ברכיים, מכנסיים ארוכים הם גם אופציה?
כן, רק המכנסיים צריכות להיות אלסטיות ולא להרוס לך את הסט אפ. טייטס יכול להתאים לדד ליפט אם לא אכפת לך להראות גיי בזמן האימון 😃

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אוקיי, אז היום היה לי אימון (לאחר שבוע שלא יצא לי להתאמן מסיבות כאלו ואחרות), ועשיתי בו סקוואט, פרס, ופנדליי רואו - הכל ל-3X5.
צילמתי טכניקה בסקוואט ובפרס. כשהגעתי לפנדליי רואו כבר נגמרה לי הסוללה 😣
בסקוואט שוב ראיתי שאני עושה תנועה של HB. אני לא מבין למה, העלאתי מרפקים למעלה ונשענתי טיפה קדימה עם הגב.
בקיצור תגידו לי בבקשה איך לתקן את הסקוואט ואיך הפרס נראה. @Tank @Matty @yujinius @goch @White Walker

LB סקוואט:

פרס:

שוב תודה 😃

יש לי מספר הערות שאפילו אני הצלחתי לראות:
סקואט: אתה יורד המון, אתה לא צריך לרדת כל כך הרבה.. בנוסף זה נראה מוזר שאתה קורס למטה. יכול להיות שאתה רק צריך להעלות משקל.
דדליפט: גב עגול מאוד, אני במקומך הייתי מוריד משקל (הרבה) ולא מסתכן בפציעה.
פרס: קיימת סכנה לדלקת בכף היד, אתה לא מחזיק טוב..

• פותח/ת השרשור
סקואט: אתה יורד המון, אתה לא צריך לרדת כל כך הרבה.. בנוסף זה נראה מוזר שאתה קורס למטה. יכול להיות שאתה רק צריך להעלות משקל.
למה לא? דווקא להפך, הבנתי שזה טוב לרדת כמה שיותר עמוק.
דדליפט: גב עגול מאוד, אני במקומך הייתי מוריד משקל (הרבה) ולא מסתכן בפציעה.
כבר דיברנו קודם על הדדליפט, אמרנו שהגב שלי טיפה מתעגל בגלל שאני מוריד את האגן למטה. אין לדעתי מה להוסיף בקשר לדדליפט.
אמרתי שאיישם את ההערות באימון דדליפט הבא שלי ואעלה שוב לביקורת.
פרס: קיימת סכנה לדלקת בכף היד, אתה לא מחזיק טוב..
אז כדי לתקן את זה, יכול להיות שאני צריך להזיז את המרפקים קדימה?
בפרס פרק כף היד שלך לא טוב, הוא צריך להיות מסובב פנימה, כאילו ממשיך את היד בקו ישר (לא בטוח שאני מתאר את זה טוב)

בפרס אתה צריך להוציא את המרפקים קדימה ככה שהאמה שלך היא "המשך" של המוט כלפי מטה.
בסקוואט תשתלט על הירידה שלך,אתה "מתרסק" כלפי מטה תרד מתון יותר.
(הייתי מחכה גם לאחד האנשים שתייגת שיתנו עוד נקודות לגבי הסקוואט)

• פותח/ת השרשור
בפרס אתה צריך להוציא את המרפקים קדימה ככה שהאמה שלך היא "המשך" של המוט כלפי מטה.
תודה רבה!
אשתדל ליישם באימון פרס הבא ואעלה שוב.
בסקוואט תשתלט על הירידה שלך,אתה "מתרסק" כלפי מטה תרד מתון יותר.
לא כל כך הבנתי... כלומר להוציא תחת יותר החוצה ולרדת יותר לאט?
אחכה גם לעוד תגובות

בסקוואט אתה לא עובד מספיק עם התחת. אני חושב שעדיף שתנסה להוציא את התחת יותר החוצה ולהוריד את החזה יותר. נראה לי שאתה נראה בתחתית בדיוק כמו בסרטון הקודם ולא כמו בתמונה שהעליתי. חוץ מזה בסדר גמור.
פרס מעולה
עם רוחב האחיזה שלו זה לא אפשרי לדעתי. אם הוא יתפוס צר יותר לאומת זאת, משהו שהייתי ממליץ לו לנסות, זאת יכולה להיות הצעה טובה מאוד

בסקוואט אתה לא עובד מספיק עם התחת. אני חושב שעדיף שתנסה להוציא את התחת יותר החוצה ולהוריד את החזה יותר. נראה לי שאתה נראה בתחתית בדיוק כמו בסרטון הקודם ולא כמו בתמונה שהעליתי. חוץ מזה בסדר גמור.
פרס מעולה

עם רוחב האחיזה שלו זה לא אפשרי לדעתי. אם הוא יתפוס צר יותר לאומת זאת, משהו שהייתי ממליץ לו לנסות, זאת יכולה להיות הצעה טובה מאוד
שמח ללמוד ממך:)(אגב אתה זה aבעקבותיו החלטתי להתחיל SS)

למה לא? דווקא להפך, הבנתי שזה טוב לרדת כמה שיותר עמוק.

כבר דיברנו קודם על הדדליפט, אמרנו שהגב שלי טיפה מתעגל בגלל שאני מוריד את האגן למטה. אין לדעתי מה להוסיף בקשר לדדליפט.
אמרתי שאיישם את ההערות באימון דדליפט הבא שלי ואעלה שוב לביקורת.

עדיף שתרד יותר לאט ופחות ולא "תתרסק"

• פותח/ת השרשור
ניסיתי להגיע למצב כמו בתמונה שהראית ע"י הרמת המרפקים והישענות הגב קדימה. הבנתי שזה לא כל כך עבד...
אנסה באימון הבא לשים דגש על הוצאת תחת והורדת החזה.
אולי לא רואים את זה מהזווית הזאת, אבל הרוחב לא נראה לי ממש רחב (תלוי גם איך אתה מגדיר רחב), הוא כס"מ יותר מרוחב כתפיים. אתה אומר שכדאי לקצר קצת?
בכל אופן, אנסה לשים דגש על הוצאת מרפקים קדימה באימון הבא.
עדיף שתרד יותר לאט ופחות ולא "תתרסק"
רק לא הבנתי למה פחות, הבנתי שכמה שיותר עמוק ככה יותר יעיל.

ניסיתי להגיע למצב כמו בתמונה שהראית ע"י הרמת המרפקים והישענות הגב קדימה. הבנתי שזה לא כל כך עבד...
אנסה באימון הבא לשים דגש על הוצאת תחת והורדת החזה.

אולי לא רואים את זה מהזווית הזאת, אבל הרוחב לא נראה לי ממש רחב (תלוי גם איך אתה מגדיר רחב), הוא כס"מ יותר מרוחב כתפיים. אתה אומר שכדאי לקצר קצת?
בכל אופן, אנסה לשים דגש על הוצאת מרפקים קדימה באימון הבא.

רק לא הבנתי למה פחות, הבנתי שכמה שיותר עמוק ככה יותר יעיל.

כמה שיותר עמוק יותר יעיל זה נכון.
אבל יותר חשוב לרדת לאט ולא "להתרסק" ולרדת פחות.
העיקר לשבור מקביל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית