הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ LB סקוואט ודדליפט לביקורת

• פותח/ת השרשור AmitS85
  • פורסם בתאריך

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז ככה: זו פעם ראשונה שאני מנסה לעשות LB סקוואט במשקל "כבד". בזמן האחרון הייתי מנסה לעשות עם מוט ריק, ולא הסתדר לי הטכניקה.
עד עכשיו תמיד הייתי עושה HB סקוואט, אבל היום החלטתי שאני מנסה LB בכל הכוח.

לגבי דדליפט, הכוונה הייתה לעשות 5 חזרות, אבל היה כשל בחזרה האחרונה.

אז הנה הסרטונים, אשמח לביקורת:

LB סקוואט:

דדליפט:

שמתי לב לשני דברים:
1. בסקוואט אני חושב שיש לי BUTT WINK, תגידו לי בבקשה איך לפתור את זה.
2. בדדליפט הגב שלי מתעגל בחלק מהחזרות. אשים דגש על להוציא את החזה יותר החוצה באימון דדליפט הבא.

תודה מראש 😃

העיקר לשבור מקביל.
אם אתה לא מכוון להתחרות והעומק האידיאלי שלך הוא לא עומק של שבירת מקביל אפשר גם לא לשבור מקביל. אתה צריך להגיע למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג, ובהתאם לאנטרופומטריה שלך זה יכול לקרות בעומקים שונים.

לא עברתי על כל התגובות אז אם אני חוזר על דברים שנאמרו, תסלח לי.

פרס-
מרפקים החוצה, עמידה מעט יותר רחבה (אם בעמידה כזו אתה חזק יותר, אז אל תשנה), עמידה ברוחב של סקוואט יהיה טוב לרוב.
מפרק ישר ככל האפשר עם שורש כף היד - יש טכניקה שריפטו לימד שעזרה לי אישית ליישר את המפרק.

סקוואט-
LB נכון?
נראה כמו באט ווינק בתחתית, די הציק לי בעין.
נסה לרדת קצת פחות אולי, שאר הדברים נראים בסדר גמור.

לא לשבור מקביל.
באיזו אנטרופומטריה ניתן להגיע למתיחה מקסימלית של ההמסטרינג ללא שבירת מקביל?
טורסו קצר ורגליים ארוכות?

אלה דברים שצריך לאבחן באופן פרטני עם כל מתאמן..
לפי מה שזכור לי ריפטו דיבר על מצב בו אי שבירת מקביל תעביר את רוב העומס אל הברכיים, במקום אל הפוסטרייר צ'יין.

תקן אותי אם אני טועה 😃

• פותח/ת השרשור
לא עברתי על כל התגובות אז אם אני חוזר על דברים שנאמרו, תסלח לי.

פרס-
מרפקים החוצה, עמידה מעט יותר רחבה (אם בעמידה כזו אתה חזק יותר, אז אל תשנה), עמידה ברוחב של סקוואט יהיה טוב לרוב.
מפרק ישר ככל האפשר עם שורש כף היד - יש טכניקה שריפטו לימד שעזרה לי אישית ליישר את המפרק.

סקוואט-
LB נכון?
נראה כמו באט ווינק בתחתית, די הציק לי בעין.
נסה לרדת קצת פחות אולי, שאר הדברים נראים בסדר גמור.
תודה רבה, אשתדל ליישם 😃

מקס זה שאתה לא צריך לשבור מקביל זה נובע מהסיבה פשוטה שאתה פצוע. זה לא אומר שכולם צריכים לעשות את זה.
שבירת מקביל הינה חלק חשוב בתנועה.
במשקל כזה לא רואה סיבה לא לשבור. אם זה היה 200 קילו סקוואט אז הייתי נותן לו לעשות גבולי אם הוא לא מתחרה.

טורסו קצר ורגליים ארוכות?
אם אני לא טועה אז ההפך. פמור קצר וטורסו ארוך. אין לי הרבה דוגמאות לזה אבל אני זוכר ש @הקרנף הלבן עובד בטווח תנועה שלא שובר מקביל וזה מצוין בשבילו.
מקס זה שאתה לא צריך לשבור מקביל זה נובע מהסיבה פשוטה שאתה פצוע.
מה אני קשור?

אם אתה לא מכוון להתחרות והעומק האידיאלי שלך הוא לא עומק של שבירת מקביל אפשר גם לא לשבור מקביל. אתה צריך להגיע למתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג, ובהתאם לאנטרופומטריה שלך זה יכול לקרות בעומקים שונים.
✋🛑✋✋🛑✋✋🛑✋

ההאמסטרינג בקושי נמתחים בסקוואט (אם בכלל), ואתה רוצה להגיע למתיחה מקסימלית שלהם?
בלואו באר סקוואט הposterior chain מבצע את כל התנועה. בזמן הירידה יש מלחמה בין מקורבי הירך ושרירי הגב באזור עמוד השדרה הלורדוזי על שליטה באגן מה שגורם למתיחה בהאמסטרינג בשלב כלשהו בתנועה שאצל רוב המתאמנים הוא אזור שבירת המקביל.
ההאמסטרינג מתארך בסקוואט לא? 😅
פוטנציאל ההתארכות של ההאמסטרינג הוא נמוך אבל קיימת בו מתיחה שניתן להרגיש בתחתית הבור

בלואו באר סקוואט הposterior chain מבצע את כל התנועה. בזמן הירידה יש מלחמה בין מקורבי הירך ושרירי הגב באזור עמוד השדרה הלורדוזי על שליטה באגן מה שגורם למתיחה בהאמסטרינג בשלב כלשהו בתנועה שאצל רוב המתאמנים הוא אזור שבירת המקביל.

פוטנציאל ההתארכות של ההאמסטרינג הוא נמוך אבל קיימת בו מתיחה שניתן להרגיש בתחתית הבור
והייתי בטוח שאתה שתול של ריפטו

בלי קשר, אני לא מסכים. זה ממש לא נכון. אין שום התארכות משמעותית של ההאמסטרינג. זה שאולי יש השפעה של ההאמסטרינג על הגב התחתון ממש לא קשור ל-"מתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג".

והייתי בטוח שאתה שתול של ריפטו

בלי קשר, אני לא מסכים. זה ממש לא נכון. אין שום התארכות משמעותית של ההאמסטרינג. זה שאולי יש השפעה של ההאמסטרינג על הגב התחתון ממש לא קשור ל-"מתיחה מקסימלית של ההאמסטרינג".
דקה לא ראיתי שערכת את ההודעה
טוב שחר אתה יכול להסביר לי מה ההבדל בעבודה של ההאמסטרינג בין סקוואט שבו הארבע ראשי הוא השאיר הדומיננטי לבית סקוואט שבו הposterior chain הוא הדומיננטי?

דקה לא ראיתי שערכת את ההודעה
טוב שחר אתה יכול להסביר לי מה ההבדל בעבודה של ההאמסטרינג בין סקוואט שבו הארבע ראשי הוא השאיר הדומיננטי לבית סקוואט שבו הposterior chain הוא הדומיננטי?
אתה מתכוון להבדל בעבודה של ההאמס בין HB ל-LB?
אם כן אז ב-LB הוא עובד קצת יותר משום שהוא מתארך קצת יותר
בוא נגיד שב-HB הוא בוודאות לא מתארך אולי אפילו מתקצר, ב-LB מתארך קצת

אתה מתכוון להבדל בעבודה של ההאמס בין HB ל-LB?
אם כן אז ב-LB הוא עובד קצת יותר משום שהוא מתארך קצת יותר
בוא נגיד שב-HB הוא בוודאות לא מתארך אולי אפילו מתקצר, ב-LB מתארך קצת
אז מה שאני מרגיש בתחתית הlb זה כיווץ איזומטרי של ההאמסטרינג?

אז מה שאני מרגיש בתחתית הlb זה כיווץ איזומטרי של ההאמסטרינג?
כן, אולי התארכות קלה.
דרך אגב, אם תשים לב במשקלים גבוהים הברכיים נוטות לעבוד (זאת אומרת פשיטה שלהם) לפני הפשיטה בירך, זה לא היה יכול לקרות אם ההאמסטרינג היו במתיחה מקסימלית. (כי פשיטה בברך ללא שינוי בירך זה תמיד יהיה התארכות של ההאמס).

אוקיי, אז היום היה לי אימון (לאחר שבוע שלא יצא לי להתאמן מסיבות כאלו ואחרות), ועשיתי בו סקוואט, פרס, ופנדליי רואו - הכל ל-3X5.
צילמתי טכניקה בסקוואט ובפרס. כשהגעתי לפנדליי רואו כבר נגמרה לי הסוללה 😣
בסקוואט שוב ראיתי שאני עושה תנועה של HB. אני לא מבין למה, העלאתי מרפקים למעלה ונשענתי טיפה קדימה עם הגב.
בקיצור תגידו לי בבקשה איך לתקן את הסקוואט ואיך הפרס נראה. @Tank @Matty @yujinius @goch @White Walker

LB סקוואט:

פרס:

שוב תודה 😃

לגבי הסקואט אני מסכים עם מה שאמרו לא ליפול למטה אלא לרדת יותר מבוקר תוך שמירה על כיווץ. ורצוי לשפר את ההיפ דרייב, שלא ראיתי שהוא קיים. תחשוב על זה שהתחת (האגן בעצם) מוביל את התנועה למעלה מהבור, בניגוד ללהוביל יותר עם החזה מה שעושים בHB

• פותח/ת השרשור
לגבי הסקואט אני מסכים עם מה שאמרו לא ליפול למטה אלא לרדת יותר מבוקר תוך שמירה על כיווץ. ורצוי לשפר את ההיפ דרייב, שלא ראיתי שהוא קיים. תחשוב על זה שהתחת (האגן בעצם) מוביל את התנועה למעלה מהבור, בניגוד ללהוביל יותר עם החזה מה שעושים בHB
סבבה תודה רבה 😃
רק תעשו לי בבקשה קצת סדר לגבי הסקוואט, מה אני צריך לתקן מהסרטון האחרון כדי שייצא לי LB סקוואט כמו שצריך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית