הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנון זמני סייקל ועומס

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
היי

סיימתי את הסייקל שלי +PCT (סייקל חיטוב) לפני שלושה חודשים -הסייקל ארך כ10 שבועות

אני רוצה להתחיל סייקל בחודש הבא (1/11) שיהיה סייקל מסה ומיד לקראת פסח לעשות עוד סייקל חיטוב. (כדי לשמור על השריר כמה שיותר).

האם זה לא עמוס מדי?
איך אפשר לעשות ניקוי אפקטיבי בין הסייקלים (כבד רעלים וכו) וכמה זה באמת אפקטיבי
מישהו יכול לתת לי המלצה לסייקלים מעט יותר מתקדמים? (הסייקל האחרון שלי היה טוסטווירון +ווינסטרול.) מסה וחיטוב.(עם עדיפות לחומרי פארמה)

ידוע שלך אין כזה הבדל בין סייקל 'מסה' לסייקל 'חיטוב' בגדול יש חומרים יבשים ויש פחות והקטע שעושה את ההבדל זה התזונה.

סייקל מסה אישית הייתי הולך על טסט' 500 בשבוע מפוצל ל-2 זריקות ואולי למשך 3-4 שבועות מוסיף 30-40 מ"ג דיבול.

אין צורך יותר מזה, אתה תגדל יפה מסייקל כזה בתאני שתנוח כמו שצריך, תאכל כמו שצריך ותתאמן כמו שצריך.

**אני יודע שיש חומר שמאפשר לך להמשיך לעוד סייקל ישר שכחתי את שמו, אבל אני בטוח שמשין הד יגיד לך, אבל שתדע זה לא מומלץ זה נועד יותר לאנשים שמתחרים ברמה מקצועית.

לפי הפריסה של הסייקלים שלך לאורך השנה אתה יותר מדי זמן על אנבוליים מי שלא מתחרה אני ממליץ לו על לא יותר מ2 סייקלים בשנה יות משה אין צורך ואתה כמה נגרר למצב של זמני התאוששות קצרים מדי וצריך להבין טוב טוב איך המאזן ההורמונלי עובד ועל להביא להתאוששות כמה שיותר מהירה ידע שאני מניח שאין לך ובגלל זה לא מומלץ להכנס למצב שלא תדע איך לצאת ממנו
רועי אני לא מסכים עם ההצהרה שלך יש חומרים טובים יותר למסה מאשר אחרים לא סתם חומרים מאוד אסטרוגניים ידועים כסוכני מסה טובים יותר מחומרים יבשם (למעט טרן) וזה בגלל שלאסטרוגן יש תפקיד מכריע
בניצול הגלוקוז בקיצור בוא נגיד שאם תקח 2 אנשים ושניהם יאכלו אותו דבר ואחד יקח טסט ודיבול והשני טסט ומסטרון מי שלקח טסט ודיבול יעלה יותר במשקל

• פותח/ת השרשור
כן זה יוצא 2 סייקלים לשנה

אחד מסה בתחילת השנה אחד חיטוב לקראת פסח...שמסתיים איפשהוא בסוף השנה (כולל PCT)

איפה אני לא בסדר?

• פותח/ת השרשור
חוצמזה עדי אני עוקב אחרייך כבר המון זמן בפורום ואני מת על התשובות המלומדות שלך.
לכן אני שמח שאתה עונה לי.

תוכל להתייחס לשאר השאלה שלי?

מה אתה חושב על סייקל של סוסטנון+דקה?

הסייקל מצויין סוסטנון+דקה זה שילוב קלאסי אבל מה שהתכוונתי זה סייקל מסה בתחילת השנה ואז בפסח שזה אפריל עוד סייקל זה קרוב מידי אחד לשני הייתי עושה את הסייקל חיטוב בסביבות יוני

אני אישית לא הייתי הולך על סוסטנון+דקה, כי זה סייקל מים, אתה תעלה הרבה סייקל, אבל גם אתה תרד לא מעט, כי אלו חומרים שלא יתנו לך מסה יבשה, תמיד כדאי לשלב חומרים מסוגים שונים, נגיד סוסטנון+דקה+דיאנבול (הדיאנבול פחות סופח מים מאשר הדקה - הוא ייתן לך יותר מסה)

או נגיד סוסטנון+טרן, טרן חומר יבש וסוסטונון הוא סופח יותר נוזלים.

לגבי זמני מנוחה, יש כאן כלל, הכלל אומר שאתה צריך לקחת מינימום זמן מנוחה של אותו זמן ON, מה הכוונה? אם היית 10 שבועות על אנאבולים עם אסטרים ארוכים, אז אתה צריך מנוחה של מינימום 12 שבועות כדי להתאושש.
זה זמן מינימאלי, כמובן שעדיף זמן מנוחה יותר ארוך.
זמן המנוחה אינו כולל את הזמן של ה PCT, אם ה PCT שלך היה חודש, אז החודש הזה נחשב בזמן מנוחה.

שניר צר לי להגיד לך אחי אבל אתה לא צודק לדקה יש יחס המרה לאסטרוגן כ20% מטסטסטרון אז איך הוא סופח יותר נוזלים מדיאנבול?? סוסטנון ודקה זה סייקל קלאסי ונוזלים לא ממש יהבו בעיה

ניסית סייקל של סוסטנון+דקה?

לא סתם משתמשים בדקה ברפואה לטיפול בדלקות, מהסיבה שהדקה "משמן" את המפרקים ע"י שהוא סופח נוזלים.

מה הקשר הוא מגביר את ספיחת המים למפרקים עקב הגברת יצור הקולגן אין לדקה את המראה המנופח של חומרים ארומטיים כמו דיבול כי ההמרה שלו לאסטרוגן היא נמוכה

אני ממש מתנצל על זה שאני מקפיץ פוסט ארכאי שכזה, פשוט יש כאן מיתוס מאד נפוץ שכל פעם שאני נתקל בו אני מרגיש צורך עז לתקן אנשים על טעותם.

חברים, דקה לא "משמן מפרקים" ובטח שלא מכניס לתוכם מים. אין דבר כזה שימון מפרקים. המפרקים שלנו מלאים כל הזמן בנוזל סינוביאלי שמופרש מרקמה סינוביאלית שממוקמת במפרק.

התיאוריה הזאת לצערי נפוצה כמו התיאוריה שוויני גורם לכאבים במפרקים בגלל שהוא "מייבש" אותם...

הכאבים שאנשים חווים במפרקים הם תגובה דלקתית כתוצאה מאימון יתר והסיבה שדקה עובד כמשכך כאבים מצויין במקרה הזה היא בגלל שהוא פרוגסטין. לא רק שהוא פרוגסטין, הוא מגרה את הרצפטורים של פרוגסטרון בערך ב-20% יעילות כמו הפרוגסטרון עצמו.
במערכת החיסון בהקשר של דלקות ישנם שני תאים עיקריים: TH1 ו-TH2.
תאי TH1 מייצרים ציטוקינים פרו-דלקתיים ומעודדים תגובה חיסונית בתאים (דלקת למי שלא יודע, זו תגובה של מערכת החיסון. גם אם היא נובעת מעומס יתר, לא רק מחיידקים). תאי TH2 גורמים לייצור של רכיבים Antibody, או ציטוקינים אנטי דלקתיים.
מסתבר שהורמונים כמו פרוגסטרון (או גירוי של הרצפטור שלו לחילופין, מה שנגרם ע"י דקה) מקדמים את ההפתחות של תאי TH2 בעוד שבמקביל הם מעכבים את ההתפתחות של תאי TH1. מה בעצם קורה?
ישנם תוצאה מכך יותר ציטוקינים אנטי דלקתיים בגוף ופחות ציטוקינים פרו דלקתיים.
אותו אפקט אגב, קורה בכמויות גדולות של אסטרוגן... כשהרמה של האסטרוגן בגוף נמוכה, הדבר מעודד תהליך פרו דלקתי במערכת החיסון. כאשר הרמה שלו גבוהה, הוא מעודד תהליך אנטי דלקתי. זאת הסיבה שבגללה נשים הסובלות מארתריטיס (דלקת פרקים) שנכנסות להריון מדווחות על הקלה אדירה בכאבי הפרקים (עליה משמעותית באסטרוגן/פרוגסטרון)

ומה הבנו מכל הזיון שכל הזה? שבגלל שדקה הוא פרוגסטין, ישנו שחרור מוגבר של גורמים אנטי דלקתיים לצד הפחתה בגורמים פרו-דלקתיים וזאת הסיבה שדקה כל כך מופלא בהקלה על כאבי מפרקים/גידים.

בנושא וויני אגב,
הרי הוא נגזר של DHT (כמו מסטרון).
DHT ידוע כהורמון שחוסם באופן ישיר פעילות אסטרוגנית ברקמות, או ע"י אנטגוניזם תחרותי לקולטן האסטרוגן או ע"י הורדת ההתקשרות של האסטרוגן לרצפטור.
בנוסף, DHT מונע/מפחית ארומטיזציה. כך או כך, הרמה של האסטרוגן בגוף יורדת בעקבות השימוש.

בנוסף, ל DHT ישנה השפעה שלילית על הביו-סינתזה של פרוגסטרון בתאים והוא אף מונע את העלייה של פרוגסטרון עקב הורדת הרמה של האסטרוגן (אסטרוגן גורם לעלייה ברמת הפרוגסטרון).

אחרי שלמדנו את כל ההשפעות של פרוגסטרון ואסטרוגן, ניתן להבין בדיוק למה הרבה אנשים על וויני חובים כאבי פרקים...זה בוודאי לא קשור להפחתה בכמות הנוזלים בגוף.

ועוד משהו אחד. דקה מעולם לא היה בשימוש רפואי כדי לטפל בדלקות...
השתמשו בו בעיקר לאוסטיאופורוזיס ואנמיה.

מצטער על ההתפלצנות, אני יודע שרבים מכם משתמשים מנוסים, אבל בכל זאת היה חשוב לי לתקן.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית