עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הם לא אמורים למנוע רק את הריח?אז האם דאורדורנטים שמונעים זיעה זה דבר טוב או רע?
ואיזה דאורדוראנטים באמת מונעים? (מציק בבית שחי... צריך אחד טוב :120ag:)
יש כאלה שמונעים זיעה, הspeed stick האלה נראה ליהם לא אמורים למנוע רק את הריח?
לדעתי זה רק אמור להרגיע את הריחאז האם דאורדורנטים שמונעים זיעה זה דבר טוב או רע?
ואיזה דאורדוראנטים באמת מונעים? (מציק בבית שחי... צריך אחד טוב :120ag:)
מוניטין 😘יאי, סופסוף שירשור שאני מרגישה שאני יכולה לתרום לו 😃
הואו נתחיל בבסיס - מה זה זיעה?
בבני אדם, הזעה היא לרוב אמצעי לצינון הגוף והיא חלק מהמערך ההומיוסטטי. התאיידות נוזל הזיעה מפני העור גורמת לקירור מאחר והוא תהליך אנדותרמי. בשל כך, עלייה בחום הגוף, למשל כתוצאה מפעילות גופנית, גורמת להזעה. התקררות הגוף, מצד שני, מפחיתה את ההזעה. גורמים נוספים להזעה הם כאב, בחילה, עצבנות ואף תרופות מסוימות. (ציטות באדיבות וויקי).
אז למה זיעה מבתי השחי מסריחה?
הזיעה עצמה לא מסריחה. בית השחי הוא מקום יחסית "סגור". הריח, שכיום נתפס כלא נעים, מתפתח אחרי שהבקטריה המופרשת בזיעה מתחילה להתרבות (בכלל זה חשוב מקלחת). אגב, זיעה בין הרגליים עושה את אותו הדבר, אך הריח נתפס כשונה מפני שהוא מהול בריחות ה"שם למטה".
איך מטפלים בריח הלא נעים?
יש דאודורנט, ויש פרספרנט (לא בטוחה אם אני מעייתת את זה נכון).
מטרת הדאודורנט היא למנוע ריח זיעה. הוא אינו מונע את הזיעה עצמה.
פרספרנט, לעומתו, מונע גם זיעה במקומות בו מורחים אותו, וגם את הריח עצמו.
האם זה מסוכן?
אין היום תשובה ברורה לכאן או לכאן. חיפוש קצר בגוגל מראה מחקרים שפונים לכל כיוון אפשרי. למרות זאת, עד היום לא הוכח נזק ממשי עקב שימוש בדיאדורנט (למאט מקרה מוות בבריטניה בסוף האמה הקודמת, נער צעיר מת ולאחר מכן התברר שהוא השפריץ דאודורנט ספריי על כל אברי גופו כ-16 פעמים ביום והוא מת ממנת יתר של הכימיכלים המצואיים בדאו-ספריי).
דעתי האישית?
היות וברוב בדאודורנטים אכן יש כמות לא מבוטלת של כימיקלים, והריח כיום אכן נתפס כלא נעים, אני אישית ממליצה להשתמש בדאודורנטים טבעיים שניתן לרכוש בכל בית טבע. יש להקפיד שהדיאורונט אינו מכיל שמן מינרלים (שמן מסוכן! מסוכן!!!) ולהנות מחוסר הצנחעעע 😃