הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מה DNP עושה??

גיא18

משתמש מתחיל
55
6
נק' מוניטין:
6
55
6
קראתי המון על החומר הזה ואני עדיין לא מצליח להבין מה זה עושה.. מסובך לי כל ענייני המיטוכונדריה האלה.
מישהו יכול להסביר בפשטות מה זה עושה ולמה זה גורם להתחממות? תודה מראש
(לא מתכוון להשתמש בשנים הקרובות,רק אוסף מידע)

עדיין לא הבנתי מה היו התוצאות שלך מdnp . אשמח אם תפרט קצת
חוץ מזה רשמתי בהתחלה שאני לא מתכוון להשתמש בזה כרגע ואני רק אוסף מידע
טובות. ירדתי 8 קילו ב15 ימים בערך, הרוב שומן. ואני לא מתכוון להשתמש בdnp איי פעם שוב.

מצטער על ההקפצה, ראית את הנושא ורציתי להגיב אבל לא היה לי פנאי לכך. בעקרון כשהמזון נשרף בתוך התאים באיברון שנקרא המיטכונדריה כל מה שהוא עושה זה להפעיל משאבות ששואבות פרוטונים לתוך המיטכוכונדריה.

הפרוטונים שטעונים חיובית ונדחים אחד מהשני "נדחסים" בפנים ורוצים לצאת החוצה והם יכולים לעשות זאת רק דרך אנזים שבנוי כמו טורבינה . כשהם יוצאים החוצה בלחץ הם מסובבים את הטורבינה והצד השני של האנזים משתמש בכוח שנוצר כדי לייצר ATP שהיא המולקולה שנושאת את האנרגיה הזמינה בגוף.

על DNP צריך להסתכל כמעין צינור שנכנס לקיר של המיטוכונדריה ומחבר בין תוך התאים לתוכן של המיטוכונדריה ואז הפרוטונים במקום לעבור דרך הטורבינה פשוט עפים בלחץ דרך הצינור. מה שקורה הוא שהאנרגיה שהיתה אגורה בדחיה בין הפרוטונים עכשיו משתחררת רק כחום והגוף יכול להמשיך לשרוף את המזון עד מחר הוא לא יצליח להפיק יותר אנרגיה זמינה.

ההסבר הזה עד כמה שהוא נראה פשוט הוא כנראה מדוייק מאוד (כמו תמיד במדע דברים יכולים להשתנות), למרות שהעדפתי לא להזכיר פה איזה מונח שנקרא אנטרופיה שגם משחק פה תפקיד שולי וקשה להסביר בפשטות אבל הוא לא משנה בצורה עקרונית את התהליך.

ברק כל הכבוד על התשובה, תוכל אבל יותר להרחיב איך זה בא לידי ביטוי בשריפת שומן מוגברת ולמה הוא "נמנע" מפירוק שריר?

שוב, בסופו של דבר, אפשר לסכם את כל הפקת האנרגיה האירובית בגוף בכך שהגוף שורף את חומרי המזון (בעיקר שומן) לאט לאט ומהאנרגיה שמשתחררת הוא מפעיל משאבות ששואבות פרוטונים למיטוכונדריה. אחר כך הפרוטונים עוברים באנזים הטורבינה(ATP synthase) ומייצרים אנרגיה.

ברגע שהDNP מתיישב בממברנה של המיטוכונדריה אז כשלתאים חסרה אנרגיה הם מנסים לשרוף שומן ופחמימות, אבל עכשיו חלק מהמיטוכונדריות כבר לא מתפקדות כמו שצריך כי יש בהן דליפת פרוטונים ואז התא שורף שומן ופחמימה בשביל להכניס פרוטונים למיטוכונדריה אבל במקום לייצר אנרגיה הפרוטונים האלה בורחים מהמיטכונדריה בעזרת הDNP כך שחלק מחומרי המזון שנשרפים מייצרים רק חום.

עד כמה שידוע לי DNP לא שומר על מסת שריר. אני לא מבין בזה עד כדי כך, כי אני מכיר את החומר יותר כחומר שמשתמשים בו במעבדות על כל מיני דברים אבל בעקרון כשבשרירים חסר מזון הם יפרקו חומצות אמינו וחלבון. מה שאני חושב שכן אפשר לעשות זה לא להגזים עם המינון, לאכול הרבה חלבון ולהתאמן ולקוות שזה יספיק בשביל לבטל את פירוק השריר. בסך הכל פירוק חומצות האמינו מחלבוני הכיווץ בשרירים הוא בד"כ מאוד איטי וכל עוד יש מספיק חומצות אמינו מהאוכל כדי לעמוד גם בצרכי האנרגיה וגם בבניה אני לא חושב שאמורה להיות בעיה עם קטבוליזם...

גם בניגוד לשאר שורפי השומן, אני נוטה לחשוב שמינונים נמוכים של DNP הם די בטוחים. כל עוד אתה לא לוקח מספיק כדי לגרום לעצמך נזק מהחום... אולי באמת ברקמות עם חלבונים רגישים לטמפרטורה כמו בעיניים יכול להגרם נזק לאורך זמן, אבל זה שוב כנראה עניין של מינון. אין לחומר הזה השפעה אחרת עד כמה שידוע לי(ואני ממש לא יודע הכל).

ברק אני ממש מסכים איתך, לדעתי מגזימים לחלוטין עם החומר הזה, אנשים נפגעו ממנו כי הם לקחו מינונים הזויים.

בפברואר השנה פורסם מאמר בסיינס על ההשפעות הטובות של ה-DNP, וממה שהבנתי מהמאמר אפשר לצפות בעתיד לתרופות מבוססות DNP.

Banned weight-loss drug could combat liver disease, diabetes

ממליץ לקרוא.

נ.ב. אולי כבר פרסמו בפורומים את המאמר הזה, אני לא נתקלתי בו עדיין.

אתה צוחק, ראיתי לפני כמה שנים שני מאמרים שהראו שהוא עוזר לגוף להפטר מרעלים שנתקעו בתאי השומן ולכן מונע סרטן. מעניין יהיה לבדוק אם הוא מזיק למשהו בצורה עקיפה.

אתה צוחק, ראיתי לפני כמה שנים שני מאמרים שהראו שהוא עוזר לגוף להפטר מרעלים שנתקעו בתאי השומן ולכן מונע סרטן. מעניין יהיה לבדוק אם הוא מזיק למשהו בצורה עקיפה.

בעיקרון נושא הרעלים הוא חרב פיפיות, הגוף מאחסן רעלנים בתאי השומן, ככה הוא מגן על האיברים החיונים, אחד הסיכונים ב-DNP זה שחרור מהיר של אותם רעלנים וכתוצאה מזה סיכון לכבד ולשאר האיברים, אבל אם מקפידים לפרק את השומנים במתינות ולאורך זמן הגוף מצליח להיפטר מהרעלנים.

וזה אחד הנושאים החשובים במאמר שצירפתי, לא רק המינון חשוב אלא צורת הספיגה האיטית היא שתורמת גם להקטנת הסיכונים.

אז בטיפול נכון ואיטי הוא כנראה יסייע לגוף להיפטר מהרעלנים, בשימוש מוגזם הוא יעשה בדיוק הפוך.

לגבי סיכונים, כמו כל דבר כנראה שגם הנושא הזה הוא תלוי מקרה, ד"א תינוקות ובע"ח מסוימים מייצרים תרמוגנין שהוא חלבון מפר צימוד כמו ה-DNP אז נוח לי להאמין שכנראה המנגנון עצמו של הפרת צימוד לצורך חימום הוא לא נוראי כל כך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית