הזעה

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
זה רק אני או שאנשים גדולים מזיעים יותר באופן יחסי לאנשים קטנים?

זיעה תלוי בטמפרטורת גוף בד"כ (אלא אם יש מחלה או בעיה כרונית).
אנשים "גדולים" בד"כ "מבורכים" באחוז שומן גבוה יותר , וכמו שאתה יודע אחוז שומן גבוה או בעצם משקל גבוה גוזל אנרגיה , כל פעולה כזו או אחרת מעלה את טמפרטורת הגוף ובעקיפין את לחץ הדם/דפיקות הלב ובהתאם הצורך הגוף מזיעה.
המנגנון את האמת פעם ניסיתי לחקור אותו ולראות באמת ומאיפה באה ההשפעה אבל התייאשתי הבנתי שזה לא כזה מעניין אותי.

חחחח כי ראיתי שאתה מתעסק בהרבה מחקרים של התזונה וכו אז חשבתי רפואה\ תוזנאי 😣
את כל הידע שלך בנושא תזונה השגתה "רק" על ידי קריאת מאמרים ?
תומר, מצטער על האוף טופיק (למרות שזה גם ככה פורום אוף טופיק:79nb:)

אז האם דאורדורנטים שמונעים זיעה זה דבר טוב או רע?
ואיזה דאורדוראנטים באמת מונעים? (מציק בבית שחי... צריך אחד טוב :120ag:)

יאי, סופסוף שירשור שאני מרגישה שאני יכולה לתרום לו 😃

הואו נתחיל בבסיס - מה זה זיעה?
בבני אדם, הזעה היא לרוב אמצעי לצינון הגוף והיא חלק מהמערך ההומיוסטטי. התאיידות נוזל הזיעה מפני העור גורמת לקירור מאחר והוא תהליך אנדותרמי. בשל כך, עלייה בחום הגוף, למשל כתוצאה מפעילות גופנית, גורמת להזעה. התקררות הגוף, מצד שני, מפחיתה את ההזעה. גורמים נוספים להזעה הם כאב, בחילה, עצבנות ואף תרופות מסוימות. (ציטות באדיבות וויקי).

אז למה זיעה מבתי השחי מסריחה?
הזיעה עצמה לא מסריחה. בית השחי הוא מקום יחסית "סגור". הריח, שכיום נתפס כלא נעים, מתפתח אחרי שהבקטריה המופרשת בזיעה מתחילה להתרבות (בכלל זה חשוב מקלחת). אגב, זיעה בין הרגליים עושה את אותו הדבר, אך הריח נתפס כשונה מפני שהוא מהול בריחות ה"שם למטה".

איך מטפלים בריח הלא נעים?
יש דאודורנט, ויש פרספרנט (לא בטוחה אם אני מעייתת את זה נכון).

מטרת הדאודורנט היא למנוע ריח זיעה. הוא אינו מונע את הזיעה עצמה.

פרספרנט, לעומתו, מונע גם זיעה במקומות בו מורחים אותו, וגם את הריח עצמו.

האם זה מסוכן?
אין היום תשובה ברורה לכאן או לכאן. חיפוש קצר בגוגל מראה מחקרים שפונים לכל כיוון אפשרי. למרות זאת, עד היום לא הוכח נזק ממשי עקב שימוש בדיאדורנט (למאט מקרה מוות בבריטניה בסוף האמה הקודמת, נער צעיר מת ולאחר מכן התברר שהוא השפריץ דאודורנט ספריי על כל אברי גופו כ-16 פעמים ביום והוא מת ממנת יתר של הכימיכלים המצואיים בדאו-ספריי).

דעתי האישית?
היות וברוב בדאודורנטים אכן יש כמות לא מבוטלת של כימיקלים, והריח כיום אכן נתפס כלא נעים, אני אישית ממליצה להשתמש בדאודורנטים טבעיים שניתן לרכוש בכל בית טבע. יש להקפיד שהדיאורונט אינו מכיל שמן מינרלים (שמן מסוכן! מסוכן!!!) ולהנות מחוסר הצנחעעע 😃

מניעת זיעה גורמת לבעיות בתפקוד התקין של בלוטות הזיעה בגוף מעבר לכך, זיעה עוזרת להוציא פסולת מהגוף, מהעור בעיקר וע"י לשפר ניקיון העור והתחדשות הרקמות.
ידוע שאם תמנע זיעה באיזור מסויים בגוף יש סיכון שעקב שיבוש בתהליכים הטבעיים של הגוף הוא "יעביר" את ההזעה לאיזור אחר בגוף, לרב גב, כפות-ידיים, כפות-רגליים, פנים הם המקומות המועדפים.
כמובן כל מה שנאמר עד כאן זה ה"קיצון", בשימוש רגיל יומיומי בדיאודורנט אין מה לדאוג יותר מדי בעיקר אם אתה מבצע פעילות מתונה שהרי גם ככה אתה מזיע בה והדיאודורנטים ה"מונעי-זיעה" אינם מונעים זיעה לחלוטין.
בנוסף, ישנן דרכים טבעיות, קיימת אבן מינרל מסויימת שעוזרת וכן שטויות אחרות.
במידה שבעית הזיעה הינה חריפה \ לא בא לך עליה בוא נגיד... לך לחנות מרקחת הקרובה לביתך ותבקש - אנהידרול פורטה. ללא מרשם רופא, עולה כ-70 ש"ח. זה נראה כמו דיאודורנט, אתה שם את זה לפני השינה, בבוקר שוטף עם מים וסבון ובימים-שבועות הקרובים סביר להניח שלא תזיע כמעט בכלל באותו איזור (עם זאת, זה מאוד מייבש ולכן לא מומלץ אלא אם מזיעים באמת)

לנושא עצמו, דווקא ככל שעולים במסת שריר מזיעים יותר. לא הכי קשור לשומן.

יאי, סופסוף שירשור שאני מרגישה שאני יכולה לתרום לו 😃

הואו נתחיל בבסיס - מה זה זיעה?
בבני אדם, הזעה היא לרוב אמצעי לצינון הגוף והיא חלק מהמערך ההומיוסטטי. התאיידות נוזל הזיעה מפני העור גורמת לקירור מאחר והוא תהליך אנדותרמי. בשל כך, עלייה בחום הגוף, למשל כתוצאה מפעילות גופנית, גורמת להזעה. התקררות הגוף, מצד שני, מפחיתה את ההזעה. גורמים נוספים להזעה הם כאב, בחילה, עצבנות ואף תרופות מסוימות. (ציטות באדיבות וויקי).

אז למה זיעה מבתי השחי מסריחה?
הזיעה עצמה לא מסריחה. בית השחי הוא מקום יחסית "סגור". הריח, שכיום נתפס כלא נעים, מתפתח אחרי שהבקטריה המופרשת בזיעה מתחילה להתרבות (בכלל זה חשוב מקלחת). אגב, זיעה בין הרגליים עושה את אותו הדבר, אך הריח נתפס כשונה מפני שהוא מהול בריחות ה"שם למטה".

איך מטפלים בריח הלא נעים?
יש דאודורנט, ויש פרספרנט (לא בטוחה אם אני מעייתת את זה נכון).

מטרת הדאודורנט היא למנוע ריח זיעה. הוא אינו מונע את הזיעה עצמה.

פרספרנט, לעומתו, מונע גם זיעה במקומות בו מורחים אותו, וגם את הריח עצמו.

האם זה מסוכן?
אין היום תשובה ברורה לכאן או לכאן. חיפוש קצר בגוגל מראה מחקרים שפונים לכל כיוון אפשרי. למרות זאת, עד היום לא הוכח נזק ממשי עקב שימוש בדיאדורנט (למאט מקרה מוות בבריטניה בסוף האמה הקודמת, נער צעיר מת ולאחר מכן התברר שהוא השפריץ דאודורנט ספריי על כל אברי גופו כ-16 פעמים ביום והוא מת ממנת יתר של הכימיכלים המצואיים בדאו-ספריי).

דעתי האישית?
היות וברוב בדאודורנטים אכן יש כמות לא מבוטלת של כימיקלים, והריח כיום אכן נתפס כלא נעים, אני אישית ממליצה להשתמש בדאודורנטים טבעיים שניתן לרכוש בכל בית טבע. יש להקפיד שהדיאורונט אינו מכיל שמן מינרלים (שמן מסוכן! מסוכן!!!) ולהנות מחוסר הצנחעעע 😃
מוניטין 😘

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית