ייעוץ קטע מוזר עם תפריט שקיבלתי.

Wildman

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אהלן,

לפני 3 וחצי חודשים נרשמתי לחדר כושר ועשיתי תוכנית לעלייה במאסה, כשאת התוכנית התזונתית עשיתי לבד. אני בן 23, שקלתי בתחילת התהליך 80.5 ואחוזי השומן שלי היו 20%. גובה 1.76.

עכשיו אני שוקל 92 קילוגרם, ו22% שומן. לפי מה שהבנתי עלייה די נקייה ויפה בסה"כ.

לפני כמה ימים הלכתי לתזונאית שתרכיב לי תפריט טוב לחיטוב שיישמור כמה שאפשר על המסה תוך כדי (ברור לי שאי אפשר להימנע לגמרי מאיבוד מסה) כי אין לי את הכוח והידע כדי לבנות תפריט כזה. כשישבתי אצלה דובר על תפריט באיזור ה-1800 קלוריות ועם כמות חלבונים של פי 2.2 לקילו משקל גוף. היום עשיתי סתם חישוב כדי לבדוק כמה קלוריות וחלבון אני מכניס כדי לוודא שאני פחות או יותר עומד ביעד עם התפריט שלה ולהפתעתי גיליתי שהתפריט של היום יצא 1276 קלוריות ובאיזור ה-135 גרם חלבון (יחס של 1.4 גרם חלבון לקילו משקל גוף).

השאלות שלי אליכם:

1. האם במידה ובאמת אלו הם הערכים של התפריט היומי שלי זה לא חיתוך מוגזם שיגרום לאיבוד יחסית גדול של מסת שריר?
2. האם יש סיכוי שזה קטע פסיכולוגי שתזונאים אומרים לך שהתפריט הוא יותר ממה שהוא (נשמע קצת תלוש אבל בכל זאת אני אשאל).

מחר אני ארים אליה שיחה אבל הייתי רוצה לדעת את דעתכם לפני שאני מדבר איתה.

ואגב, למי שמתעניין זה התפריט שהרכבתי היום מהאופציות שניתנו לי, וממנו חישבתי את סה"כ הקלוריות והחלבון. מה שמוזר לי זה שגם אם אני טועה איכשהו בחישוב זה עדיין 600 קלוריות פחות ממה שדובר. זה התפריט למי שמעניין אותו. אני לא צריך הצעות לשיפור התפריט או משהו כזה אלא אני משתף רק כדי שתראו את החישובים שלי.

בוקר:

2 לחם - 76
כף ריבה - 75

(אימון)

אחרי אימון:

3 פריכיות - 90
חצי קופסת טונה במים - 66
40 גרם קוטג' 3% - 32

ביניים:

תפוח בינוני - 90

צהריים:

200 גרם צלי כתף בקר - 288
100 גרם פירה - 83
שמן זית כפית - 44

ביניים:

יוגורט ביו - 58

ערב:

2 לחם - 76
2 פסטרמה 1% - 38
כף טחינה מוכנה - 66
חצי קופסת טונה במים - 66
יוגורט ביו אקטיביה - 58

לילה:

2 פרוסות גבינה צהובה 5% - 73

. יש לפרסם ערכים כללים של כלל התפריט שיהיו כך:

חלבונים: XXX
פחממות: XXX
שומנים: XXX
סה"כ קלוריות: XXX

אשמח אם תחשב את הRMR שלך ותרשום את החישוב שלך בתוספת האימונים שאתה מבצע. (תוספת של 150 קלוריות~ לאימוני התנגדות+אימוני אירובי תלוי במה שמבוצע)

בקריאה מהירה אתה אכן טועה פה ושם בערכים (בפרוסת לחם אחת יש 80 קלוריות זה לחם קל?)
באיזה מחשבון אתה משתמש?

מעבר לחלבון התפריט גם דל מאוד בשומן.

לתזונאית לא אכפת משריר, אכפת לה מקלוריות. למה לא אכפת לה משריר? כי היא לא עוסקת בבודיבילדינג.
אם אתה רוצה ייעוץ כזה אז לך לאיזשהו בודיבילדר שמתעסק בזה.

לרוב תזונאיות לא באמת מבינות בתזונה.

עצוב שאני אומר משפט כזה ואני לא מבין איך זה קורה אבל זה המצב.

למה אתה לא בונה לעצמך תפריט עם המדריך מהפורטל?

לך לאיזשהו בודיבילדר שמתעסק בזה.
תלוי, אבל גם שם יש המון שלרוב לא מבינים הרבה בתזונה וחושבים שדברים שוליים הם אלו שהשפיעו עליהם הרבה (הם מלמדים מתוך ניסיון אישי). כמובן שיש ויש. אבל לרוב זה לא עובד.

הפתרון האמיתי הוא לבנות לבד. אם אין לך כוח או מפחד או מעדיף ליווי תרשם ליעוץ אישי כאן באתר, מומלץ בחום ותקבל ליווי צמוד לתקופה ארוכה במחיר של פגישה אצל דיאטנית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית